• TASMANIA
 • BLUE MOUNTAINS
 • SYDNEY
 • TASMANIA
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Australia: Sydney ja Tasmania

Australia  
Sydney | Hobart

Monipuolinen Sydney ja mielenkiintoinen Tasmania. Tämä kierros tutustuttaa yhteen Australian suurimmista kaupungeista, joka on täynnä tunnettuja nähtävyyksiä ja kauniita rantoja. Tasmania sijaitsee mantereen eteläpuolella, ja sen monipuolinen luonto tarjoaa paljon nähtävää ja historiallisia kohteita. Tämä matka on helppo yhdistää myös muihin Australian kiertomatkoihin. 

Sydney tarjoilee vilkasta kaupunkielämää, kiireisiä ostoskatuja, paljon rantoja ja rantakallioita, upea kansallispuisto Blue Mountains ja tunnettu Bondi Beach. Sydney on hyvä yhdistelmä rentoa australialaista rantakulttuuria ja vilkasta kaupunkielämää.

Tasmanian saari tarjoaa myös paljon tutkittavaa. Tasmanian pääkaupunki Hobart on pieni ja kotoisa kaupunki, josta löytyy muun muassa taidegallerioita, tyylikkäitä rakennuksia, ravintoloita, vilkas satama ja kokemuksen arvoiset lauantaimarkkinat Salamanca-aukiolla. Tasmanian vihreä ja koskematon luonto houkuttelee luontomatkailijoita. Saarella on useita kävely- ja vaellusreittejä, jotka kulkevat vuoristoisten sademetsien siimeksessä ja takaavat unohtumattomia luontokokemuksia. Vaelluksen lisäksi on hyvät mahdollisuudet mm. koskenlaskuun, kalliokiipeilyyn, kalastukseen ja surfaukseen.


Matkaa voi jatkaa useilla eri Australian matkapaketeilla ja lisäpäivillä. Olethan yhteydessä toimistoomme niin voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan matkan!

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 590 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Sydney
Päivät 3–5 | Sydney
Päivät 6–8 | Hobart
Päivät 9–10 | Hobart – Helsinki

Lennot
Helsinki – Doha 23.20–05.35
Doha – Sydney 09.15–06.30
Sydney – Hobart 09.00–11.00
Hobart – Sydney 16.55–18.45
Sydney – Doha 22.15–05.30
Doha – Helsinki 08.25–14.25
- Kaukolennot Qatar Airways
- Sisäiset lennot Qantas Airways
- Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan. Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa (sis. verot ja 1 kpl/hlö ruumaan laitettava matkatavara)
- Mainitut sisäiset lennot
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa
- Ohjelmassa mainitut ateriat
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Australian sähköinen matkustuslupa (tällä hetkellä maksuton 10/2020)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Sydney
Lento Helsingistä lähtee. Lentokenttäkuljetus Sydneyn majoitukseen. Päivä aikaa rentoutua ja tutustua tähän vilkkaaseen kaupunkiin itsenäisesti.

Päivä 3 | Sydney | A
Sydneyn kaupunkikierros, joka kattaa alueen monet päänähtävyydet, kuten Oopperatalo, Harbour Bridge, Rocksin kaupunginosa, Tamarama ja Bronten rantakalliokävely sekä tunnettu Bondi Beach. Kierros päättyy hotellille, tai voit myös jatkaa kierrosta Darling Harbourin nähtävyyksiin. Iltapäivällä Sydneyn kaupunkiin tutustuminen jatkuu risteilyn merkeissä. Luksusristeily tarjoilee upeat näkymät kaupunkiin vesiltä käsin. 

Päivä 4 | Sydney | A, L
Päiväretki kauniiseen Blue Mountains -kansallispuistoon. Matkalla pysähdytään Calmsley Hill -farmille, jossa voit kohdata kenguruita, emuja, vompatteja ja koalia. Kansallispuiston useat näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia kauas Blue Mountains -vuorilta. 

Päivä 5 | Sydney | A 
Omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 6 | Hobart | A
Aamulla kuljetus lentokentälle. Saapuminen Tasmanian pääkaupunkiin Hobartiin ja lentokenttäkuljetus majoitukseen. Päivä aikaa tutustua kaupungin idyllisiin merenrantakahviloihin, ravintoloihin ja kauppoihin. 

Päivä 7 | Hobart | A
Hobartin kaupunkikierros. Tutustuminen englantilaisiin puutarhoihin, taidegallerioihin ja kaupungin rikkaaseen historiaan. Kierros pysähtyy yhdessä Australian vanhimmista tislaamoista, jossa pääset tutustumaan paikalliseen viskiin. Kierros ohittaa kaupungin näköalapaikkoja, josta avautuvat näkymät merelle ja satamaan. Kierroksella vierailemme myös Hobartin naisvankilassa. Iltapäivällä Tasmaniaan tutustuminen jatkuu suuntaamalla Richmondin uniikkiin ja historialliseen kaupunkiin. Pääset myös vierailemaan Bonorong Wildlife Sanctuaryssa, missä pääset tutustumaan esimerkiksi Tasmanian tuholaisiin.

Päivä 8 | Hobart | A
Tasmanian kierroksen sykähdyttävin kohde on alle kahden tunnin ajomatkan päässä kaupungin pääkaupungista sijaitseva Port Arthur. Kaupunki sijaitsee aivan Tasmanian niemen kärjessä ja sitä ympäröi kaunis luonto ja korkeat rantakalliot. Kaupungissa sijaitsee yksi Tasmanian merkittävimmistä historiallisista kohteista - Port Arthurin rangaistuslaitos. Se on 1830-luvulla vankityövoimalla rakennettu rangaistuslaitos, jonne on vangittu Tasmanian pahamaineisimmat rikolliset. Port Arthur on yksi parhaiten säilyneistä vankiloista Tasmaniassa, ja se muistuttaa edelleen alueen synkkästä historiasta. 

Päivät 9–10 | Hobart – Helsinki
Kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen. 

Ateriat:
Aamupala: A
Lounas: L
Illallinen: I

 

Kohde-esittelyt

 

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Canberra

Kielet
Englanti

Valuutta
Australian Dollari (AUD)

Uskonto
Australialla ei ole valtiouskontoa, mutta kristinusko on maan valtaususkonto 52,1 % joista katolilaisia 22,6 % ja anglikaaneja 13,3 %. Muita uskontoja ovat islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% sekä hindulaisuus 1,9%. Hyvin suuri osa väestöstä ei tunnusta uskontoa lainkaan.

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto.

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen.

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Sydney, Melbourne, Brisbane – Itä-Australian suuret kaupungit voit kaikki kiertää yhden lomasi aikana. Jos kaupungit kiehtovat ehdit hyvin myös Adeleineen ja pääkaupunki Canberraan. Suuri Australia tarjoaa paljon muutakin: Iso valliriutta niin sukeltajille kuin purjehtijoille ja risteilyillekin, surfrantoja on lukemattomia, löytyy viinialueita sekä monipuolista luontomatkailua. Pohjoisrannikon Darwin, lännen Perth ja ympäristön pitkät hiekkarannat sekä Tasmania. Australiasta on moneksi.

Sydney

Sydney sijaitsee Australian itärannikolla ja on maan suurin kaupunki. Kaupunki on rakennettu sataman ympärille, joka lukeutuu yhdeksi maailman tärkeimmäksi. Satamaristeilyllä voi ihailla Sydneyn maamerkkejä, Harbour Bridge -siltaa ja kuuluisaa oopperataloa, joka toimii samalla suurena kulttuurikeskuksena.

Shoppailun ohella voi rentoutua vaikka rannalla. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita rantoja, joista kuuluisimmat ovat Bondi ja Manly. Kaupungin alueelta löytyy myös kaksi luonnonpuistoa. Darling Harbourin alueelta löytyy useita baareja ja ravintoloita sekä kulttuuritarjontaa, samoin The Rocksin kaduilta Harbour Bridgen läheltä. Sydneystä voi tehdä päiväretkiä Blue Mountainsille, Hunter Valleyn viinialueille tai vaikka pääkaupunkiin Canberraan. Sydneyssä liikkumista helpottaa kattava julkinen liikenneverkosto.

HOTELLIT

Amora Jamison Sydney (5)

Sydneyn keskustassa sijaitseva ylellinen hotelli, joka on vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin päänähtävyyksistä. Hotellista löytyy oma ravintola ja baari, kuten myös uima-allas, sauna, poreamme, höyryhuone ja kylpylä. Huoneen mukavuuksiin kuuluu ilmainen wifi, 24/7 huonepalvelu, silitysrauta, hiustenkuivaaja, kassakaappi, kylpyamme, tv ja upeat kaupunkinäkymät. 

Hobart

Hobart on Tasmanian pääkaupunki ja Australian toiseksi vanhin pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Kaupunki sijaitsee Derwent joen suulla, ja kaupunkia ympäröi hyvin säilynyt luonto ja vuoret. Kaupunki tarjoaa sekoituksen maailmanperintöä, maisemia ja kulttuuria. Moderni elämäntyyli ja arkkitehtuuri kohtaa kaupungin perinteiset hiekkakivirakennukset ja historialliset kohteet. Nämä kontrastit tekevät kaupungista viehättävän ja suositun matkakohteen. Salamanca Place tarjoilee historiallista tunnelmaa 1830-luvun georgialaisessa miljöössä. Vanhat varastorakennukset ovat täynnä taidegallerioita, teattereita, käsityöliikkeitä sekä idyllisiä ravintoloita ja kahviloita. Lauantaisin mukulakiviaukiolle pystytetään Australian parhaaksi nimetty ulkoilmatori, Salamanca Market. 

HOTELLIT

Hotel Grand Chancellor Hobart Harbour (4)

Hotelli veden ääressä, jossa pääset nauttimaan satama-alueen tunnelmasta ja vain lyhyestä matkasta kaupungin päänähtävyyksiin. Kaikki hotellin 244 huonetta on suunniteltu asiakkaiden mukavuudeksi. Aamupala- ja à la carte ravintola, sekä hotellin aulassa sijaitseva aulabaari palvelevat asiakkaita. Hotellin mukavuuksista löytyy langaton nettiyhteys, tee-/kahvinkeitin, tv ja minibaari.

Huomioitavaa

Australia - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Australiaan.Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Australian valuutta on dollari. Australian dollareita voi ostaa jo valmiiksi Suomesta esim. www.forex.fi

Pankit ja matkasetelit
Pankit ovat auki maanantaista perjantaihin klo 09.00-17.00. Pankkiautomaateista voi nostaa käteistä vuorokauden ympäri. Kaikki kansainväliset luottokortit käyvät maksuvälineeksi (American Express, Diners, VISA ja Mastercard). Matkaseteleitä voi muuttaa pankeissa ja hotelleissa.

Arvonlisävero
Arvonlisävero on 10% ja se on yleensä sisällytetty hintoihin.

Ilmasto
Australia on asutuista mantereista se missä sataa kaikista vähiten. Suurin osa Australiasta on aavikkoa. Ainoastaan kaakkois- ja lounaiskulmat kuuluvat lauhkeaan ilmastovyöhykkeeseen, lähellä Välimeren ilmastoa. Eniten sataa tammi-maaliskuussa. Pohjoisessa ilmasto on trooppinen.

Aikaerot ja kesäaika
Australia on maailman kuudenneksi suurin maa ja se on jaettu kolmeen aikavyöhykkeeseen: läntiseen (UTC +8), keskiseen (UTC +9.5) ja itäiseen (UTC +10). Osassa Australiaa on käytössä kesäaika, jolloin kelloja siirretään tunti eteenpäin lämpimimpinä kuukausina.

Liikenne
Australiassa on vasemmanpuoleinen liikenne. Tarvitset suomalaisen ajokortin sekä kansainvälisen ajokortin, joka on pakollinen kaikissa muissa osavaltioissa, paitsi Queenslandissa.

Ruoka ja juoma
Ennen kuin eurooppalaiset enemmän asettuivat Australiaan, niin aboriginaalit käyttivät paikallisia kasveja ja eläimiä monipuolisesti ruokavaliossaan. Ensimmäiset eurooppalaiset söivät ensisijaisesti perunaa sekä lihaa, joka oli aluksi riistaa, myöhemmin nautaa ja lammasta. Lihapainotteinen ruokavalio on edelleen yleistä. Äyriäisten ja kalan käyttäminen on kasvanut 1930- luvulta ja vihannesten kulutus 1950- luvulta alkaen. Nykyisin australialaiset huippukokit ovat tunnettuja fuusiokeittiöstä sekä eri maiden ruokakulttuurien yhdistämisestä. Kuitenkin pikaruoan kulutus on suurinta, kuin missään muualla maailmassa. Vesijohtovettä on turvallista juoda.

Juomarahat
Juomarahan antaminen ei ole Australiassa yleinen käytäntö. Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Asiakkaalla ei ole velvollisuutta antaa juomarahaa, mutta useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % tippiä.

Kauppojen aukioloajat
Kauppojen yleiset aukioloajat ovat koko Australiassa arkisin klo 09.00-17.00 ja lauantaisin joko 09.00-12.00 tai 09.00-17.00. Myös sunnuntaisin voi yleensä tehdä ostoksia.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit ostaa lentokentältä tai mistä vain kaupasta per-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Sähkövirta
Australian sähkövirran jännite on 220/240 volttia. Pistokkeet ovat kolmipäisiä. Adapteria voi käyttää, mutta se ei muunna jännitettä.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Hätätilanteessa

Yleinen hätänumero on 000

Terveyspalvelut
Julkisten ja yksityisten terveydenhoitopalvelujen taso on Australiassa korkea. Isoimmissa hotelleissa on usein paikalle soitettava päivystävä lääkäri. Lääkärien ja muiden terveyspalvelujen puhelinnumerot löytyvät paikallisesta puhelinluettelosta.

Lääkkeet
Lääkkeitä on saatavilla apteekeista niiden tavallisina aukioloaikoina. Useimmissa kaupungeissa toimii lääkkeiden jakelupisteitä apteekkien normaalien aukioloaikojen ulkopuolella. Hotellin vastaanottovirkailija voi antaa niistä listan.

Aurinkosuoja
Australian korkean UV-säteilyn vuoksi on suositeltavaa käyttää aurinkosuojaa, kuten aurinkolaseja ja/tai hattua, sekä levittää iholle aurinkovoidetta (SPF 30+) pilvisenäkin päivänä.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Australia-Tasmania-Sydney/BOndi
 • Australia-Tasmania-Sydney/Blue-mountains
 • Australia-Tasmania-Sydney/Bondi-to-bronte-coastal-walk
 • Australia-Tasmania-Sydney/Curringa-Farm--Tasmania--Australia
 • Australia-Tasmania-Sydney/Govetts-Leap-Road--Blackheath-NSW--Australia
 • Australia-Tasmania-Sydney/PremierTravel
 • Australia-Tasmania-Sydney/Sydney-auringonlasku
 • Australia-Tasmania-Sydney/Sydney-pier
 • Australia-Tasmania-Sydney/Tasmania-field
 • Australia-Tasmania-Sydney/Tasmanian-devil
 • Australia-Tasmania-Sydney/premier-travel-tasmania-03
 • Australia-Tasmania-Sydney/premier-travel-tasmania-06
 
 
 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

- Australia: Etelärannikon helmet

- Trooppinen Queensland, tarunomainen Uluru ja kulttuurin keskus Melbourne

- Itäisen Australian kierros: Cairns, Sydney ja Melbourne
- Länsi-Australia
- Uusi-Seelanti: Kahden saaren kierros


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.