Opastetut aktiivimatkat / Palau

Sukeltajien mekka Palau - Uuden kuun luontoilmiö

Palau | Filippiinit  
Manila | Palau | Koror | S/Y Palau Siren

Turhaan ei Palaun saarivaltion pinnanalaista elämää kutsuta “vedenalaiseksi Serengetiksi”. Tällä matkalla pääset todistamaan uskomatonta luontoilmiötä, kun tuhannet kyhmypapukaijakalat kerääntyvät kuukausittain uuden kuun aikaan kutemaan tietylle alueelle ja järjestävät sukeltajille spektaakkelimaisen esityksen. Täydenkuun aikaan taas punanapsijakalat järjestävät samankaltaisen sykähdyttävän esityksen. Kyseiset kokoontumiset houkuttelee paikalle sukeltajien lisäksi isoja saalistajia, kuten härkähaita, vasarahaita ja mustapilkkahaita.

Tämän lisäksi matkalla koetaan mm. "blackwater" sukellus, jossa sukelletaan yön mustaan veteen keskellä merta ja nähdään syvyyksien eliöitä, joita muulloin on nähtävissä vain sukellusveneestä käsin. Palaun merissä lepää myös monia hylkyjä. Dramaattiset vedenalaiset tiputukset taas tarjoavat päätä huimaavia näkymiä. Luvassa on siis täysin ainutlaatuinen ja unohtumaton sukellusreissu. Aluksena matkalla toimii 40 metrinen S/Y Palau Siren. 

Huom! helmikuu 2023 matkalla ei suomalaista matkanjohtajaa mukana.

Matkan kesto
19 päivää, perillä 17 yötä
Matkan hinta
8 770 €/hlö / 1 hh 450 € (ei mahdollinen liveaboardilla)
VARAA MATKA
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Helsinki  Manila, jossa 1 yö 
Päivät 3-4 | Lento Manila - Koror, jossa 1 yö 
Päivät 4-13 | Liveaboard S/Y Palau Siren, 10 yötä
Päivät 14-16 | Koror, 2 yötä 
Päivä 17 | Palau  Manila, 1 yö 
Päivät 18-19 | Manila - Helsinki

Matkan erityispiirteet

- Matka sopii erinomaisesti AOWD/P2 kurssin käyneille, kuin kokeneemmillekin sukeltajille. Min. 50 sukellusta.
- Osassa sukelluksista on kovat virtaukset.
- Matkan aikana mahdollisuus vierailuu kuuluisalla meduusajärvellä (Jellyfish Lake). 
- Teemme päivittäin 3-4 sukellusta (sis. mahdollisen auringonlasku-/yösukelluksen). 
- Peruutusehdot C (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)


Lennot
Helsinki – Doha 17.40 - 23.30
Doha – Manila 02.00 - 16.30
Manila – Koror 21.45 - 01.45
Koror – Manila 20.55 - 22.50
Manila – Doha 00.15 - 05.00
Doha – Helsinki 08.40 - 13.50
Kaukolennot Qatar Airways ja United Airlines
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot Economy-luokassa + 30 kg matkatavaraa Qatar Airwaysin lennoilla
- Ohjelman mukaiset majoitukset
- Sukellussafari täydellä ylläpidolla, sisältäen ruuat, juomaveden, virvoitusjuomat, mehut, paikalliset oluet, kahvin ja teen
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Opastetut sukellukset 9 päivänä, yhteensä n. 27 sukellusta
- Painot, tankit, nitrox, pintamerkki poijut, 3mm lyhyet märkäpuvut, maskit ja räpylät sukelluksilla
- Matka- ja sukellusvakuutuksen
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Merikansallispuisto- ja satamamaksut 270 USD (n. 250 €)
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Internet yhteys (saatavilla lisämaksusta)
- NITROX lisämaksu 130 USD / hlö / 10 pv
- Henkilökohtaisia vakuutuksia
- Muut alkoholijuomat
- Henkilökohtaisia sukellusvarusteita, erikoissäiliöitä yms.
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Helsingistä Manilaan.

Päivä 3 | Manila | A 
Aamupalan jälkeen vapaata aikaa nauttia Manilan paikallistoreista sekä kaupunginvilinästä. Illalla kuljetus lentokentälle, josta lento kohti Palauta. 

Päivä 4 | Palau | A 
Saapuminen aamuyöstä Palaulle, ja muutaman tunnin lepo hotellilla ennen aamiaista ja kuljetusta satamaan, josta livarimme starttaa. Nukumme muutaman tunnin sataman läheisessä DW motellissa. Aamupalan jälkeen nousu upeaan S/Y Palau Siren alukseen, joka toimii kotinamme seuraavat 10 yötä. 

