Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti Coromandel

Uusi-Seelanti  
Auckland | Coromandel | Whitianga

Pohjoissaarella matka alkaa "purjeiden kaupungista" Aucklandista jatkuen Coromandelin niemimaan upeisiin rannikkomaisemiin. Kävele upea Coromandel Coastal Walk, kajakoi Cathedral Coven upeissa vesissä ja kaiva itsellesi kuuma kylpy Hot Water Beachille. Jatka nauttimista Coromandelin surffirannoille, kaurimetsiin tai muualle tämän upean maan monipuolisista kohteista.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
6 päivää, perillä 5 yötä
Matkan hinta
1 130 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Auckland (1 yö)
Päivät 2–6 | Whitianga (4 yötä)

Matkan erityispiirteet
 • Kaunista rannikkoa, kaurimetsiä ja vuoristoa
 • Omatoimisen ja aktiivisen matkailijan unelma
 • Cathdedral Coven kajakointi ja Coromandel Coastal Walk -päiväpatikointi järjestettynä
 • Lyhyt ja monipuolinen kokonaisuus lyhyen ajomatkan päässä Aucklandista
 • Yhdistä Coromandelin lisäpäivät osaksi Uuden-Seelannin matkaasi
 • Lomaile siellä missä kiwitkin.
Lennot
Esimerkkipaketti ei sisällä lentoja. Yhdistä Coromandel osaksi Uuden-Seelannin matkaasi.
Lisätietoja ja vaihtoehtoja toimistolta.
Hintaan sisältyy
- Majoitukset mainituissa hotelleissa
- Kuljetukset ohjelman mukaisesti
- Autovuokra ohjelman mukaisesti
- Retket ohjelman mukaisesti
- Ateriat ohjelman mukaisesti.
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulut 35 € / hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut (NZeTA) ks. kohta yleistä/viisumi
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Auckland | A
Auckland City Hotel 4*
Saapuminen Aucklandiin, kuljetus ja sisäänkirjautuminen hotelliin. Aikataulun mukaan, mahdollisuus aloittaa jo tutustuminen tähän monipuoliseen kaupunkiin.

Päivä 2 | Auckland - Whitianga | A
Mussel Bed B&B 3*
Aamiaisen jälkeen vuokra-auton nouto ja muutaman tunnin tunnin ajo Coromandelin niemimaalle. Majoittuminen Whitiangaan Cooks Beachin läheisyyteen. Sijainti on ihanteellinen Coromandeliin tutustumiseen, lyhyen ajomatkan päässä Cathedral Coven upeat maisemat ja meriluonnonpuisto sekä ja Hot Water Beach.

Päivä 3 | Whitianga - Cathedral Cove | A
Mussel Bed B&B 3*
Ajo Hahein rannalle, josta lähtö kajakoimaan Cathedral Coven upeisiin maisemiin. Kolmen tunnin retkellä pääset tutustumaan upeaan rannikkoon, vulkaanisiin kalliomuodostelmiin ja vedenalainen maailma sekä upeat rannat lumoavat. Aikaisempaa kajakointikokemusta eikä omia varusteita tarvita. Retken jälkeen voit jatkaa päivääsi kävelyillä upeissa maisemissa, nauttia Hahein rannasta sekä Hahein pikkukylän tunnelmasta.

Päivä 4 | Whitianga - Coromandel Coastal Walk | A
Mussel Bed B&B 3*
Ajo Coromandel Towniin, josta järjestetty kuljetus Stony Bay:hin. Pääset kävelemään yhden Uuden-Seelannin upeimmista rannikkopäiväkävelyistä; Coromandel Coastal Walkin. Noin 3,5tunnin ja 10km:n upea kävely päättyy Fletcher Bayhin. Kuljetus takaisin Coromandel Towniin kauniissa illankajossa, josta ajo takaisin majapaikkaan.

Päivä 5 | Whitianga - Hot Water Beach | A
Mussel Bed B&B 3*
Whitiangan ja Tairuan välissä sijaitseva Hot Water Beach on uniikki Kiwi-kokemus. Ajoita saapumisesi Hot Water Beachille laskuveden aikaan ja voit kaivaa itsellesi oman kuumavesialtaan suoraan rannalle. Loppupäivä aikaa nauttia päivästä Cooks Beachin ja Mercury Bayn ympäristössä, jossa paljon historiaa ja upeita maisemia.

