Indokiinan kiertomatka: Vietnam, Laos, Kambodža

3 990 €

15 päivää, perillä 12 yötä

Seuraava lähtö

 • 5.11.–19.11.2024
VARAA MATKA

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Sanna Länsivierto

3 maan kulttuurimatkalla koet menneen ajan kuninkaallista loistoa

Tarjolla on myös kaunista luontoa, ikiaikaisia perinteitä ja mystistä eksotiikkaa, kullan kimallusta ja tutkimusmatkailijoiden löytöjä vuosisatojen takaa.

Sinulle jää aikaa nauttia ruokaelämyksistä, ihastella Kambodžan, Laosin ja Vietnamin suurimpia ja valloittavimpia kulttuurinähtävyyksiä sekä tuntea historian havina toinen toistaan upeammissa kohteissa.

 1. Laosin buddhalaiskulttuuri kosketusetäisyydeltä.
 2. Angkor Watin temppeliale on yksi suurimmista maailmassa ja myös Unescon suojelukohde.
 3. Mekongin jokisuiston varren elämä hämmästyttää vierailijaa.

Matkalla majoitumme hyvätasoisissa 3-4* majoituksissa.

Pieni ryhmä (10–18 henkeä) ja kokenut suomalainen matkanjohtaja takaavat sujuvan matkakokemuksen.

Seuraavan lähdön matkanjohtaja Elina Koski.


Lennot Helsingistä Hanoihin, jonne saavutaan seuraavan vuorokauden puolella.

Saapuminen Hanoihin ja kuljetus hotellille. Energisimmät voivat jatkaa matkanjohtajan kanssa kaupungille illalliselle (ei sis. hintaan) ja kurkistamaan Hanoin iltaelämään.

Majoitus: Silk Path Hotel Hanoi

Tänään lennämme Luang Prapangiin, jonne saavumme iltapäivällä.

Illalla ihailemme auringonlaskun värjäämiä maisemia Mekongin rannalla. Nautimme kävellen vanhankaupungin rauhasta sekä vilkkaasta iltatorista. Kaupungin pienen keskustan kolmella pääkadulla on lukuisia hyviä ravintoloita.

  

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Luang Prabang View Hotel

Aamupäivän kaupunkikierroksella vierailemme mm. kuninkaallisen palatsin museossa, jossa säilytetään Laosin historian arvokkaimpia aarteita sekä Wat Visoun temppelissä, joka on Luang Prabangin vanhin. 

Iltapäivällä teemme lyhyen veneretken Pak Oun luolille. Kruisailemme pitkähäntäisillä perinteisillä puuveneillä pikkukylien editse.  Luolastossa on yli 4000 pyhää Buddha-patsasta.

Paluumatkalla Ban Muang Keon kylässä tutustumme paikalliseen käsityöperinteeseen.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Luang Prabang View Hotel

Tänään lennämme iltapäivälennolla Siem Reapiin Khmer-kuningaskunnan vieraaksi.

 

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Tara Angkor Hotel

Teemme kokopäivän kierroksen 400 neliökilometriä laajalla Angkorin temppelialueella, jonka Unesco julisti maailmanperintökohteeksi v. 1992.

Retkelle lähdetään jo ennen auringonnousua. Temppeleistä kuuluisin, lumoava Angkor Wat, rakennettiin kunnioituksena hindujumala Visnulle.

Vehreä viidakkokasvillisuus on kietoutunut useiden temppeleiden ympärille jo satojen vuosien ajan luoden mystistä tunnelmaa. Hienoja yksityiskohtia ihastellessa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt 1100-luvulle.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Tara Angkor Hotel

Aamupäivällä nousemme pikkubussiin ja lähdemme seurailemaan etelään vievää tietä.

Alkumatkasta pysähdymme Lolein temppelillä,  joka on Angkoria edeltävältä ajalta.

Bussin ikkunoista näemme perinteistä khmerien elämää maaseudulla.

Lounastamme Kampong Thomin kaupungissa ja ehdimme samalla nauttia hetken sen värikylläisestä arjesta.

Matkalla pysähdymme myös Skun kaupungin torilla maistelemassa hämähäkkejä.

Phnom Penhiin saavumme illansuussa.

Sisältyy: aamiainen, lounas

Majoitus: Frangipani Royal Palace Hotel

Heräämme Phnom Penhissä, jota Aasian helmeksikin on kutsuttu. Joidenkin mielestä Se on yksi kauneimmista ranskalaisten rakentamista Indokiinan kaupungeista.

