Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Panama

Panaman purjehdusloma

Panama  
Panama City | Panaman kanava | San Blas

Vietätte matkan ensimmäiset päivät Panama Cityssä ja rentoudutte Panaman kanavan varrella upeassa lodgessa. Matkaatte Karibianmeren puoleiselle rannikolle San Blasin saaristoon, jossa nousette purjealukseen. Purjevene henkilökuntineen on yksityisesti käytössänne all inclusive -palveluin.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 290 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Panama City
Panama City
Hotel Bristol 4*
Perillä vastaanotto ja kuljetus hotellille.

Päivä 2 | Panama City
Hotel Bristol 4* | A
Panama Cityssä omatoimisesti. Siirtomaa-aikaista vanhaakaupunkia on viime vuosina kunnostettu tyylikkäästi. Siellä onkin mukava tehdä päiväkävelyjä. Uuden modernin kaupungin puolelta löydät parhaat ravintolat ja ostospaikat.

Päivä 3 | Panaman kanava
Gamboa Rainforest Resort 4* | A
Aamupäivän opastetulla kaupunkikierroksella tutustut kaupungin nähtävyyksiin ja Mirafloresin sulkuportteihin. Kuljetus Panaman kanavan varrelle olevaan Gamboa Rainforest Resortiin. Iltapäivä ja ilta resortin palveluista nauttien.

Päivä 4 | Panaman kanava
Gamboa Rainforest Resort 4* | A
Päiväretkellä tutustutaan mm. Emberan paikalliskulttuuriin ja Monkey Islandiin.

Päivä 5 | San Blas
Purjevene | A, L, I
Yksityiskuljetuksella Cartiin ja venekyyti purjehduksen aloituspaikkaan. Majoittuminen purjeveneeseen ja purjehdus turkoosina helmeilevällä Karibianmerellä San Blasin lähes koskemattomassa saaristossa.

Päivä 6 | San Blas
Purjevene | A, L, I
Purjehdus San Blasin saaristossa. Käytössänne yksityinen 6-paikkainen alus miehistöineen täysihoidolla.

Päivät 7-8 | San Blas
Purjevene | 2A, 2L, 2I
Purjehdus San Blasin saaristossa.

Päivä 9 | Panama City
Hotel Bristol 4* | A
Lento Playon Chicosta takaisin Panama Cityyn ja edelleen kuljetus hotellille. Ilta Panama Cityssä omatoimisesti.

Päivät 10-11 | Panama City Helsinki
Päivä vielä aikaa kaupungilla ennen kuljetusta lentokentälle ja paluulentoa.

Lennot
Esimerkkiaikataulu:
Helsinki – Amsterdam 06.55–08.40
Amsterdam – Panama City 11.25–16.40
Panama City – Amsterdam 18.55–11.00 +1
Amsterdam – Helsinki 13.55–17.20
Kaukolennot KLM
Hintaan sisältyy
- Lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Mainitut kuljetukset ja retket.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Panama
Pinta-ala
78 200 km2

Asukasluku
3 894 082 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Panama City

Kieli
Espanja, englanti, lukuisia intiaanikieliä

Päätuotteet
Petroli, sokeri, kulta, hopea, banaani, kahvi

Hallitusmuoto
Tasavalta

Samalla purjehduksella, kun Kolumbus miehistöineen valloitti Costa Rican, he ottivat haltuunsa myös Panaman alueen. Se toimi ponnahduslautana Etelä-Amerikan länsirannikon maiden valloituksessa ja espanjalaiset kuljettivat Perusta ja Ecuadorista ryöstämänsä aarteet kannaksen yli Tyyneltämereltä Karibianmeren puolelle jälleen laivoihin lastattavaksi Espanjaan kuljetusta varten. Latinalaisen Amerikan vapautumisvaiheessa joutui Panama Kolumbian yhteyteen. Maa itsenäistyi vuonna 1903 Yhdysvaltojen tuella ja joutui palkkioksi luovuttamaan maita kanavan rakentamista varten. Vuonna 1999 maat palautuivat Panamalle.

Panama City

Panaman pääkaupunki Panama City on perustettu jo vuonna 1519 ja on Amerikan mantereen vanhimpia. Alkuperäisestä kaupungista on jäljellä enää vain upeat Panamá Viejon rauniot. Koloniaalisen ajan, kauniisti meren rannalla sijaitseva vanhakaupunki, on nimeltään Casco Viejo. Vanhasta kaupungista ns. uuteen Panamaan pääsee kivasti kävelemällä rantabulevardia (Avenida Balboa). Matkaa kertyy muutama kilometri. Panaman ns. uudelta puolelta löytyy lukuisia ravintoloita, isoja kauppakeskuksia ja pankkeja.

HOTELLIT

Bristol (4)

Hotelli sijaitsee El Cangrejon kaupunginosassa Panama Cityssa, lyhyen kävelymatkan päässä monista palveluista. Kyseessä on yksi Panama Cityn tyylikkäimmistä boutique-hotelleista. Huoneissa on ilmastointi, tallelokero, kirjoituspöytä, televisio ja minibaari. Lisäksi hotellissa on uima-allas, ravintola ja baari.

Panaman kanava

HOTELLIT

Gamboa Rainforest Resort (4)

Gamboa Rainforest Resortin viihtyisä hotellialue sijaitsee luonnon rauhassa Chagresjoen varrella, 30 kilometrin päässä Panama Citystä. Viihtyisissä huoneissa on puhelin, satelliitti-tv, minibaari, hiustenkuivain ja langaton internet. Hotellissa on laaja allasalue, josta löytyy laguuninmainen uima-allas ja lastenallas. Muita palveluita on muun muassa pieni matkamuistomyymälä ja kirjasto. Kauniilla spa-osastolla on sauna, kuntosali ja erilaisia hoitoja.

San Blas

San Blasin saaristo sijaitsee Panamassa Karibian merellä lähellä Kolumbian rajaa. San Blasin saaristo koostuu 378 saaresta. 49 saarta on edelleen Kuna Intiaanien asuttama. Kuna Intiaaneilla on oma hallinto ja suurin osa Kuna Intiaaneista elävät kolmessa poliittisesti autonomisessa reservaatissa, comarcassa. Suurin yksittäinen comarca sijaitsee Kuba Yalan. Yhteisöjä johtaa sahila, joka on sekä henkinen että poliittinen johtaja. Tänä päivänä Kuna Yalalla on 49 yhteisöä. Kuna Yalan talous perustuu pääasiallisesti kalastukseen mutta intiaaneilla on myös pitkät perinteet kansainvälisestä kaupankäynnistä. Ruoka koostuu pitkälti kasveista, kookospähkinöistä sekä kalasta. Tärkeimpiä vientituotteita ovat kookospähkinät sekä hummeri. Matkailusta on myös kehittynyt tärkeä tulonlähde. Vaikka San Blas on vain 20 minuutin lentomatkan päässä Panama Citystä, vie San Blasin tunnelma sinut 20 vuotta ajassa taaksepäin.

Huomioitavaa

Panama - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Panamaan.

HUOM. Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Poistuttaessa maasta lentäen lentokentällä peritään USD 20 lentokenttävero, joka maksetaan käteisellä. Jotkut lentoyhtiöt sisällyttävät veron lentolipun hintaan. Paikalliset viranomaiset voivat muuttaa maastapoistumismaksuja ilman erillistä ilmoitusta.

Sisäiset lennot
Panaman sisäisen lennon ruumaan menevien matkatavaroiden kilomäärä on 15kg/asiakas. Käsimatkatavaraa saa olla 5kg /asiakas. Ylikiloista joutuu maksamaan pienen korvauksen lentoyhtiölle.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Rokotuksia Panamaan ei vaadita, mutta A-hepatiitti-rokotusta suositellaan.Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat myös esimerkiksi osoittesta www.rokote.fi

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.

Ilmasto
Trooppisesta ilmastostaan johtuen Panamassa ilmasto jakautuu kuivaan kauteen (kesä) ja kosteaan kauteen (talvi). Karibianmeren rannikkoalueella on kosteampaa kuin muualla maassa. Kuivakausi on marras-huhtikuussa ja suurimmat sateet saapuvat syksyisin, syys-lokakuussa. Päivälämpötilat ovat miellyttävän lämpimiä ympäri vuoden.

Matkustussesongit
Paras matkustusaika Tyynenmeren puolelle on kuivana kautena joulukuusta huhtikuuhun. Karibianmeren puolella sataa ympäri vuoden. Kuurot ovat kuitenkin lyhyitä ja luonto kukoistaa. Vähiten sataa helmikuusta maaliskuuhun ja syyskuusta lokakuuhun.

Valuutta
Panaman valuutta on balboa (PAB), joka on sidottu USA:n dollariin. Dollarit käyvät maksamiseen. Suosittelemme varaamaan mukaan pieniä seteleitä (20 USD ja pienemmät).

Tipit
Ravintoloissa suositeltava tipin määrä on 10% laskusta. Taksikuskit eivät tippiä odota, mutta loppusumman voi pyöristää ylöspäin ja jättää erotuksen kuskille. Oppaille 3-5 dollaria päiväretkistä on suositeltava määrä.

Sähkövirta
Sähkövirta on 110V. Suomalaiset laitteet tarvitsevat tämän lisäksi adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Panaman suuntanumero on +507.

Aikaero
Aikaero Panamaan on talvella -7 tuntia ja kesällä -8 tuntia.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Ruokakulttuuri Väli-Amerikassa on melko monipuolista, näin myös Panamassa. Tuoreita hedelmiä on aina tarjolla ja riisi kuuluu lähes jokaiselle aterialle. Tyypillinen annos sisältää riisiä, paistettua banaania, kanaa, mustapapuja, kasviksia tai salaattia sekä maissileivän. Mausteista chiliä käytetään reilusti samoin yrttejä kuten korianteri. Merenläheisyydessä suositaan kalaa ja äyriäisiä. Ceviche on Väli- Amerikan ja Etelä- Amerikan keittiön ylpeys. Ceviche on raa’asta kalasta sitruksilla marinoitu alunperin Perusta lähtöisin oleva ruokalaji. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

  • Combo_Panama/bocas_del_toro_02-f
  • Combo_Panama/bocas_del_toro_02
  • Combo_Panama/bocas_del_toro_10
  • Combo_Panama/panama_canal_06