Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Brasilia


Buenos Aires, Iguassun putoukset ja Rio de Janeiro

Argentiina | Brasilia  
Buenos Aires | Foz do Iguacu | Rio de Janeiro

Argentiina

Pinta-ala
2 770 000 km²

Asukasluku

45 479 118 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Buenos Aires

Väestö
85% eurooppalaista syntyperää, 15% mestitsejä, intiaaneja sekä muita vähemmistöjä

Kieli
Espanja, quechua (ketsua), guarani, araucanian, italia

Päätuotteet
Viini, moottoriajoneuvot, ruoanjalos- tus, kemikaalit, teräs, maatalous

Hallitusmuoto
Tasavalta

Pinta-alaltaan Argentiina on valtava; yli kahdeksan Suomen kokoinen. Pääkaupungin, Buenos Airesin kohdalle espanjalaiset löytöretkeilijät perustivat siirtokunnan jo vuonna 1516. Argentiina julistautui itsenäiseksi vuonna 1816, mutta entinen isäntämaa, Espanja tunnusti sen vasta vuonna 1842. Lännessä Argentiinaa reunustavat Andit. Siellä sijaitsevat maapallon läntisen puoliskon korkeimmat vuorenhuiput, kuten Aconcagua 6 962 m. Pohjoisessa ja idässä luontoa hallitsee savannimetsää kasvava pampa, etelässä arokasvillisuuden peittämä Patagonia ja aivan etelässä viileän kostea Tulimaan saaristo. Lähellä Aconcaguaa, Andien rinteillä sijaitsevat kuuluisat Mendozan viiniviljelmät. Pohjoisessa Brasilian, Paraguayn ja Argentiinan rajojen yhtymäkohdassa myllertää Iguazún 94 metriä korkeat putoukset.

Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki on yksi Etelä Amerikan hienostuneimmista ja kauneimmista kaupungeista. Kolmen miljoonan porteñolaisen lisäksi, esikaupunkilaisia on yhteensä jopa 10 miljoonaa. Kaupungin elegantit vanhat rakennukset sijaitsevat keskustan alueella ja kaupunki jakautuu useisiin kaupunginosiin, joista kuuluisin on muun muassa tangon synnyinpaikka San Telmo. Hieman etelämpänä sijaitsee La Bocan satamakaupunginosa värikkäiksi maalattuine metallitaloineen. Toisella puolella kaupunkia löytyvät muun muassa trendikkäät Recoletan, Palermon ja Belgranon kaupunginosat.

HOTELLIT

Hotel Embajador (3)

Buenos Aires on paitsi Argentiinan pääkaupunki myös maan tärkein satama. Recoletan kaupunginosa on yksi tunnetuimmista; Recoletan kaupunkikuvaa elävöittävät esimerkiksi monet arkkitehtuurisesti kiinnostavat rakennukset ja lisäksi alueella sijaitsee Recoletan kuuluisa hautausmaa. Embajador-hotellin sijainti Recoletan kupeessa tarjoaa hyvän majoitusmahdollisuuden Buenos Airesin vierailun ajaksi. Hotellissa on esimerkiksi ravintola, baari , huonepalvelu sekä mahdollisuus internet-yhteyteen. Huoneiden perusvarusteluun kuuluvat muun muassa televisio, tallelokero ja minibaari.

Brasilia
Pinta-ala
8 514 215 km

Asukasluku
211 715 973 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Brasilia

Väestö
55 % valkoisia, 38 % mulatteja, 6 % mustia

Kieli
Portugali

Päätuotteet
Tekstiilit, kengät, kemikaalit, teräs, appelsiinimehu, soijapavut, kana, kahvi, sokeri

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Brasilia on pinta-alaltaan Etelä-Amerikan suurin ja maailman viidenneksi suurin valtio. Asukkaita on n. 200 miljoonaa. Brasilialaiset ovat etniseltä taustaltaan intiaanien, Afrikasta kuljetettujen orjien sekä eurooppalaisten siirtolaisten jälkeläisiä. Maasta on löydetty yli 700 alkuperäistä intiaaniheimoa pääasiassa Amazonin alueelta. Portugalin entisenä siirtomaana se eroaa kielellisesti muista Etelä-Amerikan valtioista. Musiikki ja tanssi on Brasiliassa läsnä joka paikassa. Brasilialaiset tietävät kuinka juhlia ja kuinka ilo otetaan irti elämästä. Rantakulttuuri on Brasiliassa aivan omaa luokkaansa. Viikonloppuisin rannoille kokoontuvat perheet, rakastavaiset parit, pallopelien pelaajat, auringonpalvojat, kaikki sulassa sovussa riippumatta yhteiskunnallisesta asemasta.

Foz do Iguacu

230 000 asukkaan kaupunki sijaitsee Iguacu-joen rannalla, aivan Argentiinan ja Paraguayn rajakulmauksessa. Kaupungista 28 km päässä sijaitsevat Iguacu-putoukset käsittävät 4 km leveydellä 275 putousta, korkeuseroa on 100 m. 1750 kuutiometriä sekunnissa putouksia alas ryöppyävä vesimassa jättää varjoonsa Niagarankin. Iguacu onkin yksi Brasilian tärkeimpiä nähtävyyksiä. Papukaijat, tukaanit ja muut 400 trooppista lintulajia sekä 500-lajinen perhoskanta motivoivat lähtemään luontopolulle.

HOTELLIT

Rafain Centro (3)

Hotelli Rafain Centro sijaitsee aivan putousten läheisyydessä, muun muassa lähellä ostoskeskusta. Hotellin palveluihin kuuluvat ulkouima-allas, kuntokeskus ja lastenallas, ravintola, kahvila ja allasbaari. Huoneissa on perusvarustelun lisäksi tallelokero ja minibaari.

Rio de Janeiro

'Jumala loi maailman kuudessa päivässä ja seitsemännen Hän pyhitti Riolle.' Näin sanovat kaupungistaan ylpeät riolaiset. Maan moderni pääkaupunki on 1960-luvulla perustettu Brasilia. Maan kiistatta tunnetuin kaupunki on kuitenkin Rio de Janeiro, joka on kiehtova sekoitus modernia city-kulttuuria, Copacabanan kiireettömiä hiekkarantoja, merta, kaupunkia ympäröiviä vuoria ja tietenkin sambaa. Kaupunki sijaitsee Guanabaran-lahden suulla, upealla kapealla kaistaleella, jyrkkien vuorten ja syvän sinisen meren välissä. Kaupunki on kasvanut 20km pitkäksi 6 miljoonan asukkaan sykkiväksi metropoliksi. Kaupunki on hurjien vastakohtien kaupunki. Favelat, slummit vuorilla, kaupungin ulkopuolella ja niiden köyhät asukit vastaan Copacabanan ultramuodikkaat yöeläjät yökerhojen rytmeissä, uljaat vuoret vastaan kiiltävät toimistotornit, hiekkarantojen kiireettömät auringonpalvojat ja pallonpelaajat vastaan juoksujalkaa kiitävät city-ihmiset hienoissa puvuissaan.

HOTELLIT

Rio Design Hotel (3)

Hotelli sijaitsee 30 m päässä kuuluisalta Copacabanan rannalta. Hotelli on viihtyisä ja elegantti sekä tyylikkäästi sisustettu. Hotellin jokainen kerros on eri arkkitehdin suunnittelema. Hotellissa: 11 kerrosta sekä 66 huonetta. Huoneiden varusteluun kuuluu mm. TV, hiustenkuivain, ilmastointi, Wi-Fi.

HOTELLIN WWW-SIVU