• 12 APOSTOLIA
 • 12 APOSTOLIA
 • GREAT OCEAN ROAD
 • GREAT OCEAN ROAD
 • BAROSSA VALLEY
 • BAROSSA VALLEY
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Australia: Etelärannikon helmet

Australia  
Melbourne | Apollo Bay | Port Fairy | Robe | Adelaide

Australian etelärannikon helmiin kuuluu Melbourne, Great Ocean Road ja Adelaide. Matka tarjoilee mielenkiintoisia kaupunkeja, kilometritolkulla upeaa rannikkomaisemaa ja monipuolista luontoa. Australia on maa, johon tutustuu parhaiten tieltä käsin: Melbournesta Adelaideen ajomatkaa kertyy noin 1100 km, ja maisemat vaihtelevat sademetsästä jylhiin rantakallioihin ja Etelä-Australian viinitiloihin. Road trip tarjoilee unohtumattomia kokemuksia, kuvankauniita maisemia ja useita Australian luonnon ihmeitä läpi matkan. Matkan aikana on myös iso mahdollisuus törmätä Australian ihastuttaviin eläimiin.

Matka alkaa Australian toiseksi suurimmasta kaupungista ja Victorian osavaltion pääkaupungista Melbournesta. Kaupunki tarjoaa lukemattomasti nähtävää ja koettavaa. Lukuisat kahvilat, keskustan puutarhat, Fitzroyn urbaani katukuva, St. Kildan hiekkarannat, shoppailukadut, ulkoilmamarketit, taitavat katuesiintyjät ja kaupungit pienet syrjäkadut tekevät väistämättä Melbournesta yhden Australian viehättävimmistä kaupungeista. Tätä kaupunkia ei siis todellakaan kannata jättää välistä!

Melbournesta alkaa etelän rantaviivaa pitkin kulkeva Great Ocean Road, joka on yksi maan tunnetuimmista road trip -kohteista. Great Ocean Road kulkee 243 km rantaviivaa pitkin, useiden pienien surffikylien, hiekkarantojen, sademetsän ja vesiputousten ohi. Great Ocean Roadin päänähtävyys, sekä yksi Australian tunnetuimmista nähtävyyksistä on 12 Apostolia. Apostolit ovat 12 merestä nousevaa kallionjärkälettä, joista on nykyään jäljellä enää kahdeksan. Maisema on näyttävä joka säällä, mutta erityisesti auringonlaskun aikaan, jolloin tunnelma jykänteellä on käsinkosketeltavan maaginen.

Matka huipentuu Adelaideen, Australian viinipääkaupunkiin. Kaupunki on täynnä vehreitä puistoja, ja sitä ympäröivät Etelä-Australian suuret viiniviljelmät ja viinitilat. Pääset tutustumaan matkalla useaan pieneen viinitilaan ja tottakai maistelemaan paikallista viiniä!


Matkaa voi jatkaa useilla eri Australian matkapaketeilla ja lisäpäivillä. Olethan yhteydessä toimistoomme niin voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan matkan!

Matkan kesto
12 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
3 270 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1–2 | Helsinki – Melbourne
Päivä 3–4 | Melbourne
Päivä 5 | Apollo Bay
Päivä 6 | Port Fairy
Päivä 7 | Robe
Päivä 8-10 | Adelaide
Päivä 11–12 | Adelaide – Helsinki

Lennot
Helsinki – Doha 09.50–15.40
Doha – Melbourne 20.35–18.30
Adelaide – Doha 22.20–05.50
Doha – Helsinki 08.25–14.25
- Kaukolennot Qatar Airways
- Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan.
Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa (sis. verot ja 1 kpl/hlö ruumaan laitettava matkatavara)
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa
- Ohjelmassa mainitut ateriat
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Australian sähköinen matkustuslupa (tällä hetkellä maksuton 10/2020)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1-2 | Helsinki - Melbourne
Lento lähtee Helsingistä. Lentokenttäkuljetus hotellille. Loppupäivä vapaata aikaa tutustua kaupungin loputtomaan tarjontaan. 

Päivä 3 | Melbourne | A
Aamupala hotellilla. Aamupäivällä tutustuminen kaupunkiin ja Melbournen pieniin kujiin ja kuppiloihin rennon kaupunkikierroksen merkeissä. Australialaiset ovat ylpeitä kahvikulttuuristaan, ja kaupungista löytyykin lukuisia kahviloita ja aamupalapaikkoja, jotka tarjoilevat taidolla valmistettuja erikoiskahveja ja terveellisiä aamupalavaihtoehtoja. Iltapäivällä vapaata aikaa jatkaa kaupungissa seikkailua. 

Päivä 4 | Melbourne | A
Omaa-aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 5 | Apollo Bay | A
Aamulla voit lunastaa vuokra-auton ja aloittaa maisemamatkan kohti Great Ocean Roadia, joka ulottuu 243 kilometriä Victorian etelärannikkoa pitkin. Apollo Bay on rento rannikkokaupunki, joka sijaitsee leveän hiekkarannan äärellä. Kaupunki tarjoaa mahdollisuuden lukuisiin vesiaktiviteetteihin, kuten surffausta ja melomista merikajakeilla. Apollo Bayn lähistöllä on myös useita vesiputouksia ja sademetsää, joiden polkuihin pääset myös tutustumaan jalan. 

Päivä 6 | Port Fairy | A
Apollo Baysta suunnaksi Port Fairy. Matkan aikana paljon aikaa tutustua pieniin kyliin, sademetsän luontopolkuihin, sekä koittaa onneaan valaankatselupisteillä. Voit myös vierailla Cape Otway majakalla. Great Ocean Roadin ja yksi Australian ikonisimpia nähtävyyksiä, 12 Apostolia, ei jää varmasti huomaamatta. Saavut yöksi Port Fairyyn, kaupunkiin, jossa tuntuu kuin aika olisi pysähtynyt. Great Ocean Road päättyy virallisesti Warrnambooliin, kaupunkiin hieman ennen Port Fairya. Maisemat muuttuvat kallioisesta merimaisemasta hieman vehreämpään ja matalampaan rannikkomaisemaan.

Päivä 7 | Robe | A
Hitaan aamun jälkeen matka jatkuu Port Fairysta Robeen, sympaattiseen majakkakaupunkiin. Kaupungista löytyy esimerkiksi museoita ja historiallisia kävelyreittejä, jotka kertovat paikallisesta kalastus- ja merenkäyntikulttuurista. Vedä keuhkot täyteen meri-ilmaa ja nauti maisemista.

Päivä 8 | Adelaide | A
Seuraavaksi suunnaksi Australian viini- ja festivaalipääkaupunki Adelaide. Tämä kaunis kaupunki on täynnä puistoja, trendikkäitä kauppoja, katukahviloita ja -ravintoloita. Adelaidesta löytyy myös suurimpia ulkoilmamarketteja. Adelaide tarjoaa paljon nähtävää ja koettavaa!

Päivä 9 | Adelaide | A
Omaa-aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 10 | Adelaide | A, P
Tutustuminen Etelä-Australian osavaltion viinitiloihin. Barossa Valley on pullollaan tunnettuja ja tuntemattomampia viinitiloja. Tutustu alueen viineihin, viinitiloihin ja paikalliseen ruokakulttuuriin. 

Päivä 11-12 | Adelaide - Helsinki
Kuljetus lentokentälle ja paaluumatka Suomeen. 

Ateriat:
A = Aamiainen x 8
P = Päivällinen x 1
I = Illallinen

 

Kohde-esittelyt

 

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta
Australian Dollari (AUD)

Uskonto
Katolilaisia 22,6 %, anglikaaneja 13,3 %, islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% hindulaisuus 1,9%.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto.

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen.

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Sydney, Melbourne, Brisbane – Itä-Australian suuret kaupungit voit kaikki kiertää yhden lomasi aikana. Jos kaupungit kiehtovat ehdit hyvin myös Adeleineen ja pääkaupunki Canberraan. Suuri Australia tarjoaa paljon muutakin: Iso valliriutta niin sukeltajille kuin purjehtijoille ja risteilyillekin, surfrantoja on lukemattomia, löytyy viinialueita sekä monipuolista luontomatkailua. Pohjoisrannikon Darwin, lännen Perth ja ympäristön pitkät hiekkarannat sekä Tasmania. Australiasta on moneksi.

Melbourne

Melbourne on eurooppalaistyylinen ja merkittävä kulttuurikaupunki, jossa järjestetään vuosittain yli 15 festivaalia, aiheena esim. teatteri, elokuva, ruoka ja viini. Kaupungista löytyy myös useita mielenkiintoisia museoita. Kaupungin parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Bourke-kadun sekä Elizabeth- ja Swanston-katujen väliltä. Paras tapa liikkua paikasta toiseen on vanhanaikaiset raitiovaunut.

HOTELLIT

The Savoy Hotel on Little Collins (4)

Hotelli sijaitsee aivan Melbournen keskustassa, Southern Cross -aseman vastapäätä. Hotellin edessä sijaitsee myös ratikka-asema, joka on nopein ja helpoin tapa liikkua kaupungissa pidempiä matkoja. Bourke Street Mall sijaitsee 1,1 km päässä hotellista, ja Southbankin kasino ja ravintolat vain lyhyen kävelymatkan päässä. Tämä moderni hotelli on kunnostettu 1928 vuonna rakennetusta Hotel Alexanderista. Hotelli on sisustettu klassisesti marmorilla, sekä hillityillä väreillä. Huoneissa on panostettu tyylikkyyteen, mukavuuteen ja käytännöllisyyteen. Huoneissa on WiFi, minibaari, silitysrauta, hiuestenkuivaaja, ilmastointi, sekä televisio. Hotellista löytyy myös oma baari.

Apollo Bay

Apollo Bay sijaitsee Otwaysin juurella, aivan Great Ocean Roadin sydämessä. Rennon kaupungin keskestä löytyy puolikuun muotoinen hiekkaranta. Kaupunki sijaitsee vihreiden kukkuloiden, vesiputousten sekä kansallispuistojen ympäröimänä. Kuten monet kohteet Great Ocean Roadin varrella, Apollo Bayn ranta on täynnä ympärivuotisia aktiviteetteja: Ui kirkkaassa vedessä, melo merikajakilla hylkeiden kanssa, harjoittele syvänmeren kalastusta, opettele surffaamaan tai ratsasta rannalla auringonlaskun aikaan.

HOTELLIT

Captains at the Bay (3)

Tämä majoituspaikka sijaitsee Apollo Bayssa, alle 5 minuutin kävelymatkan päässä ravintoloista, kahviloista ja kaupoista. Hotelli on nykyaikainen B&B-majoitus, joka tarjoaa tyylikkään oleskelun lähellä kaikkea. Tyylikäs vanha ja perinteinen sisustus kohtaa nykyaikaisen ja rennon ympäristön. Hotellissa on vain 12 huonetta, ja se panostaa vahvasti ystävälliseen ja rentoon palveluun. Huoneen mukavuuksiin kuuluu langaton nettiyhteys, jääkaappi, teetä ja kahvia, tv, sekä ilmainen parkkeeraus. 

Port Fairy

Tämän viehättävän kalastajakylän jokaisessa kulmassa on historiaa aivan Great Ocean Roadin päässä. Port Fairyn laajoja katuja reunustavat 1800-luvun mökit, upeat Norfolkin männyt, vanhat kivikirkot ja majatalot. Monet hienot esimerkit 1800-luvun arkkitehtuurista ovat edelleen ennallaan tässä kaupungissa, ja ympäristönsuojelujärjestö National Trust onkin luokittellut yli 50 rakennusta suojeltavaksi. Port Fairyn satama on yksi Victorian vilkkaimmista kalasatamista, kalastajat purkavat päivittäin rapu- ja abalone-saaliitaan laiturilla, risteilyalukset ja kilpajahdit liikkuvat satamassa ja kalastajat heittelevät vapojaan rannalta. Port Fairy tarjoaa myös erilaisia ​​putiikkeja, antiikki-, taide- ja käsityöliikkeitä, ja museoita tutkittavaksi.

HOTELLIT

Oscars Waterfront Boutique Hotel (3+)

Boutique hotelli sijaitsee Moyne-joen varrella, Port Fairyn kaupungissa. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa ja keskeisellä paikalla kaupungin kaikkien nähtävyyksien lähellä. Voit kävellä useisiin gallerioihin, ravintoloihin, kahviloihin, baareihin ja pubeihin, ostospaikkoihin, historiallisiin maamerkkeihin ja tutustua kylän elämään. Ranskalainen provinssityylinen hotelli tarjoaa yksilöllisesti sisustettuja, ylellisesti sisustettuja huoneita, joissa on iso kylpyhuone. Huoneen mukavuuksista löytyy myös esimerkiksi tv, minibaari ja ilmastointi.

Robe

Robe on historiallinen merenrantakohde Guichen Bayn eteläpäässä. Tutustu monipuoliseen rannikkoon tai tutustu Roben merenkulun menneisyyteen, sen kulttuuriperintökohteisiin ja niiden legendoihin. Kaupungin tarjonnasta löytyy paljon erilaisia museoita, mökkejä ja historiallisia kävelyreittejä, jotka herättävät eloon paikallisen merenkäyntikulttuurin. Muista käydä Obeliksen merenkulkumerkillä Cape Dombeyssä ja Old Gaolin kiviraunioilla.

HOTELLIT

Robe House (3)

Rakennettu vuonna 1847, tämä viehättävä rakennus on ensimmäinen rakennus, joka on rakennettu Robeen. Rakennuksen rakentamisvuosista lähtien Robe Housella on ollut tärkeä rooli kaupungin historiassa ja valtion virkamiehien asuinpaikkana. Rakennus on rakennettu paikallisesti louhitusta hiekkakivestä, ja siinä on korkeat holvikatot ja maalaismaiset lattialaudat. Rakennus on muutettu kokonaan bed & breakfast -huoneistoksi.

Adelaide

Adelaide on Etelä-Australian osavaltion pääkaupunki, ja sitä kutsutaan myös Australian viinipääkaupungiksi. Kaupunki perustettiin vuonna 1836 ja se on nimetty kuningatar Adelaiden mukaan, joka oli kuningas William IV puoliso. Vaikka kaupungissa on yli miljoona asukasta, niin elämänmeno on rauhallista. Kaupunkia ympäröi vehreät puistoalueet ja sen ydinkeskustaa reunustaa korkeat kukkulat. Kaupunki on Australian taiteen keskus monine taiteilija kommuuneineen. Vanha kolonialismi näkyy vielä asuintalojen arkkitehtuurissa. Adelaide on myös kulinaristien unelmakaupunki, jonka lukuisat ravintolat ja baarit tarjoavat vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita viinitarhoja, jotka tuottavat huippulaatuisia viinejä. Rentouttavan päivän voi myös viettää rannalla, noin 20 minuutin ajomatkan päässä kaupungista.

HOTELLIT

Majestic Roof Garden Hotel (4)

Hotelli tarjoaa tyylikkään majoittumisen aivan Adelaiden keskuksessa. Hotellista löytyy tilavat huoneet, ilmainen WiFi, pysäköintipalvelu, palkittu ravintola, pyykkipalvelu, sekä pieni kuntosali ja kattopuutarha. Hotellin palkittu Culshaw-ravintola valmistaa ruuat hienoimmista etelä-australialaisista kausituotteista ja alkuperäisistä australialaisista ainesosista. 

Hotellihuoneen mukavuuksiin kuuluu tv, päivittäinen siivous, 24/7 huonepalvelu, sähköpeitto, kahvinkeitin, teetä ja kahvia, silitysrauta ja rajoittamaton langaton nettiyhteys.

Huomioitavaa

Australia - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Australiaan.Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Australian valuutta on dollari. Australian dollareita voi ostaa jo valmiiksi Suomesta esim. www.forex.fi

Pankit ja matkasetelit
Pankit ovat auki maanantaista perjantaihin klo 09.00-17.00. Pankkiautomaateista voi nostaa käteistä vuorokauden ympäri. Kaikki kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineeksi (American Express, Diners, VISA ja Mastercard). Matkaseteleitä voi muuttaa pankeissa ja hotelleissa.

