Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Meksiko
Koloniaalinen Meksiko ja Copper Canyon

Meksiko  
Mexico City | Guanajuato | Queretaro | El Fuerte | Cerocahui | Posada Barrancas | Creel | Chihuaua

Meksiko

Pinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku: 
128 649 565 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Mexico City (asukasluku n. 21 miljoonaa)

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
Espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Päätuotteet
Maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Uskonto
Noin 90 prosenttia meksikolaisista kuuluu roomalais-katoliseen kirkkoon ja noin 6 prosenttia on ortodokseja

Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen, eurooppalaisten ja afrikkalaIsten orjien jälkeläIsistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa

Mexico City

Vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitsee yli 20 miljoonan asukkaan kaupunki Mexico City, joka on maan taloudellinen, poliittinen ja kulttuurillinen sydän. Kaupunki on yhdistelmä nykyaikaa ja vuosisatoja vanhaa kulttuuria. Pilvenpiirtäjät ja ostoskeskukset ovat vieretysten vanhojen käsityöpajojen, kirkkojen ja historiallisten nähtävyyksien kanssa. Kaupungin keskusaukiolla Zocalolla voi tutustua vanhan kaupungin historiaan ja nähdä Espanjan siirtomaa-aikaisen katedraalin. Kaupungin läheisyydestä löytyy Teotihuacanin massiiviset pyramidit, jotka kertovat muinoin eläneestä, nykyisin lähes tuntemattomasta kansasta.

HOTELLIT

Hotel Hampton Inn and Suites (4)

Hampton Inn & Suites Mexico City sijaitsee historiallisen keskustan, Zocalon keskellä. 1800-luvun tyylinen hotelli tarjoaa mukavan ja rentouttavan majoituksen upeissa puitteissa. Hotellissa on 108 modernia huonetta, joiden varusteluun kuuluu mm. televisio ja internet-yhteys. Hotellin palveluin kuuluvat myös ravintola, kuntosali, pesulapalvelu, baari ja kattoterassi.

Guanajuato

Guanajuato on saman nimisen osavaltion pääkaupunki Meksikossa. Kaupunki sijaitsee kuvankauniissa laaksossa, jota ympäröi Sierra de Guanajuato-vuoret. Guanajuaton kaupunki on perustettu vuonna 1559 ja se oli pitkään Meksikon vauraimpia kulta- ja hopeaesiintymien kaupunkeja. Nykyään Guanajuato tunnetaan kulttuuri- ja yliopistokaupunkina. Kaupungissa on uusklassisia ja barokkityylisiä siirtomaarakennuksia. Keskustassa voi kävellä värikkäillä ja kapeilla kujilla ja kuunnella paikallisten kertomia legendoja kaupungista. Guanajuatossa voi vierailla mm. Guanajuaton yliopistolla, The Callejon del Besossa (suudelmakuja), La Valencianan- kaivoksella, Juarezin- teatterissa, Alhondiga de Granaditassa (museo), the Plaza de la Paz ja Presa de la Olla Dam-puistoissa ja muumioiden museossa. Guanajuaton kaupunki lisättiin Unescon-maailmanperintöluetteloon vuonna 1988.

HOTELLIT

Boutique 1850 (4)

Boutique 1850 on loistava boutique tyylinen majoitus uusklassisessa 1850-luvulla rakennetussa rakennuksessa. Hotellin sijainti on ideaalinen Unionin pihan, Juárez teatterin ja Guanajuaton yliopiston lähellä. Hotellissa on 20 erinomaista ja tyylikästä huonetta niistä löytyy televisio, ilmastointi, tallelokero, internet-yhteys ja minibaari. Jokaisessa huoneessa on erilainen sisustus.  Hotellin palvelutarjontaan kuuluvat mm. kirjasto, ravintola, baari, kuntokeskus, terassit sekä spa, jossa voi nauttia hieronnoista, erilaisista hoidoista ja saunasta.

Queretaro

Santiago de Querétaro sijaitsee noin 1800 metrin korkeudessa, 220 kilometrin päässä Mexico Citystä. Kaupungissa asuu noin 700 000 asukasta. Kaupungissa eli ennen monta eri intiaaniheimoa. Fransiskaanit luostariveljet loivat kaupungin vuonna 1531. Querétarossa tehtiin Meksikon historiaan liittyen tärkeitä päätöksiä, mm. Meksikon perustuslain allekirjoittaminen suoritettiin Queretarossa. Kaupunki on suojellut historiaansa ja Querétaron keskusta kuuluu Unescon Maailmanperintökohteisiin. Kaupungissa on kapeita kävelykatuja, joita kulkiessa voi ihastella siirtomaa aikaisia kartanoita. Kaupungin kuuluisia nähtävyyksiä ovat mm. Palacio del Gobierno del Estado (hallinnollinen palatsi) ja Palacio Municipal (vanha kaupungintalo). Queretaron keskustassa voi vierailla topaasi-, ametisti- ja opaalikaupoissa ja keskustassa on myös lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia myös paikallisesta viinistä. 

El Fuerte

El Fuerte sijaitsee Sinaloan osavaltiossa Meksikon länsiosassa. Espanjalainen konkistadori Francisco de Ibarra loi El Fuerten kaupungin 450 vuotta sitten. Kuuluisa linnake on rakennettu vuonna 1610. Kaupunki oli myös suurin kullan ja hopean kaivokeskustan vuosisadaksi. El Fuertessa on paljon nähtävyyksiä ja siksi se onkin yksi monista ”Pueblo Mágico”-kaupungeista. Meksikossa on hienoimmat matkustuskohteet nimetty juuri tällä erikoisnimellä, joka tarkoittaa taianomaista kaupunkia. El Fuertessa voi tutustua mm. erinomaiseen uusklassiseen Plaza de Armas-toriin, värillisiin rakennuksiin, Sagrado Corazon de Jesus Templeen, kalliopiirroksiin Cerro de la Máscarassaan sekä kaupungintaloon (Palacio Municipal). Keskustassa nautitaan paikalisista kaupoista ja perinteisistä ravintoloista.

HOTELLIT

Posada del Hidalgo (4)

Hotel Posada del Hidalgo sijaitsee El Fuerten kaupungissa, Sinaloan osavaltiossa. Siirtomaa-aikainen kartano on rakennettu 1500-luvun linnakkeen päälle ja sen uskotaan olleen El Zorron syntymäpaikka. Hotellissa on 68 huonetta, jotka sijaitsevat viidessä eri siivessä. Useimmissa huoneissa on korkea, puupalkein koriteltu katto sekä näkymät vehreään puutarhaan. Jokaisessa huoneessa on ilmastointi, televisio ja internetyhteys. Hotellilla on oma ravintola, jossa on tarjolla perinteistä meksikolaista ruokaa, jota voi nauttia sisä- tai ulkotiloissa uima-altaan ja puutarhan äärellä. Hotellin palveluihin kuuluu myös uima-allas, baari ja spa.

Cerocahui

Cerocahui on metsän keskelle kätketty pieni kylä kuvankauniissa laaksossa lähellä Uriquen laaksoa. Italiainen jesuiitta Juan Maria de Salvatierra asettui Cerocaui:hin ja perusti sinne luostarin 1680-luvulla. Kylästä avautuu ylivoimaisesti yhdet kauneimmista näkymistä yli Sierra Madre-vuorien. Kylän nähtävyyksiä ovat luostari, hautausmaa sekä paikalliset torit. Monesti kylällä kävellessä voi kuulla paikallisen intiaaniheimon Tarahumara-lasten laulavan. 

HOTELLIT

Hotel Mision (3)

Hotel Mission sijaitsee Sierra Tarahumaran sydämessä Chihuahuan osavaltiossa. Hotellia ympäröi suuri määrä viini- ja omenatarhoja. Alueelta aukea hienot näkymät yli Sierra Madre-vuorien.  Hotellissa on 41 meksikolais-tyylistä huonetta, joissa on perusvarustelut ja takka. Hotellissa voi rentoutua ja nauttia uima-altaasta, kauniista pihasta, baarista, mukavasta aulasta ja ravintolasta. 

