Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret


Rantaloma – Mauritius

Mauritius  
Blue Bay | Grand Baie | Le Morne | Grand Gaube | Bel Ombre | Balaclava | Belle Mare

Mauritius
Pinta-ala
1 860 km²

Asukasluku
1 379 365 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Port Louis

Väestö
Intialaisia (68 %), loput kreoleja, eurooppalaisia ja kiinalaisia

Uskonto
Hinduja 48 %, kristittyjä 26 %, muslimeja 17 % ja loput protestantteja

Kieli
Englanti

Valuutta
Mauritiuksen rupia (MUR)

Päätuotteet
Turismi, tekstiilit ja sokeri

Hallitusmuoto
Tasavalta

Mauritiuksen saarivaltio sijaitsee Intian valtamerellä 900 kilometriä Madagaskarista itään Maskareenien saariryhmässä.

Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jota ympäröivät koralliriutat. Hiekkarantoja on yli 200 km. Hedelmällinen maaperä tarjoaa hyvän kasvualustan muun muassa sokeriruo'olle. Vaikka Mauritiusta pidetään rantalomakohteena, saari tarjoaa myös mahtavia vuorimaisemia ja vaellusmahdollisuuksia niille, jotka haluavat vaihtelua aurinkolomalle. Port Louis on Mauritiuksen monikulttuurinen pääkaupunki, jossa näkyy niin islamilaisuuden, hindulaisuuden ja kristinuskon vaikutus. Hindu-temppeleitä on ympäri saarta – hinduja Mauritiuksen väestöstä on yli puolet.

Auringonpalvojien iloksi Mauritiusta ympäröi yli 200 km upeita valkohiekkaisia hiekkarantoja. Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jonka rantoja reunustavat koralliriutat. Lomakohteena Mauritius sopii matkailijalle, joka etsii lomaltaan rentoutumista, nautiskelua ja pientä luksusta. Saari sopii kohteena myös aktiiviselle lomailijalle, sillä hotellien tarjontaan kuuluu kattavat vesiurheilumahdollisuudet. Myös golfin ja tenniksen pelaajat viihtyvät Mauritiuksella. Mauritiuksella on 9 upeaa 18-reiän kenttää.


Blue Bay

HOTELLIT

Beachcomber Shandrani Resort & Spa (4)

Shandrani Resort & Spa sijaitsee lähellä lentokenttää Mauritiuksen kaakkoiskulmauksessa. Hotellilla on useita hiekkarantoja omissa lahdenpoukamissaan. Huoneita on yhteensä 256. Sijainti Blue Bay Marine Parkin läheisyydessä tarjoaa sukeltajille ja snorklaajille tutkittavaksi mielenkiintoisen merenalaisen maailman. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi kuuden tenniskentän ja kuntosalin käyttöoikeus. Hotellin yhteydessä on pitch&putt-golfkenttä, jolla voi treenata lähipeliä. Hotellin asukkailla on sopimushinta Avalon-golfkentälle.

Hotellin kotisivu

Grand Baie

Grand Baie sijaitsee Mauritiuksen pohjoisosassa. Tämä 2800 asukkaan kaupunki on kasvanut pienestä hevosenkengän muotoisesta kalastajakylästä matkailijoille korkeatasoiset palvelut tarjoavaksi kaupalliseksi keskittymäksi. Sieltä löytyy monentasoisia hotelleja, hienoja butiikkeja, vaatetehtaita teehtaanmyymälöineen, joista voit ostaa laatumerkkejä (mm. Ralph Lauren) edullisesti, monia ravintoloita ja hiekkarantoja.

Grand Baie, suomeksi "iso lahti", on edelleen hyvin pittoreski matkailun kasvusta huolimatta. Suurin osa Grand Baien palveluista keskittyy lahtea ympäröivän rantatien ympärille, joten tässä pikkukaupungissa on helppo suunnistaa. Myös iltaelämä on keskittynyt samalle alueelle – siellä on muutama yökerho ja iltaravintoloita, lisäksi 5-tähden hotelleissa järjestetään säännöllisesti mauritiuslaisia tanssiesityksiä.

