Safarimatka: Luonnonystävän Kenia

2 740 €

8 päivää, perillä 5 yötä

Seuraava lähtö

 • 30.11.–7.12.2024
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Krista Fransman

Koe Kenian upeita luontokohteita viikossa

Tämä matka on suunniteltu erityisesti luonnonystäville, joille tärkeintä ovat huikeat eläinkohtaamiset. Matkan majoitus on perustasoinen.

Eloisa Naivasha. Järvimaisema ja mahtavat sarvikuonot Nakurujärvellä. Mieleenpainuvat eläinkohtaamiset Masai Marassa. Pyöräily Hell's Gaten kansallispuistossa kirahvien ja seeprojen keskellä. Matkalla tutustumme Kenian uskomattoman hienoon luontoon, näemme pilkahduksia paikallisesta elämästä ja nautimme ajasta suomalaisen matkanjohtajamme omistamassa tunnelmallisessa hotellissa.

Matkaan sisältyy monipuolisia aktiviteetteja: veneretki ja kävely Naivashan Sanctuary Farmilla, safariajoja Nakurussa ja Masai Marassa, pyöräilyä tai patikointia Hell's Gaten kansallispuistossa.

 1. Upeat savanni- ja järvimaisemat
 2. Unohtumattomat eläinkohtaamiset norsuista mangusteihin ja leijonista sakaaleihin
 3. Virtahepojen honotus Naivashajärvellä
 4. Masai Marassa sarvikuonon näkeminen on todellinen onnenpotku, Nakurujärvellä sarvikuonojen kohtaaminen on todennäköistä. Tällä matkalla koet molemmat puistot!

Pieni ryhmä (2–12 henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Sari Manninen.


Lennot Helsingistä Keniaan, Nairobiin.

Saapuminen Nairobiin varhain aamulla. Maahantulomuodollisuuksien jälkeen kuljetus Naivasha-järvelle.

Parin tunnin siirtymän jälkeen kirjautuminen sisään Aloepark-hotelliin, jossa matkanjohtaja sekä hotellin omistaja Sari Manninen on meitä vastassa brunssitarjoilun kera.

Aamupäivän vietämme rentoutuen lentomatkan ja siirtymisen jäljiltä. Iltapäivällä lähdemme nauttimaan luonnosta Sanctuary Farmille, jossa pääsemme seuraamaan ruohonsyöjiä lähietäisyydeltä. Seeprat, antiloopit ja kirahvit järven äärellä toivottavat meidät tervetulleiksi Afrikkaan. Järvellä teemme veneretken ennen paluutamme majoitukselle.

Illallinen hotellilla.

Sisältyy: Brunssi, Illallinen

Majoitus: Aloepark Hotel Naivasha

Teemme koko päivän retken Nakurujärven kansallispuistoon, joka tunnetaan erityisesti sarvikuonoista ja Rotschildin kirahveista.

Sisältyy: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Majoitus: Aloepark Hotel Naivasha

Ajamme Masai Maraan, jossa majoituksenamme toimii puiston Sekenani-portin läheisyydessä sijaitseva telttalodge. Teemme iltapäivän safariajon. Masai Mara on osa laajempaa Kenian ja Tansanian puolille sijoittuvaa ekosysteemiä, ja eläimistöltään ainutlaatuinen. Alue tunnetaan upeista savanneistaan sekä ainutlaatuisesta eläimistöstä, joka käsittää suurnisäkkäitä sekä runsaasti lintuja ja matelijoita. Illallisen nautimme lodgella.

Sisältyy: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Majoitus: The Drunken Elephant Mara

Teemme koko päivän safariajon Masai Marassa, ja pääsemme toivottavasti tekemään lähempää tuttavuutta leijonien, norsujen, kirahvien, seeprojen sekä muiden aluetta kotinaan pitävien eläinlajien kanssa.

