Ecuadorin ja Galapagosin luontoihmeet

7 990 €

11 päivää, perillä 9 yötä

Seuraava lähtö

 • 25.11.–5.12.2024
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula

Galapagosin saarihyppely ja kulttuurintäyteinen Quito

Tämä upea matka on suunniteltu vastuullisuus edellä, luontoa ja paikallisia kunnioittaen. Monet Galapagosin vierailut tehdään risteilyiltä käsin. Nyt ei. Majoitumme 2 eri Galapagosin saarella persoonallisissa hotelleissa. Majoittuminen saarilla edistää mm. paikallisia yrittäjyyttä.

Galápagosilla vierailtavien saarten lajistoon kuuluvat mm. hylkeet, merileguaanit, flamingot, sinijalkasuulat ja galapagosinpingviinit, rauskut, valkoevähait ja tietenkin jättilaiskilpikonnat. Samalla pääset nauttimaan hiljaisuudessa tähtitaivaasta näiden Galápagosin ikonisten jättiläisten seurassa.

Galapagossaarten lisäksi tutustumme viehättävään Quitoon ja Andien maisemiin.

Matkajohtajana luontomatkojen asiantuntija.

Voit pidentää matkaasi esimerkiksi Amazonin viidakkovierailulla.

 1. UNESCOn maailmanperintökohde Quito.
 2. Andien maisemat ja Papallactan kuumat lähteet.
 3. Vierailu päiväntasaajalla.
 4. Yöpyminen upealla Isabellan saarella.
 5. Galapagosin saarten elämänmeno, ainutkertainen luonto ja eläimistö.
 6. Jättilaiskilpikonnat Santa Cruzin suojelualueella.

Pieni ryhmä (10–18 henkilöä henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Pekka Virtanen.


Saavumme Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon iltapäivällä. Kuljetus hotellille kaupungin historiallisen keskustan läheisyyteen ja tervetuliaisdrinkit. Bienvenidos!

Majoitus: La Casona De La Ronda

Aloitamme päivän kävelyretkellä Quiton vanhassa historiallisessa keskustassa (kävelymatka 10min), joka on Unescon maailmanperintökohde. Itsenäisyydenaukiota hallitsevat siirtomaa-aikaiset upeat rakennukset kuten presidentin palatsi ja kaupungintalo. Käymme myös La Companiassa, kultaisessa kirkossa sekä San Franciscon munkkiluostarissa. Jatkamme tutustumista Quitoon bussilla. Kaupunki sijaitsee 2800 metrin korkeudessa upeassa Machangarajoen laaksossa aktiivisen Pichincha-tulivuoren juurella. Nousemme Panecillon kukkulalle ihailemaan kaupunkia enkelipatsaan päältä.

Suuntaamme päiväntasaajalle, lyhyen matkan päähän (26km) ja nautimme siellä lounaan. Päiväntasaajalle rakennetun Ciudad Mitad del Mundon nähtävys on ranskalais-espanjalaisen geodeettisen retkikunnan kunniaksi pystytetty muistomerkki.

Päivämme kruunaa käynti vaikuttavassa Guayasaminin museossa. Ecuadorin ja ehkä koko Etelä-Amerikan kuuluisimman taitelijan suurikokoiset teokset eivät jätä ketään kylmäksi.

Majoitus: La Casona De La Ronda

Aamupalan jälkeen nousemme bussiin ja ylitämme Andit 4100m korkeudella ja laskeudumme alas Papallactaan kylään. Maisemaa hallitsee lumihuippuinen Antisana -tulivuori. Pysähdymme Guango Lodgessa, jossa teemme lyhyen kävelyretken vuoristometsässä. Lodgen alueella näemme kolibreja, joita siellä esiintyy 14 lajia. Saavumme Hotel Termas Papallactaan puolenpäivän jälkeen. Hotelli sijaitsee kauniissa laaksossa, jossa maan uumenista pulppuavat kuumat lähteet. Iltapäivän nautimme ja rentoudumme kylpylähotellissa todella upeissa maisemissa.

Majoitus: Termas Papallacta Spa & Resort

Aamuvirkut voivat lähteä matkanjohtajan kanssa lyhyelle kävelylle. Aamiaisen jälkeen ajamme Quiton lentokentälle, jonne ajoaikaa on vain noin tunti. Lennämme Quitosta Galapagosille Baltran saarelle. Lyhyen bussimatkan aikana Itabacan kanaalille on jo mahdollisuus nähdä maaleguaaneja. Ylitämme kanaalin (n. 5min) ja jatkamme bussilla kilpikonnien suojelualueelle El Chatoon ja nautimme lounaan. Vierailemme myös Darwinin tutkimuskeskuksessa, jossa näemme eri jättiläiskilpikonnalajeja sekä tutustumme keskuksen toimintaan.
Majoitumme Puerto Ayoran kaupunkiin seuraaviksi kolmeksi yöksi lähelle Darwinin tutkimuskeskusta. Hotelli sijaitsee keskellä Puerto Ayoran sykkivää keskusta. Poikkea ehdottomasti vilkkaalta rantakadulta muutaman korttelin verran sivulle ja löydät paikallisia baareja, leipäkauppoja, kioskeja ja ravintoloita. Eksy kaupungin kaduille ja kujille ja kohtaa paikallista elämää.

Majoitus: Ikala Galapagos Hotel

Aloitamme saarihyppelyn ja nousemme aamulla upeaan päiväristeilijäämme. Matkaamme noin kaksi tuntia Santa Cruzista kaakkoon sijaitsevalle Santa Fe -saarelle. Siirrymme hiekkarannalle, jossa hylkeet usein lepäilevät. Ne viihtyvät saaren kalaisissa vesissä. Nousemme jättiläiskaktusten ”metsään”, jossa voimme nähdä Galapagoksen suurimman petolinnun galapagosinhiirihaukan. Uteliaat matkijalinnut pyrähtelevät jaloissa ja laavaleguaanit lämmittelevät auringossa. Santa Fe on monien mielestä Galapagosin kaunein saari. Täällä saamme hyvät maistiaiset siitä mitä tuleman pitää muilla saarilla. Snorklaamme vielä Fisherman´s Bayssa. Näemme monien kalalajien lisäksi merileguaaneja ja mahdollisesti rauskuja sekä merikilpikonnia. Palaamme Puerto Ayoraan illaksi.

Majoitus: Ikala Galapagos Hotel

Tämän päivän kohde on Floreana (Isla Santa Maria), joka on Galapagoksen eteläisimpiä saaria. Tällä saarella kävi myös Charles Darwin tutkimusmatkallaan kuuluisalla Beagle-aluksella. Saari on myös ensimmäisiä asuttuja saaria Galapagoksen historiassa. Valaanpyytäjät perustivat Galapagoksen ensimmäisen ”postitoimiston” 1700-luvun lopulla ja norjalaiset purkittivat kalaa saarella 1920-luvulla. Saarella on mielenkiintoinen historia onnenonkijoineen ja seikkailijoineen, mutta myös kaunis luonto ihmistoiminnasta huolimatta. Hylkeet, merileguaanit, flamingot, sinijalkasuulat ja galapagosinpingviinit kuuluvat lajistoon. Snorklaamme tulivuoren kraatterissa Devil´s Crownessa haiden, rauskujen ja trooppisten kalojen seassa. Devil´s Crowne on yksi Galapagoksen parhaimmista snorklauspaikoista. Palaamme illalla takaisin Puerto Ayoraan

Majoitus: Ikala Galapagos Hotel

Nousemme varhain, sillä vaihdamme saarta. Siirrymme paikallisten käyttämällä pikaveneyhteydellä Galapagoksen suurimmalle saarelle Isabelalle. Saavumme runsaan kahden tunnin merimatkan jälkeen pieneen Puerto Villamiliin, jossa majoitumme kahdeksi yöksi. Sanotaan, että et ole nähnyt Galapagosta, ellet ole käynyt Isabelalla. Heti saavuttuamme teemme retken aivan kylän edustalla oleville pikkusaarille nimeltään Tintoreras. Laavasaarten välissä valkoevähait, merikilpikonnat, rauskut, hylkeet ja pingviinit uivat iloisessa harmoniassa. Sinijalkasuulat syöksyvät veteen metrien syvyyksiin kuin täsmäohjukset pelikaanien tyytyessä saalistamaan pintakaloja. Sukellamme sananmukaisesti keskelle tätä luonnon näytelmää. Iltapäivällä patikoimme tai pyöräilemme Westlands Trail -polulla, jolla näemme merileguaaneja, mangrovemetsiä sekä upeita hiekkarantoja. Illalla voi nauttia drinkkejä rantabaareissa ja etsiä hyvän ruokapaikan kylän ravintoloista.

Majoitus: The Wooden House Lodge

Heti auringon noustessa kannattaa tehdä kävelyretki hiekkarannalla. Tunnet olevasi kuin sisällä Attenboroughin dokumenteissa. Suulat, hylkeet ja pingviinit ovat jo täydessä touhussa. Ainoastaan merileguaanit kyyhöttävät tiiviisti toisissaan kiinni hakiessaan lämpöä. Vähitellen liskot saavat virtaa ja matelevat kohti merta. Isabelalla on viisi tulivuorta, joista yhdelle nousemme tänään. Sierra Negra nousee lähes 1500 m korkeuteen. Ensin ajamme lava-autolla puolisen tuntia ylös tulivuoren rinnettä vaelluksen lähtöpaikalle. Tulivuoren etelä- ja itärinteitä peittävät vehreät trooppiset metsät ja hyvällä onnella näemme galapgosinhiirihaukan, suopöllön tai vaikkapa jättiläiskilpikonnan. Huipulla avautuu upea näkymä valtavaan kalderaan. Jatkamme patikointia Chicon kraatterille. Palaamme Puerto Villamiliin iltapäivällä.

Majoitus: The Wooden House Lodge

Pikaveneemme lähtee aamulla takaisin santa Cruzin saarelle. Sieltä jatkamme matkaa Guayaquiliin, jonne saavumme iltapäivällä. Hotellimme sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, joten tutustumme kaupunkiin jalkaisin. Käymme leguaanipuistossa ja kävelemme pitkin Guayajokea seurailevaa Maleconia aina värikkääseen Santa Anan kaupunginosaan.

Majoitus: Unipark Hotel

Lentomme takaisin Suomeen lähtee vasta illalla. Meille on varattu 2 päivähuonetta hotellistamme, jossa voimme säilöä matkatavaramme ja käydä suihkussa ennen iltalentoa takaisin Eurooppaan. Lisämaksusta oma päivähuone. Kuljetus kentälle myöhemmin iltapäivällä ja lento Amsterdamin kautta Suomeen.

Astuessasi puisista ovista sisään astut keskelle Ecuadorin historiaa. Quitossa sijaitseva La Casona de la Ronda sijaitsee Las Corralasin vanhassa espanjalaisessa rakennuksessa, joka rakennettiin vuonna 1738. Hotellin sisäpiha on kaunis puisine pylväineen ja rehevine kasveineen. Hotellin yleiset tilat ja kaikki huoneet on sisustettu Ecuadorin kulttuuria vaalien. Hotellilla on oma ravintola ja mahdollisuus pesulapalveluihin. Myös internetyhteys löytyy. Keskeinen sijainti tekee kaupungin keskustaan tutustumisen helpoksi. Lähellä sijaitsevat mm. San Franciscon aukio, useat suositut museot ja kirkot.

Luonnonkauniissa Papallactan kylässä sijaitseva Hotel Termas Papallacta on oikea rauhan tyyssija. Hotellista löytyy 32 huonetta, joissa kaikissa lämmitys ja oma kylpyhuone. Huoneet sijoittuvat myös aivan luonnonlähteiden viereen jotta pääsy kylpemään näissä olisi mahdollisimman helppoa. Hotellista löytyy oma ravintola jossa suositaan oman puutarhan luomutuotteita.

Ikala Galapagos Hotel sijaitsee Santa Cruzin saaren pienessä Puerto Ayoran kaupungissa. Majoitukseen kuuluu 18 sviittiä, joissa jokaisessa on oma kylpyhuone, ilmastointi, tuuletin ja parveke. Yksi sviiteistä sisältää olohuoneen ja erillisen keittiön. Vieraat voivat nauttia herkullisesta ja terveellisestä kansainvälisestä ruoasta ja Galapagos-vaikutteisista ruokalajeista paikan päällä olevassa ravintolassa. Hotellissa on upea uima-allas baarialueineen ja kaunis terassi, joka sijaitsee päärakennuksen katolla.

Majoituksessa on 12 eritasoista ja tyylikästä huonetta. Front Deluxe Superior -huoneet ovat tilavia sviittejä, joista löytyy muun muassa ilmastointi, oma kylpyhuone, jääkaappi ja oleskelutila parvekkeella, josta on näköala lahdelle. Yhdessä näistä sviiteistä on lisäksi Queen-size-vuode ja pieni parvi, jossa on parisänky sinulle, lapsillesi tai ystävillesi. 

Toisena vaihtoehtona Galapagosin majoituksessa voit viettää yösi Standard-huoneessa. Kaikki huoneet ovat kaunista tummaa puuta ja sisustuksessa on käytetty materiaaleja Galapagoksen luonnosta.

Nauti herkullisista merenelävistä, paikallisesta ja kansainvälisestä ruoasta, joka on valmistettu ecuadorilaisen kokin toimesta. Virkistäydy cocktaileilla ulkona olevassa viihtyisässä baarissa ja ainutlaatuisessa ilmapiirissä.

Hotelli Unipark sijaitsee kaupungin keskustassa, vastapäätä historiallista Bolivar- puistoa. Matkaa lentokentälle on 15 minuuttia. Lähistöltä löytyvät kaupungin liike-elämän keskus sekä kulttuuriset nähtävyydet. Hotellissa on 139 huonetta, ravintola, aulabaari, huonepalvelu, kauppoja, kuntosali sekä lastenhoito. Hotellihuoneissa on kylpyhuone ja minibaari.

LÄHDÖT JA HINNAT

11 päivää, perillä 9 yötä

25.11.–5.12.20247 990 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +1 350 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa)
 • Galapagosin luonnonpuistomaksut

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Viisumit
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut
 • Tipit
 • Muu mainitsematon

Lennot

Päivä 1Amsterdam → Quito
Päivä 4Quito → Baltra Island
Päivä 9Baltra Island → Guayaquil
Päivä 10Guayaquil → Amsterdam
Päivä 11Amsterdam → Helsinki

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Iltaisin mahdollisuus viettää aikaa majoituksien ulkopuolella.
 • Majoittuminen saarilla edistää paikallisia yrittämistä.
 • Galapagosilla vierailtavat saaret tarkentuvat lähempänä matkan alkua. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Miia Vilppula