Opastetut aktiivimatkat / Intian valtameren saaret

Sukellusmatka Malediiveilla – Manta Expedition

Malediivit  
North Male | South Male | Ari | Rashdoo | Baa

Liveaboard! Kuka sukeltaja ei pitäisi paholaisrauskuista, näistä uteliaista ja viisaista merten jättiläisistä? Tällä sukellusmatkalla pääset näkemään paholaisrauskuja monella eri päiväsukelluksella ja myös yösukelluksella. Nauti lämmöstä ja upeista sukelluksista täyden palvelun sukellussafarilla.

Matkalla on loistavat mahdollisuudet myös valashaiden näkemiselle. Pääset vierailemaan myös UNESCO:n biofääristen alueiden listaan kuuluvassa uskomattomassa Hanifaru Bayssa. Maisemat ovat satumaisen kauniit, silmänkantamattomiin turkoosia merta ja valkoisia hiekkarantoja. Vesi on lämmintä ja elämä ihanaa! Tukialuksena toimii Blueforce 1.

Mikäli haluatte lisäöitä matkaan suosittelemme ottamaan yhteyttä toimistollemme.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 350 €/hlö, 2hh Deluxe-hytissä
Lähdöt
 • 13.9.2024–22.9.2024
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 12 | Lennot Malediivien Malelle
Päivät 38 | Liveaboard sukellusmatka Maldives Blueforce 1, 7 yötä
Päivät 910 | Male Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Yhteensä 18 sukellusta
• Minimi tasovaatimuksena vähintään 30 suoritettua sukellusta sekä Advanced Open Water tai vastaava sertifikaatti.
• Malediiveillä osassa kohteista on virtauksia.

Lennot
Helsinki – Doha 17.10–23.25
Doha – Male 01.00–07.50
Male – Doha 23.40–02.00
Doha – Helsinki 07.10–15.15
Kaukolennot Qatar Airways
Sisältää 25 kg ruumaan meneviä matkatavaroita. Lisähinnasta mahdollisuus myös 30kg tai 35 kg. Kysy toimistoltamme hintatietoja.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset Deluxe-hyttiluokassa. Mahdollisuus Junior Suiteen tai Master Suiteen lisämaksusta.
- Sukellussafari täysihoidolla (aamiainen, lounas ja illallinen sekä juomavesi, kahvi ja tee
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Opastetut sukellukset 6 päivänä, yhteensä 18 sukellusta
- Painot ja tankit sukelluksilla
- Matka- ja sukellusvakuutus.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit (n. 100 USD/sukeltaja on suosituksemme ja maan tapa)
- Paikan päällä maksettavat pakolliset verot:
Liveaboard-, ympäristö- ja palveluverot n. 427 USD/hlö
Hanifaru Bay -ympäristövero 25 USD/hlö
- WIFI-maksu (tarvittaessa)
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Henkilökohtaisia vakuutuksia
- Muut juomat, mineraalivesi, limonadit ja alkoholijuomat
- Henkilökohtaisia sukellusvarusteita, nitroxia, erikoissäiliöitä yms.
- Tarvittaessa viimeiselle päivälle hotellivaraus (saat kauttamme)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Helsingistä Maleen.
Kuljetus satamaan, jossa nousu upeaan Blue Force 1 alukseen, joka toimii kotinamme seuraavat 7 yötä. Tervetuliaiscocktailit aluksen esittelyn lomassa ja hyttien jako. 

Päivät 3–8 | Sukelluslomaa paratiisissa.
Maldives Blue Force 1 | A, L, I
Reittimme etenee atollilta toiselle ja teemme niin päivä- kuin yösukelluksiakin. Sukellusmatka keskittyy paholaisrauskuihin, joten vierailemme usealla rauskujen "puhdistusasemalla". Ari atollilla bongailemme jättiläismäisiä valashaita. Sukellamme vedenalaisilla saarilla, eli Thiloilla, joissa on yleensä kova virtaus, mutta myös uskomattoman paljon vedenalaista elämää mukaan lukien haita. Rasdhoolla tutustumme pelagisiin lajeihin ja loppuhuipennuksena sukellamme Baa atollilla Hanifaru Bayn viereisellä Dharavandhoon aluella. Pääsemme myös itse Hanifaru Bayhin snorklaamaan, Hanifaru Bay kuuluu UNESCO:n biofäärisiin alueisiin ja laitesukellus on kiellettyä. Sukelluksien lisäksi vierailemme matkan aikana upeilla asumattomilla saarilla ja paratiisirannoilla.

Päivät 9–10 | Lento Helsinkiin.
Maihin paluu ja lento Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen x 7
L = lounas x 7
I = illallinen x 7

 

Kohde-esittelyt

 

Malediivit

Pinta-ala
298 km²

Asukasluku
391 904

Pääkaupunki
Malé

Kieli
divehi

Uskonto
islam

Päätuotteet
matkailu, kalastus, kookospalmun kopra, kookospähkinä, maissi, bataatti

Hallitusmuoto
tasavalta

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista 80 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Malediivien pääkaupunki on Malé, joka sijaitsee omalla saarellaan. Lentokenttä Hulhule sijaitsee myös omalla saarellaan, muutaman minuutin venematkan päässä Malesta.

Malediivit sai itsenäisyyden vuonna 1965, johon asti se oli Ison-Britannian protektoraatti. Uskonto on hyvin tärkeässä asemassa paikallisten elämää ja islaminuskon vuoksi esimerkiksi alkoholia saa ainoastaan turistisaarilta. Muuten uskonnon vaikutukset ovat turisteille melko vähäiset. Monilla malediivien saarilla on yksi ainoa hotelli ja ne ovat eristäytyneitä toisistaan.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa trooppisten myrskyjen saapuessa.

Kun etsit lomaltasi lepoa ja rauhoittumista, rauhaa ja romantiikkaa, on Malediivit erinomainen kohde. Valkoiset hiekkarannat ja kristallinkirkkaat vedet pienten saarten ympärillä täyttävät vaativimmankin rantalomailijan toiveet. Korkeatasoisten hotellien ja palmurantojen lisäksi Malediivit tarjoavat mainiot mahdollisuudet myös sukeltajille, joille voimme järjestää paikan venesafarilta tai valita hotellisaaren, jolla hyvä sukelluskeskus.

North Male

North Malen atollilla matkailu on hyvin kehittynyttä. Saariryhmällä on monia eri hotelleita ja hotellikomplekseja. Malediivien pääkaupunki, Male, sijaitsee juuri North Male atollilla niin kuin lentokenttäsaari, Hulhulekin.  Sukelluskohteena North Male on suosittu ja suurin osa liveaboard-veneistä lähtee tältä atollilta. Alue on tunnettu värikkäästä korallistaan, luolista ja makrosukelluksesta, sillä siellä tavataan usein monia hailajeja sekä paholaisrauskuja. Koska atolli on vanhan kauppareitin varrella, löytyy sieltä muutama hylkykin. Manta Point on nimensä mukaan spotti jolla hyvällä onnella voi nähdä enemmän paholaisrauskuja kuin pystyt kahden käden sormilla laskemaan mutta sukelluksilla tavataan myös mustekaloja, murenoja ja riuttahaita. Paras sukellus aika on marraskuusta toukokuuhun. Toinen suosittu urheilulaji tällä atollilla on surffaus maaliskuusta lokakuuhun. 

South Male

South Malen atollilla on vähemmän asukkaita kuin pohjoissaarella North Malella. South Malella on vain kolme asuttua saarta. Suurin South Malen saari on viehättävä Maafushi jossa asuu noin 1200 ihmistä. Maafushi on omatoimimatkaajien keskus Malediiveilla. Koralliriutat eivät ole yhtä säilyneitä South Malella kuin esimerkiksi North Malella ja Ari atolleilla, mutta South Male tarjoaa isoja kalaparvia, paljon pehmeää korallia, luolia ja löytyy sieltä yksi hylkykin, Kuda Giri. Kandooma Thila on atollin suosituin sukellusspotti.