Arvonlisävero
Arvonlisävero on 10% ja se on yleensä sisällytetty hintoihin.

Ilmasto
Australia on asutuista mantereista se missä sataa kaikista vähiten. Suurin osa Australiasta on aavikkoa. Ainoastaan kaakkois- ja lounaiskulmat kuuluvat lauhkeaan ilmastovyöhykkeeseen, lähellä Välimeren ilmastoa. Eniten sataa tammi-maaliskuussa. Pohjoisessa ilmasto on trooppinen.

Aikaerot ja kesäaika
Australia on maailman kuudenneksi suurin maa ja se on jaettu kolmeen aikavyöhykkeeseen: läntiseen (UTC +8), keskiseen (UTC +9.5) ja itäiseen (UTC +10). Osassa Australiaa on käytössä kesäaika, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin lämpimimpinä kuukausina.

Liikenne
Australiassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Tarvitset suomalaisen ajokortin sekä kansainvälisen ajokortin, joka on pakollinen kaikissa muissa osavaltioissa, paitsi Queenslandissa.

Ruoka ja juoma
Ennen kuin eurooppalaiset enemmän asettuivat Australiaan, niin aboriginaalit käyttivät paikallisia kasveja ja eläimiä monipuolisesti ruokavaliossaan. Ensimmäiset eurooppalaiset söivät ensisijaisesti perunaa sekä lihaa, joka oli aluksi riistaa, myöhemmin nautaa ja lammasta. Lihapainotteinen ruokavalio on edelleen yleistä. Äyriäisten ja kalan käyttäminen on kasvanut 1930- luvulta ja vihannesten kulutus 1950- luvulta alkaen. Nykyisin australialaiset huippukokit ovat tunnettuja fuusiokeittiöstä sekä eri maiden ruokakulttuurien yhdistämisestä. Kuitenkin pikaruoan kulutus on suurinta, kuin missään muualla maailmassa. Vesijohtovettä on turvallista juoda.

Juomarahat
Juomarahan antaminen ei ole Australiassa yleinen käytäntö. Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Asiakkaalla ei ole velvollisuutta antaa juomarahaa, mutta useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % tippiä.

Kauppojen aukioloajat
Kauppojen yleiset aukioloajat ovat koko Australiassa arkisin klo 09.00-17.00 ja lauantaisin joko 09.00-12.00 tai 09.00-17.00. Myös sunnuntaisin voi yleensä tehdä ostoksia.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit ostaa lentokentältä tai mistä vain kaupasta per-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Sähkövirta
Australian sähkövirran jännite on 220/240 volttia. Pistokkeet ovat kolmipäisiä. Adapteria voi käyttää, mutta se ei muunna jännitettä.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Hätätilanteessa

Yleinen hätänumero on 000

Terveyspalvelut
Julkisten ja yksityisten terveydenhoitopalvelujen taso on Australiassa korkea. Isoimmissa hotelleissa on usein paikalle soitettava päivystävä lääkäri. Lääkärien ja muiden terveyspalvelujen puhelinnumerot löytyvät paikallisesta puhelinluettelosta.

Lääkkeet
Lääkkeitä on saatavilla apteekeista niiden tavallisina aukioloaikoina. Useimmissa kaupungeissa toimii lääkkeiden jakelupisteitä apteekkien normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Hotellin vastaanottovirkailija voi antaa niistä listan.

Aurinkosuoja
Australian korkean UV-säteilyn vuoksi on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa, kuten aurinkolaseja ja/tai hattua, sekä levittää iholle aurinkovoidetta (SPF 30+) pilvisenäkin päivänä.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/12apostoles
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/GOR-roadtrip
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/Great-Ocean-Road--Anglesea-VIC--Australia
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/Great-Ocean-Road
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/Melbs
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/Stkilda-Pier
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/The-Arch--Port-Campbell--Australia
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/auringonlasku
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/coffee
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/graffiti
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/grapes
 • Australia-Melbs-Great-Ocean-Road/kenguru