Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Myanmar (Burma)


Suuri Myanmarin kiertomatka

Myanmar (Burma)  
Mandalay | Amarapura | Mingun | Bagan | Inlejärvi | Yangon

Myanmar (Burma)
Pinta-ala
676 578 km²

Asukasluku
56 590 071 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Naypyidaw

Väestö
69 % burmalaisia, šaneja, kareneja

Kieli
Burma

Valuutta
Kyat (K) = 100 pyaa (MMK) 

Uskonto
Pääuskonto on theravadabuddhalaisuus (n.90 % väestöstä). Muut uskonnot ovat kristinusko ( n.3 % baptisteja ja n.1 % katolilaisia), islam (n.4 %) ja luonnonuskonnot (n.1 %).

Päätuotteet
Maataloustuotteet, metsäteollisuus, mineraalit

Hallitusmuoto
Tasavalta 

Kaksi kertaa Suomen kokoinen Myanmar sijaitsee Bengalin-lahden rannalla. Myanmarin itäosassa on Shanin vuoristoylänkö, lännessä rannikko ja vuoristo ja keskellä Irrawaddy-joen laakso. Toisen maailmansodan aikaan japanilaiset valloittivat maan katkaisten liittoutuneille tärkeän Burman tien Kiinaan. Burma itsenäistyi vuonna 1948. Sitä on hallittu sotilaallisella tiukkuudella ja matkailua on rajoitettu aina viime vuosiin saakka. Pikkuhiljaa maa on alkanut avautua turismille ja sen tuomalle valuutalle. Maan infrastruktuuri on yhä kehitysasteella alueen muihin maihin verrattuna. Tiibetistä tulleet burmalaiset muodostivat 1700-luvulla useasta pienestä valtiosta yhtenäisen Burman. Pääosa Myanmarin väestöstä on syntynyt tiibetiläisten ja burmalaisten heimojen yhteensulautumisesta. Eristyneisyyden ja rajoitetun matkailun johdosta Myanmar on säilyttänyt aitoutensa ja kulttuurinsa naapurimaitaan paremmin. Myanmarissa aika tuntuu pysähtyneen vuosikymmenten taakse.

Eristyneisyyden ja rajoitetun matkailun johdosta Myanmar on säilyttänyt aitoutensa ja kulttuurinsa naapurimaitaan paremmin. Myanmarissa aika tuntuu pysähtyneen vuosikymmenten taakse. Sitä on hallittu sotilaallisella tiukkuudella ja matkailua on rajoitettu aina viime vuosiin saakka. Parannukset Myanmarin demokratiakehityksessä ja poliittisen ilmapiirin vapautuminen ovat lisänneet nopeasti maassa turismin mahdollisuuksia viime vuosina.

Mandalay

Kaupunki sijaitsee noin 200 km koilliseen Baganista, ja se on Pohjois-Myanmarin taloudellinen sekä uskonnollinen keskus. Kaupunki toimi maan pääkaupunkina ennen brittien siirtomaa-aikaa. Kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluvat Mahanunin pagoda, joka on kuuluisa kullalla päällystetystä buddhapatsaastaan, Swenandown puukaiverruksistaan tunnettu luostari sekä II maailmansodassa tuhoutunut ja uudelleen rakennettu Kuninkaallinen palatsi -kompleksi. Kaupunki on tunnettu myös perinteisistä käsitöistään. Ympäri kaupunkia on pieniä verstaita, joissa aika tuntuu pysähtyneen. Verstaissa valmistetaan lehtikullalla päällystettyjä ja marmorisia buddhapatsaita, puukaiverruksia, kudonnaisia sekä muita perinteisiä käsitöitä.

HOTELLIT

Bagan King Hotel (3)

Bagan King hotelli sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Kuninkaallisesta palatsista. Juna-asema on 10 min. kävelymatkan päässä ja lenokenttä 40 min. ajomatkan päässä.

Hotelli on sisustettu perinteisen Kaakkoisaasialaiseen tyyliin ja hotellista löytyy ravintola ja baari. Hotelli on savuton.

Hotellihuoneet ovat ilmastoituja ja huoneista löytyy WiFi, TV,telletuslokero, minibaari, vedenkeitin.

Hotellin muita lisäpalveluja ovat pesula, bisneskeskus, auton- sekä polkupyöränvuokraus, silityspalvelu ja lentokenttäkuljetus(lisämaksullinen).

Bagan

Kaupungin vaikuttavat arkeologiset rauniot olivat aikanaan Kaakkois-Aasian suurin buddhalainen keskus. Alue sijaitsee Ayeyarwady-joen rannalla ja siellä on noin 4000:nen eri pagodien, temppelien sekä rakennusten raunioita. Kaupungin kulta-aika jatkui 1200-luvulta aina 1400-luvulle asti. Aikoinaan alueella oli noin 10 000 temppeliä, jotka sijaitsivat 40 km2 alueella. Alueella voi kiivetä joidenkin temppeleiden katoille katsomaan auringonnousua sekä ihastelemaan tätä riisipeltojen ja palmujen reunustamaa mykistävää maisemaa. Raunioilla voi liikkua joko polkupyörällä, autolla tai hevosrattailla.

HOTELLIT

Bagan Umbra Hotel (3)

Bagan Umnra Resort sijaitsee kahden km päässä Baganin vanhasta kaupunigsta. Lentokenttä sijaitsee 15 min ajomatkan päässä.Hotellihuoneet ovat ilmastoidut ja niistä löytyy parveke, ilmainen WiFi, TV, hiustenkuivaaja ja kylpyhuoneessa on suihku ja kylpyamme.Hotellialueella on ravintola, baari, ulkouima-allas, spa- ja wellness keskus, puutarha/piha-alue bisneskeskus ja pesula.Hotellin muita palveluja ovat auton- ja polkupyöränvuokraus, hieronta, matkamuisto-/lahjamyymälä valuutanvaihto, lastenhoitopalvelu ja lentokenttäkuljetus (lisämaksullinen).

http://baganumbrahotel.com/

Yangon

Kaupunki on ollut vähän reilut 100 vuotta maan pääkaupunki, ja se on nykyään noin 5 miljoonan asukkaan suurkaupunki. Kaupunki on päivällä täynnä elämää kun taas illalla useimmat kahvilat sekä ravintolat, kuten muuallakin maassa, sulkeutuvat jo 21:00. Iltaviihteestä innostuneille löytyy kuitenkin muutamia diskoja sekä baareja. Kaupungin päänähtävyys on Swedagon Payan temppelialue sekä kaupungin vilkkaat torit. Kaupungista löytyy myös eloisia kiinalais- sekä intialaiskaupunginosia.

HOTELLIT

Rose Garden Hotel (3)

Rose Garden Hotel sijaitseelähellä Yangonin keskustaa, Shwedagon Pagodan läheisyydessä ja lentokentältä ajomatka hotellille on 30 min. Juna-asema on viiden min. kävelymatkan päässä ja eläintarha on hotellin vieressä.Hotellihuoneista löytyy ilmastointi, WiFi, tv ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on ravintola, pesula ja mahdollisuus vuokrata auto. 

Muita Aasian matkoja

> Indokiinan kiertomatka
> Kaakkois-Aasian aarteet

> Suuri Vietnamin kiertomatka

> Suuri Borneon kiertomatka

 

Samankaltaisia matkoja

> Suuri Kuuban kiertomatka

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

> Perun ja Bolivian kohokohdat

> Halki Etelä-Amerikan

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Ngapalin rantapäivät (Myanmar)

• Koh Samui (Thaimaa)

• Singapore

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.