• REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
 • REILUSTI MAAILMALLA -MATKA
  Reilusti Meksikossa
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Meksiko

Reilusti Meksikossa: Merileijonia, kilpikonnia ja valaita

Meksiko  
La Paz | Puerto San Carlos | San Jose del Cabo

Matka vie sinut Finnairin siivin aina Los Angelesiin asti josta lyhyt lento kohti Meksikon kuuluisaa Baja Californian niemeä. Merileijonia Espiritu Santon saarella, merikilpikonnien suojeluprojekti sekä ryhä- ja harmaavalaita Magdalenan lahdella. Upeita hiekkadyynejä ja mangrovekasvillisuuden reunustamia kanaaleja. Tämä luontodiggarin paratiisi ei jätä ketään kylmäksi. Paikallista kulttuuria pääset ihastelemaan Todos Santosin kylässä.

Huom! Tämä matka toteutetaan ainoastaan tammikuun lopusta maaliskuun loppuun, jolloin kilpikonnat sekä valaat ovat alueella.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
alkaen 4 720 €/hlö, 2 hengen huuoneessa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Los Angeles, 1 yö
Päivät 2-3 | Los Angeles - La Paz, 2 yötä
Päivät 4-6 | La Paz – Puerto San Carlos, 3 yötä
Päivät 7-8 | Puerto San Carlos – La Paz, 2 yötä
Päivät 9-10 | La Paz -Helsinki


Matkan erityispiirteet

- Lennot lennetään mahdollisimman suorilla lennoilla vähentäen lentämisestä aiheutuvaa hiilijalanjälkeä.
- Hintaan on sisällytetty 9 taimen istutus vanhalle turvepohjalle yhdessä yhteistyökumppanimme istutapuita.fi kanssa. 
- Matkaohjelmassa on keskitytty työllistämään pieniä paikallisia yrityksiä, unohtamatta taattua Aventura-laatua.
- Luksusteltat kasataan aina muutamaksi kuukaudeksi kilpikonnien ja valaiden ollessa lahdella. Tämän jälkeen ne puretaan pois, jotta luonto pääsee lepäämään.
- Hotellit ovat pääsääntöisesti pienyrittäjien omistamia, paikallisyhteisöjä tukevia yrityksiä.
- Osa retkistä tehdään veneillä, veneissä minimoitu moottorien äänihaitat. 
- Matkan hintaan kuuluvat paikallisten tipit. Huomioithan että mikäli olet todella tyytyväinen saamaasi palveluun, voi lisätippiä aina jättää paikan päällä. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.

Lennot
Helsinki - Los Angeles 16.40-17.45
Los Angeles - Los Cabos 10.30-13.55
Los Cabos - Los Angeles 13.00-14.36
Los Angeles - Helsinki 19.35-16.25 +1
Kaukolennot Finnair

Huom! Muutokset lentoreititykseen mahdollisia.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Kaukolentojen fossiilisten polttoaineen korvaaminen uusiutuvalla polttoaineella (10%) ja osallistuminen Finnairin hyvitysohjelman projekteihin (90%)
(n. 73 €).
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Tipit paikallisille oppaille, kantajille, siivoajille, kuskeille sekä leirin työntekijöille (347 USD/hlö)
Hintaan ei sisälly
- Viisumit ja mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut ja ostokset
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Los Angeles 
Crowne Plaza LAX airport 4* | E
Lennot Helsingistä Los Angelesiin. Majoitut mukavasti lentokentän läheisyyteen, josta voit ottaa shuttle-kuljetuksen seuraavana aamuna lentokentälle lennollesi Meksikoon. 

Päivä 2 | Los Angeles – La Paz 
Posada de Las Flores La Paz 4* | 
Lyhyt lento Meksikon Baja Californian niemenkärkeen. Saapuessasi kuljettajasi vie sinut hotellillesi La Paziin, jossa voit rentoutua pitkän matkan jälkeen. 

Päivä 3 | San José del Cabo – La Paz
Posada de Las Flores La Paz 4* | A
Päiväretki Espíritu Santo -saarelle starttaa aamiaisen jälkeen. Ensimmäisenä pääset testaamaan snorklausvälineitäsi. Nouset veneeseen, joka ajaa La Pazin lahdelle. Vene pysähtyy matkalla merileijonien pesällä. Sinulla on runsaasti aikaa uida, snorklata ja seurata merileijonien elämää oppaan seurassa. Lounas nautitaan keskellä luonnonkauneutta ja sen jälkeen vielä hetki aikaa kävellä rannalla, kokeilla melomista ja tutustua tämän ainutlaatuisen alueen luontoon ja kulttuuriin. Paluu La Paziin yöksi. Sääolosuhteiden vuoksi voi tulla muutoksia ohjelmaan.

