Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia


Länsi-Australia

Australia  
Perth | Rottnest Island | Margaret River | Denmark | Hopetoun | Esperance | Hyden | Fremantle

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta

Australian Dollari (AUD)

Väestö

Australialaisia 37,13 %, Englantilaisia 31,65%, Irlantilaisia 9,08%, Skotlantilaisia 7,56%, Italialaisia 4,29%, Saksalaisia 4,02%, Kiinalaisia 3,37% sekä Kreikkalaisia 1,87%. 

Uskonto

Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto. 

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen. 

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Perth

Perth on Länsi-Australian osavaltion pääkaupunki Australian länsirannikolla. Kaupungissa asuu noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Se on Australian neljänneksi suurin kaupunki Sydneyn, Melbournen ja Brisbanen jälkeen. Perth sijaitsee Intian valtamereen laskevan Swan River -joen rannalla. Perth on erittäin eurooppalais-vaikutteinen kaupunki, jonka keskustaa hallitsevat korkeat pilvenpiirtäjät ja suuret esikaupungit levittäytyvät laajalle kaupungin ympäristöön. Northbridgen alueelta löytyy kaupungin yöelämän keskus ja kulttuuritarjontaa. Parhaimmat ostosmahdollisuudet ovat Hay- ja Murray-katujen alueella.

HOTELLIT

Crowne Plaza Perth (4½)
Keskustan läheisyydessä sijaitseva hotelli tarjoaa kauniit näkymät Langley -puistoon ja Swan -joelle. Monissa hotellin tilavissa ja moderneissa huoneissa on jokinäkymän tarjoava terassi, jossa vieraat pääsevät nautistekelemaan kaupungin tarjoamasta upeasta näkymästä. Hotellista löytyy kuntoilukeskus ja ulkouima-allas. Ruokailemaan pääsee hotellin ravintolassa, sekä Gurti baarissa. Huoneen mukavuuksiin kuuluu ilmainen wifi, tv, ilmastointi, jääkaappi, kahvi ja tee, silitysrauta, kylpytakki, hiustenkuivain, työpöytä ja 24/7 huonepalvelu.

Rottnest Island

Rottnest Island sijaitsee noin 30 minuutin lauttamatkan päässä Fremantlesta. Se on suosittu lomakohde myös Australialaisten keskuudessa välimerellisen ilmastonsa sekä sen alkuperäiskasvillisuuden ja eläinkannan ansiosta. Saarella voit tavata myös kuvauksellisen quokkan. Saarella on upeita rantoja, sanotaan jopa, että maailman hienoimpia. Rannalla makoilun lisäksi kannattaa vuokrata pyörä ja kiertää koko saari, siihen menee rauhalliseen tahtiin non 2,5 tuntia.

Margaret River

Monipuolinen kohde täynnä nähtävää ja koettavaa. Viinitiloja, kahviloita, puhdasta luontoa, ikivanhoja metsiä ja kilometritolkulla rantaviivaa.

HOTELLIT

Smiths Beach Resort (4½)
Ylellinen rannikolla sijaitseva resortti, joka sijaitsee aivan Margaret River alueen sydämessä. Täydellinen lomakohde rantaa rakastaville lomailijoille. Arkkitehtuuristaan palkittu resortti sijaitsee aivan länsirannikon puhtaiden hiekkasärkkien läheisyydessä. Hotelli on rakennettu luontoa säästäen ja aiheuttaen minimaalisen vaikutuksen ympäristölle. Ylellisyyttä hotellissa luo esimerkiksi tilavat huoneistot, ylelliset kylpyhuoneet kylpytuotteineen sekä hyvin varustettu keittiö. Huoneissa on lisäksi tv, hiustenkuivain, pesukone ja ilmainen wifi. Hotellista löytyy myös uima-allas, tenniskenttä, ravintola ja Gourmet Deli & Wine Store.

Denmark

Korkeita metsiä ja valkoisen hiekan täyttämiä rantoja. Aja tai kävele valtavien eukalyptuspuiden siimeksessä ja rentoudu William Bayn kirkkaissa vesissä. Nauti paikallista viiniä tai kalasta yhdessä etelärannikon suurimmista salmista. Vieraile juusto-, suklaa- ja toffeetehtaissa. Pidä myös silmällä merellä liikkuvia valaita. 

HOTELLIT

Celestine Retreat (4½)

4 km päässä Denmarkin kaupungista sijaitseva Celestine Retreat tarjoilee upeat näkymät korkealta Mt Shadforthin huipulta. Celestine Retreatin asunnot tarjoilevat ylellistä majoittumista. Asunnoissa on moderni keittiö, ruokailutila, oma puutarha, joka luo yksityisen tunnelman. Ilmainen netiyhteys sekä ilmainen pysäköinti oman asunnon eteen. Asunnoista löytyy myös grilli, sähköiset peitot, kylpytakit, kylpyyamme, hiustenkuivain, silitysrauta ja tv.

