• SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
    Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
  • SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
    Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
  • SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
    Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Georgia


Herkullinen Georgia

Georgia  
Kazbegi | Tbilisi | Kakheti | Telavi

Georgia

Pinta- ala
69 700km²

Asukasluku
3 989 167 (arvio 6/2020) 

Pääkaupunki
Tbilisi

Väestö
Georgialaisia 84 %, azerit, armenialaiset, venäläiset

Uskonto
Väestöstä 83,9% on ortodoksikristittyjä, 9,9% muslimeja. Pienempiä vähemmistöjä ovat georgianjuutalaiset, armenialaiskristityt 3,9% sekä katoliset 0,8%.

Kieli
Georgia

Päätuotteet
Maatalous 13 %, palvelut 57 %, teollisuus 30 %

Kieli
Georgian

Valuutta

Lari

Hallitusmuoto
Tasavalta

Georgia sijaitsee Aasian ja Euroopan rajalla Kaukasuksen vuorijonon eteläpuolella. Maa oli osa Neuvostoliittoa aina vuoteen 1991 asti, jonka jälkeen maa itsenäistyi. Georgian topografia on erittäin vaihteleva ja maan pinta-alasta 85 % on vuoristoista aluetta. Maan vuoristoisuus onkin luonut kulttuuri- ja kielieroja eristämällä alueita toisistaan. Luonnonvaroihin kuuluvat lukuisat mineraalit ja maan tuhannet joet ovat tärkeä vesivoiman lähde.


Kazbegi

Kazbegi, nykyiseltä nimeltään Stepantsminda, on vajaan parin tuhannen asukkaan kylä Koillis-Georgiassa lähellä Venäjän rajaa. Se sijaitsee aivan Kaukasuksen seitsemäksi korkeimman vuoren, Kazbekin, kupeessa.

HOTELLIT

Rooms Hotel (4*)

Georgiassa Rooms Hotel on ensimmäinen laatuaan - vuoristohotelli, joka yhdistää mukavan ajanvieton lempeän takkatulen ääressä ylelliseen majoittumiseen: elegantin yksinkertaiset huoneet henkeäsalpaavalla näköalalla, kansainvälisillä televisiokanavilla sekä langattomalla internetyhteydellä. Läheisyyden ja rentoutumisen tuntu luo tunnelman, jossa iloisuus tarttuu helposti ihmisestä toiseen ja tuo heidät yhteen. Maailmankuulua georgialaista ruokaa on tarjolla joka ilta buffetpöydässä. Myös ravintolan a la carte-menu ja viinilista ovat maistamisen arvoisia. 156 huoneen lisäksi hotellista löytyy konferenssikeskus, 2 ravintolaa, loungebar, kirjasto, kasino, matkalaukkuhuone ja sisäuima-allas sekä pankkiautomaatti ja pesula.

Tbilisi

Tbilisi on Georgian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se sijaitsee historiallisella Kartlin alueella Mtkvari-joen varrella maan itäosassa. Vanha Tbilisi sijaitsee kaupungin sydämessä, ja siihen kuuluu useita historiallisia kaupunginosia. Alueella on perinteistä tbilisiläistä arkkitehtuuria puuparvekkeineen ja kapeine kujineen. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Nariqalan linnoitus, useat kirkot, Mtatsmindan pantheon, Rustaveli-katu ja Vapaudenkirkko.

HOTELLIT

Hotel Museum (4-*)

Tämä Tbilisin sydämessä sijaitsevan boutique hotellin tyyli kunnioittaa rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria. Hotelli on vain lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja kaupungin muista päänähtävyyksistä. Hotellin viiniravintolassa tarjoillaan georgialaisia perinneruokia ja kattoterassin rooftop bar tarjoilee upeat kaupunkinäkymät Tbilisin ylle. Huoneet on ilmastoituja ja niissä on taulutelevisio, minibaari sekä langaton internet.

Rooms Tbilisi (4+*)

Tbilisin Rooms kaupunkihotelli tarjoaa tyylikkään majoituksen aivan Tbilisin sykkeessä. Rakennus on vanha kustantamo, joka sijaitsee valloittavalla Veran asuinalueella ja vain 5 minuutin kävelymatkan päässä lähimmästä metroasemasta. Hotellin 125 tyylikästä huonetta ja sviittiä on sisustettu kunnioittamaan rakennuksen historiallista arkkitehtuuria modernisti ja trendikkäästi. Hotelli ylettyy viiteen kerrokseen, jonka ylimmän kerroksen ylellisten huoneiden ja sviittien näköala avautuu Tbilisin kattojen ylle. Hotellin tilavat huoneet on ilmastoitu ja varustettu laadukkaalla äänentoistojärjestelmällä, minibaarilla sekä tv:llä. Hotellin ravintolasta avautuu näkymät hotellin yksityiseen puutarhaan, jossa voi nautiskella perinteisistä georgialaisista resepteistä inspiroituneita annoksia ja päästä kulinaristiselle matkalle georgialaiseen ruokaan. Hotelista löytyy myös Garden Bar, sekä vieraille ilmainen kuntosali.