Päivä 4 | La Paz – Puerto San Carlos
Eco Camping Facilities in Puerto San Carlos | A, L, P
Seuraavat neljä päivää vierähtävät Tyynenmeren rannalla, Magdalena Bay nimisellä lahdella. Täällä sinun on mahdollisuus seurata maailmankuulua merikilpikonnien suojelua, tutkia laajoja hiekkadyynejä ja mangrovekasvillisuuden reunustamia kanaaleja. Retkillä voit käydä bongaamassa harmaavalaita, jotka muuttavat pohjoisesta lisääntymään näille turvallisille vesille.

Lähtö La Pazista aikaisin aamulla kohti Magdalena Bayta. Magdalena Bayssa asuu ennätysmäärä kilpikonnia, lintuja ja valaita. Aamiainen syödään matkalla paikallisessa ravintolassa. Saapuminen majoitukselle, jossa hetki aikaa levätä ja tutustua saareen. Illalla kuullaan tärkeästä kilpikonnien suojeluprojektista, johon pääset huomenna tutustumaan.

Päivä 5 | Puerto San Carlos
Eco Camping Facilities in Puerto San Carlos | A, L, P
Tänään sinulla on mahdollisuus päästä seuraamaan luonnonsuojelijoiden verkkojen valmistelua vesille kilpikonnien seurausta varten. Aamiaisen aikana opit, miten valvonta tapahtuu ja miten mittaukset tehdään. Joka toinen tunti sinun on mahdollisuus liittyä mittausryhmän mukaan verkkojen ja kilpikonnien tarkastukseen. Löydetyt kilpikonnat kuljetetaan leiriin, jossa pääset ottamaan mittoja ja keräämään muuta tärkeää tietoa ennen kilpikonnien palauttamista luontoon. Päivällisen jälkeen voit ihailla tähtiä yötaivaalla.

Päivä 6 | Puerto San Carlos
Eco Camping Facilities in Puerto San Carlos | A, L, P
Aamiaisen jälkeen lähdet etsimään ystävällisiä harmaavalaita, jotka matkustavat pohjoisesta Beringinmereltä aina Magdalena Bayhin, jossa ne parittelevat ja poikivat turvallisilla vesillä. Sinun on mahdollisuus nähdä valaat lähietäisyydeltä. Retken jälkeen lounas syödään syrjäisellä saarella ennen paluuta leiriin. Seuraavaksi ohjelmassa on ruoanlaittokurssi, jossa opit valmistamaan paikallisia herkkuja. Voit myös palata vesille opettelemaan kalastusta käsintehdyillä välineillä, kävellä syrjäisillä rannoilla tai rentoutua omassa rauhassa.

Päivä 7 | Puerto San Carlos – La Paz
Posada de Las Flores La Paz 4* | A, L
Herää tarpeeksi aikaisin ja sinun on mahdollisuus nähdä saaren viimeinen upea auringonnousu. Aamiaisen jälkeen vielä tutustumaan valaisiin. Tämä on oivallinen hetki napata viimeiset kuvat. Lounaan jälkeen paluu La Pazin kaupunkiin. 

Päivä 8 | La Paz
Casa Natalia 3* | A, L
Aamiaisen jälkeen lähtö päiväretkelle Todos Santosin kylään. Kylä sijaitsee Tyynenmeren rannalla Luonnontieteilijäoppaasi tutustuttaa sinut tämän taianomaisen kylän historiaan ja tapoihin. 

Meksiko on nimennyt yhteensä 122 taianomaista kylää (Pueblo Mágico) ympäri maata mainostaakseen niiden vierailijoille tarjoamaa taianomaista kokemusta luonnonkauneuden, kulttuurin, perinteiden, historian, taiteiden ja ruoan avulla. 

Todos Santosin juuret ovat alkuperäisväestön asutuksessa ja kylästä löytyy rikas taide- ja ruokakulttuuri. Lähde kävelylle rannalle. Jos olet onnekas, on sinulla mahdollisuus nähdä ryhävalaita rannikon edustalla. Oppaasi johtaa sinut muutto- ja merilintujen pesintäpaikalle.