Päivä 6 | Whitianga - Auckland / jatkokohde | A
Jatka päiviäsi Coromandelin surffirannoilla Whangamatassa, palaa Aucklandiin tai suuntaa muualle Uuden-Seelannin upeista kohteista.

 

Kohde-esittelyt

 

Uusi-Seelanti
Pinta-ala
269 000 km²

Asukasluku
4 925 477 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Wellington

Kielet
Englanti, maori

Valuutta
Uuden-Seelannin dollari (NZD)

Uskonto
Kristittyjä 46,6%, muita ilmoitettuja uskontoja ovat hindulaisuus 2,1%, buddhalaisuus 1,4% sekä islam 1,1%. 38,6% uskonnottomia.

Päätuotteet
Maataloustuotteet

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Uusi-Seelanti sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa itäisen ja läntisen pallonpuoliskon rajalla n. 1900 km päässä Australian rannikosta. Uusi-Seelanti koostuu kahdesta pääsaaresta. Pohjoissaari on ilmastoltaan hieman lämpimämpi ja maaperältään tuliperäinen. Pohjoissaarella on maan parhaat rannat. Eteläsaari on vehreämpi ja saarelta löytyy lumihuippuisia vuoria ja vuonoja. Pääsaarien lisäksi maahan kuuluu joitakin pienempiä saaria. Vaikka maa on kooltaan pieni, niin nähtävää ja koettavaa löytyy runsain mitoin. Tulen, jään ja vihreiden vuoristoniittyjen maan luonto ja raikas ilmasto tekevät vaikutuksen. Maan alkuperäiskansan Maorien kulttuuri ja taide ovat ainutlaatuisia. Ilmasto on hyvin vaihteleva siitä syystä, että maa sijaitsee kahden lämpövyöhykkeen rajalla, maan keskilämpö on +10 - +16 asteen välillä.

Uusi-Seelanti luonto- ja aktiivimatkaajan ykköskohde koko maailmassa. Sinä seikkailumatkailija, olisiko nyt oikea aika suunnitella Uuden-Seelannin kierros?

Auckland

Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Yli miljoonan väkiluvusta huolimatta se ei ole maan pääkaupunki. Auckland on kaupankäynnin ja teollisuuden keskus sekä monikulttuurinen kaupunki. America´s Cup purjehduskilpailut ovat herättäneet Aucklandin satama-alueen uudelleen henkiin ja kaupunki on saanut lisänimen ´City of Sails´. Sataman lisäksi kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Auckland Museum, jossa on laaja Maorien historiallisten esineiden kokoelma sekä Sky Tower -näköalatorni. Kaupungista voi tehdä päiväretkiä lähisaarille ja -rannoille, esimerkiksi Waiheken saarelle, joka on vain 40minuutin lauttamatkan päässä Aucklandin keskustasta. Waihekella voi esimerkiksi patikoida tai viettää päivää jollain saaren lukuisista rannoista.

HOTELLIT

Auckland City Hotel (3+)

Erected in 1912, the building has been extended and transformed into a captivating boutique hotel. Retaining its iconic facade with its ideal combination of inventive design and traditional efficiency, Auckland City Hotel has retained the character and charm of its past enhanced with a relaxing contemporary decor. 

Coromandel

Coromandelin niemimaa Pohjoisaarella on matkustajien suosiossa. Alun perin alue on ollut tunnettu kullankaivuun ansiosta, mutta nykyisin se houkuttelee matkustajia muun muassa upeilla rannoillaan ja metsillään. Coromandel tarjoaa monia aktiviteettejä, kuten patikointia Coromandel Coastal Walkwaylla, pyöräilyä, melontaa, veneretkiä ja sukellusta. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat Hot water beach, ranta, jonka hiekan alla kuplii kuumaa vettä, ja vierailijat pystyvät kaivamaan itselleen oman kuuman kylvyn, Whenuakura eli ”Donitsi saari”, sekä Karangahake Gorge luonnonpuisto. 

Whitianga

Whitianga on kaupunki Coromandelin niemimaalla. Whitiangassa suosittua tekemistä on etenkin erilaiset vesiaktiviteetit kuten kalastus, sukellus ja veneily.

Kaupungissa on rento ilmapiiri, ja siellä on mukavaa myös vain loikoilla rannalla ja nauttia paikallisista kalaruuista ja merenantimista.

Sijainti on ihanteellinen Coromandeliin tutustumiseen, lyhyen ajomatkan päässä Cathedral Coven upeat maisemat ja meriluonnonpuisto sekä ja Hot Water Beach.

HOTELLIT

Mussel Bed Boutique Bed & Breakfast

Mussel Bed Boutique Bed & Breakfast hotelli sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan päässä Cooks Beachin rannalta, ja lyhyen auto- ja lauttamatkan päässä Whitiangan kaupungista. Täältä käsin on hyvä tutkia Coromandelin niemimaan upeaa luontoa. Hotelli tarjoaa eritasoisia ja -kokoisia huoneita, sekä yksityisen mökin, joka majoittaa maksimissaan 5 henkilöä. Kaikista huoneista on näkymät puutarhaan ja varusteluihin kuuluu terassi, kylpytakit, rantapyyhkeet, hiustenkuivaaja, hygieniatarvikkeet, jääkaappi, kahvi ja tee, televisio, DVD ja Wi-Fi. 

Huomioitavaa

Uusi-Seelanti - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalainen tarvitsee 1.10.2019 alkaen sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää 1.7.2019 alkaen ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, jolle pääset tästä. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Uuden-Seelannin valuutta on dollari. 1 euro = 1,53 NZD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Ilmasto
Uusi-Seelanti sijaitsee maapallon eteläisellä pallonpuoliskolla. Alueelliset erot ilmastollisesti ovat suuret, johtuen maan pitkästä muodosta ja siitä että kyseessä on saarivaltio. Eteläsaarella säätä hallitsee länsituuli, joka kerää paljon sateita rehevälle Eteläsaarelle. Lisäksi Antarktiksen suhteellinen läheinen sijainti vaikuttaa kylminä talvikuukausina, etenkin etelässä. Aivan maan pohjoisosassa vallitsee subtrooppinen ilmasto ja lunta sataa vain vuoristossa. Saarten muissa osissa voi olla pakkasta ja lunta voi sataa myös merenpinnan tasolla. Pohjoisosissa talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä ja kosteita. Eri vuodenaikoina sää olosuhteet vaihtelevat huomattavasti, sadetta saadaan ympäri vuoden.

Matkustussesongit
Kun matkustaa Uuteen-Seelantiin, täytyy muistaa että mitä etelämmäksi menee sitä kylmemmäksi ilmasto muuttuu. Paras aika matkustaa on joulukuusta helmikuuhun. Silloin ilma on lämmin ja päivät pitkiä ja aurinkoisia. Lämpötila pysyy 20–30 asteen välillä. Maalis-toukokuun aikana ilma on myös miellyttävän lämmintä. Kesäkuusta elokuuhun on kylmin aika, jolloin lämpötila laskee 10–15 asteeseen.

Liikenne
Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuoleinen liikenne. Liikenteeseen tottuu nopeasti, mutta varsinkin alussa siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Auton vuokraamiseen tarvitset voimassa olevan suomalaisen ajokortin sekä kansainvälisen ajokortin.

Ruoka ja juoma
Uusi- Seelantilaisten perusruokaa ovat liha, peruna, kauden vihannekset (kaali, porkkana, pinaatti), leipä, maitotuotteet ja kala. Varsinaisesta Uusi- Seelantilaisesta keittiöstä ei voi puhua, koska vallalla ovat kansainvälinen ja brittiläinen ruokaperinne. Maorien ruokia ovat riista ja bataatit, jotka on valmistettu hauduttamalla maauunissa rosvopaistin tapaan. Vesijohtovesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Teollisesti pullotettua vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista.

Juomarahat
Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit myös ostaa lentokentältä pre-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Turvallisuus
Pääpuolin turvallinen maa matkustaa, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Auckland-Harbour-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Cathedral-Cove-Coromandel-2-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Cathedral-Cove-Coromandel-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Fletcher-Bay-Coromandel-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Hot-Water-Beach-Coromandel-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Karangahake-Gorge-Coromandel-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Ponsonby-Central-Auckland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Coromandel/Aventura-Wharekaho-Coromandel-Uusi-Seelanti