Kakheti

Kakheti on itäisen Georgian alue, joka on tunnettu erityisesti sen maukkaista viineistään. Kakhetilla on Georgian johtavan viinituotantoalueen lisäksi rikas historia. Alueelta löytyy Davit Garejan kiveen hakattu luostari, historiallisia kirkkoja ja linnoja, joista osa on raunioituneita ja osa kunnostettuja. Kakhetin alueelta löytyy viinin ja historian lisäksi paljon upeita näköalapaikkoja ja toinen toistaan kauniimpia maisemia.

HOTELLIT

Radisson Collection Tsinandali (4*)

Georgian viinialueen sydämessä sijaitseva hotelli tarjoaa henkeäsalpaavien vuoristomaisemien lisäksi täydellisen sijainnin Kakhetin alueen lukuisiin viinitiloihin ja rikkaaseen historiaan tutustumiseen. Hotellin ilmapiiri on saanut inspiraation alueen henkeäsalpaavista näkymistä Kaukasuksen vuorille. Hotellin tunnelmasta välittyy autenttisuus ja paikallinen georgialainen tyyli. Hotellissa on viisi eri ravintolavaihtoehtoa, jotka tarjoilevat georgialaisia herkkuja ja viininmaistelua, jossa pääset tutustumaan georgialaisen viinin saloihin. Rentouttava kylpylä ja kattoterassilla sijaitseva infinity pool tarjoaa kauniit näkymät Kaukasukselle. Hotellista löytyy myös kokous ja kongressitiloja eri tilaisuuksien järjestämiseen. Hotellissa on ilmainen WiFi, allasbaari, sauna, urheilukeskus, buffetaamiainen, à la carte ravintola ja kirjasto. Jokaisessa huoneessa on kahvikone, ilmastointi, satelliittikanavat, hiustenkuivain ja ilmaiset kylpytuotteet.

Park Hotel Tsinandali (4*)
Tsinandalissa keskeisellä paikalla sijaitseva Park Hotel tarjoaa tyylikkään loft-henkisen majoituksen. Hotellin visuaaliseen ilmeen on luonut georgialainen Tamara Valishvili, jonka yksilöllisesti suunnitellut värikkäät huoneet valloittavat persoonallisuudellaan. Hotellin palveluihin kuuluu buffetaamiainen ja langaton nettiyhteys. Hotellin tiloista löytyy myös paikallista ruokaa tarjoileva ravintola, baari ja puutarha, joka ympäröi koko hotellin aluetta. Ikkunoista avautuu upeat georgialaiset vuoristomaisemat.

Telavi

Telavi on kaupunki Georgian itäosassa. Se sijaitsee 550–800 metrin korkeudella merenpinnasta Alazanin laaksossa ja sinne johtaa rautatie Tbilisistä. Kaupungin nimi tulee georgian kielen sanasta tela, joka tarkoittaa jalavaa.

Telavissa on ollut asutusta jo pronssikaudella. Ensimmäiset maininnat georgialaisissa lähteissä ovat 1000-luvulta. 1100-luvulla kaupunki oli yksi maan tärkeimmistä, mutta mongolihyökkäysten jälkeen se taantui. 1600-luvun puolivälissä Kakhetin kuningas Artshil II siirsi pääkaupunkinsa Telaviin. Kaupungista tuli alueen oppineisuuden keskus. Telaviin perustettiin uskonnollisfilosofinen koulu vuonna 1758. Nykyiset kaupunkioikeutensa se sai vuonna 1801, kun Kartli-Kakhetin kuningaskunta liitettiin Venäjän keisarikuntaan.

Nykyisin Telavin kaupunki on merkittävä kulttuurin, teollisuuden, liikenteen ja maatalouden (viininviljely) keskus. Kaupungissa on teatteri ja vuonna 1927 perustettu historiallis-etnografinen museo entisessä kuninkaallisessa palatsissa. Dzveli galavanin linnoitus on rakennettu 900–1000-luvuilla ja kaupungissa on basilika 500–600-luvuilta.

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Armenia

• Azerbaizan

• Istanbul


Voimme räätälöidä matkan sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.