Päivät 5-13 | Sukellusta Palaulla.
S/Y Palau Siren 1 | A, L, I
Tutustumme Palaun uskomattomaan vedenalaiseen elämään 9 sukelluspäivän ajan. Teemme päivittäin 3-4 sukellusta (sis. mahdollisen auringonlasku-/yösukelluksen). Matkan kohokohta on kyhmypapukaijakalojen kutuajan show, jota pääsemme seuraamaan paraatipaikalta, sekä samantapainen punanapsijakalojen esitys, joka houkuttelee paikalle isoja saalistajia. Vierailemme Palaun upeimmilla sukelluspaikoilla joissa loputtomat korallit, eksoottinen merenalainen elämä ja dramaattiset tiputukset saavat kokeneemmatkin sukeltajat hämmästymään.

Päivä 14 | Palau | A, I
Palaamme Palaulle, Kororille ja nautimme yhdessä illallisen ja kertaamme mitä olemmekaan kokeneet viimeisen 10 päivä aikana.

Päivät  15-16  | Palau | A
Omatoimista aikaa rentoutua Palaun upeissa maisemissa. Mikäli vielä haluat varata muutaman sukelluksen näille päiville, on siihenkin aikaa. Tai mikäli saaren muut aktiviteetit kiinnostavat, voit lähteä tutustumaan vesiputouksiin, patikkaretkelle tai vierailla Belaun kansallismuseossa ja tutustua tarkemmin Palaun historiaan toisen maailman sodan aikana kun japanilaiset menettivät vallan Yhdysvalloille. 

Päivä 17 | Iltalento Manilaan | A
Kokopäivä vielä vapaata aikaa nauttia Palaun upeista maisemista ennen iltalentoa Manilaan. Huom. myöhäinen check-out lisämaksusta. Saavuttaessa Manilaan kuljetus hotellille. 

Päivä 18 | Manila | A 
Vapaata aikaa Manilassa. Illalla kuljetus lentokentälle, josta lentomme lähtee puolen yön jälkeen kohti Helsinkiä. 

Päivä 19 | Lennot Manila - Helsinki 


Ateriat:
A = aamiainen x 15
L = lounas x 10
I = illallinen x 11

 

Kohde-esittelyt

 

Palau

File:Flag of Palau.svg

Pinta-ala
459 km²

Asukasluku
21 685 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Ngerulmud

Kieli
Englanti ja palauan

Valuutta
Yhdysvaltain dollari(USD)

Valtiomuoto
Tasavalta

Palau itsenäistyi vuonna 1994 ja on yksi maailman nuorimmista valtioista. Se sijaitsee Mikronesiassa, Tyynellä valtamerellä Filippiineistä itään. Saarivaltio koostuu kahdeksasta pääsaaresta, pienempiä saaria on yli 200. Matkailija matkaa useimmiten Kororin saarelle, josta pääsee helposti tekemään retkiä.

Turhaan ei Palaun saarivaltion pinnanalaista elämää kutsuta “vedenalaiseksi Serengetiksi”. Tämä sukeltajien paratiisi valloittaa merenalaisella elämänkirjollaan eikä auringonpalvoja pety maisemistakaan. Kalkkikivi- ja tuliperäiset saaret nousevat alueen kirkkaista vesistä kuin sienet vihreine lakkeineen. Palaun yksittäinen suosituin nähtävyys on Jellyfish Lake, jossa kultaisten meduusojen sekaan pääsee snorklailemaan.

Koror

HOTELLIT

DW Motel (2)

Rauhallinen ja kotoisa motelli Kororissa. Hotelli sopii erittäin hyvin sukeltajille ja muille vesiaktiviteettien ystäville. Hotellissa on oma pesupalvelu sukelluspuvuille. Huoneista löytyy tallelokero, jääkaappi sekä WiFi. Huoneet ovat myös ilmastoituja. Lyhyen kävelymatkan päästä hotellilta sijaitsevat alueen kaupat, ravintolat sekä baarit. 

COVE Resort Palau (4)

Kororilla sijaitseva COVE Resort Palau on täydellinen majoituskohde sukeltajille. Hotellissa on Palaun suurin laguuni-allas ja hotelli tarjoaa helpon yhteyden Rock Island - kierrokselle ja Palaun sukelluskohteisiin. Hotellihuoneet ovat moderneja sekä ilmastoituja ja niiden varustelutasoon kuuluvat oma kylpyhuone, WiFi, TV, tallelokero, minibaari sekä teen- ja kahvinkeittomahdollisuus. Saatavilla myös huonepalvelu sekä pesulapalvelut. 

S/Y Palau Siren

S/Y Palau Siren
Tämä upea alus on rakennettu Indonesian Sulawesilla pyökki- ja tiikkipuusta. Täyden palvelun alus on rakennettu palvelemaan sukeltajia matkansa ajan. Aluksessa on 8 kahden hengen hyttiä joissa ilmastointi sekä omat kylpyhuoneet. 
Sukelluskannella on jokaiselle omat pienet säilytystilat, jonne voit jättää pienimmät tavarat odottamaan seuraavaa sukellusta. 
Oleskelutiloista löytyy myös omat latauspisteet kameroilla, jotta voit pitää huolen että kamerasi on valmiina jokaiselle sukellukselle. 
Illalla on rentoutua aluksen ilmastoidussa cocktailbaarissa. Aluksen muihin mukavuuksiin kuuluu TV, kajakit, pyykinpesu- ja hierontapalvelu.

Filippiinit

Philippines FlagPinta-ala
300,000 km²

Asukasluku
109 180 815 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Manila

Uskonto
Filippiiniläisistä 80,9 % on katolisia, muslimeita 5 %, joita sanotaan myös moroiksi.

Kieli
Filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

City Garden Suites (3)

City Garden Suites sijaitsee keskeisellä paikalla Manilassa. Huoneisiin kuuluu WiFi, TV, tallelokero, ilmastointi sekä kahvin- ja teenkeittomahdollisuus. Huoneissa saatavilla myös huonepalvelu.

Huomioitavaa

Palau - huomioitavaa

Viisumit ja maahanpääsy
Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Palaulle alle 90 päivän mittaiselle matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Palaun valuutta on dollari (USD). 1 € = noin 1,12 USD.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Aikaero
7 tuntia

Sähkövirta
Sähkövirta on 120 V / 60 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat Englannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto
Palau sijaitsee lähellä päiväntasaajaa ja sen takia ilmasto on tasainen ympäri vuoden, keskilämmön ollessa 30°C. Kuivakausi alkaa marraskuussa ja kestää huhtikuuhun. Ilmankosteus on korkea ympäri vuoden. Sadekausi osuu heinä-lokakuuhun, jolloin ukkoset ovat yleisiä. Taifuunit, jolloin sataa päiväkausia, ovat kuitenkin harvinaisia. Sukeltajille paras aika vierailla Palaulla on kuivakaudella syyskuun ja toukokuun välillä.

Ruoka ja juoma
Tyynenmerenvaltioiden tapaan ruokavaliossa käytetään paljon erilaisia kalalajeja, kasviksia sekä hedelmiä. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Matkustussesongit
Palau on ympärivuotinen matka- ja sukelluskohde. Sadekausi on toukokuusta marraskuuhun, mutta tuonakaan ajankohtana sateet eivät haittaa sukeltamista.

Aurinkorasva
1.1.2020 alkaen Palau on kieltänyt aurinkorasvat, jotka sisältävät koralleille ja vesistöille myrkyllisiä aineita. Näiden myynti ja tuonti maahan on lailla kielletty.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Filippiinit - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset voivat matkustaa Filippiineille ilman viisumia 30 päiväksi. Passin tulee olla voimassa 6kk maahan saapumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, tuhkarokko, kurkkumätä, sikotauti, vihurirokko ja polio) lisäksi hepatiitti A rokotusta. Riskiarvion perusteella suositellaan hepatiitti B-, japanin aivotulehdus-, kolera-, lavantauti- ja influenssarokotusta, sekä malarianestolääkitystä. Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista joissa keltakuumetta esiintyy. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.

Valuutta
Filippiinien peso (PHP).

Aikaero
+6h talviaikaan, +5h kesällä.

Sähkö
Sähkövirta Filippiineillä on 220 volttia, 60 Hz. Suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi. Kansainvälinen suuntanumero on +63.

Ilmasto
Filippiineillä on trooppisen kuuma ja kostea ilmasto. Vuorokauden lämpötila on +23-32 asteen välillä, keskilämpötila +26,5 astetta. Kuiva kausi on tammikuusta huhtikuuhun, sadekausi ajoittuu toukokuusta joulukuulle. Sadekaudella taifuunit ovat yleisiä.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Riisi on tärkeä osa Filippiiniläistä ruokakulttuuria. Riisi ja maissi ovatkin väestön merkittävimmät ravinnonlähteet. Riisistä saadaan jopa kolme satoa vuodessa. Vientituotteita ovat sokeriruoko, kookospähkinä, banaani sekä ananas. Myös kalaa tai äyriäisiä syödään päivittäin. Ruoka ei ole kovin mausteista, mutta valkosipulia käytetään paljon ja sitä pidetään myös terveellisenä. Vihanneksia käytetään keitoissa ja pataruoissa, yleisimmin vihreitä papuja ja perunaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Uskonto
Suurin osa filippiiniläisistä on katolisia (yli 80 %), muita uskontoja mm. muslimeja, protestantteja, sekä eri kansanuskontojen kannattajia.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkoillemme osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti.

Lue lisää
Maassa matkustamisesta voi lukea lisää ulkoministeriön matkustustiedotteesta täältä.

 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-10
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-12
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-2
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-3
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-4
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-5
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-6
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-7
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-8
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU-9
 • Valtiot/Palau/2020/PALAU
 • Valtiot/Palau/2020/Palau-Mangrovemetsat