Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Bahama

Sukellusmatka Bahama: Exuma Cays and Southewest Eleuthera

Bahama  
Nassau | sukellus Bahamalla

Throughout the week aboard the Bahamas Aggressor guests will depart Nassau to explore the dramatic walls, lush coral reefs and exciting animal encounters of the Exuma Cays Land and Sea Park. This protected area is one of the world's most successful marine parks with an area consisting of an array of more than 350 small islands and cays. The crystal-clear tropical Atlantic pours over the deep cuts between the cays and constantly shifting sand bars. Waters are thick with coral reefs that are alive with every imaginable ocean critter from the living jewels – angelfish and butterfly fish – to the charismatic food-chain toppers like grouper and barracuda – right down to the tiniest living invertebrates. Night diving allows guests to experience an entirely different group of critters and bevy of behaviors not visible during the day.

The Bahamas and her Out Islands offer a distinct blend of international glamour and tropical ease. The islands and cays sprawl across nearly 260 000 square kilometers of ocean, beginning at the northern point east of Palm Beach, Florida and spanning practically 1200 km to the southeast where there come inside 80 km of Cuba and Haiti.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 490 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Nassau
Päivät 2-7 | Bahamas Aggressor liveaboard 7 yötä
Päivät 8-9 | Nassau 1 yö
Päivät 10-11 | Nassau – Helsinki

Matkan erityispiirteet

- Monipuolista sukellusta; seinämäsukellusta, värikästä korallia, haita, rauskuja ja paljon pientä macroelämää
- Kaikki sukellukset tapahtuvat alukselta
- Suosittelemme 3-5 mm:n märkäpukua
- Lähdöt lauantaisin.

Lennot
Helsinki – Lontoo 08.00–09.10
Lontoo – Miami 10.40–15.00
Miami – Nassau 16.56–18.00
Nassau – Miami 18.50–18.00
Miami – Helsinki 22.30–15.30
Kaukolennot American Airlines (alkaen-hinta laskettu tämän lentoaikataulun mukaan, muutkin lentoyhtiöt ja -reitit mahdollisia)
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Lentokenttäkuljetukset
- Sukellukset (3-4/päivä, viimeinen päivä 1 sukellus)
- Painot ja tankit sukelluksilla
- Ruoat ja juomat liveaboardilla, ei aterioita Nassaulla.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Paikallislentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Bahaman maeripuistomaksu 10 USD + satamamaksu 90 USD
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumikulut (kts. huomioitavaa)
- Laitevuokra sukelluksiin
- Lisämaksulliset retket.

Kohde-esittelyt

 

BahamaPinta-ala
13 880 km²

Asukasluku
337 721

Pääkaupunki
Nassau

Kieli
englanti, kreoli

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia.

Bahaman saaristo koostuu noin 700 saaresta, jotka ulottuvat kuin helminauha 500 mailin pituiselle Karibianmerelle. Osa saarista ovat pitkälle kehittyneitä ja täynnä ylellisiä lomakeskuksia, maailmanluokan golfkenttiä ja riehakasta yöelämää, mutta toiset ovat syrjäisiä, koskemattomia ja asumattomia lukuun ottamatta laajaa valikoimaa erilaisia villieläimiä, kuten erilaisia papukaijoja ja matelijoita, sammakoita ja pesukarhuja. Saaret ylpeilevät upeilla pehmeillä, kultaisilla hiekkarannoilla, jotka ovat rehevän trooppisen lehdistön ja kristallinkirkkaiden, taivaansinisten vesien välissä, jotka pursuavat meren elämää. Snorklauksen ja sukelluksen harrastajat voivat odottaa löytävänsä haita, manaatteja, delfiinejä, sammakkokaloja, enkelikaloja ja kilpikonnia, jotka ovat suojassa upean värikkäillä koralliriutoilla. Älä jätä väliin Paradise Islandilla sijaitsevaa valtavaa Atlantis-vesipuistoa, osallistu Junkanon upeisiin paraateihin tai maistele herkullisia bahamalaisia ruokia, kuten simpukkakakkuja, paistettuja hampurilaisia ja kivirapujen kynsiä. Sekä seikkailun ystävät että rantapummit löytävät paljon tekemistä, joka pitää heidät onnellisena, kun he vierailevat näillä huomattavan kauniilla saarilla.

Nassau

Bahaman pääkaupunki, Nassau, sijaitsee Atlantilla, 290 kilometrin päässä Floridasta. Kaupunki oli 1700- luvulla suosittu merirosvojen piilopaikka ja merirosvot pitivätkin aikoinaan kaupunkia hallussaan. Kaupunki on saanut nimensä englantilaisen William III of England, Prince of Orange-Nassaun mukaan. Saaren alkuperäisasukkaat, Lucayanssit olivat Kolumbuksen kuvauksien mukaan rauhaa rakastavia ihmisiä, joilla oli anteliaat sydämet. Saarta kutsutaan ”laulun saareksi” ja musiikki on suuressa osassa kansan jokapäiväistä elämää. Tanssi- ja musiikkityyli on saanut vaikutteita bluessista, länsi- Afrikasta ja on rytmikästä ja rumpupainotteista.  Nassaussa on upeita rantoja ja rento elämäntyyli. Bahamasaarten pääkaupunkia Nassauta kutsutaankin paratiisisaareksi, siellä on ystävällisiä asukkaita ihmisiä, upeita rantoja sekä hotelli valikoimaa jokaiseen makuun.

HOTELLIT

Marley Resort & Spa (3)

Marley Resort & Spa sijaitsee Cable- rannalla, 10 minuutin ajomatkan päässä Nassaun- lentokentältä ja 20 minuutin matkan päässä satamasta. Hotellin historia juurtaa juurensa Bob Marleyn perheeseen ja on saanut nimensäkin Marleyn mukaan. Marley vietti perheineen aikaa tällä omalla loma-asunnollaan. Kaikki huoneet ovat saaneet vaikutteita Marleyn musiikista ja muistoista. Huoneiden ovet ovat käsin veistettyjä, huoneissa on puulattiat, ne on sisustettu afrokaribialais-tyyliin, marokkolaisia mattoja ja mahonkikalusteita. Marley Resortin kylpyläosasto tarjoaa erilaisia hemmottelu- ja hierontapalveluita. Hotellin kahdelta uima-altaalta on upeat näkymät merelle ja ne sijaitsevat aivan turkoosinmeren äärellä. Simmer Down- ravintolassa ruuat valmistaa palkitut gourmet-kokit. Samalla kuin nautit karibialaisen keittiönantimia, voit ihailla kuvankaunista merinäkymää. 

Sukellus Bahamalla

HOTELLIT

Bahamas Aggressor

Bahamas Aggressor (ent. Carib Dancer) on kuulunut Aggressorin laivastoon vuodesta 2012. Laivalla on 7 hyttiä eli se majoittaa 14 sukeltajaa ja 5 miehistön jäsentä. Laivalla on 5 2 hengen hyttiä, joissa kaikissa on oma wc/suihku, ilmastointi ja hiustenkuivaaja. Hintaan kuuluu aamiainen, lounas ja illallinen sekä välipalat. Lisäksi valikoima alkoholittomat ja alkoholilliset juomat kuuluvat hintaan. Lakanat vaihdetaan kerran viikon aikana ja pyyhkeet tarvittaessa.  Sukelluksilla tankit, painot ja painovyöt kuuluvat myös hintaan. 

Bahamalle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin on oltava voimassa vähintään puoli vuotta matka-ajankohdan jälkeen. Ilman viisumia maassa voi olla enintään 3 kuukautta. Passin kadotessa on tehtävä välittömästi ilmoitus poliisille. Passia ei voi hakea Bahamalta, sillä Suomella ei ole suurlähetystöä Bahamalla. Koska millään muullakaan EU-maalla ei ole Bahamalla suurlähetystöä, väliaikaisen matkustusasiakirjan saamiseksi tulee olla yhteydessä Suomen Ottawan suurlähetystöön.


Turvallisuus

Bahama on poliittisesti vakaa saarivaltio ja turvallinen matkailumaa. Turisteihin kohdistuvia rikoksia kuten ryöstöjä on kuitenkin tapahtunut, joten varovaisuus on paikallaan. Yksin liikkumista pimeällä kannattaa välttää. Arvoesineet sekä passi ja matkaliput on syytä säilyttää hotellin turvalokerossa, kopio passista kannattaa pitää jatkuvasti mukana. Ystävälle tai perheelle on syytä jättää kopiot matkustusasiakirjoista kotimaahan. Hurrikaanit ja trooppiset myrskyt ovat mahdollisia kesällä ja syksyllä.


Terveys

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

120 V, 60 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitset adapterin.


Ruoka ja Juoma

Karibianmeren saarivaltioissa ruokavalio perustuu pitkälti merenantimiin. Eri kulttuurit antavat ruokakulttuurille myös omat piirteensä. Karibialaisen keittiön perinneherkkuja rikastuttavat maut maailmalta: Afrikasta, Kiinasta, Intiasta sekä Euroopasta. Perinteinen karibialainen perinneruoka on runsasta kotiruokaa, joka ei ole niin vahvasti maustettua. Kaikilla Karibian saarilla on omat erikoisuutensa, jotka pohjautuvat alkuperäisväestön, valloittajien sekä myöhemmin turistien mukanaan tuomiin ruokiin. Trooppisia hedelmiä on tarjolla ja niitä yhdistetään karibialaiseen ruokaan tai tarjotaan sellaisenaan mm. jälkiruokina. Monissa Karibian maissa syödään paljon riisiä, papuja sekä ruokabanaania. Karibialaiset, eritoten kuubalaiset, ovat tunnettuja rommin valmistajina. Saarilla on hyvä huomioida, että ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa raaka- aineet ovat tuoreita eikä kylmäketju ole katkennut. Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Jääpalojenkin käyttämistä juomissa on hyvä varoa. Suurissa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa jääpalat tehdään kuitenkin puhdistetusta vedestä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia kannattaa välttää. On kuitenkin mahdollista, että erilainen bakteerikanta saattaa aiheuttaa vatsavaivoja, joten omaa harkintaa tulee käyttää.


Ilmasto ja Sää

Bahaman saaret kuuluvat subtrooppiseen ilmastovyöhykkeeseen. Hurrikaaneihin ja trooppisiin myrskyihin on syytä varautua sadekaudella (touko-lokakuu) ja hurrikaanikaudella (kesä-marraskuu). Varmista ennen matkalle lähtöäsi, että matkavakuutuksesi sallii matkan keskeytymisen tai peruuntumisen hurrikaanin sattuessa. Seuraa matkasi aikana paikallisia uutislähetyksiä ja säätiedotuksia. Myös Bahaman virallisen sääpalvelun, Yhdysvaltojen National Hurricane Centerin ja Kanadan Hurricane Centren sivustoja kannattaa seurata jo ennen matkalle lähtöä. Hurrikaanin uhatessa on noudatettava paikallisten viranomaisten ohjeita.


Pankkiasiat

Bahaman dollari (BSD). Käytössä myös Yhdysvaltain dollari. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Ravintoloissa on tapana antaa noin 15 % tippi, ellei palvelumaksu kuulu jo laskun hintaan. Takseissa on tapana tipata 15 % ja laukunkantajille on hyvä antaa noin kaksi Bahaman dollaria.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Tarkistathan liittymäsi kuuluvuuden operaattoriltasi. Bahaman suuntanumero on +1 242.

Aikaero
Aikaero Suomeen on talvella -5 tuntia ja kesällä -4 tuntia.