Lisämaksusta voit myös kokeilla surffaustuntia ammattilaisen johdolla. Iltapäivällä lyhyt ajomatka San José del Caboon, jossa vietät viimeisen yösi Meksikossa. 

Päivät 9-10 | La Paz -Helsinki | A
Aamiaisen jälkeen kuljettajasi vie sinut lentokentälle. Koneen vaihto Los Angelesissa ja suora Finnairin lento Helsinkiin. 


A = Aamiainen
L = Lounas
P = Päivällinen

 

Kohde-esittelyt

 

MeksikoPinta-ala
1 972 550 km2

Asukasluku:
128 649 565

Pääkaupunki
Mexico City

Väestö
60% mestitsejä ja 30% alkuperäisasukkaita

Kieli
espanja ja 54 eri alkuperäiskieltä

Uskonto
roomalaiskatolisia (90%) ja ortodokseja

Päätuotteet
maissi, tupakka, kemikaalit, rauta, teräs, petroli, tekstiiliteollisuus, matkailu

Hallitusmuoto
liittotasavalta

Maa on nähnyt useita, toinen toistaan suurempia kulttuureita ja sivilisaatioita mm. mayat, asteekit, tolteekit. Maassa elää edelleenkin noin 50 alkuperäiskansaa, joilla kaikilla on eri kieli sekä elävät perinteet. Vaikka alkuperäiskansoja on vieläkin lukuisia, valtaosa väestöstä on mestitsejä, jotka polveutuvat alkuperäiskansojen ja eurooppalaisten sekä afrikkalaisten orjien jälkeläisistä.

Maassa on noin 120 miljoonaa asukasta ja jo pelkästään maan pääkaupungissa, Mexico Cityssä, elää yli 21 miljoonaa ihmistä. Kaupungin laitamien hökkelikylät kasvavat edelleen kovaa vauhtia, sillä maaltamuuttajia tulee arviolta jopa tuhat päivässä. Muinaiset tavat ja perinteet elävät ja voivat hyvin nykypäivänkin ja perinteet näkyvät kulttuurissakin. Meksikolainen kuvataide on tunnettua räiskyvästä ja rohkeasta värienkäytöstä. Musiikki näyttelee suurta roolia niin jokapäiväisessä elämässä kuin kuukausittain pyhimysten kunniaksi vietettävissä kyläjuhlissa.


Meksikossa on maantieteellisesti ja kulttuurillisesti toisistaan hyvin paljon poikkeavia alueita. Se on äärimmäisyyksien maa, josta löydät laajoja aavikoita, lumihuippuisia tulivuoria, siellä voit vaellella trooppisilla hiekkarannoilla tai muinaisilla rauniolla. Se on samanaikaisesti ultramoderneja metropoleja ja kyliä, joissa aika tuntuu pysähtyneen vuosisatojen taakse. Maasta löytyy useita erilaisia toisistaan poikkeavia kulttuureita ja historiaa. Meksikon pinta-ala on n. 2 miljoonaa neliökilometriä. Tyynenmeren puolen Tijuanasta matkaa Cancuniin Karibianmerelle on 3500 km.


La Paz

La Paz sijaitsee Kalifornian niemimaan eteläosassa Kalifornianlahden rannalla. Baja California Sur -osavaltion pääkaupunkina se on alueen suurin kaupunki melkein 250 000 asukkaallaan. Ensimmäiset merkit ihmisten läsnäolosta ovat yli 10 000 vuoden takaiset kalliopiirustukset alueella. 1500-luvulta alkaen eurooppalaiset yrittivät perustaa siirtokuntia alueelle, mutta pysyvä kaupunki perustettiin vasta vuonna 1811. Kaupungin tärkein tulonlähde on ekoturismi. Kaupungin suosituimpiin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Museo de la Ballena, Museo Regional de Antropología e Historia ja Unidad Cultural Profesor Jesús Castro Agúndez. Espíritu Santon saari kaupungin pohjoispuolella kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.


HOTELLIT

Posada de Las Flores La Paz (4)

Posada de Las Flores La Paz hotelli sijaitsee Malecón-rantabulevardin varrella kaupungin keskusalueella. Jokainen huone on sisustettu yhdistäen meksikolaista ja siirtomaa-aikaista tyyliä, ja huoneista löytyy ilmastointi, televisio, minibaari ja kahvinkeitin. Hotellin ravintola tarjoaa herkullista paikallista ruokaa upeissa merimaisemissa. Hotellilta löytyy lounge rentoutumiseen, solarium ja internetyhteys kaikissa tiloissa.

Puerto San Carlos

Puerto San Carlos sijaitsee Kalifornian niemimaalla Tyynenmeren rannalla. Kylässä asuu 5 500 asukasta, joista suurin osa saa elantonsa kalastuksesta. Helmikuusta maaliskuuhun kylän lähellä sijaitsevaan laguuniin matkustaa valaita poikimaan laguunin lämpimiin vesiin. Luonnossa asustaa myös merikilpikonnia.

HOTELLIT

Eco Camping Facilities in Puerto San Carlos

Tasokas telttamajoitus sijaitsee Magdalena Bayn rannalla, missä kilpikonnatkin liikkuvat. Olet lähellä uskomatonta luontoa mangrovekasvillisuuden ja dyynien ympäröimänä. Käytössäsi on jaetut WC- ja suihkurakennelmat. Kokit valmistavat sinulle paikallista ruokaa. Luksusteltat kasataan aina muutamaksi kuukaudeksi kilpikonnien ja valaiden ollessa lahdella. alueella on 8 telttaa majoitusta varten. Kun kilpikonnat ja valaat poistuvat alueelta, puretaan leiri pois, jotta luonto pääsee lepäämään.

Retkellä on otettu huomioon kestävä kehitys monipuolisesti. Ympäristön vaikutuksia on vähennetty jättämällä pois kertakäyttömuovit, käyttämällä paikallisia ruoka-aineksia, lajittelemalla jätteet ja kompostoimalla. Ainutlaatuista ympäristöä suojellaan kaivostoiminnalta ja laiduntamiselta esimerkiksi istuttamalla metsää. Paikallisen yhteisön työllistäminen ja kouluttaminen sekä pienyritysten tukeminen on tärkeää, jotta matkailun tulot jäävät kohteeseen ja jotta paikallisetkin osaavat tiedostaa ympäristönsuojelun tärkeyden.

San Jose del Cabo

San José del Cabo sijaitsee aivan Kalifornian niemimaan etelärannalla. Kaupungissa asuu 93 000 asukasta. San José del Cabon rikas ja värikäs historia ulottuu 1700-luvulle asti. Kaupungissa voi tuntea meksikolaisen vieraanvaraisuuden sekä espanjalaisen siirtomaa-aikaisen luonteen. Vuosisatoja San José del Cabo oli luonnontilassaan intiaanien ja villieläinten asuinpaikka. Alueella liikkuneet merirosvot toivat epävakautta alueelle, kunnes jesuiitat rakensivat vuonna 1730 linnakkeen suojaksi ryöstelyiltä. Päänähtävyyksiin kuuluu Mission San José -kirkko, jota vastapäätä on kaupungin keskustori. Ravintoloissa on tarjolla meksikolaista ja italialaista ruokaa. Muihin nähtävyyksiin kuuluvat mm. Art Walk -tapahtuma torstaisin, Casa de la Cultura San Jose del Cabo, San Jose del Cabo Convention Center ja Estero de San José or San José del Cabo Estuary.

HOTELLIT

Casa Natalia (3)

Casa Natalia on pieni, 18 huoneen boutiquehotelli San José del Cabon historiallisessa keskustassa. Ympärillä kulkee viehättävät mukulakivikadut, espanjalaiset siirtomaa-ajan rakennukset ja luonnonkaunis Baja California. Tilavissa huoneissa on moderni ja vaalea sisustus sekä paikallisen taiteilijan töitä. Hotellin ulkotiloissa voit rentoutua palmun alla pitkän päivän jälkeen, pötkötellä riippumatossa tai pulahtaa hotellin uima-altaaseen. Hotellilla on oma ravintola, Mi Cocina, ja Baja Oyster -baari. Hotellissa on internetyhteys.

Yhteistyökumppanimme

Lentoyhtiöt 


Finnair

Tällä matkalla kaukomatkojen osalta lentoyhtiönä toimii Finnair. Finnair on investoinut moderneihin polttoainetehokkaisiin koneisiin: uudet A350-koneiden päästöt ovat 25 % pienemmät kuin edellisen sukupolven koneet. Finnair panostaa myös koneiden painon vähentämiseen käyttämällä esimerkiksi keveämpää astiastoa, mikä vaikuttaa suoraan polttoaineen kulutukseen. Paino onkin kriteeri kaikelle koneeseen tulevalle materiaalille. 

Finnairin Push for Change -kompensointiohjelma tarjoaa matkaajalle kaksi erilaista mahdollisuutta kompensointiin: 

1. Lennon hiilidioksidipäästöt voi hyvittää tukemalla projektia, jossa edistetään tehokkaiden liesien käyttöönottoa Mosambikissa. Projekti vähentää paikallisten metsien hakkuuta polttopuuksi ja tukee siten hiilinielujen säilymistä. Projektilla on myös positiivisia sosiaalisia vaikutuksia naisten ja tyttöjen elämään. Kumppanimme projektissa on NEFCO, pohjoismainen ympäristö- ja ilmastoprojekteja rahoittava rahoituslaitos, jonka takana ovat Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin valtiot. 

2. Biopolttoaineen tuki menee biopolttoainelentoihin. Biopolttoaine tulee Finnairin lennoille SkyNRG:ltä Kaliforniasta, ja se on valmistettu käytetystä keittorasvasta. Biopolttoaine on tällä hetkellä kolmesta viiteen kertaa kalliimpaa kuin fossiilinen polttoaine. Sen saatavuus on vielä rajallista, ja ne kehittyvät vain laajemman käytön myötä. 

Alaska Airlines

Alaska Airlines pyrkii löytämään innovatiivisia keinoja vähentää palveluidensa ympäristövaikutustaan vähentämällä päästöjä ja jätettä toiminnassaan. Modernien lentokoneiden, aerodynaamisten parannusten ja operationaalisten innovaatioiden avulla lentoyhtiö kuluttaa huomattavasti vähemmän polttoainetta kuin keskiverto yhdysvaltalainen lentoyhtiö. Sisaryhtiönsä kanssa Alaska Airlinesilla on kattavin kierrätysohjelma lennon aikana syntyville roskille, jossa muovikupit ja jopa kahvinpurut kierrätetään oikein. Alaska Airlines tekee yhteistyötä Carbonfund.org Foundationin kanssa ja kannustaa matkustajia kompensoimaan lentämisestä syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Paikallinen yhteistyökumppani

Yhteistyökumppanimme Meksikossa järjestää ainutlaatuisia elämyksiä. Heillä on yli 30 vuoden kokemus ja laaja tietämys alueista niin suurkaupungeissa kuin etäisissä kylissä ja sademetsissä.

Toiminnassa tärkeää on ympäristöystävällisyys, johon kuuluu mm. luonnonsuojelu, matkailijoiden vaikutusten pienentäminen sekä paikallisten yhteisöjen tukeminen yhdessä voittoa-tavoittelemattomien järjestöjen kanssa.

Journey Mexicon luonnonsuojeluprojekteihin kuuluvat mm. aksolotlien (salamanterieläinlaji), merikilpikonnien ja valashaiden suojelu sekä metsien istutus ja turvaaminen urbanisaatiolta. Matkailijat voivat halutessaan osallistua vapaaehtoisena useisiin projekteihin luonnossa ja paikallisissa yhteisöissä. He ovat jäseniä Global Sustainable Tourism Councilissa sekä World Travel & Tourism Councilin laittoman villieläinten kaupan torjumisen työryhmässä. Tavoitteena on jakaa Meksikon kulttuuri- ja luontomahdollisuuksia sekä luoda positiivinen vaikutus niin matkailijoille kuin paikallisillekin. 

Meksikoon matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Nopeuttaaksesi maahansaapumisprosessia, täytä valmiiksi lomake
https:/­/­www.mexicotouristcard.com/­
Printtaa täytetty lomake mukaasi, äläkä revi sitä valmiiksi. Ensimmäinen puoli kerätään sinulta saapuessasi ja toisen luovutat viranomaisille maasta poistuessasi.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta.Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkö on 110 V ja lisäksi tarvitset amerikkalaismallisen adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Ilmasto on etenkin rannikoilla kuuma ja kostea, kevyt vaatetus ja auringolta suojatuminen on tärkeää. Korkeimmilla alueilla illat voivat olla viileitä.
Varaudu siis myös viileyteen ja sateen mahdollisuuteen.


