Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Vaativuustaso 2

Tansanian vaellusmatka
Mt. Meru ja Kilimanjaro (5 895 m)

Tansania  
Arusha | Mt. Meru ja Kilimanjaro (5 895 m)

Tansania
Pinta-ala

945 087 km²

Asukasluku
58 552 845 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Dodoma

Väestö
99 % bantuja (130 eri heimoa), 1 % aasialaisia, eurooppalaisia ja arabeja

Kieli
Suahili, englanti (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Kulta, timantit, matkailu, kahvi, tee, puuvilla, tupakka ja pähkinät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Tansania on suurin valtio Itä-Afrikassa. Sen rajanaapureita ovat Kenia, Uganda, Ruanda, Burundi, Kongon Demokraattinen tasavalta, Sambia, Malawi ja Mosambik. Idässä Tansania rajoittuu Intian valtamereen. Tansania sai itsenäisyydensä vuonna 1961 ja liitti itsensä Sansibarin saareen vuonna 1964. Tämä lumoava Afrikan maa on monipuolinen yhdistelmä, villielämää, eksotiikkaa, savanneja, vuoria, järviä, historiaa sekä valkohiekkaisia rantoja. Tansaniasta löytyy jokaiselle jotakin.

Suurenmoiset safarit, tarunhohtoisen Sansibarin saaren hiekkarannat sekä Afrikan korkein vuori Kilimanjaro. Tansaniasta löytyy jokaiselle unelmien matkakohde tai useampikin.

Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet ovat aivan kosketusetäisyydeltä, Kilimanjaro nousee safarialueiden keskeltä uljaana 5 895 metrin korkeuteensa ja Sansibarilla pääset nauttimaan hienon valkeiden hiekkarantojen ohella upean kirkkaista sukellusvesistä sekä rikkaasta kulttuurihistoriasta.

Arusha

Arushan kaupunki sijaitsee Pohjois-Tansaniassa Meru-vuoren kupeessa. Alueella vallitsee lämmin sää läpi vuoden ja kaupungin lähiympäristössä onkin monia maatiloja, jotka keskittyvät mm. kahvin, vehnän ja maissin viljelyyn. Arusha on yksi Tansanian kehittyneimpiä ja nopeimmin kasvavia kaupunkeja. Arushan väestö koostuu suurimmaksi osaksi arusha- ja meru- heimoista.
Matkailijalle Arusha on ennenkaikkea portti safareille Pohjois-Tansanian kansallispuistoihin: Serengetiin, Lake Manyaraan, Tarangireen, Arushan kansallispustoon sekä Ngorongoron suojelualueelle. Arushaa voikin kutsua Tansanian ´safaripääkaupungiksi´ ja se on vilkas matkailijakeskus.

HOTELLIT

Hotel Impala (3)

Hotelli sijaitsee rauhallisella alueella, noin kilometrin päässä Arushan keskustasta. Hotellin ravintolat tarjoavat makuja eri puolilta maailmaa, ja lisäksi hotellin palveluihin kuuluvat esimerkiksi uima-allas, kokoustilat ja pesulapalvelut. Huoneiden perusvarusteluun kuuluvat televisio, tallelokero, minibaari sekä mahdollisuus kahvin valmistamiseen.

Mt. Meru ja Kilimanjaro (5 895 m)

Mt. Meru on fantastinen paikka akklimatisointiin. Kaunis vuori tarjoaa jo itsessään mukavan haasteen. Totuttelemme korkeaan ilmanalaan neljä päivää Mt. Merulla. Nousemme sen korkeimmalle huipulle, Socialist Peakille, tutustuen samalla kansallispuiston lukuisiin eläimiin.

Afrikan katolle, Kilimanjarolle, nousemme kaunista Machame-reittiä pitkin. Tämä reittivalinta Kilimanjarolla ja Mt. Merun päivät takaavat erinomaiset edellytykset Kilimanjaron huipun, Uhuru Peakin, saavuttamiseksi. Mt. Merulla majoitutaan vaellusmajoissa, Kilimanjaron Machame-reitillä vaellusteltoissa.

 

 

> Tutustu varustelistaan

 

Vaellusmatkoja, joilla suomalainen matkanjohtaja

> Kilimanjaro (5895m), Rongai-reitti

> Kilimanjaro ja Sansibar
> Kilimanjaro ja Tansanian safari

> Kilimanjaro, safari ja Sansibar

> Mt. Kenya ja Kilimanjaro

> Mt. Kenya (4985m) ja Sansibar

 

Muita opastettuja Tansanian matkoja

> Tansanian suursafari

> Tansanian suursafari ja Sansibar

> Tansanian safarimatka ja Sansibar
> Kilimanjaron vaellusmatka, safari ja Sansibar

> Kenian ja Tansanian suursafari sekä Sansibar

 

Haluatko lisäpäiviä?

• Sansibarin rantapäivät

• Sansibar ja Pemba

• Tansanian safaripäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.