Veera Pitkänen
Viestintä ja markkinointi

Maailmaa antropologin silmin ja kameran linssin läpi tutkiskeleva seikkailijatar

Muun muassa Malesiassa ja Islannissa asunut, ja ulkomaan-vuosien jälkeen Helsingin Kallioon kotiutunut Veera vastaa Aventuran viestinnästä ja markkinoinnista.

Matkailu lähellä ja kaukana on aina ollut Veeran suurin intohimo. Elementissään hän on niin urbaaneissa metropoleissa, pittoreskeissa pikkukylissä, pohjoisen vuonoilla kuin paratiisisaarillakin. Hän on tutkinut beniniläistä vodun-uskontoa ja inspiroituu erilaisista ilmiöistä ja rituaaleista.

Veera on valmistunut filosofian maisteriksi (MA in Visual and Media Anthropology) Freie Universität Berlinistä, ja hänellä on monipuolista viestintäkokemusta mm. kansalaisjärjestö- ja kulttuurimaailmasta. Veera tunnustautuu kielinörtiksi ja puhuu lukuisia kieliä aina saksasta malaijiin. Tällä hetkellä hän petraa espanjan-taitojaan.

Reissuillaan Veera rakastaa uppoutua kulttuurien erityispiirteisiin, kuunnella ihmisten tarinoita, fiilistellä katutaidetta ja paikallisen gastronomian helmiä, ihastella sykähdyttäviä maisemia sekä jahdata auringonnousuja ja -laskuja.

Koronavuosina hän tutustui aivan uudella tavalla myös koto-Suomeen pakumatkojen, venereissujen ja telttaretkien muodossa. Mieleen ovat painuneet erityisesti ulkosaariston taianomainen tunnelma ja Lapin karun kauniit tunturit.

Vulkaaniset alueet viehättävät Veeraa erityisen paljon mahtipontisten näkymiensä vuoksi. Seuraavaksi hän suunnittelee seikkailua Japaniin ja Koreaan, ja haaveilee oman campervanin hankkimisesta.