Rashdoo

Rasdhoo on pieni atolli joka sijaitsee Ari Atollin koilliskulmassa. Ari Atollien pääsaari on myös nimeltään Rasdhoo, se on Alif Alif atollin pääkaupunki. Rasdhoo on pieni viehättävä kylä, jossa on yläaste, terveyskeskus, moskeijoita ja matkamuistomyymälöitä. Saarella asuu noin 850 asukasta. Saarella voi havaita jäännöksiä buddhismin yhteiskunnasta. Nykyään saari on tunnettu turismista. 

Malediiveille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset saavat viisumin Malediiveille lentokentälle saavuttaessa alle kolmen kuukauden matkoille.


Turvallisuus

Malediivien matkailuun keskittyneet saaret ovat turvallisia. Pääkaupunkisaarella taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten tulee tarkistaa, että tarvittavat rokotukset ovat voimassa. Lisätietoja rokotuksista ja muista terveydenhoitoon liittyvistä asioista löytyy esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: www.thl.fi ja osoitteesta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

230 V, 50 Hz

Malediiveillä on käytössä kolmepiikkinen vanhanajan brittiläinen pistoke/intialainen pistoke, joihin eurooppalaiset laitteet saattavat kuitenkin sopia ilma adapteria.


Ruoka ja Juoma

Varsinkin Malelta löytyy pieniä Hotaa- ravintoloita, joissa saa perinteisempää malediiviläistä ruokaa. Tarjottavat ruoat perustuvat yleensä kalaan (mas) ja erityisesti tonnikalaan (kandu mas). Ruokien maustaminen ja valmistustavat ovat saaneet vaikutteita läheisiltä Intialta Ja Sri Lankalta. Annokset saattavat olla hyvin tulisia ja usein kookospähkinällä höystettyjä. Vihannesten käyttö ei ole kovin runsasta. Perinteinen ateria muodostuu riisistä, sipuleista, limestä, chilistä sekä garudhiya-kalaliemestä. Suosittuja ovat myös roshi- leipä, riha- curryt sekä papadhu-chipsit. Malediivilaista pikaruokaa on hedhikaa, joka on kalapohjaisia uppopaistamalla valmistettuja tuotteita.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Malediiveilla on trooppinen ilmasto. Kuiva kausi ulottuu joulukuusta maaliskuuhun ja sadekausi toukokuusta marraskuuhun. Sadekauden aikana voi sataa päivittäinkin, mutta usein sade on vain ajoittaista. Keskilämpötila pysyy noin 30 asteen tuntumissa ympäri vuoden.


Pankkiasiat

Malediivien virallinen valuutta on rufiya, mutta Yhdysvaltain dollareilla tulee hyvin toimeen. Eurot sekä Ison-Britannian punnat hyväksytään myös monissa paikoissa.

Tipit
Useat majoitusliikkeet ja ravintolat lisäävät tipin loppulaskuun, joka päätyy useasti omistajan taskuun. On suositeltavaa muistaa palvelun antanutta henkilöä erikseen. Laukunkantajille voi jättää esimerkiksi 1-2USD per laukku, ravintoloissa tarjoilijoille 10% laskun loppusummasta, 5-10USD spa-hoidosta ja venekyydistä. Hotelleissa on myös tippilaatikot, joihin voi jättää 10-20USD per perilläolopäivä.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Talvella Malediivien aikaero Suomeen on + 3tuntia ja kesäaikana + 2 tuntia.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Malediivien maakoodi on +960.

Kulttuurisidonnaisia normeja

Malediivit on islaminuskoinen maa, jossa noudatetaan islamilaista sharia-oikeusjärjestelmää. Paikallisia vapaapäiviä ovat perjantai ja lauantai. Malediiveille ei voi tuoda mukanaan alkoholijuomia, mutta lomakeskussaarten ravintoloilla on tavanomaiset anniskeluoikeudet. Miesten ei kannata liikkua julkisesti ilman paitaa ja naisen kannattaa pukeutua peittävästi. Moskeijoisin ei yleensä päästetä muiden uskontojen harjoittajia.

 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/AdobeStock_295756687
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/AdobeStock_370464043
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-2
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-3
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-4
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-7
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-8
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV-9
 • Valtiot/Malediivit/2020/Sukellus/MALEDIV
 
 
 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.