Hopetoun

Koskemattomien valkoisten rantojen ja puhtaan luonnon ympäröimä kaupunki sijaitsee Fitzgerald River -luonnonpuiston läheisyydessä. Kaupunki tarjoilee paljon aktiviteetteja luontopoluista surffaamiseen. 

HOTELLIT

Hopetoun Motel and Chalet Village (3)

Motelli sijaitsee vain lyhyen kävelymatkan päässä Hopetounin kaupoista, ravintoloista, kahviloista ja kauniista rannoista. Mukavuuksiin kuuluu mahdollisuus BBQ-grillaukseen sekä ilmainen nettiyhteys. Huoneista löytyy teetä ja kahvia, mikro, ruokailuvälineet, tv ja minijääkaappi. Alueella on myös ilmainen pysäköinti.

Esperance

Turkoosia vettä, natisevaa valkoista hiekkaa, koskemattomia saaria ja värikkäiden villikukkien täyttämä kaupunki. Kaupungissa sijaitseva Lucky Bay on nimetty rannaksi, jossa on yksi Australian valkoisimmista hiekoista. Rannikolla sijaitsee Bay of Isles, johon kuuluu lähes 110 saarta. Täällä voit bongata kenguruita loikoilemassa rantahietikossa. 

HOTELLIT

Esperance Island View Apartments (4)

Rannan läheisyydessä sijaitsevat asunnot tarjoavat uniikin majoittumisen koskemattoman luonnon ääressä. Asunnot ovat yksi- tai kaksi kerroksisia. Ylelliset asunnot ovat tilavia ja nykyaikaisesti sisustettuja. Niistä löytyy täysin varustettu keittiö, tv, WiFi, kalustettu parveke, yksityinen puutarha ja grilli, nopea pääsy rannalle ja ilmainen pysäköinti. 

Hyden

Maanviljely alkoi kaupungissa 1922, ja näiden uudisasukkaiden jälkikasvut asuvat kaupungissa vieläkin. Kaupungissa alettiin viljellä viljaa 1927 ja se kuljetettiin Kondinin kaupunkiin, kunnes rautatie rakennettiin Lake Gracesta Hydeniin 1932. Kaupungissa on myös eniten pitsiä koko eteläisellä pallonpuoliskolla. Kaupungissa sijaitsee yksi Länsi-Australian suosituimmista nähtävyyksistä: Wave Rock. Graniittimuodostelma, joka muistuttaa aaltoa on 15 metriä korkea ja yli 100 metriä pitkä. 

HOTELLIT

Wave Rock Motel / Hotel (3)

Hotelli vain 5 km päässä ikonisesta Wave Rockista. Hotellin palveluihin kuuluu kylpylä, kuntosali, uima-allas, tee- ja kahvinkeittotilat, langaton netti.  Hotellissa on myös kaksi ravintolaa ja baari. Huoneesta lötyy tv, puhelin, lämmitys/viilennys-järjestelmä , kahvinkeittotarpeet ja leivänpaahdin.

Fremantle

Fremantle sijaitsee Australian kaakkois-osassa, Intian valtameren rannalla noin 20 minuutin ajomatkan päässä Perthistä. Paikalliset kutsuvat kaupunkia Freoksi. Kaupunki perustettiin vuonna 1829, kun merikapteeni Charles Fremantle ankkuroi ensi kertaa laivan rannikolle. Kaupungin kasvu alkoi kunnolla vasta, kun se hyväksyi brittiläisten vankien vastaanoton kaupunkiin. Heitä käytettiin halpatyövoimana ja vangit ovatkin rakentaneet suurimmanosan varhaisista rakennuksista. Nykyisin Freossa on rento, rannikkokaupunkimainen tunnelma. Suosittu kohde kaupungissa on Market Street -katu, joka on pullollaan kahviloita, ravintoloita ja baareja. Täältä löydät myös paikallisten suunnittelijoiden vaatekauppoja, lahjatavarakauppoja sekä kirjakauppoja. 

HOTELLIT

Hougoumont Hotel Fremantle (4)

Tämä pieni boutique hotelli tarjoaa idyllistä majoittumista lähellä Perthiä, Fremantlen pienessä kaupungissa. Hotelli sijaitsee 20 metrin päässä suositusta Market Street -kadusta. Hotelli panostaa minimalistisuuteen sekä asiakkaiden mukavuuteen. Hotellissa on ilmainen viinitarjoilu klo 17-18 joka ilta. Hotellihuoneesta löytyy Nespresso kahvinkeitin ja Rubra-teetä, ilmainen nettiyhteys, tv, kassakaappi, hiustenkuivain, ilmaiset kylpytuotteet, sekä ilmainen kuntosali. 

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

- Australia: Sydney & Tasmania

- Trooppinen Queensland, tarunomainen Uluru ja kulttuurin keskus Melbourne

- Australia: Etelärannikon helmet

- Itäisen Australian kierros: Cairns, Sydney ja Melbourne
- Uusi-Seelanti: Kahden saaren kierros


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.