Sisältyy: Aamiainen, Lounas, Illallinen

Majoitus: The Drunken Elephant Mara

Rauhallinen aamu, ja palaamme iltapäiväksi Naivashalle. Halukkaat voivat lähteä kävelylle tämän eloisan pikkukaupungin keskustaan.

Sisältyy: Aamiainen, Illallinen

Majoitus: Aloepark Hotel Naivasha

Tänään pyöräilemme Hell’s Gaten kansallispuistossa! Tai jos kaksipyöräinen kyyti ei ole mieleen, on myös käveleminen mahdollista. Puiston maisemaa hallitsevat komeat kalliomuodostelmat, ja alueella elää monipuolinen lajisto. Saatamme päivän aikana nähdä esimerkiksi afrikanpuhveleita, kirahveja, antilooppeja sekä seeproja. Ulkoilun jälkeen rentoudumme mineraalivesialtaassa ja palaamme Naivashan hotellille illalliselle. Ajo Nairobiin aamuyön lentoa varten.

Sisältyy: Aamiainen, Illallinen

Puolenyön jälkeen lähtevät lennot Helsinkiin, jonne saapuminen saman vuorokauden puolella.

Rauhallisella Lakeview’n alueella Naivashassa sijaitseva Aloepark Hotel tarjoaa tunnelmallisen majoitusvaihtoehdon. Hotelli sijaitsee kävelymatkan päässä paikallisista palveluista ja lähellä on luonnonpuistoalueita, mikä tekee Aloeparkista ihanteellisen tukikohdan alueen luonnonkauneuden tutkimiseen.

Hotellin jokainen huone on erilainen ja kalustettu paikallisesti valmistetuilla huonekaluilla. Afrikkalaiset design-elementit sekä taideteokset luovat viihtyisän ja paikallista tunnelmaa huokuvan ympäristön. Vapaa-ajalla Aloeparkin vieraat voivat nauttia hotellin rauhallisesta puutarhasta.

The Drunken Elephant Mara tarjoaa luonnonläheisen majoituskokemuksen lähellä Masai Maran kansallista suojelualuetta. Noin 2 km päässä Masai Maran Sekenani-portista sijaitsevassa leirissä on yhteensä seitsemän telttaa, joista jokaisessa on oma kylpyhuone. Kaikissa teltoissa on lämmintä vettä, oma terassi, työpöytä ja istuinalue. Vieraat voivat rentoutua sekä virkistäytyä leirin uima-altaalla, oleskelualueella tai baarissa. Leirin julkisissa tiloissa toimii internet-yhteys.

LÄHDÖT JA HINNAT

8 päivää, perillä 5 yötä

30.11.–7.12.20242 740 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +100 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisen henkilökunnan palvelut kohdemaassa
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Viisumit
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet 
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut
 • Tipit
 • Muu mainitsematon.

Lennot

Päivä 1Helsinki → Istanbul12:30 – 16:20Turkish Airlines
Päivä 1Istanbul → Nairobi22:20 – 05:20Turkish Airlines
Päivä 8Nairobi → Istanbul01:10 – 08:15Turkish Airlines
Päivä 8Istanbul → Helsinki15:00 – 18:35Turkish Airlines

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Persoonallisessa Aloepark-hotellissa kaikki huoneet ovat erilaisia.
 • Kenian koulujen loma-ajoista riippuen matkalla on mahdollisuus vierailla Naivashalla esikoulussa tai lastenkodissa. Mukaan matkaan voi lahjoituksena tuoda esimerkiksi villasukkia, koulutarvikkeita, pienten lasten jalkineita, hyppynaruja, englanninkielisiä lasten ja koululaisten kirjoja.
 • Matkan minimiryhmäkoko kesäkuun 2024 matkalla on 2 henkilöä ja syksyn 2024 matkalla 6 henkilöä.
 • Masai Marassa käytettävä safariajoneuvo riippuu ryhmän koosta. Nouseva katto esteetöntä näkymää ajatellen on taattu.
 • Peruutusehdot B

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Krista Fransman