Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Nepal


Suuri Nepalin kulttuurikierros

Nepal  
Kathmandu | Nagarkot | Bandipur | Panauti | Patan | Pokhara

Nepal

Pinta-ala
140 800 km²

Asukasluku
30 327 877 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Kathmandu

Väestö
Newarit, intialaiset, tiibetiläiset, gurungit, magarit, tamangit, sherpat

Uskonto

81,3 % on hinduja, 9,0 % buddhalaisia, 4,4 % muslimeja, 3,1 % paikallisen Kirat-uskonnon kannattajia, 1,4 % kristittyjä ja 0,5% seuraa paikallista Prakriti-uskontoa.

Kieli
Nepal (kutsutaan myös nimellä gurkhali)

Valuutta
Nepalin rupia (NPR) 

Päätuotteet
Matkailu, matot, tekstiiliteollisuus, riisi, juutti, sokeri, tupakka

Hallitusmuoto
Liittotasavalta

Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä vuoristokansoista ja mielenkiintoisesta historiastaan. Nepalissa riittää tekemistä ja näkemistä loputtomiin. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille maailman korkeimmille vuorille. Chitwanin luonnonpuistossa voit bongata sarvikuonoja ja elefantteja villieläinsafarilla Terain trooppisella tasanko alueella. Kathmandu, Patan ja Bhaktapur ovat kolme muinaista kuningaskuntaa kiven heiton päässä toisistaan. Kaupunkien itämaiseen tyyliin rakennetut vanhat rakennukset ja temppelit kuvittavat Kathmandulaakson rikasta kulttuuriperinnettä.

Namaste, tervehtii ystävällinen vastaantulija vuoristopolulla. Rauha on käsinkosketeltavaa ja maisemat henkeäsalpaavan kauniita.

Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta sijaitsee Nepalissa. Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä ja vieraanvaraisista vuoristokansoistaan sekä mielenkiintoisesta historiastaan. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille vuorille.


Kathmandu

Kathmandu on Nepalin pääkaupunki, joka sijaitsee hedelmällisessä subtrooppisessa Kathmandulaaksossa, joka on maan vaurainta aluetta. Kathmandu on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, sen pyhät temppelit ja aukiot upeine rakennuksineen kertovat rikkaasta kulttuurista ja perinteestä. Vastakohdaksi lukuisat modernit kaupat ja ravintolat kertovat länsimaalaistuneen kulttuurin ja talouden kasvusta.

HOTELLIT

Hotel Traditional Comfort (3)

Traditional Comfort on uusi, ekologinen hotelli rauhallisella paikalla, 15 minuutin päässä Kathmandun turistikeskustastakeskustasta. Hotelli on koristeltu perinteisellä nepalilaisella sisustuksella ja modernilla lisäyksellä. Hotelli pitää sisällään 36 huonetta, kaksi ravintolaa, viihtyisän kattoterassin ja aulan. Kattoterassilta on upeat näkymät Kathmandun laaksoon ja aina apinatemppelille asti. Huoneiden huonekalut ovat paikallista käsityötä, jotka tuovat autenttisen nepalilaisen kulttuurin tuntua. Ilmastoidut huoneet ovat varustettu langattomalla internetyhteydellä, kaapelitelevisiolla, minibaarilla ja hiustenkuivaajalla. Aamiainen kuuluu huoneen hintaan. Hotellia ympäröi Kathmandun hienoimmat ravintolat ja baarit Durbar Marg ja Thamel kaupunginosissa.

 

 

Nagarkot

Upeilla vuopristonäkymilla vierailijoita houkutteleva Nagarkot sijaitsee 32 kilometrin päässä Kathmandusta. Suoraan hotellihuoneen parvekkeelta avautuva näkymä on huikaisevan laaja. Hieman korkeamman sijaintinsa vuoksi kannattaa mukaan varata hieman lämpimämpi paita illanviettoon. Nappaa kirja tai kamera käteen, tilaa ruoka huonepalvelusta ja nauti rauhasta.

Bandipur

Bandipurissa voi ihailla 1800-luvun arkkitehtuuria ja vierailla basaareilla. Bandipur on vilkas viljelijöiden ja kauppiaiden kaupunki, jossa perinteinen newarien elämäntyyli vallitsee edelleen. Bandipurista voi nähdä kirkkaalla ilmalla Himalajan Dhaulagirilta Langtangiin.

Panauti

Panautin uskotaan olevan Roshi Kholan ja Pungamati Kholan pyhä yhtymäkohta. Ennen Panauti oli yksi merkittävimmistä kaupankäynninkeskuksista. Nykyään tässä pienessä kaupungissa on uusi vilkas kortteli ja vanha rauhallinen kortteli. Kaupungissa on paljon alkuperäisiä temppeleitä ja Rana-aikakauden kartanoita, jotka ovat kunnostettu Ranskan valtion tuella.

Patan

Patan sijaitsee noin 5 km päässä pääkaupunki Kathmandusta. Se tunnetaan myös nimellä Lalitpur, ”Kauneuden kaupunki”. Patan on loistava kohde päiväretkelle Kathmandusta käsin, kohteessa on kuitenkin viehättäviä perinteisiä majoituksia. Lähes kaikki, jotka tulevat Kathmanduun, vierailevat myös Patanin upealla Durbarin aukiolla, jopa vuoden 2015 maanjäristyksen tuhojen jälkeen onhan se edelleen koko Nepalin hienoin kokoelma temppeleitä ja palatseja. Kaupunki pitää sisällään 55 temppeliä ja 136 buddhalaisia ​​luostareita.

Pokhara

Pokhara on tunnettu Phewa Tal -järvestä, vuorinäköalastaan, lukemattomista hyvistä ja halvoista ravintoloistaan sekä sadoista majataloistaan. Se on Kathmandun jälkeen toiseksi suosituin kohde Nepalissa. Kaupunki toimii aloituspaikkana Nepalin kuuluisimmille vaelluksille sekä raftingretkille. Sen rauhallinen ilmapiiri on ansaittua lepoa ja miellyttävää vaihtelua Kathmandun ihmisvilinän tai raskaan vaelluksen jälkeen.