Oman hotellisi ohella Grand Baien kylässä on tarjolla monipuoliset retkipalvelut; mm. sukellusta, syvänmerenkalastusta, lasipohjaveneretkiä koralleja katsomaan, vesihiihtoa, snorklausta tai vaikkapa merenpohjakävelyä. Grand Baiesta voi tehdä veneretkiä myös Mauritiuksen pohjoisosan pikkusaarille, lähistöllä sijaitsevaan omintakeisen kauniiseen Pamplemoussen puutarhaan tai kokopäiväretkiä Mauritiuksen muille luonnonnähtävyyksille.

HOTELLIT

Beachcomber Trou aux Biches Golf Resort & Spa (5)

Tasokas Trou aux Biches Resort & Spa sijaitsee Mauritiuksen luoteisrannikolla. Saaren parhaille ostospaikoille Grand Baieen on vain 15 minuutin automatka, myös Trou aux Biches´ssä on vaatekauppoja ja paikallisia iltaravintoloita. Hotellilla on pitkä ja kapea hiekkaranta. Useita uima-altaita ja ravintoloita. 306 tilavaa ja viihtyisää huonetta. Myös 2-3 makuuhuoneen uima-altaallisia huviloita yksityisempään lomailuun. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi kuuden tenniskentän ja kuntosalien käyttöoikeus. Hotellin SPA-"kylä" tarjoaa hemmottelua vaikka koko päiväksi. Edullinen green fee läheiselle Mont Choisyn golfkentälle. Täällä viihtyvät niin perheet kuin häämatkalaisetkin.

Hotellin kotisivut

Beachcomber Canonnier Golf Resort & Spa (4)

Beachcomber Canonnier Golf Resort & Spa sijaitsee Mauritiuksen luoteiskulmauksessa. Hotellin läheisyydessä sijaitsevat Grand Baien hyvät ostosmahdollisuudet ja ravintolapalvelut, joten hotelli soveltuu mainiosti myös heille jotka hakevat lomaltaan rentoutumisen lisäksi ostosmahdollisuuksia ja iltaelämää. Hotellin ympäristössä on kolme kaunista hiekkarantaa. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi kahden tenniskentän ja kuntosalin käyttöoikeus. Vain muutaman minuutin päässä on Mont Choisyn golfkenttä, jonne hotellin asukkailla on edullinen green fee.

Hotellin kotisivu

Le Morne

Le Mornen niemimaa sijaitsee Mauritiuksen lounaisosassa. Alueen maisemaa hallitsee Le Morne Brabant -nimellä kulkeva kalliomonoliitti. Historiallisen merkityksensä lisäksi kukkula tarjoaa mahdollisuudet patikointiin. Le Mornen alue tunnetaan myös hienoista hotelleistaan ja 18-reikäisestä golf-kentästään. 

HOTELLIT

Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa (5)

Dinarobin sijaitsee Mauritiuksen lounaiskulmauksessa upean Le Morne -vuoren juurella. Hotellissa on yhteensä 176 tilavaa ja tyylikästä huonetta. Vieraat voivat halutessaan ruokailla myös viereisessä Beachcomber Paradisissa. Näillä kahdella 5*-hotellilla on yhteinen 18-reiän golfkenttä. Pitkä, kapea hiekkaranta tarjoaa upeat puitteet rentouttavalle rantalomalle. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkatamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi neljän tenniskentän ja kuntosalin käyttöoikeus. Edullinen gree feen hotellin golfkentälle. Tämä hotelli on aikuiseen makuun.