Posada Barrancas

Posada Barrancas sijaitsee kanjonin reunalla, noin 2300 metrin korkeudessa. Alueelta aukeaa uskomattomat näkymät yli Copper-kanjonin. Posada Barrancasissa asuu pieni intiaaniyhteisö Areponápuchi, jossa on vain parikymmentä taloa, kirkko ja muutama hotelli. Alue tarjoaa hyvät aktiviteettimahdollisuudet mm. patikointia, kävelyä Tarahumara-luolille, ratsastusta, köysiradan (zip-line) sekä sekkailupuiston.  

HOTELLIT

Hotel Mirador (3+*)

Hotel Mirador sijaitsee lähellä kanjonin korkeinta kohtaa. Täältä on henkeäsalpaavat maisemat Copper Canyonille. Tämä deluxe hotelli on mäntyjen ympäröimä. Hotellissa on 48 luksus huonetta, kaikissa huoneissa on oma terassi, jossa voi rentoutua upeissa maisemissa Copper Canyonilla. Tämä on myös lintubongaajien paratiisi.


Creel

Creel tarjoaa upeat puitteet lumoavan Tarahumaran vuorien ja Copperin kanjonin välillä. Se on toiseksi suurin kaupunki Bocoynan kunnassa Sierra Tarahumarassa. Creelissa elää noin 5000 asukasta. Alueen luonto on kaunista. Sieltä löytyy mm. ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, järviä ja metsiä sekä korkeita vesiputouksista. Creelissa voi tutustua mm. Plaza de Armas- toriin, Cristo Reyn kirkkoon, Casa de Artesanías y Museo- kasityön talo ja museoon. 

HOTELLIT

Best Western Lodge Creel Hotel & Spa (3)

Best Western Lodge tarjoaa hyvät puitteet matkustajalle keskellä Creelin kaupunkia. Hotellilta avautuu erinomaiset näkymät yli Sierra Tarahumara-vuorien. Hotellin 37 huoneissa on mennoniittatyylinen lämmityslaite, puukoristukset, jotka tuovat maalaisen tunnelman sekä oma terassi maisemien nauttimiseen. Perinteisestä sisustuksesta huolimatta huoneissa on myös modernit televisio, kahvinkeitin sekä internetyhteys. Hotelli tarjoaa monia viihdykkeitä: biljardi-pöytä, pöytätennis, patikointi, kuntokeskus, leikkikenttä sekä spa-keskus, jossa voi nauttia hieronnoista, erilaisista hoidoista, porealtaasta ja saunasta. Hotellin palveluihin kuuluu myös mm. ravintola jossa on tarjolla paikallisia kotiruokia sekä käsintehtyjä pizzoja; baari, terassi ja kahvila. 

Chihuaua

Chihuahua, joka on Chihuahuan osavaltion pääkaupunki, sijaitsee Sierra Madren laaksossa Chihuahuan autiomaan laidalla. Chihuahuassa elää noin 825 000 asukasta. Chihuahua, on siirtomaan arkkitehtuurin ja nykyaikaisen teollisuuden sekoitus. Kaupungista löytyy mm. tori, tuomiokirkko, vallankumouksen museo (Pancho Villan koti), Fuentes Danzarinas (tanssijoiden suihkulähde) sekä liittovaltion-hallituksen talo, jossa Don Miguel Hidalgo (itsenäisyystaistelija) on vangittu ja lopulta teloitettiin 30.7.1811. Chihuahuassa voi nauttia myös herkullisesta Norteño-keittiöstä.

HOTELLIT

Hotel Quality Inn Chihuahua San Francisco (3)

Tämä majoituksen sijainti on ideaalinen Plaza de Armas-torin ja Chihuahuan tuomiokirkon vieressä. Hotellin lähiseutu on hyvin eläväinen ja sieltä löytyy ravintoloita, kahviloita, museoita ja kauppoja. Hotelissa on 134 tyylikästä huonetta, joissa on televisio, ilmastointi, internet-yhteys ja teen- ja kahvinkeitin. Hotellin palvelutarjontaan kuuluvat mm. ravintola, baari, pesulapalvelu, 24-tunnin vastaanotto sekä kuntokeskus.