• REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Costa Ricassa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Costa Ricassa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Costa Ricassa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Costa Ricassa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Costa Ricassa
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Costa Rica

Reilusti Costa Ricassa: Vuolaiden virtojen ja turkoosin meren äärellä

Costa Rica  
San Jose | Tortuguero | Pacuare | Puerto Viejo de Talamanca

Matka alkaa Tortugueron kansallispuistosta, joka on uhanalaisten merikilpikonnien suojeltu pesimisalue. Tortuguerossa pääset ihastelemaan monimuotoista sademetsää, sen ekosysteemejä sekä runsaslukuisia villieläimiä. Matka jatkuu Pacuare-joelle, jossa voit kokea adrenaliinintäyteisen koskenlaskun sekä sademetsän rauhoittavan tunnelman samana päivänä. Matkan viimeiset päivät rentoudutaan Karibianmeren turkoosien vesien äärellä tasokkaassa Aguas Claras -hotellissa. Puerto Viejossa tutustut paikallisiin herkkuihin sekä kulttuuriin.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana sen yksi edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoteen 2021 mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta.

PURA VIDA!

Matkan ajankohdaksi suosittelemme turistikauden loppu-tai alkupuolta eli maaliskuu tai marraskuu. Turistikauden ulkopuolella osaa lennoista Eurooppaan vähennetään ja osa lopetetaan kokonaan. Turistikauden ulkopuolella matka on myös mahdollinen toteuttaa hieman eri lentoreitityksellä. Kysy lisää toimistoltamme.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
alkaen 3 490 €/hlö, 2-hengen huoneessa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – San José, 1 yö
Päivät 2–3 | San José – Tortuguero, 2 yötä
Päivät 4–5 | Tortuguero – Pacuare, 2 yötä
Päivät 6–8 | Pacuare – Puerto Viejo, 3 yötä
Päivät 9–10 | Puerto Viejo – Helsinki

Matkan erityispiirteet

- Costa Rica on yksi ekomatkailun kärkimaita ja tämän matkan kohteet ja majoitukset on valitettu erityisesti kestävän matkailun periaatteita kunnioittaen.
- Lennot lennetään mahdollisimman suorilla lennoilla vähentäen lentämisestä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.
- KLM & Air France sisällyttävät 0,5% uusiutuvaa polttoainetta kaikkien lentohintoihinsa hintoihin. Vielä ei ole niin paljon biopolttoainetta saatavilla että sitä riittäisi jokaiseen lentoreittiin.
- Hintaan on sisällytetty 9 taimen istutus vanhalle turvepohjalle yhdessä yhteistyökumppanimme istutapuita.fi kanssa. 9 taimea sitoo n. 5 400 kgCo2 sadan vuoden aikana. Hiilidioksidipäästö Helsinki - Amsterdam - San Jose on n. 5 297 kgCo2.
- Matkaohjelmassa on keskitytty työllistämään pieniä paikallisia yrityksiä, unohtamatta taattua Aventura-laatua.
- Matkan hintaan kuuluvat paikallisten tipit. Huomioithan että mikäli olet todella tyytyväinen saamaasi palveluun, voi lisätippiä aina jättää paikan päällä. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.

Lennot
Helsinki - Amsterdam
Amsterdam - San Jose
San Jose - Amsterdam
Amsterdam - Helsinki
Kaukolennot KLM
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Kaukolentojen hiilijalanjäljen kompensointi sijoitetaan uudelleen metsitystä koskevaan kestävän kehityksen projektiin (KLM).
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Tipit paikallisille oppaille ja kuskeille (100 USD/hlö)
Hintaan ei sisälly
- Viisumit ja mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – San José
Lennot Euroopan kautta San Joséen. Saapumiskuljetus keskusaukion kupeessa sijaitsevaan Park Inn -hotelliin.

Päivä 2 | San José – Tortuguero | A, L, P
Aikainen kuljetus kohti Guapilesin kaupunkia, jossa pysähdytään nauttimaan paikallinen aamiainen. Matkalla kuljetaan upean Braulio Carrillon kansallispuiston maisemissa. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu läpi banaani- ja cassavaviljelmien kunnes saavutaan satamaan, josta jatketaan veneellä Tortugueron kansallispuiston sydämeen. Noin kahden tunnin venematkan aikana voi ihastella trooppisen sademetsän monimuotoisuutta. Tortuguerossa on 11 erilaista ekosysteemiä ja sademetsä toimii kotina muun muassa yli 400 puulajille, yli 2 000 kasvilajille sekä monelle uhanalaiselle eläimelle. Lodgelle saavuttaessa lounas. Iltapäivällä opastettu vierailu Tortugueron kuvauksellisessa kaupungissa sekä merikilpikonnien tutkimuslaitoksella. Uhanalaisia merikilpikonnia on suojeltu Costa Ricalla jo vuodesta 1959 ja maan lainsäädäntö on määrännyt kansallispuiston pesivien kilpikonnien suojelualueeksi vuonna 1975. Tortugueron kansallispuisto on läntisen pallonpuoliskon suurin liemikilpikonnien munimisalue sekä tärkeä munimissalue myös muille kilpikonnalaljeille kuten merinahkakilpikonnille. Illallinen lodgella.

Päivä 3 | Tortuguero | A, L, P
Aamiaisen jälkeen tutustutaan Tortugueroon pienien avoveneiden kyydistä. Kansallispuisto muodostuu pienistä järvistä, joista ja kanaaleista, jotka sopivat mainiosti luonnon ja sen runsaan eläimistön tarkkailuun. Tortuguero on 57 sammakkolajin, 111 matelijan sekä 60 nisäkäslajin koti. Sademetsän siimeksessä viihtyy myös yli 300 lintulajia ja usein miten tavattuja lintuja ovat esimerkiksi värikäs rikkitukaani sekä monet papukaijalajit. Muita usein tavattavia lajeja ovat laiskiaiset, iguaanit, nuolimyrkkysammakot, möly- sekä hämähäkkiapinat. Jokisaukot, kauluspekarit ja tapiirit viihtyvät joentörmillä sekä kanaalien reunoilla. Myös alueen vesistöt ovat runsaasti asutetut ja retkellä saattaa törmätä kaimaaneihin, krokotiileihin, manaatteihin ja joskus jopa härkähait liikkuvat alueen vesissä. Tortugueroa asuttavat myös jaguaarit, oselotit sekä kinkajut, mutta ne pysyttelevät taitavasti piilossa ihmisiltä.

Päivä 4 | Tortuguero – Parcuare river | A, L, P
Aamiaisen jälkeen venekuljetus takaisin satamaan, josta matka jatkuu lounaalle. Lounaan jälkeen päästään seikkailun makuun kun loppumatka majoituspaikkaan taitetaan valkoisten kuohujen keskellä. Ennen koskenlaskua tavarat pakataan vedenkestäviin kasseihin ja oppaat käyvät läpi turva- sekä melontaohjeet. Vehreän sademetsän ympäröimä Parcuare saa alkunsa Talamancan vuoristosta ja virtaa yli sadan kilometrin matkan Karibianmereen. Se on nimetty yhdeksi maailman kauneimmista koskenlaskupaikoista ja onkin suosittu paikka kokeilla tätä vauhdikasta harrastusta. Iltapäivällä aikaa rentoutua ennen tunnelmallista illallista lodgella.

Päivä 5 | Parcuare river | A, L, P
Aamiaisen jälkeen vapaata ohjelmaa. Nauti sademetsän ympäröimästä rauhasta tai valitse erilaisista aktiviteettivaihtoehdoista. Kierrätetyistä materiaaleista rakennetun ekolodgen yksityinen luonnonsuojelualue tarjoaa paljon nähtävää ja tehtävää. Lähde päiväpatikalle sademetsään, rentoudu vesiputouksilla tai tutustu ratsain Bajo del Trigren kylään.

Päivä 6 | Parcuare river – Puerto Viejo | A, L
Aamiaisen jälkeen lähtö adrenaliinin täyteiselle koskenlaskuretkelle. Noin kolmen tunnin retken aikana melotaan alas Parcuaren solaa 3-4 vaikeusasteen koskissa ja vauhdikkaiden kuohujen välissä levätään tyynissä jokialtaissa. Ennen kuljetusta Puerto Viejoon lounas majoituspaikan omassa keskuksessa. Lodgelle voi myös kulkea autolla.

Päivät 7-8 | Puerto Viejo | A
Matkan viimeiset päivät rentoudutaan Puero Viejon kauniissa rantamaisemissa, jossa voi aistia aidon karibialaisen elämäntyylin. Puerto Viejo tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin – lähde sukeltamaan, surffaamaan, maastopöyräilemään tai tutustu paikallisiin kyliin sekä kulttuuriin. Puerto Viejon päivinä ruoka- ja kulttuurikierros kävellen. Noin kolmen tunnin kierroksella tutustut Costa Rican karibialaiseen kulttuuriin, paikallisiin kokkeihin sekä opit paikallisista raaka-aineista, joista loihditaan maan lempiherkut.

Päivä 9 | Puerto Viejo – Helsinki | A
Paluumatka alkaa. Aamiaisen jälkeen yksityinen kuljetus lentokentälle. Lennot Euroopan kautta Helsinkiin, jonne saapuminen seuraavana päivänä.

 

A = Aamiainen
L = Lounas
P = Päivällinen

 

Kohde-esittelyt

 

Costa RicaPinta-ala
51 100 km²

Asukasluku
5 256 612 (arvio 2023)

Pääkaupunki
San José

Kieli
espanja, englanti, kreolienglanti ja alkuperäiskansojen murteet

Päätuotteet
matkailu, elektroniikka, kahvi, banaani, sokeri

Hallitusmuoto
demokratia

Tämä ekosysteemien monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Kun puhutaan ympäristöystävällisestä matkailusta, on Costa Rica maana yksi sen edelläkävijöistä. Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat!

Costa Rica on yksi maapallomme monipuolisimmista luontokohteista. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä. Kaiken tämän lisäksi maasta löytää upeita rantakohteita sekä Karibianmeren että Tyynenmeren puolella.

San Jose

Muiden Väli-Amerikan maiden pääkaupunkeihin verrattuna San José on eniten länsimaistunut ja melkeinpä amerikkalaistunut. Katukuvaan kuuluvat kauppakeskukset ja pikaruokaketjut. Ensimmäinen merkki costaricalaisuudesta on ystävällisyys. Hymy ja luontainen auttamisen halu erottavat San Josén selkeästi muista pääkaupungeista. Kaupunki on perustettu jo 1737 mutta kaupunkikuvassa on kolonialismista enää hyvin vähän jäljellä. Tänä päivänä kaupungissa on useita museoita, hyviä ravintoloita ja hyvä ilmasto, joiden pohjalle San Josén matkailuvetovoima pitkälti perustuukin.

HOTELLIT

Hotel Park Inn

Park Inn Hotel sijaitsee San Josén keskustassa lähellä monia nähtävyyksiä, kuten La Sabana Parkia, Jade Museumia ja Costa Rican Art Museumia. Hotellin jokaisesta 117 huoneesta löytyy kahvinkeitin, minibaari, televisio ja internetyhteys. RBG Bar & Grill on auki koko päivän ja tarjoaa aamiaisen lisäksi lounasta sekä illallista. Ruokalistalta löytyy grilliruokaa, paikallisia erikoisuuksia, keittoja sekä salaatteja. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa myös kuntosali, ulkoallas sekä huonepalvelu.

 

Ympäristöystävällisyyteen panostanut Park Inn on saanut hotellin toimintojen, kuten veden säästöjärjestelmien, suunnittelusta LEED-sertifikaatin. Radisson -hotelliketju työskentelee aktiivisesti parantaakseen hotelliensa kestävyyttä. Suurella osalla hotelleista on Green Key -sertifikaatti ja hotelleissa kiinnitetään huomiota energian kulutuksen sekä kertakäyttöisten tuotteiden vähentämiseen että kestävien materiaalien hyödyntämiseen.


Pacuare

Limónin provinssissa Karibianmeren rannalla sijaitseva Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu hyvistä aktiviteettimahdollisuuksistaan, erityisesti huikeasta koskenlaskusta. Alueen suuri trooppinen sademetsä on koti monille eksoottisille eläimille kuten jaguaareille, oseloteille, apinoille, laiskiaisille ja yli 230 eri lintulajille. Pacuaren luonnonpuiston kaunis 6 km pituinen ranta on maailman neljänneksi tärkein jättiläiskilpikonnien munimispaikka. Pacuaren luonnonpuisto on tunnettu luonnonsuojelusta ja toimivasta ekosysteemistään.

HOTELLIT

Rios Tropicales Lodge

Rios Tropicalesin ekolodge sijaitsee Pacuare-joen varrella, Costa Rican keskiosissa. Hotellia ympäröi laaja yksityinen luonnonsuojelualue patikkapolkuineen ja koskematon sademetsä aukeaa joka suuntaan. Ruokaa on mahdollista nauttia ravintolassa sekä ulkona villin luonnon ympäröimänä, kuunnellen metsän ääniä. Lodgella on tarjolla useita aktiviteetteja, kuten opastettuja kierroksia, puiden istutusta ja vaijeriliukua.

 

Rios Tropicales Lodgen toimintaa kehitetään jatkuvasti, jotta ihmiset ja ympäröivä luonto voisivat elää kestävästi. Mökit rakennettiin aikoinaan kierrätetyistä materiaaleista ja osa sähköstä tuotetaan vesivoimalla. Luontoon ei jätetä jälkeäkään, sillä kaikki kierrätetään ja metsissä kuljetaan valmiilla poluilla. Lodge toivoo, että seuraavatkin sukupolvet pääsisivät nauttimaan Costa Rican kauniista luonnosta. Paikallisia tuetaan ostamalla ruoka-ainekset pieniltä yrittäjiltä ja samalla päästään tarjoamaan vieraille kaikkein tuoreimpia aineksia.


Puerto Viejo de Talamanca

Pieni matkailijoiden ja surffareiden kansoittama kylä tunnetaan paikallisten keskuudessa Puerto Viejona. Se sijaitsee lähellä Panaman ja Costa Rican rajaa. Puerto Viejon kylä on sympaattinen ja siellä on nykyisin hyvin palveluita matkailijoille. Suurimman osan vuodesta Puerto Viejon rannoilla on kovat virtaukset ja suuret aallokot siksi myöskin surffista kiinnostuneet viihtyvät kylässä. Lisäksi alue tarjoaa paljon aktiviteetteja, mm. koskenlaskua ja ziplining-seikkailuratoja. 

Yhteistyökumppanimme

Lentoyhtiö


KLM

KLM pyrkii vähentämään päästöjään investoimalla polttoainetehokkaisiin lentokoneisiin, fossiilisten polttoaineiden korvaamiseen ja kehittämällä operationaalista tehokkuutta maassa ja ilmassa. Koska lentoyhtiö ei pysty vielä pääsemään tavoitteisiinsa, se kompensoi jäljelle jäävät hiilidioksidipäästöt Euroopan Unionin Emissions Trading Systemin mukaisesti sekä tarjoamalla asiakkaille kompensointi mahdollisuuden CO2ZERO-ohjelmansa kautta. CO2ZERO alkoi vuonna 2008 ja sen avulla asiakkaat voivat kompensoida KLM ja sen yhteistyökumppaneiden lentojen hiilidioksidipäästöjä. Ohjelman puhtaan energian projekteihin kehittyvissä maissa kuuluu mm. tehokkaampien hiilipolttimien toimittaminen ghanalaisille perheille. Tämä vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä, vähentää samalla perheiden altistusta terveyttä vahingoittaville saasteille, vähentää menoja sekä tarvetta hakata metsää polttopuuksi. KLM ylläpitää KLM Takes Care -sivustoa, jossa se kertoo kaikista pyrkimyksistään kestävän kehityksen hyväksi. Vuoden 2022 alusta alkaen KLM & Air France sisällyttävät 0,5% uusiutuvaa polttoainetta kaikkien lentohintoihinsa hintoihin. Vielä ei ole niin paljon biopolttoainetta saatavilla että sitä riittäisi jokaiseen lentoreittiin, mutta suunta on oikea.


Paikallinen yhteistyökumppanimme 

Yhteistyökumppanimme on toiminut Costa Ricalla jo vuodesta 1996 lähtien, järjestäen matkailupalveluita niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmillekin kaikkialta maailmasta. Asiakkaille suunnitellaan joustavasti yksilöllisiä matkoja ja samalla kiinnitetään huomiota valittuihin palveluntuottajiin erinomaisen kokemuksen takaamiseksi. Costa Rican Tourism Institute on myöntänyt yhteistyökumppanillemme jo vuodesta 2007 lähtien korkeimman kestävän turismin sertifikaatin (CST). Tämän he ovat saavuttaneet työskentelemällä ja kehittämällä jatkuvasti toimintojaan ympäristöystävällisemmiksi. Kumppanimme on pyrkinyt hiilidioksidineutraaliksi mm. päivittämällä kulkuneuvonsa ja kouluttamalla kuskit polttoainetta säästäviin ajotekniikoihin. Jätteiden käsittelyä on vahvistettu ja veden sekä sähkön kulutusta on vähennetty uudella tekniikalla sekä henkilökunnan koulutuksella. Yhteistyökumppanimme osallistuu moniin eläintensuojeluprojekteihin sekä vapaaehtoistoimintaan luonnon ja paikallisten yhteisöjen hyväksi.