Ruoka ja Juoma

Meksikolainen keittiö on maailmallakin niittänyt mainetta yhtenä maailman parhaimpana keittiönä. Perusruoka-aineina käytetään maissia, papuja, riisiä, sipulia ja tomaattia. Meksikolaisessa keittiössä yhdistyvät espanjalaistan ja asteekkien ruokakulttuurit. Myös Portugalin, Itävallan ja Ranskan keittiöiden vaikutus ulottuu meksikolaiseen keittiöön. Tunnusomaisia piirteitä meksikolaiselle keittiölle on chilipippurien, tortillojen sekä mustapapujen käyttö. Tortillat ovat maissista valmistettuja lettuja, joista tehdään myös tacoja ja enchiladoja. Mausteita käytetään runsaasti ja ruoan tulisuus on meksikolaisen ruoan perusta. Espanjalaiset toivat Meksikoon raaka- aineista mm. sipulin, valkosipulin, kanelin, sianlihan sekä riisin. Keskiamerikkalaiset raaka- aineet kuten bataatti, avokado, kaakao, kurpitsa, maissi, maapähkinä, tomaatti ja vanilja ovat myös käytettyjä. Erityispiirteenä hyönteisten syöminen on Meksikossa melko suosittua ja eri hyönteislajeja syödään enemmän kuin millään toisella seudulla maailmassa. Meksikon lipun värit; vihreä, punainen ja valkoinen muodostavat aterian perustan. Punaista on tomaattisalsassa (salsa verde, salsa picante), vihreää avokadokastikkeessa sekä valkoista maissiletuissa. Tyypillisiä meksikolaisia jälkiruokia ovat hedelmät sekä erilaiset hyytelöt. Tunnetuimpia meksikolaisia alkoholijuomia ovat tequila ja mezcal.

Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa suurimmassa osassa maata. Veden ja juomien on hyvä olla teollisesti pullotettua. Uudelleen lämmitettyjä ruokia kannattaa välttää. On mahdollista, että erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, joten omaa harkintaa tulee käyttää.


Ilmasto ja Sää

Meksikossa vallitsee trooppinen ja lämmin ilmasto. Etelässä, Tyynenmeren rannikoilla sekä Jukatanin niemimaalla trooppisuus ilmenee kosteana ja kuumana. Pohjoisessa ilmasto on huomattavasti kuivempi vuorten huippujen ollessa useasti lumenpeitossa. Kuumimmat ja samalla sateisimmat kuukaudet sijoittuvat kesäkuusta lokakuuhun. Vuorilla on viileämpää ja kosteampaa. Lämpötila on rannikoilla ympäri vuoden 15-30 asteen paikkeilla. Huomioithan että Meksikon vuoristossa ja Mexico Cityssä talvilämpötilat öisin voivat laskea jopa 5 asteeseen, päivälämpötilojen vaihdellessa 20-25 asteeseen.


Pankkiasiat

Meksikon valuutta on Meksikon peso (MXN).1 € = noin 20 MXN.

Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Monet palvelualoilla työskentelevät saavat kehnoa palkkaa, joten he odottavat tippejä. Ravintoloissa on hyvä tipata 10-15 %, ellei palvelumaksu kuulu laskun hintaan. Hotelleissa tipataan siivoajille 50-100 pesoa/yö ja laukunkantajille 10-20 pesoa/laukku. Kuljettajat arvostavat 100-200 peson tippiä/päivä. Paikallisoppaille ja veneiden kapteeneille tipataan usein 300-700 pesoa/retki.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Meksikon suuntanumero on +52.

Aikaero
Meksikossa on käytössä neljä aikavyöhykettä, Aikaero Meksikoon on talvella -7/-10 tuntia ja kesällä -7/-9 tuntia.

 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/1
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/10
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/11-The-Bay-of-La-Paz
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/12-todos-santos-jm
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/2-majoitus-RED
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/3-Espiritu-Santo
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/4-Espiritu-Santo
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/5
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/6
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/7-Rantabulevardi-La-Paz
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/8-Todos-santos
 • Reilusti_maailmalla/Reilusti_Meksikossa/Reilusti_Meksikossa_matkan_kuvat/9-La-Paz
 
 
 

Haluatko lisäpäiviä?

• Meksikon Copper Canyon junamatka

• Meksikon Riviera Maya

• Guatemala

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.

Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista