Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Itäisen Australian kierros
Cairns, Sydney ja Melbourne

Australia  
Cairns | Sydney | Melbourne

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
23 470 145 (07/2018)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta

Australian Dollari (AUD)

Väestö

Australialaisia 37,13 %, Englantilaisia 31,65%, Irlantilaisia 9,08%, Skotlantilaisia 7,56%, Italialaisia 4,29%, Saksalaisia 4,02%, Kiinalaisia 3,37% sekä Kreikkalaisia 1,87%. 

Uskonto

Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi-Australia ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory ja Northern Territory. Lisäksi tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari että pienin maanosa. Välimatkat ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Eucalyptuspuu on eräs maan tavaramerkki. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet. Kesäsesonki Australiassa ajoittuu joulu-helmikuulle, kevät syys-marraskuulle, syksy maalis-toukokuulle ja talvi kesä-elokuulle.

Australiassa on erinomaiset mahdollisuudet vesiurheiluun ja luonnossa liikkumiseen. Asutus on keskittynyt rannikoille, koska maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa. Punaisen aavikon suurin nähtävyys on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Cairns

Cairnsin kaupunki sijaitsee Australian luoteisosassa Queenslandin osavaltiossa. Sitä ympäröivät vihreät vuoret ja turkoosi meri. Alue on myös paikallisten suosima lomakohde. Cairnsin palvelut on keskittynyt pienelle alueelle Esplanadin ja sataman väliin. Aktiviteettimahdollisuudet kaupungin ympäristössä ovat moninaiset esim. snorklaus tai sukellus koralliriutalla, koskenlaskua ja patikointia sekä tutustumista vehreään luontoon. Cairns on reppumatkailijoiden suosima tukikohta. Yksi Cairnsin vetovoiman syy on värikäs Great Barrier Reef eli Suuri Valliriutta joka koostuu korallien muodostamista riutoista. Veden alta löytyy värikäs ja monimuotoinen maailma. Värikäisiin koralleihin ja kaloihin pääsee tutustumaan mm. päiväristeilyillä Cairnsin ja Port Douglasin kaupungeista.

Sydney

Sydney sijaitsee Australian itärannikolla ja on maan suurin kaupunki. Kaupunki on rakennettu sataman ympärille, joka lukeutuu yhdeksi maailman tärkeimmäksi. Satamaristeilyllä voi ihailla Sydneyn maamerkkejä, Harbour Bridge -siltaa ja kuuluisaa oopperataloa, joka toimii samalla suurena kulttuurikeskuksena.

Shoppailun ohella voi rentoutua vaikka rannalla. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita rantoja, joista kuuluisimmat ovat Bondi ja Manly. Kaupungin alueelta löytyy myös kaksi luonnonpuistoa. Darling Harbourin alueelta löytyy useita baareja ja ravintoloita sekä kulttuuritarjontaa, samoin The Rocksin kaduilta Harbour Bridgen läheltä. Sydneystä voi tehdä päiväretkiä Blue Mountainsille, Hunter Valleyn viinialueille tai vaikka pääkaupunkiin Canberraan. Sydneyssä liikkumista helpottaa kattava julkinen liikenneverkosto.

HOTELLIT

Travelodge Wynyard (3+)

Hotelli sijaitsee aivan Sydneyn keskustassa, kävelymatkan päässä oopperatalolta ja Darling Harbourin palveluilta. Hotellissa on yhteensä 277 tyylikästä ja hyvin varusteltua huonetta. Ilmastoiduissa huoneissa on tv, puhelin, minibaari, teen/kahvinkeitin. Hotellissa on ravintola, baari, kuntosali ja pesulapalvelut.

Melbourne

Melbourne on eurooppalaistyylinen ja merkittävä kulttuurikaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 15 festivaalia, aiheena esim. teatteri, elokuva, ruoka ja viini. Kaupungista löytyy myös useita mielenkiintoisia museoita. Kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Bourke-kadun sekä Elizabeth- ja Swanston-katujen väliltä. Paras tapa liikkua paikasta toiseen on vanhanaikaiset raitiovaunut.