Costa Rica – Vehreän viidakon maa

4 750 €

13 päivää, perillä 11 yötä

Seuraava lähtö

 • 4.4.–16.4.2025
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula

Upea katsaus Keski-Amerikan monimuotoisimpaan luontokohteeseen

Costa Rica on yksi ekomatkailun kärkimaita, ja tämän matkan kohteet ja majoitukset onkin valittu erityisesti kestävän matkailun periaatteita kunnioittaen.

Tämä matka vie sinut halki Costa Rican erilaisten ekosysteemien ja upeiden maisemien. Costa Rican vehreys ja eläimistö hämmästyttävät!

 1. Selva Bananito ecolodge, ikimetsät ja suojeluprojektit keskellä banaaninviljelyaluetta
 2. Tortugueron mangrovemetsät ja laguunit
 3. Arenal-tulivuoren karu luonto ja kuumat lähteet
 4. Monteverden mystiset pilvisademetsät
 5. Ketsaalin pyrähdys Los Quetzalesin kansallispuistossa

Pieni ryhmä (10–18 henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Petri Jaakkola.


Lennot San Joseen. Saavuttaessa kuljetus hotellille kaupungin keskustan kupeeseen, jossa yövymme ensimmäisen yön. Tervetuliaiskippis!

Majoitus: Hotel Sleep Inn

Matkamme alkaa syvälle ikimetsään Selva Bananiton alueelle. Matkaamme ohi banaaniplantaasien ja joenuomia ylittäen ekolodgelle, jossa yövymme seuraavat kaksi yötä. Lodgelle saavuttaessa nautimme lounaan ja rentoudumme vehreässä luonnonmukaisessa ympäristössä.

Iltapäivällä mahdollisuus osallistua ratsastusretkelle, jolla tutustutaan alueen lähimaastoon, retki sopii myös aloittelijoille. Lodgelta löytyy myös muita aktiviteetteja niille jotka eivät halua hevosen selkään kavuta. Pimeän tultua nautitaan illallinen lodgella kynttilänvalossa.

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Selva Bananito Ecolodge

Aamuvirkuilla mahdollisuus lintubongailuun auringonnousun aikaan, jonka jälkeen aamiainen lodgella. Aamiaisen jälkeen teemme lyhyen patikkaretken Muchillavuoren sademetsässä. Retkellä opimme tuntemaan erilaista kasvillisuutta, alueen eläimistöä, ja oppaat kertovat meille Costa Rican monista ekosysteemeistä. 

Iltapäivällä päivä huipentuu kun pääsemme osaksi Limonin kunnan metsänviljely projektia ja lähdemme istuttamaan puita. Costa Ricassa 1800-luvulla metsiä hakattiin paljon banaaniviljelmien alta pois ja niitä on yritetty viime vuosina alkaa kasvattamaan takaisin.

Tämän metsäviljelyprojektin tavoite on luoda hiilinielujen lisäksi lisää asumistilaa eläimille. Sademetsät ovat suurimpia ilmastonmuutosta hillitseviä “hiilinieluja” joten pääset kompensoimaan hieman lentomatkustuksestasi aiheutuneita päästöjä. Opimme paljon maan sekä maapallomme ilmakehästä ja metsän tärkeydestä sille. Lounas ja illallinen nautitaan lodgella. 

Sisältyy: Aamiainen, lounas, illallinen

Majoitus: Selva Bananito Ecolodge

Jo ennen auringonnousua lähdemme Selva Bananitosta kohti seuraavaa kohdetta, Tortugueroa. Tortugueron kansallispuisto perustettiin luonnon ja eläimistön suojelemista sekä tieteellisiä tutkimuksia varten vuonna 1970. Tortuguero tarkoittaa espanjaksi kilpikonnien aluetta, mutta alueella on paljon muutakin nähtävää. Tortugueron eläimistö kattaa 57 eri sammakkolajia, 111 matelijalajia, 60 eri nisäkäslajia. Yli 300 lintulajia asustaa alueella ympäri vuoden. Liemi- ja merinahkakilpikonnat vierailevat ja munivat kansallispuistossa kesäkuukausina. Laguunien ja kanaalien lävistämässä puistossa liikkutaan vesiteitse. Iltapäivällä on aikaa tutustua Tortugueron pieneen kaupunkiin ja rantaan. Illallinen lodgella.

Sisältyy: Aamiainen, illallinen

Majoitus: Evergreen Lodge

Tortugueron eläimistö ja kasvillisuus viehättää monipuolisuudellaan. Aamiaisen jälkeen opastettu kävelykierros alueen luontopoluilla. Lounaan jälkeen iltapäivällä vieraillaan myös alueen kansallispuistossa, jossa tutustumme kanaaleihin ja alueen eläimistöön veneen kyydissä.Pääsemme bongaamaan lintuja, apinoita, laiskiaisia, kaimaaneja, krokotiileja sekä gaspar-kaloja. Illallinen lodgella.

Sisältyy: Aamiainen, lounas, illallinen

Majoitus: Evergreen Lodge

Aikaisin aamulla matka jatkuu kohti Arenalia. Arenalin vehreä tulivuoren alue on majapaikkamme seuraavat kaksi yötä. Illalla voit lähteä omatoimisesti tutustumaan la Fortunan kylään tai nauttia hotellin kuumista lähteistä.

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Los Lagos Hotel Resort & Spa

Tänään nautimme parin tunnin pituisesta vaelluksesta Arenalin kansallispuistoon. Vaellus alkaa läheltä tulivuoren juurta, jatkuen sademetsien ja vanhojen laavakenttien läpi. Iltapäivä vapaata aikaa rentoutua tai seikkailuhaluisimmille myös mahdollisuus varata vaijeriliukurataretki. Tämä ei vaadi erityistä kuntoa.  

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Los Lagos Hotel Resort & Spa

Aamiaisen jälkeen kuljetus seuraavaan kohteeseen Monteverden luonnonsuojelualueelle. Monteverde Cloud Forest Reserve on Keski-Amerikan kuuluisimpia luonnonsuojelualueita. Jopa 1400 metrin korkeudessa sijaitsevassa pilvimetsässä kohtaavat kostea ilma sekä Atlantilta puhaltavat pasaatituulet. Alueen eläimistöön kuuluvat jaguaarit, puumat sekä 450 lintulajia, joihin kuuluu suuri populaatio ketsaaleja. Iltapäivällä aikaa nauttia hotellin omasta puutarhasta ja siellä tehtävistä kävelyistä. Sään salliessa näemme aina Nicoyan niemimaalle asti.

Sisältyy: Aamiainen

Majoitus: Hotel Fondavela

Aikaisin aamulla lähdemme Monteverden kuuluisille riippusilloille. Helppo n. 3 kilometrin kävely vie meidät läpi pilvimetsän ja 8 eri riippusiltaa. Pääsemme lähelle luontoa ja tutustumme alueen eläimistöön.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Hotel Fondavela

Siirtyminen seuraavaan kohteeseen Los Quetzalesin kansallispuistoon. Pilvimetsän puita peittävä kasvillisuus houkuttelee alueelle asumaan kotoperäisiä lintuja ja eläimiä. Hyvä mahdollisuus bongata muutoin hieman harvinaisempi quetzal-lintu.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Mirador de Quetzales Lodge

Päiväretki kävellen läpi pilvimetsän. Matkalla on mahdollista ihailla lintuja, orkideoja, kauniita maisemia sekä Parrita-joen vesiputoukset. Retken kesto noin 2 tuntia. Iltapäivä vapaata-aikaa.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Mirador de Quetzales Lodge

Kuljetus hotellilta San Josén lentokentälle. Lennot Amsterdamin kautta Helsinkiin, jonne saapuminen seuraavana päivänä.

 

Sisältyy: aamiainen

Saapuminen Helsinkiin.

Sleep Inn sijaitsee San Josen keskustassa muutaman minuutin kävelymatkan päässä kaupungin nähtävyyksistä, mm. kansallisteatterista, museoista ja aukioista. Hotellilla on ravintola joka on auki vuorokauden ympäri, rahanvaihtopiste, kuntosali ja kauneushoitola sekä Wi-Fi. Hotellin huoneissa on muun muassa ilmastointi, minibaari, hiustenkuivain ja vedenkeitin.  

 

Selva Bananito Ecolodge on kätketty yksityiseen luonnonpuistoon Costa Rican Talamanca-vuorten alueella. Kiinteistöllä on tilavia, tyylikkäästi sisustettuja mökkejä, joissa on parvekkeet, kylpyhuoneet ja aurinkolämmitteinen vesi. Vieraat voivat nauttia kätevästi aterioista paikan päällä. Luonnonpuiston aktiviteetteihin kuuluvat lintujen tarkkailu, ratsastus ja patikointi.

Evergreen Lodge sijaitsee lyhyen veneajon päässä Tortugueron kansallispuiston sisäänkäynnistä. Tässä syrjäisessä viidakkolodgessa on oma ravintola, laguunin äärellä sijaitseva baari, uima-allas, trooppinen puutarha sekä riippumattoja maisemista nauttimiseen. Kauneushoitolassa on tarjolla lisämaksullisia hoitoja. Hotelli tarjoaa erilaisia retkiä lähiluontoon ja voit myös itse lähteä seikkailemaan hotellin luontopoluille.

Hotellin puiset mökit on rakennettu ympäröivää luontoa säästäen. Evergreen Lodge työskentelee kestävän kehityksen hyväksi ja on ansainnut toiminnastaan sertifikaatteja. Hotellin projekteihin on kuulunut energian ja veden säästäminen, kierrätyksen tehostaminen sekä henkilökunnan koulutus kestävän kehityksen aiheisiin. 

Los Lagos Hotel Spa & Resort lepää suoraan yhden maailman aktiivisimman tulivuoren juurella. Se on upotettu laajoihin ja reheviin puutarhoihin sekä trooppiseen sademetsään, ja sen yläpuolella kohoaa mahtava Arenal-tulivuori. Huonevalikoima vaihtelee perustasoisista huoneista huviloihin, joissa jokaisessa on kaapeli-tv, minijääkaappi, ilmastointi ja tietenkin upea näkymä Arenal-tulivuorelle. Huviloissa on myös täysin varusteltu keittiö ja olohuone. Muita palveluja hotellilla ovat ravintola, baari, kylpylä, luonnonaltaat, kuumat lähteet, laguunit ja matkamuistomyymälä. Ulkoilmaihmiset voivat nauttia köysirataretkistä, ratsastuksesta ja metsäkävelyistä.

Hotel Fondavela sijaitsee Monteverden metsissä ja tarjoaa upeat näkymät Nicoyan lahdelle. Majoitusvaihtoehtoina ovat perustasoiset huoneet ja junior-sviitit, joissa on moderneja mukavuuksia, kuten oma kylpyhuone, minibaari, kahvinkeitin ja kaapeli-tv. Hotellissa on kaksi ravintolaa, tilava Galleria ja viihtyisä Fireside Room. Canopy Bar tarjoilee eksoottisia juomia ja siellä on suuri televisio, josta vieraat voivat seurata urheilulähetyksiä. Vieraat voivat nauttia uimisesta suuressa sisäuima-altaassa tai rentoutua kahdessa porealtaassa.

San Josessa sijaitseva Mirador de Quetzales Lodge tarjoaa majoitusta villieläinten suojelualueella. Tarjolla on valikoima viihtyisiä puumökkejä vehreässä ympäristössä. Vieraat voivat myös nauttia aamiaisesta ja illallisesta lodgessa. Lodge tarjoaa myös luontoretkiä vieraille, mukaan lukien ketsaalien bongaus ja ruokinta, ihana metsäkävely sekä kirjolohen kalastus.

LÄHDÖT JA HINNAT

13 päivää, perillä 11 yötä

4.4.–16.4.20254 750 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +590 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Vierailukohteiden luonnonpuistomaksut
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa)

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Viisumit
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
 • Muu mainitsematon.

Lennot

Päivä 1Helsinki → Amsterdam06:40 – 08:55(3 h 15 min)Air France
Päivä 1Amsterdam → Alajuela13:25 – 16:55Air France
Päivä 12Alajuela → Paris19:00 – 13:35Air France
Päivä 13Paris → Helsinki19:20 – 23:20(3 h min)Air France

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Matka on tarkoitettu aitoa luontokokemusta arvostaville. Matkalla tehdään patikointiretkiä, joilla tarvitaan normaali liikuntakyky.
 • Selva Bananito Eco Lodge on ainutlaatuinen ja sijaitsee syvällä luonnon helmassa, jossa ihminen ei ole ainut asukas. Sammakko vessan lavuaarissa on tämän paikan arkea.
 • Kuuma ja kostea sää, sademetsässä sataa kaikkina vuodenaikoina.
 • Peruutusehdot B

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula