Safarimatka: Kenian safari ja etelä-Mombasa

4 090 €

10 päivää, perillä 8 yötä

Seuraava lähtö

 • 10.2.–19.2.2025
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Krista Fransman

Kenian lyhyt safari ja Mombasan rannat

Tämä matka on typistetty versio Kenian suursafarista. Matkaan sisältyy eteläisen Kenian hienot luonnonpuistot Amboseli, Tsavo ja Taita Hills. Matkalla saat hienon kokemuksen Kenian upeasta luonnosta ja eläimistöstä.

Matkalla majoitumme korkeatasoisissa safariteltoissa sekä -lodgeissa ja liikumme kuuden hengen maastoautoilla. Safarin päätteeksi rentoudut Etelä-Mombasan rauhallisilla rannoilla, viihtyisässä rantahotellissa. Mombasan hiekkarannoille voit halutessasi jäädä pidemmäksikin aikaa, kysy lisää toimistolta.

 1. Kilimanjaron siluetti aamun sarastuksessa Amboselissa.
 2. Tsavon virtahevot.
 3. Ikimuistoinen yösafari Taita Hillsissä.
 4. Jalkojen kastaminen lämpöiseen Intian valtamereen.

Pieni ryhmä (10–18 henkilöä henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Sari Manninen.


Aamulla lähtevät lennot Helsingistä Nairobiin, jonne saapuminen samana iltana. Ensimmäinen yö nukutaan Nairobissa, jotta pääsemme safarille pirteänä ja mahdollisimman hyvin levänneenä.

Majoitus: Silver Springs Hotel

Ajamme Amboselin kansallispuistoon lähelle Tansanian rajaa. Eteemme piirtyy kuvankaunis maisema norsu- ja seepralaumoineen – takana siintää lumihuippuinen Kilimanjaro. Lounaan jälkeen upea puistoajo. Illalla aikaa rentoutua hotellin uima-altaalla.

Toisena Amboseli-päivänä 2–3 puistoajoa. Lisämaksusta on mahdollisuus vierailla maasai-kylässä. Maasaiden elämässä perinteisillä rituaaleilla ja seremonioilla on edelleen suuri rooli.

Sisältyy: aamiainen, lounas, illallinen

Majoitus: Kibo Safari Camp

Aamiaisen jälkeen ajamme Masaimaan läpi Länsi-Tsavon kansallispuistoon. Amboselin laajat tasangot muuttuvat kumpuilevan kauniiksi savannimaisemaksi. Nautimme matkalla retkilounaan. Teemme puistoajon Tsavossa matkalla majapaikkaamme. Majoitumme kansallispuiston sisällä sijaitsevaan telttalodgeen. Huoneesi terassilta voit ihastella upeita maisemia ja läheiselle juomapaikalle saapuvia eläimiä.

Sisältyy: aamiainen, lounas, illallinen

Majoitus: Ngulia Safari Lodge

Puistoajon ja lounaan jälkeen siirrymme yksityiselle Taita Hillsin suojelualueelle, jossa elää yli 50 nisäkäslajia ja yli 300 lintulajia. Täällä on lupa tehdä puistoajo myös yöllä. Illallisen nautittuamme lähdemme safariautoillamme pimeälle savannille etsimään voimakkaiden valojen avulla yöeläimiä.

Yösafari on tunnelmaltaan jännittävä, ympäröivä luonto on piilossa ja yllätyksmomentti on pimeydessä kiiluvissa silmissä ja savannin äänissä.

Hyvällä tuurilla pimeydessä lymyilevä kissapeto ilmestyy metsästysretkeltään. Tai laukkaava kirahvi on liikkeellä. 

Jännä kokemus!

Sisältyy: aamiainen, lounas, illallinen

Majoitus: Salt Lick Lodge

Majoitumme Mombasan eteläpuolella sijaitsevaan kauniiseen hotelliin kolmeksi viimeiseksi yöksi. Intian valtameri kuohuu vain muutaman metrin päässä.

Sisältyy: aamiainen, illallinen

Majoitus: Pinewood Beach Resort & Spa

Kirjautuminen ulos hotellista ja vielä päivä aikaa rannasta nauttimiseen. Iltapäivällä kuljetus Mombasan lentokentälle, josta lennot Helsinkiin. 

Sisältyy: aamiainen

Saapuminen Helsinkiin. 

Silver Springs hotelli sijaitsee Hurlinghamin naapurustossa, vain kolmen minuutin ajomatkan päästä Nairobin liikekeskustasta. Silver Springsin läheisyydessä sijaitsee mm. Nairobin kansallispuisto. Hotellin huoneet ovat perusvarusteltuja. Palveluihin kuuluu muun muassa The Silver Spa joka tarjoaa kauneudenhoitoja, hierontaa, kuntosalin, aerobic salin sekä höyrysaunan. Sisäpihalla on myös uima-allas. Hotellin ravintolapalveluihin kuuluvat ravintola, terassi, jossa tarjoilla on buffetlounas sekä rento baari.

Kibo Safari Camp sijaitsee kauniissa Amboselin luonnonpuistossa ja tarjoaa viihtyisän majoituksen keskellä Afrikan villiä luontoa. Resortin ulkoilmaravintolassa on mukava rentoutua paikallisten herkkujen äärellä. Voit myös pulahtaa vilvoittavaan uima-altaaseen ja ihailla edessä avautuvaa maisemaa kohti hulppeaa Mt. Kilimanjaroa. Korkeatasoiset telttalodget on rakennettu perinteisten olkikattojen suojaan ja niissä kaikissa on perusvarustelu sisältäen mm. wc:n ja suihkun.

Hurmaavissa maisemissa sijaitseva perustason safarilodge. Kaikissa viihtyisissä huoneissa oma parveke/terassi. Lodgella on baari sekä muutama ravintola, joissa voi nauttia ateriat joko sisällä tai terassilla ulkosalla.

Salt Lick Lodge sijaitsee keskellä Taita Hillsin suojelualuetta. Majoitus on rakennettu korkeiden tolppien varaan, joka mahdollistaa eläinten vapaan liikkumisen rakennuksien alta. Vieressä on myös eläinten juomapaikka, joten niitä pystyy seuraamaan ihan lähietäisyydeltä. Jokainen huone on hyvin varusteltu ja niissä on omat kylpyhuoneet. Lodgelta löytyy myös oma baari ja ravintola sekä uima-allas.

Pinewood Beach Resort & Spa on moninkertaisesti palkittu boutique-hotelli, jossa luonnonkauneus ja inspiroiva suunnittelu sulautuvat luomaan täydellisen romanttisen kohteen. Sijaiten koskemattomilla lämpimän Intian valtameren rannoilla, tämä intiimi ja tyylikäs rantalomakeskus ylpeilee poikkeuksellisella ja henkilökohtaisella palvelulla ja huomiolla.

Nauti herkullisesta ruoasta, joka valmistetaan käyttäen tuoreita paikallisia aineksia omasta vihannespuutarhastamme tai suoraan anteliaasta Intian valtamerestä. Hemmottele makuaistiasi päivittäin vaihtuvilla herkullisilla teemaillallisilla tai antaudu hemmottelulle sviiteissämme omalla henkilökohtaisella keittiömestarilla, joka huolehtii jokaisesta oikustasi.

Tyylikkäät ja värikkäät cocktailit viilentävässä merituulessa... Pinewoodin rauha ja hiljaisuus antavat mielen kadota todelliseen paratiisiin.

LÄHDÖT JA HINNAT

10 päivää, perillä 8 yötä

10.2.–19.2.20254 090 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +590 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa)

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Viisumit
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
 • Muu mainitsematon.

Lennot

Päivä 1Helsinki → Amsterdam07:00 – 08:30KLM
Päivä 1Amsterdam → Nairobi12:15 – 21:45KLM
Päivä 9Mombasa → Nairobi20:10 – 21:10
Päivä 9Nairobi → Amsterdam22:30 – 05:40KLM
Päivä 10Amsterdam → Helsinki09:45 – 13:10KLM

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Safareilla käyttämiemme autojen maksimikapasiteetti on yhdeksän henkeä. Autoissa on matkoillamme aina kuitenkin enintään kuusi matkustajaa. Takaamme kaikille ikkunallisen paikan autosta, jossa aukeaa katto – keskipaikat jäävät tyhjäksi.
 • Suomalainen matkanjohtaja safarilla, matkapäivät 1–9. Etelä-Mombasan osuus englanninkielisin palveluin. Aventuran 24/7-hätäpäivystys palvelee koko matkan ajan.
 • Ei aikaerorasitusta
 • Matkareitti ei ole liian rasittava ja siirtymilläkin on paljon nähtävää
 • Paljon puistoajoja, jotka voivat alkaa jo auringon noustessa
 • Liikutaan malaria-alueella
 • Teiden kunto voi vaihdella ajankohdasta riippuen.
 • Nairobin saapumisyön sekä Nakurun ja Masai Maran safariosuuden maksimiryhmäkoko on 24 henkilöä
 • Peruutusehdot B 

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Krista Fransman