Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Uusi-Seelanti

Uusi-Seelanti Northland & Bay of Islands

Uusi-Seelanti  
Auckland | Northland | Bay of Islands

Pohjoissaarella matka alkaa "purjeiden kaupungista" Aucklandista jatkuen kohti pohjoista Northlandin aluetta, jossa vastakohtina vehreät kauripuumetsät kohtaavat auringonpolttamat hiekkadyynit länsirannikolla. Upea itäinen rannikko tarjoaa kauniita poukamia ja rantoja sekä huikeita vesiurheilumahdollisuuksia. Historia ja maorien kulttuuri on vahvasti läsnä. Olemme valinneet tähän kokonaisuuteen lisäksi upeat retket, joten saat kokonaisvaltaisen elämyksen Uuden-Seelannin pohjoisosasta.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.


Matkan kesto
7 päivää, perillä 6 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1570 €/hlö 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Auckland (1 yö)
Päivät 2–3 | Northland, Hokianga (1 yö)
Päivät 4–8 | Northland, Paihia, Bay of Islands (4 yötä)

Matkan erityispiirteet
 • Vaihtelevaa maisemaa, kaunista luontoa sekä historiaa ja maorikulttuuria
 • Kattava kokonaisuus sisältää upeat retket
 • Monipuolinen kokonaisuus lyhyen ajomatkan päässä Aucklandista
 • Yhdistä pohjoisen lisäpäivät osaksi Uuden-Seelannin matkaasi
 • Lomaile siellä missä kiwitkin.
Lennot
Esimerkkipaketti ei sisällä lentoja. Yhdistä Northland osaksi Uuden-Seelannin matkaasi. Lisätietoja ja vaihtoehtoja toimistolta.
Hintaan sisältyy
- Majoitukset mainituissa hotelleissa
- Kuljetukset ohjelman mukaisesti
- Autovuokra ohjelman mukaisesti
- Retket ohjelman mukaisesti
- Ateriat ohjelman mukaisesti.
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulut 35 € / hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut (NZeTA) ks. kohta yleistä/viisumi
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Auckland
Auckland City Hotel 4*
Saapuminen Aucklandiin, kuljetus ja sisäänkirjautuminen hotelliin. Aikataulun mukaan, mahdollisuus aloittaa jo tutustuminen tähän monipuoliseen kaupunkiin.

Päivä 2 | Hokianga | A
The Heads Hokianga 4*
Aamiaisen jälkeen vuokra-auton nouto ja ajo kohti pohjoista Hokiangaan, jossa majoittuminen hotelliin. Hokianga ympäristöineen on pohjoisen länsirannikon kontrastien maa, jossa vehreät kaurimetsät kohtaavat kuivien auringon polttamien hiekkadyynien kanssa. Luonto on kaunista ja melko koskematonta. Noin Iltaretki vie unohtumattoman upeaan Waipouan kaurimetsään, jossa pääset tutustumaan maorikulttuuriin, metsien ja kauripuiden merkitykseen maoreille niin henkisellä kuin käytännön tasolla. Retkellä näet suurimmat maorien esi-isiksikin nimetyt kauripuut.

Päivä 3 | Paihia, Bay of Islands | A
Allegra House 4*
Nauti aamusta ja aamiaisesta Hokiangan maisemissa. Ajo vapaavalintaista reittiä ja aikataulua päivän aikana itärannikolle Bay of Islandsille, Paihian kylään.

Päivä 4 | Paihia, Bay of Islands | A. L
Allegra House 4*
Discover the Bay Cruise -risteilyllä näet Bay of Islandsin parhaat palat ja saat hyvän kokonaiskuvan ja opastuksen alueesta. Puolen päivän retkellä nautitaan myös joko lounas tai aikainen illallinen ajankohdan mukaan. Loppupäivä omatoimisesti.

Päivä 5 | Paihia, Bay of Islands - Cape Reinga | A, L
Allegra House 4*
Puolen päivän retki Uuden-Seelannin pohjoiskärkeen Cape Reingalle. Pienkonemaisemalento Kerikerin lentokentältä länsirannikon yli ihastellen maisemia ja kuunnellen opastusta. Matkalla nähdään muun muassa kuuluisa 90mile beach. Laskeutuminen pohjoiskärjen kentälle, josta 2,5 tunnin opastettu kierros, jonka aikana nähdään Cape Reingan majakka sekä Te Pakin hiekkadyynit, joilla voi halutessaan kokeilla myös hiekkalautailua. Paluulennolla ihastellaan pohjoisen upeaa itärannikkoa, joka on suurelta osin teiden ulottumattomissa. Paluukuljetus Kerikerin lentokentältä Paihiaan

Päivä 6 | Waitangi | A
Allegra House 4*
Waitangi National Trust - Aikaa vierailla Uuden-Seelannin historiallisesti merkittävimmässä kohteessa, Uuden-Seelannin syntysijoilla. Pääset tutustumaan Uuden-Seelannin historiaan ja kulttuuriin myös opastetusti ja kulttuuriesitysten muodossa.

