Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti Northland & Bay of Islands

Uusi-Seelanti  
Auckland | Northland | Bay of Islands

Pohjoissaarella matka alkaa "purjeiden kaupungista" Aucklandista jatkuen kohti pohjoista Northlandin aluetta, jossa vastakohtina vehreät kauripuumetsät kohtaavat auringonpolttamat hiekkadyynit länsirannikolla. Upea itäinen rannikko tarjoaa kauniita poukamia ja rantoja sekä huikeita vesiurheilumahdollisuuksia. Historia ja maorien kulttuuri on vahvasti läsnä. Olemme valinneet tähän kokonaisuuteen lisäksi upeat retket, joten saat kokonaisvaltaisen elämyksen Uuden-Seelannin pohjoisosasta.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.


Matkan kesto
7 päivää, 6 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1570 €/hlö 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Auckland (1 yö)
Päivät 2-3 | Northland, Hokianga (1 yö)
Päivät 4-8 | Northland, Paihia, Bay of Islands (4 yötä)

Matkan erityispiirteet


 • Vaihtelevaa maisemaa, kaunista luontoa sekä historiaa ja maorikulttuuria
 • Kattava kokonaisuus sisältää upeat retket
 •  Monipuolinen kokonaisuus lyhyen ajomatkan päässä Aucklandista
 • Yhdistä pohjoisen lisäpäivät osaksi Uuden-Seelannin matkaasi
 • Lomaile siellä missä kiwitkin
Lennot
Esimerkkipaketti ei sisällä lentoja. Yhdistä Northland osaksi Uuden-Seelannin matkaasi. Lisätietoja ja vaihtoehtoja toimistolta.
Hintaan sisältyy
- Majoitukset mainituissa hotelleissa
- Kuljetukset ohjelman mukaisesti
- Autovuokra ohjelman mukaisesti
- Retket ohjelman mukaisesti
- Ateriat ohjelman mukaisesti
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulut 35 € / hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut (NZeTA) ks. kohta yleistä/viisumi
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Muu mainitsematon

Kohde-esittelyt

 

Päiväohjelma

Päivä 1 | Auckland
Auckland City Hotel 4*
Saapuminen Aucklandiin, kuljetus ja sisäänkirjautuminen hotelliin. Aikataulun mukaan, mahdollisuus aloittaa jo tutustuminen tähän monipuoliseen kaupunkiin.


Päivä 2 | Hokianga | A
The Heads Hokianga 4*
Aamiaisen jälkeen vuokra-auton nouto ja ajo kohti pohjoista Hokiangaan, jossa majoittuminen hotelliin. Hokianga ympäristöineen on pohjoisen länsirannikon kontrastien maa, jossa vehreät kaurimetsät kohtaavat kuivien auringon polttamien hiekkadyynien kanssa. Luonto on kaunista ja melko koskematonta. Noin Iltaretki vie unohtumattoman upeaan Waipouan kaurimetsään, jossa pääset tutustumaan maorikulttuuriin, metsien ja kauripuiden merkitykseen maoreille niin henkisellä kuin käytännön tasolla. Retkellä näet suurimmat maorien esi-isiksikin nimetyt kauripuut.


Päivä 3 | Paihia, Bay of Islands | A
Allegra House 4*
Nauti aamusta ja aamiaisesta Hokiangan maisemissa. Ajo vapaavalintaista reittiä ja aikataulua päivän aikana itärannikolle Bay of Islandsille, Paihian kylään.


Päivä 4 | Paihia, Bay of Islands | A. L
Allegra House 4*
Discover the Bay Cruise -risteilyllä näet Bay of Islandsin parhaat palat ja saat hyvän kokonaiskuvan ja opastuksen alueesta. Puolen päivän retkellä nautitaan myös joko lounas tai aikainen illallinen ajankohdan mukaan. Loppupäivä omatoimisesti.


Päivä 5 | Paihia, Bay of Islands - Cape Reinga | A, L
Allegra House 4*
Puolen päivän retki Uuden-Seelannin pohjoiskärkeen Cape Reingalle. Pienkonemaisemalento Kerikerin lentokentältä länsirannikon yli ihastellen maisemia ja kuunnellen opastusta. Matkalla nähdään muun muassa kuuluisa 90mile beach. Laskeutuminen pohjoiskärjen kentälle, josta 2,5 tunnin opastettu kierros, jonka aikana nähdään Cape Reingan majakka sekä Te Pakin hiekkadyynit, joilla voi halutessaan kokeilla myös hiekkalautailua. Paluulennolla ihastellaan pohjoisen upeaa itärannikkoa, joka on suurelta osin teiden ulottumattomissa. Paluukuljetus Kerikerin lentokentältä Paihiaan


Päivä 6 | Waitangi | A
Allegra House 4*
Waitangi National Trust - Aikaa vierailla Uuden-Seelannin historiallisesti merkittävimmässä kohteessa, Uuden-Seelannin syntysijoilla. Pääset tutustumaan Uuden-Seelannin historiaan ja kulttuuriin myös opastetusti ja kulttuuriesitysten muodossa. 


Päivä 7 | Paihia, Bay of Islands - Auckland | A
Matka jatkuu joko lisäpäivillä pohjoisessa tai kohti Aucklandia. 
 

Huomioitavaa

Uusi-Seelanti - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalainen tarvitsee 1.10.2019 alkaen sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää 1.7.2019 alkaen ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, jolle pääset tästä. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Uuden-Seelannin valuutta on dollari. 1 euro = 1,53 NZD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Ilmasto
Uusi-Seelanti sijaitsee maapallon eteläisellä pallonpuoliskolla. Alueelliset erot ilmastollisesti ovat suuret, johtuen maan pitkästä muodosta ja siitä että kyseessä on saarivaltio. Eteläsaarella säätä hallitsee länsituuli, joka kerää paljon sateita rehevälle Eteläsaarelle. Lisäksi Antarktiksen suhteellinen läheinen sijainti vaikuttaa kylminä talvikuukausina, etenkin etelässä. Aivan maan pohjoisosassa vallitsee subtrooppinen ilmasto ja lunta sataa vain vuoristossa. Saarten muissa osissa voi olla pakkasta ja lunta voi sataa myös merenpinnan tasolla. Pohjoisosissa talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä ja kosteita. Eri vuodenaikoina sää olosuhteet vaihtelevat huomattavasti, sadetta saadaan ympäri vuoden.

Matkustussesongit
Kun matkustaa Uuteen-Seelantiin, täytyy muistaa että mitä etelämmäksi menee sitä kylmemmäksi ilmasto muuttuu. Paras aika matkustaa on joulukuusta helmikuuhun. Silloin ilma on lämmin ja päivät pitkiä ja aurinkoisia. Lämpötila pysyy 20–30 asteen välillä. Maalis-toukokuun aikana ilma on myös miellyttävän lämmintä. Kesäkuusta elokuuhun on kylmin aika, jolloin lämpötila laskee 10–15 asteeseen.

Liikenne
Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuoleinen liikenne. Liikenteeseen tottuu nopeasti, mutta varsinkin alussa siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Auton vuokraamiseen tarvitset voimassa olevan suomalaisen ajokortin sekä kansainvälisen ajokortin.

Ruoka ja juoma
Uusi- Seelantilaisten perusruokaa ovat liha, peruna, kauden vihannekset (kaali, porkkana, pinaatti), leipä, maitotuotteet ja kala. Varsinaisesta Uusi- Seelantilaisesta keittiöstä ei voi puhua, koska vallalla ovat kansainvälinen ja brittiläinen ruokaperinne. Maorien ruokia ovat riista ja bataatit, jotka on valmistettu hauduttamalla maauunissa rosvopaistin tapaan. Vesijohtovesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Teollisesti pullotettua vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista.

Juomarahat
Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit myös ostaa lentokentältä pre-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Turvallisuus
Pääpuolin turvallinen maa matkustaa, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Auckland-Harbour-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Bay-Of-Islands-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Hokianga-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Kauri-Cliffs-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Ponsonby-Central-Auckland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Waipoua-Forest-Northland-Destination-Northland-uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Uusi-Seelanti_Hokianga_Northland