Opastetut kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Intia


Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

Intia  
Gokarna | Goa

Intia

Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
New Delhi

Väestö
72 % indo-arjalaisia, 25 % dravidian, 3 % mongolidisiä heimoja

Uskonto
Hindu 81 %, islam, 13 %, kristitty 2 %, sikhi 2 %, muut 2 %.

Kieli
Hindi, englanti, 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
Tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Gokarna

Gokarna sijaitsee 3 tunnin ajomatkan päässä Goan kansainväliseltä lentokentältä etelään. Se on sympaattinen kylä, joka sykkii lämpöä ja intialaista vieraanvaraisuutta, hymyjä, makuja ja tuoksuja. Gokarnassa sijaitsee myös hyvinvointimatkoilla käyttämämme ayurveda-keskus SwaSwara.

HOTELLIT

SwaSwara (4)

SwaSwara sijaitsee Goan kansainväliseltä lentokentältä n. 150 km etelään. Se on yksi Intian ainutlaatuisimmista ayurveda-keskuksista. SwaSwaran jokainen villa on suunniteltu niin että vierailijan keho ja mieli on tasapainossa ympäristön kanssa. Sisustuksessa on käytetty maanläheisiä sävyjä ja suurin osa kaikesta rakennus- ja sisustusmateriaalista on ns. paikallista. Villojen kylpyhuoneet ovat osaksi avoimia, mutta silti katseilta suojassa.  Jokaisessa villassa on myös oma pieni joogatila. 

SwaSwara keskittyy ennen kaikkea kehon ja sielun hyvinvointiin ja valittavana on kolmen vuorokauden hyvinvointiohjelmista aina 21 vuorokauden kokonaisvaltaisiin paketteihin. Jokainen SwaSwaraan tulija saa oman ayurveda-lääkärin konsultaation ja hoito-ohjelman tuleville päiville. Majoitukseen sisältyy aina kaikki terveelliset ateriat, joogatunnit sekä keskuksen järjestämät lukuisat retket ja aktiviteetit kuten taide-, ruoanlaitto- ja savenvalamiskurssi. Jos et halua osallistua eri aktiviteetteihin voit rentoutua esimerkiksi keskuksen uima-altaalla tai meditoida yksin läheisellä Om rannalla.

https://www.cghearth.com/swaswara


Goa

Goa on Portugalin entinen siirtokunta jota se hallitsi vuodesta 1510 vuoteen 1961. Useat Goalaiset ovat katolisia. Goan alueelta löytyy lukuisia kirkkoja, jotka huokuvat eurooppalaisia vaikutteita. Rannat ovat pitkiä ja auringonlaskut henkeäsalpaavia. Paikallinen ruoka on yhdistelmä intialaista ja portugalilaista keittiötä ja moni palaakin Goalle pelkästään ruoan vuoksi.

HOTELLIT

Aashyana Lakhanpal (4+)

Aashiyana on seitsemästä erikokoisesta villasta ja casinhasta koostuva boutique resort ja sitä pidetään tällä hetkellä yhtenä Goan parhaiten varjelluista salaisuuksista. Suurimmassa villassa on 5 makuuhuonetta ja oma 25 metrin uima-allas. Villojen rakennus- ja sisustustyyli on sekoitus Intialaista sekä länsimaista tyyliä. Aashiyana sijaitsee Pohjois-Goalla Candolim ja Calangute rantojen välissä n. tunnin matkan päästä Goan lentokentältä. Sen välittömästä läheisyydestä löytyy maukkaita mereneläviä tarjoilevia rantaravintoloita. Candolimin kylä ravintoloineen, hippibaareineen ja kauppoineen on myös kävelymatkan päässä. Aashiyanassa on myös oma joogastudio ja sopii siksi täydellisesti jooga-retriiteille. http://www.aashyanalakhanpal.com/

 

 

Samankaltaisia matkoja

> UUTUUS: Ranskan retriitti Happy Hamletissa
> Hyvinvointimatka Italian Toscanassa
> Kenia Karitan kanssa

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Sri Lanka ja Malediivit Karitan kanssa

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa


> Palatsien Rajasthan

> Intian kultainen kolmio ja Bhutan

Haluatko lisäpäiviä?

Kerala ja/tai Goa (Intia)

Agra ja Taj Mahal (Intia)

Malediivien rantapäivät

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.