Päivä 7 | Paihia, Bay of Islands - Auckland | A
Matka jatkuu joko lisäpäivillä pohjoisessa tai kohti Aucklandia.

 

Kohde-esittelyt

 

Uusi-Seelanti
Pinta-ala
269 000 km²

Asukasluku
4 925 477

Pääkaupunki
Wellington

Kielet
englanti, maori

Uskonto
kristinusko 46%, ateismi 38%

Päätuotteet
maataloustuotteet

Hallitusmuoto
perustuslaillinen monarkia

Uusi-Seelanti sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa itäisen ja läntisen pallonpuoliskon rajalla n. 1900 km päässä Australian rannikosta. Uusi-Seelanti koostuu kahdesta pääsaaresta. Pohjoissaari on ilmastoltaan hieman lämpimämpi ja maaperältään tuliperäinen. Pohjoissaarella on maan parhaat rannat. Eteläsaari on vehreämpi ja saarelta löytyy lumihuippuisia vuoria ja vuonoja. Pääsaarien lisäksi maahan kuuluu joitakin pienempiä saaria. Vaikka maa on kooltaan pieni, niin nähtävää ja koettavaa löytyy runsain mitoin. Tulen, jään ja vihreiden vuoristoniittyjen maan luonto ja raikas ilmasto tekevät vaikutuksen. Maan alkuperäiskansan Maorien kulttuuri ja taide ovat ainutlaatuisia. Ilmasto on hyvin vaihteleva siitä syystä, että maa sijaitsee kahden lämpövyöhykkeen rajalla, maan keskilämpö on +10 - +16 asteen välillä.

Uusi-Seelanti luonto- ja aktiivimatkaajan ykköskohde koko maailmassa. Sinä seikkailumatkailija, olisiko nyt oikea aika suunnitella Uuden-Seelannin kierros?

Auckland

Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki. Yli miljoonan väkiluvusta huolimatta se ei ole maan pääkaupunki. Auckland on kaupankäynnin ja teollisuuden keskus sekä monikulttuurinen kaupunki. America´s Cup purjehduskilpailut ovat herättäneet Aucklandin satama-alueen uudelleen henkiin ja kaupunki on saanut lisänimen ´City of Sails´. Sataman lisäksi kaupungin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa Auckland Museum, jossa on laaja Maorien historiallisten esineiden kokoelma sekä Sky Tower -näköalatorni. Kaupungista voi tehdä päiväretkiä lähisaarille ja -rannoille, esimerkiksi Waiheken saarelle, joka on vain 40minuutin lauttamatkan päässä Aucklandin keskustasta. Waihekella voi esimerkiksi patikoida tai viettää päivää jollain saaren lukuisista rannoista.

HOTELLIT

CityLife Auckland (4)

Kaupunkihotelli keskeisellä paikalla Queen Streetillä, Aucklandin shoppailu- ja viihdekadun ytimessä. Tilavissa huoneissa on tv, ilmastointi, Wi-Fi, silitysrauta ja minijääkaappi.

Northland

Northland on nimensä mukaisesti Uuden-Seelannin pohjoisin hallinnollinen alue. Alueella on monia mielenkiintoisia kaupunkeja ja luontokohteita. Suurin kaupunki Whangarei tarjoaa Maorikulttuuria, seikkailuja ja luonnon kauneutta. Tutukakasta, Waipusta ja Mangawhaista löytyy upeat valkoiset hiekkarannat ja Poor Knight Islandilla sijaitsee Northlandin parhaimmat sukelluspaikat jossa voi samalla ihailla jylhiä merestä nousevia kallioita. Hokiangan satamakaupunki on myös vierailemisen arvoinen. Siellä voi tutustua Maori-Eurooppa-Kiina  - historiaan ja Hokiangasta kannattaa lähteä Waipouan metsään, jossa kasvaa maan suurin Kauri puu.

 

HOTELLIT

The Heads of Hokianga

Tämä neljän tähden hotelli sijaitsee Hokiangan kaupungissa, 3 tunnin ajomatkan päässä Aucklandista. Hotellin varusteluihin kuuluu mm. uima-allas, pysäköinti, pyykinpesumahdollisuus, sekä ravintola ja baari. Heillä on tarjonnassa 43 eritasoista huonetta ja sviittiä. Huoneiden varusteluihin kuuluu huonetyypistä riippuen ilmainen Wi-Fi, parveke, jääkaappi, kahvi ja tee, hiustenkuivaaja ja hygieniatarvikkeet.

Bay of Islands

Bay of Island sijaitsee Northlandin alueella. Se on vesiurheilusta ja kauniista hiekkarannoista pitävien paratiisi. Suosittuja aktiviteetteja siellä ovat muun muassa kalastus, sukellus- ja veneretket, sekä delfiini- ja valassafarit. Alueelta löytyy myös monia kyliä täynnä kulttuuria, historiaa ja taidegallerioita, kuten Kerikeri, Kaikohe, Waitangi ja Russell. Matauri Bay on kaunis lahti, joka on sukeltajien, surffaajien ja golfaajien suosiossa. Paihian kylästä voi hyvin lähteä tutkimaan alueen nähtävyyksiä, ja kylästä lähtee päivittäin veneitä ja lauttoja läheisille saarille.

HOTELLIT

Allegra House

Upeilla näköalaloilla varustettu Allegra Housen Bed & Breakfast hotelli sijaitsee 7–10 minuutin kävelymatkan päässä Paihian kylän ravintoloista ja palveluista. He tarjoavat kolmea erilaista huonetyyppiä, joista kaikista avautuu ainutlaatuiset näkymät Bay of Islandin ylle. Hotellin varusteluihin kuuluu ilmainen Wi-Fi, televisio, pyykinpesumahdollisuus, hiustenkuivaaja, ilmastointi, kirjasto, huonepalvelu, kylpytakit, tohvelit ja pysäköinti. 

Uuteen-Seelantiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen tarvitsee 1.10.2019 alkaen sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää 1.7.2019 alkaen ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.


Turvallisuus

Pääpuolin turvallinen maa matkustaa, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Ruoka ja Juoma

Uusi- Seelantilaisten perusruokaa ovat liha, peruna, kauden vihannekset (kaali, porkkana, pinaatti), leipä, maitotuotteet ja kala. Varsinaisesta Uusi- Seelantilaisesta keittiöstä ei voi puhua, koska vallalla ovat kansainvälinen ja brittiläinen ruokaperinne. Maorien ruokia ovat riista ja bataatit, jotka on valmistettu hauduttamalla maauunissa rosvopaistin tapaan.

Vesijohtovesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Teollisesti pullotettua vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista.


Ilmasto ja Sää

Uusi-Seelanti sijaitsee maapallon eteläisellä pallonpuoliskolla. Alueelliset erot ilmastollisesti ovat suuret, johtuen maan pitkästä muodosta ja siitä että kyseessä on saarivaltio. Eteläsaarella säätä hallitsee länsituuli, joka kerää paljon sateita rehevälle Eteläsaarelle. Lisäksi Antarktiksen suhteellinen läheinen sijainti vaikuttaa kylminä talvikuukausina, etenkin etelässä. Aivan maan pohjoisosassa vallitsee subtrooppinen ilmasto ja lunta sataa vain vuoristossa. Saarten muissa osissa voi olla pakkasta ja lunta voi sataa myös merenpinnan tasolla. Pohjoisosissa talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä ja kosteita. Eri vuodenaikoina sää olosuhteet vaihtelevat huomattavasti, sadetta saadaan ympäri vuoden.


Pankkiasiat

Uuden-Seelannin valuutta on dollari. 1 euro = 1,53 NZD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % juomarahaa.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit myös ostaa lentokentältä pre-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Matkustussesongit
Kun matkustaa Uuteen-Seelantiin, täytyy muistaa että mitä etelämmäksi menee sitä kylmemmäksi ilmasto muuttuu. Paras aika matkustaa on joulukuusta helmikuuhun. Silloin ilma on lämmin ja päivät pitkiä ja aurinkoisia. Lämpötila pysyy 20–30 asteen välillä. Maalis-toukokuun aikana ilma on myös miellyttävän lämmintä. Kesäkuusta elokuuhun on kylmin aika, jolloin lämpötila laskee 10–15 asteeseen

 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Auckland-Harbour-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Bay-Of-Islands-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Hokianga-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Kauri-Cliffs-Northland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Ponsonby-Central-Auckland-Uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Aventura-Waipoua-Forest-Northland-Destination-Northland-uusi-Seelanti
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Northland__Bay_of_Islands/Uusi-Seelanti_Hokianga_Northland