Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Bali (Indonesia)


Luksusmatka – Bali

Indonesia  
Bali | Seminyak | Ubud | Amed | Uluwatu

Indonesia

Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
Islam 86 %, protestantteja 6 %
Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
Bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR) 

Päätuotteet
Öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Bali

Bali on erittäin suosittu lomakohde, eikä syyttä. Vehreä luonto on henkeäsalpaavan kaunis porrastettuine riisipeltoineen , tulivuoret nousevat pilvien läpi, metsät ovat reheviä ja trooppisia rantoja syleilee Intian Valtameren lämmin vesi. Saari on upea kohde luonnonystäville, rennosta rantaelämästä nauttiville sekä surffaajille ja sukeltajille. Balilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ja saarella elää vahvana alkuperäinen kulttuuri ja perinteet. Saari on hyvin pitkälle onnistunut säilyttämään oman hindu-uskontoon perustuvan kulttuurinsa, vaikka Indonesian saarilla valtauskontona on islam.

Seminyak

Seminyakin-alue sijaitsee Balin eteläosassa noin kahden kilometrin päässä Kutasta. Seminyak on tyylikäs pienten putiikkien alue, jossa monet paikalliset ja ulkomaalaiset suunnittelijat ja tuotemyyjät pitävät myös tukkukauppojaan. Seminyakin alueella on lukuisia ravintoloita sekä tasokkaita yökerhoja. Vilkkaan ja kaupustelijoiden kansoittaman Kutan vastapainona Seminyak on rauhallisempi lomanviettokohde. Legian-ranta Seminyakin lähettyvillä on usein päiväsaikaan rauhallinen, kun taas auringonlaskun aikaan rannoille saapuu ihmisiä työpäivän päätteeksi uimaan ja pelailemaan rantapelejä.

Ubud

Ubudin taiteilijakaupunki sijaitsee Denpasarista pohjoiseen. Viihtyisä, pieni kaupunki sijaitsee saaren sisämaassa, kauniiden vehreiden riisiterassimaiden keskellä. Kaupunki on maan kulttuurikeskus ja tunnettu taidokkaista sekä perinteikkäistä käsitöistään. Ubudin alueelta löytyy kauniiden maisemien lisäksi useita temppeleitä sekä Monkey Forest, jonka tuttavalliset apinat ovat nähtävyys sinällään. Ubudiin pääsee vuokraamalla auton tai skootterin, pikkubussilla tai ostamalla valmiin retken.

HOTELLIT

Komaneka at Bisma (5)

Tämä eksoottinenhotelli sijaitsee trooppisen sademetsän keskellä, kuitenkin vain lyhyen kävelymatkan päässä Ubudin pääkadulta. Hotellissa on uima-allas ja vehreä puutarha. Hotellin lähiseudut tarjoavat upeat puitteet lenkkeilyyn. Huoneissa on tilavat parvekkeet ja kauniisti sisustetut olohuoneet. Hotellissa on mm. pesulapalvelu, ravintola, allasbaari, tuliaiskauppa, spa-osasto, kuntoiluhuone ja paljon muita palveluja. 

Amed

Amedin alue ja Itä-Bali on ehkäpä kaikkein luonnonkauneinta aluetta koko Balilla. Täältä löytyy upeita nähtävyyksiä ja paljon aktiviteetteja niistä kiinnostuneille, unohtamatta upeita lahdenpoukamia ja koralliriuttoja jotka ovat leimaa-antavia erityisesti Amedin alueelle.

Läheisen Tulambenin kylän edustalla on Balin kuuluisin sukelluskohde U.S.A.T. Liberty -hylky. Muista Amedin alueen sukelluskohteista mainittakoon muun muassa The Wall, joka on heti rannasta alkava korallien peittämä seinä.

Mt. Agung -tulivuori on Balin korkein huippu (3 142 m), joka majesteettisesti on näkyvissä koko Itä-Balin alueella. Ympäröivillä alueilla on lukematon joukko balilaisia kalastajakyliä, lomaresortteja, ravintoloita, sukelluskeskuksia jne. Lähettyviltä löytyvät myös kuuluisat Bali Aga -kylä, Tirtagangga -vesipalatsi ja koko Balin emotemppeli Besakih.

HOTELLIT

The Griya Villas and Spa (4)

Upeissa maisemissa sijaitseva The Griya Villas and Spa on ympäristöystävällinen lomakohde, joka mm. kerää sadeveden puutarhan kasteluun, käyttää aurinkoenergiaa veden lämmitykseen ja pyrkii tuottamaan mahdollisimman vähän hiilidioksidipäästöjä.

Kaikissa huviloissa on ympärivuorokautinen ruokapalvelu, kuntosali, mahdollisuus kylpylähoitoihin, uima-allas, joista on näkymä viereiselle Lombokin saarelle sekä langaton internetyhteys. Hotellilla on kaksi omaa ravintolaa, cocktailterassi ja yökerho sekä pieni kauppa.

Uluwatu

Uluwatun alue sijaitsee Balin eteläkärjessä Bukitin niemimaalla. Alueen maisemaa hallitsevat merestä nousevat upeat, korkeat rantakalliot. Aallokkoiset rannat tarjoavat upeat olosuhteet surffaamiseen ja Uluwatu onkin yksi Balin suosituimmista alueista surffareiden keskuudessa. Toki alueelta löytyy rantoja myös rauhallisempien rantapäivien viettoon.

Suosituin nähtävyys on Pura Luhur Uluwatun temppeli joka sijaitsee dramaattisella paikalla meren rannalla, korkeiden ja jyrkkien kallioiden reunalla. Suosituin aika vierailla temppelillä on auringonlaskun aika, silloin temppelillä pääsee ihailemaan myös upeaa Kecak tanssiesitystä.

HOTELLIT

Anantara Uluwatu (5)

Hotelli sijaitsee Intian Valtameren rannalla, lähellä on mm. kuuluisa Hindu-temppeli, Pura Luhur Uluwatu. Hotellin huoneet eroavat toisistaan erilaisilla näköaloilla ja niissä kaikissa on arkkitehtuurissa käytetty Balin luonnollista kauneutta. Huoneissa on myös parvekkeet ja suuret ikkunat. Hotellin palveluihin kuuluu mm. spa-osasto, uima-allas, ravintoloita, lounge, mahdollisuus surffaukseen ja järjestettyjä yoga-tunteja.