 

Costa Ricaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia.

HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta.

Maastapoistumismaksu
Yleisimmät lentoyhtiöt sisällyttävät maastapoistumismaksun lentolipun hintaan, jolloin maksua ei tarvita. Maateitse Costa Ricasta maastapoistumismaksu on 9 usd/hlö (2019). Maksun voi maksaa myös paikallisella valuutalla. Maastapoistumismaksut maksetaan aina henkilökohtaisesti maasta poistuttaessa maateitse. Paikalliset viranomaiset voivat muuttaa maastapoistumismaksuja ilman erillistä ilmoitusta.


Turvallisuus

Costa Rica on yleisesti ottaen turvallinen maa ja pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 110V. Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Ilmasto on etenkin rannikoilla kuuma ja kostea, kevyt vaatetus. Korkeimmilla alueilla illat viileitä. Varaudu siis myös viileyteen ja sateen mahdollisuuteen.


Ruoka ja Juoma

Ruokakulttuuri Väli-Amerikassa on melko monipuolista, näin myös Costa Ricassa. Tuoreita hedelmiä on aina tarjolla ja riisi kuuluu lähes jokaiselle aterialle. Tyypillinen annos sisältää riisiä, paistettua banaania, kanaa, mustapapuja, kasviksia tai salaattia sekä maissileivän. Mausteista chiliä käytetään reilusti samoin yrttejä kuten korianteri. Merenläheisyydessä suositaan kalaa ja äyriäisiä. Ceviche on Väli- Amerikan ja Etelä- Amerikan keittiön ylpeys. Ceviche on raa’asta kalasta sitruksilla marinoitu alun perin Perusta lähtöisin oleva ruokalaji. Hanavesi on Costa Ricassa juomakelpoista ja hanavettä voi juoda sellaisenaan. Veden juomakelpoisuus kannattaa aina tarkistaa paikallisilta joka kohteessa erikseen. On mahdollista, että erilainen bakteerikanta saattaa kuitenkin aiheuttaa vatsavaivoja, joten omaa harkintaa tulee käyttää.


Ilmasto ja Sää

Trooppisesta sijainnistaan johtuen Costa Ricassa ilmasto jakautuu kuivaan kauteen (marras-huhtikuu) ja kosteaan kauteen (touko-lokakuu). Karibianmeren rannikkoalueella on kosteampaa kuin muualla maassa.

Sadekaudellakin voi maahan matkustaa ja joihinkin osiin maata se on jopa suositeltavaa. Yleisesti ottaen toukokuusta aina lokakuun loppuun asti sateita esiintyy koko maassa iltapäivisin. Maassa sataa n. 170 päivää vuodessa ja osa Costa Rican viehätyksestäkin liittyy juuri sateisiin. Kuivinta on maan läsinrannikolla Nicoyan niemimaalla, jossa maan luonto kuitenkin herää henkiin sateiden saavuttua. Maan itärannikolle suositaan matkustusta syys-lokakuussa ja Tortuguerossa merinahka- ja liemikilpikonnat vierailevat heinä-syyskuussa jonka jälkeen saadaan ihastella myös suloisia kilpikonnanpoikasia, jotka yrittävät päästä turvallisesti elinympäristöönsä mereen.

Päivälämpötilat ovat miellyttävän lämpimiä ympäri vuoden, pääkaupunki San Josessa tavallisesti yli 20 astetta.


Pankkiasiat

Valuutta
Costa Rican valuutta on colon (CRC). Yhdysvaltain dollarit käyvät suoraan maksuun.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta etenkin paremman tason ravintoloissa odottavat 10 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaa.

Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 1 USD / laukku. Taksikuskeille 1-2 USD / matka sekä kuljettajille pidemmillä matkoilla n. 5 USD / matkustaja / päivä.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Aikaero Costa Ricaan on talvella -8 tuntia ja kesällä -9 tuntia.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Costa Rican suuntanumero on +506.

 • Reilu_Costa_Rica/CR-2
 • Reilu_Costa_Rica/CR-3
 • Reilu_Costa_Rica/CR
 • Reilu_Costa_Rica/CR4-2
 • Reilu_Costa_Rica/CR4-3
 • Reilu_Costa_Rica/CR4-4
 • Reilu_Costa_Rica/CR4-5
 • Reilu_Costa_Rica/CR4
 
 
 

Haluatko lisäpäiviä?

• Guatemala

• Panama

• Nicaragua

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista