Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Marokko


Luksusmatka – Nautiskelijan Marokko ja La Sultana

Marokko  
Marrakech | Oualidia

Marokko

Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Väestö
Arabi-berberit 99 %, muita 1 %

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Marrakech

Atlasvuorten juurella sijaitseva, lähes tuhat vuotta vanha, kulttuuriltaan rikas Marrakech on yksi Marokon suosituimmista kaupunkilomakohteista. Yli miljoonan asukkaan kaupunki koostuu mystisestä vanhasta kaupungista (Medina), jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri, sekä modernista uudesta kaupungista. Medinan basaarit tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet ja sen sykkivä sydän on Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el Fna, jonka taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia aamuvarhaisesta yömyöhään. Myös vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia vierailukohteita moskeijoista palatseihin ja lukemattomiin aukioihin. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

HOTELLIT

Päiväretkiä Marrakeshista

Tutustu paikalliseen Berberi-kulttuuriin
110 € / hlö kun vähintään kaksi henkilöä osallistuu
Päiväretkellä tutustutaan paikalliseen Berberi-kulttuuriin Imlilin vuoristokylän jylhissä maisemissa. Aamu alkaa noin tunnin mittaisella ajomatkalla, jonka jälkeen saavutaan Imliliin. Kylä sijaitsee Atlasvuorilla 1 800 metrin korkeudessa. Luvassa on kokkauskurssi paikallisen perheen luona ja aamupäivän aikana tutuksi tulee aidon marokkolaisen tagine-padan valmistuksen salat. Ruuan valmistuessa uunissa halukkaat voivat tutustua perinteisen teen valmistukseen ja oppia lisää kulttuurista tai lähteä nauttimaan upeista vuorimaisemista lyhyen patikoinnin merkeissä. Lounaan jälkeen ajetaan luonnonkaunista reittiä takaisin Marrakeshiin.

Hintaan kuuluu: Kuljetukset ilmastoidussa autossa, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut, kokkauskurssi ja lounas
Hintaan ei kuulu: Juomat, tipit ja muu mainitsematon.

Koe auringonnousu kuumailmapallon kyydistä
220 € / hlö
Nouto hotellilta aikaisin aamulla, jonka jälkeen tarjoillaan teetä ja kahvia. Tunnin mittaisen kuumailmapallokyydin aikana ihastellaan auringonnousua sekä kullan väreihin verhoituneita Atlasvuoria. Laskeutumisen jälkeen kuljetus Berberi-teltalle, jossa tarjoillaan tuore paikallinen aamiainen. Ennen paluuta hotelille noustaan vielä kamelien selkään kuuluisien Palmeraien palmujen alla.

Patikoi Atlasvuorilla
Alkaen 90 € / hlö kun vähintään kaksi henkilöä osallistuu
Marrakeshista on mahdollisuus tehdä monenlaisia päiväpatikointeja läheisille Atlasvuorille. Patikointireitit tarjoavat upeita maisemia sekä mielenkiintoisia kohtaamisia paikallisissa kylissä. Kysy erilaisista vaihtoehdoista lisää toimistoltamme.

Hintaan kuuluu: Kuljetukset ilmastoidussa autossa, englanninkielisen paikallisoppaan palvelut ja lounas
Hintaan ei kuulu: Juomat, tipit ja muu mainitsematon.

 

Huom! Marrakeshista on myös mahdollisuus tehdä yön yli kestäviä retkiä esimerkiksi Essaouiran rannikkokaupunkiin tai Saharan aavikkomaisemiin. Kysy lisää toimistoltamme.

Oualidia

Alle kolmen tunnin ajomatkan päässä Marrakeshista sijaitsee pieni Oualidian kylä. Atlantin rannikolla sijaitsevaa kylää reunustaa kaunis kuunsirpin muotoinen laguuni. Oualidia on suosittu kesä- ja viikonloppukohde. Suurkaupungin vilskeestä voi helposti suunnata rauhallisiin rannikkomaisemiin. Oualidia on kuuluisa herkullisista merenantimistaan, erityisesti ostetreista. Keväisin ja syksyisin voi matkailija ihastella alueelle tulevia flamingoja.