Hotellin kotisivut

Beachcomber Paradis Golf Resort & Spa (5)

Mauritiuksen lounaisosassa sijaitseva Beachcomber Paradis on turkoosin laguunin sekä 18-reiän golf-kentän reunustama hotelli, jossa aktiivinen lomanvietto sekä rentoutuminen onnistuvat mainiosti. Paradis tarjoaa makunautintoja neljässä eri ravintolassa, ja tämän lisäksi hotellin asukkailla ovat käytössään myös viereisen Dinarobin-hotellin ravintolapalvelut. Rannasta nauttimisen lisäksi Le Paradis tarjoaa mahdollisuudet esimerkiksi melontaan, snorklaukseen, vesihiihtoon, SUPpaukseen, tennikseen sekä golfiin. Le Mornen alueella myös patikointi on mahdollista. Edullinen green fee hotellin golfkentälle. Onnistunut valinta niin perhematkalle kuin häämatkalaisille.

Hotellin kotisivut

Grand Gaube

Grand Gauben kalastajakylä sijaitsee Mauritiuksen koillisrannikolla vain 10 kilometrin päässä Grand Baien kaupungista. Grand Gaube on pieni paikkakunta, mutta laajemmasta ravintolatarjonnasta, yöelämästä sekä ostosmahdollisuuksista pääsee kätevästi nauttimaan Grand Baieen kulkemalla.

HOTELLIT

Paul & Virginie (4)

Grand Gaubessa sijaitsevassa "adults only" -hotellissa on 81 huonetta, jotka on äskettäin täysin uudistettu. Kaikki huoneet ovat merelle päin, ja niissä on joko parveke tai terassi. Hotellissa on kaksi ravintolaa, kaksi uima-allasta sekä spa. Hotelli tarjoaa myös mahdollisuudet erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten melontaan, snorklaukseen ja purjelautailuun. Hotelli sopii erinomaisesti häämatkalaisille.

Hotellin kotisivu

Bel Ombre

HOTELLIT

Heritage Awali (4+)

Mauritiuksen etelärannikolla sijaitseva hyvätasoinen all-inclusive-hotelli. Tilavat ja kauniit, afrikkalaistyyliin sisustetut huoneet. Useita ravintoloita, baareja ja uima-altaita. Paljon erilaisia aktiviteetteja. Afrikkalaiskylän tyyliin rakennettu suuri Seven Colours-SPA. Läheiselle Heritagen golfkentälle edullinen green fee hotellin asukkaille. Hotelli soveltuu sekä perheille, että häämatkalaisille. 

Hotellin kotisivu

Balaclava

HOTELLIT

Victoria Beachcomber Resort & Spa (4)

Hotelli sijaitsee kauniin turkoosin Intian Valtameren äärellä, Mauritiuksen luoteisosassa. Hotellissa on suuri ulkouima-allas, spa-osasto, neljä erilaista ravintolaa. 255 tilavaa huonetta, huoneistoa ja sviittiä. Erillinen "adults only" 40 huoneen Victoria for 2 - hotelli, joka soveltuu loistavasti häämatkalaisille. Tällä puolella ns. swim up-huoneita, joista on suora pääsy uima-altaaseen.

Hotellin kotisivu

Belle Mare

HOTELLIT

Constance Belle Mare Plage (4+)

Constance-ketjuun kuuluva hyvätasoinen ja monipuolinen hotelli saaren itärannalla, pitkällä ja
valkoisella hiekkarannalla. Hotellin 278 huonetta, sviittiä ja villaa ovat tyylikkäitä,valoisia ja tilavia. Hotellissa on 7 ravintolaa ja 6 baaria, SPA, tenniskenttiä, kuntosali,  vesiurheilukeskus, 4 uima-allasta ja lasten klubi.
Aktiviteettitarjonnan kruunaa 2 championship-golfkenttää; Legends ja Links. Hotellin asukkaille edullinen green fee (tai ilmainen all-inclusive-paketissa).

Loistava valinta niin perhelomalle, häämatkalle kuin golfmatkalle. Täällä on helppo viihtyä!

Hotellin kotisivu