Kambodzhan rikas ja loistokas menneisyys jää usein Pol Potin ja punakhmerien hirmutekojen varjoon. Phnom Penhin kattava kaupunkikierros valottaa maan historiaa vuosisatojen takaa sekä lähivuosilta. Tutuksi tulevat muun muassa, kuninkaallisten upea palatsialue sekä historiallinen Wat Phnom -temppeli. 

Tuol Slengin museossa ja "kuoleman kentillä" vieraillessa kurkkaamme maan karmivaan menneisyyteen.

 

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Frangipani Royal Palace Hotel

Aamiaisen jälkeen suuntaamme satamaan ja matkaamme vesibussilla Mekongia pitkin. Ylitämme Vietnamin rajan ja majoitumme Chau Dociin Mekongin suistoalueelle..

Matka kestää n. 5,5h

 

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Victoria Chau Doc Hotel

Chau Docista jatkamme  Can Thohon. Kaupunki on yksi Vietnamin suurimmista ja sitä voisi luonnehtia Mekongin pääkaupungiksi.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Can Tho Ecolodge

Puolenpäivän kierroksella tutustumme Cai Rangin  "kelluvaan toriin".  Seurailemme erikoista kaupankäyntiä veneestä veneeseen. 

Lähdemme retkelle aikaisin aamulla. Kaupankäynti alkaa jo 5.30 ja 7.30 markkinapaikka hiljenee.

Palaamme maihin ja jatkamme kaupunkikierroksella mm. Can Thon museoon, jossa tutustumme tarkemmin elämään Mekongin rannoilla.

Iltapäivällä halukkaat voivat lähteä tutustumaan pyöräkierroksella Ba Langin alueeseen Can Thon kupeessa.

Ba lang on säilyttänyt maaseuden charmin ja rauhallisen elämäntavan. Täällä näemme perinteistä maaseudun elämää. Pyöräilemme rauhalliseen tahtiin riisipeltoja ja kaunista maisemaa ihastellen n. 7-14km matkan.

 

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Can Tho Ecolodge

Jatkamme bussikyydillä Vietnamin suurimpaan kaupunkiin, Saigoniin tai Ho Chi Minh Cityyn, kuten virallinen nimi kuuluu.

Bisneskaupungin kiireinen elämä miljoonine mopoineen on kokemisen arvoinen. 

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Liberty Central Saigon Riverside

Tämän päivän retkellä tutustumme kaupungin ulkopuolella sijaitseviin vietkong-sissien Cu Chi -tunneleihin sekä sotahistorialliseen museoon. Ajomatka kestää n. 2 tuntia.

Iltapäivän kaupunkikierroksella teemme kurkistuksen Saigonin historiallisiin ranskalaiskortteleihin.

Sisältyy: aamiainen

Majoitus: Liberty Central Saigon Riverside

Päivä vielä vapaa-aikaa Saigonin melskeessä. Illansuussa kuljetus lentokentälle ja paluulennot.

Sisältyy: aamiainen

Saapuminen Helsinkiin,

Hanoin vanhankaupungin liepeillä sijaitseva Silk Path Hotel Hanoi tarjoaa matkailijoille mahdollisuuden tutustua kaikkiin kaupungin tarjoamiin nähtävyyksiin. Modernit mukavuudet ja kaunis sisustus. 

Luang Prabang View Hotel sijaitsee viehättävässä Luang Prabangin kaupungissa, joka on Unescon maailmanperintökohde. Hotelli tarjoaa upean näköalan ympäröiviin maisemiin.

Palveluihin kuuluvat elegantti ravintola, spa, ulkouima-allas sekä mahdollisuus järjestää retkiä ja aktiviteetteja lähialueilla. Vieraiden käytettävissä on myös kokoustiloja ja langaton internet-yhteys.

Huoneiden varusteluun kuuluvat mukavat vuoteet, ilmastointi, taulu-TV, minibaari.

Luang Prabang View Hotel tarjoaa unohtumattoman majoitusvaihtoehdon matkailijoille, jotka arvostavat kaunista ympäristöä ja ensiluokkaista palvelua.

Tara Angor Hotel sijaitsee lähellä Unescon maailmanperintökohdetta Angkor Watin temppeleitä ja on lyhyen ajomatkan päässä Siem Reapin kansainväliseltä lentokentältä. Majoitusvaihtoehtoina ovat superior-, deluxe- ja sviittihuoneet, joissa on modernit mukavuudet. Näitä ovat ilmastointi, ilmainen langaton internet, satelliitti-TV, minibaari ja tallelokero.

Hotellissa on ravintola, joka tarkjoillee aitoja kambodžalaisia ruokia ja kansainvälistä ruokaa.  Hotellin mukavuuksiin kuuluvat myös kylpylä ja suuri ulkouima-allas.

Frangipani Royal Palace -hotelli sijaitsee hyvällä paikalla aivan elämää sykkivän joenvarren tuntumassa ja korttelin päässä kuninkaallisesta palatsista. Kattoterassilta aukeavat hienot näkymät kaupungin ylle. Hotellissa on uima-allas ja spa-palvelut.

Victoria Chau Doc Hotel sijaitsee syvällä Mekongin Deltassa lähellä Kambodžan rajaa, 270 km Ho Chi Minh Citystä, 120 km Can Thosta ja 200 km Phnom Penhistä. Victoria Chau Doc Hotelissa on 92 puulattiaisesta huonetta, mukaan lukien 4 sviittiä, joista useimmat tarjoavat upeat näkymät joelle. Jokainen huone yhdistää perinteisen vietnamilaisen käsityön eleganssin ja kolonialistisen vanhan maailman charmikkuuden. Palveluihin kuuluvat mm. ravintola, baari, kylpylä, uima-allas, Wi-Fi, kuntokeskus.

Syvällä Mekongin Deltan sydämessä sijaitseva Can Tho Ecolodge tarjoaa vierailleen rentouttavan vierailun Vietnamin maaseudulla, samalla kun Can Thon kaupungin vilkkaaseen keskustaan on vain lyhyt venematka.

Lodget on valmistettu paikallisista, perinteisistä materiaaleista, ja huoneiden sisätilat ovat valoisia ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on oma kylpyhuone, minibaari ja ulkoterassi, jolta avautuu näkymät mutkitteleviin jokiin ja trooppisiin puutarhoihin.

Paikan päällä on ravintola, josta avautuu näkymät ympäröivään luontoon. Uima-altaalla voi rentoutua virkistävän juoman äärellä tai voit vuokrata pyörän päiväksi ja lähteä löytöretkelle ympäröivälle maaseudulle.

 

Liberty Central Saigon Riverside sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Bach Dang -venelaiturilta Ho Chi Minh Cityssä, Vietnamissa, ja noin 8 kilometrin päässä Tan Son Nhatin kansainväliseltä lentokentältä. Hotellin majoitusvaihtoehtoihin kuuluu tyylikkäästi sisustettuja ilmastoituja huoneita, joissa on ilmainen Wi-Fi, TV, tallelokero ja tee- ja kahvitarvikkeet.

Hotellissa on upea uima-allas kattoterassilla allasbaareineen sekä kuntosali. 

LÄHDÖT JA HINNAT

15 päivää, perillä 12 yötä

5.11.–19.11.20243 990 €/hlö
24.2.–10.3.20254 150 €/hlö

Matkan hinta per henkilö jaetussa 2 hengen majoituksessa. Mikäli matkustat yksin, löydät ryhmämatkoiltamme melko varmasti samanhenkistä seuraa. Voit kuitenkin majoittua rauhassa omassa huoneessa lisähintaan.

Oma 1 hengen majoitus +650 €

Matkan hintaan sisältyy

 • Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
 • Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
 • Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
 • Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
 • Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).

Matkan hintaan ei sisälly

 • Käsittelykulu 35 €/hlö
 • Matkavakuutus
 • Viisumit
 • Koronavirustestit ja -todistukset
 • Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
 • Mahdolliset maastapoistumismaksut
 • Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
 • Muu mainitsematon.

Lennot

Päivä 1Helsinki → Istanbul18:50 – 23:40Turkish Airlines
Päivä 2Istanbul → Hanoi02:20 – 15:25Turkish Airlines
Päivä 3Hanoi → Luang Prabang
Päivä 5Luang Prabang → Siem Reap
Päivä 14Ho Chi Minh City → Istanbul21:40 – 05:00Turkish Airlines
Päivä 15Istanbul → Helsinki08:50 – 13:35Turkish Airlines

Lentojen aikatauluihin ja reitityksiin voi tulla muutoksia.

Jos tarvitset liittymälennot Suomen sisällä, varmistathan lentoaikataulun toimistoltamme ennen varaamista.

Tällä matkalla huomioitavaa

 • Matkalla kävellään raunioilla ja kaupunkikierroksilla, normaali liikuntakyky on tarpeen
 • Peruutusehdot B

Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot / peruutusehdot

×

KYSY MATKASTA, VARAA TAPAAMINEN

Matka-asiantuntija
Sanna Länsivierto