Opastetut kiertomatkat / Indonesia

Sukellusmatka Maustesaarille Indonesiaan

Indonesia  
Saumlaki | Spice Islands | Sorong | Jakarta

Bandanmerellä Indonesiassa sijaitsevat trooppiset Maustesaaret tarjoavat upeat puitteet sukellusmatkalle. Sulawesin ja Länsi-Papuan välissä olevat saaret ihastuttavat niin veden pinnalla kuin sen allakin. Tällä matkalla merelle suunnataan Saumlakista ja sään salliessa matka ulottuu jopa Manukille asti. Pääset ihastelemaan sienieläimiä sekä tulikoralleja, Manukasta itään olevalla alueella voit nähdä jylhiä vedenalaisia rotkoja pehmytkorallimetsineen. Matkan aikana vieraillaan myös kuuluisassa Tanjung Ularissa, jossa voit nähdä useita eri käärmelajeja, barracudia, kilpikonnia ja haita. Matkan kruunaa Misoolin saaren vedenalainen koralli- ja makroparatiisi.

Aventuran matkassa pääset kokemaan tämän jokaisen sukeltajan unelman tyylikkäältä, pienelle sukeltajaryhmälle varatulta liveaboardilta käsin. Risteilet 13 päivän ajan satumaisilla vesillä ja kokeneiden sukellusohjaajien avulla saat upeissa vesissä sukeltamisesta vielä enemmän irti.

Matkan kesto
18 päivää, perillä 14 yötä
Matkan hinta
6 890 €
1hh-lisä 90 €/hlö (ei mahdollinen liveaboardilla)
Hinta ilman kaukolentoja 6 140 € / hlö
VARAA MATKA
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–3 | Lennot Saumlakiin, 1 yö
Päivät 4–15 | Spice Islands, MSV Amira, 12 yötä
Päivä 16 | Sorong – Jakarta, 1 yö
Päivät 17–18 | Jakarta – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upea Amira-risteilijä joka on varattu ryhmällemme
• Unohtumattomat sukelluskohteet
• Lähes koskemattomat sukelluspotit
• Pitkä lentomatka ja monta koneenvaihtoa. Kysy alkupäiviin lisäpäivävaihtoehtoja halutessasi.
• Peruutusehdot C (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
02.10. Helsinki - Istanbul 1915 2240
03.10. Istanbul - Jakarta 0210 1800
04.10. Jakarta - Ambon 0030 0600
04.10. Ambon - Saumlaki 0810 0930
17.10. Sorong - Jakarta 0850 1105
17.10. Jakarta - Istanbul 2045 0500
18.10. Istanbul - Helsinki 0830 1155
Kaukolennot Turkish Airlines, sisäiset lennot Lion Air, Wing Air / Batik Air (aikataulut viitteelliset)
Hintaan sisältyy
- Mainitut lennot lentolippuihin sisältyvine lentoveroineen
- Mainitut (tai vastaavat) majoitukset mainituin aterioin
- Mainitut lentokenttäkuljetukset
- Yhden yön majoitukset Saumlakissa ja Jakartassa aamiaisella
- Täysihoito Amira-liveaboardilla
- Merikansallispuisto-, satama- ja polttoainemaksut,
- Mainitut sukellukset
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulut 35 €/hlö
- Mahdolliset maastapoistumismaksut ja viisumi (Kts. Huomioitavaa)
- Nitrox (180 €/hlö)
- Sukellusvälinevuokra
- Mahdolliset lentokenttäverot
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Tällä liveboard-matkalla Indonesiaan pääset sukeltamaan parhaille paikoille Molukkien ja Raja Ampat-saarien välillä. Veden alla voit ihastella kaikkea mikrobeista isoihin mereneläviin. Matkan aikana tutustutaan myös paikalliseen elämänmenoon ja Banda-saarten kiehtovaan historiaan.

Ensimmäisellä pysähdyksellä sukellamme Pulau Nila- saaren kahdella atollilla, Dusborghilla ja Nil Desperandumilla. Nämä atollit ovat useita tuhansia metrejä syviä ja niiden yläosat ovat kauniin korallin peitossa. Täällä voit nähdä avomeren isompia kaloja sekä myös hyvällä tuurilla esimerkiksi vasarahaita.

Täältä purjehdus jatkuu Banda-saarille, jotka ovat tunnettuja ihastuttavasta vedenalaisesta elämästään, mutta myös saarten satojen vuosien takainen historia on mielenkiintoinen. Ennen saarella taisteltiin verisestikin muskottipähkinäkaupan oikeuksista ja eduista. Halutessaan täällä on mahdollista tutustua saarella olevaan vuosisatoja vanhaan tanskalaisten rakentamaan linnoitukseen.

Merenkulku jatkuu Amiralla kohti Raja Ampat-saaria. Tutustumme täällä Misool-saarta ympäröiviin vesiin, jossa on mahdollista nähdä laaja kirjo erilaisia kaloja, kaunista korallia, mikrobeja sekä muun muassa partahaita. Täällä myös merivirtaukset ovat vahvoja. Vesistä löytyy upeita makrosukelluskohteita, kuten Fiabacet ja Gorgonian passage, jotka valloittavat upeudellaan ja saavat sydämesi sykkeen nousemaan. Luonnon monimuotoisuus tekee tästä sukelluskohteesta erityisen ja maailmankuulun. 


Esimerkki päiväohjelmasta

6.00 Snack/Aamupala
7.00 Aamusukellus
8.30-9.30 Lämmin aamupala
10.30 Aamupäiväsukellus
12.30 Lounas
14.30 Iltapäiväsukellus
18.00 Yösukellus (mahdollisesti) 
19.30 Illallinen

Jos päivän aikana pitkiä merimatkoja, on sukelluksia ainoastaan 2 päivän aikana. 

Viimeisenä päivänä 2 sukellusta ennen saapumista Sorongiin. 


 

Kohde-esittely

 

Indonesia
Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
islam 86%, protestantteja 6%, Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR)

Päätuotteet
öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Saumlaki

HOTELLIT

Harapadan Indah Hotel (2)

Saumlakin kalastajakylässä sijaitsevassa hotellissa on tilavat ja perussiistit huoneet. Hotellista löytyy myös ravintola paikallisine herkkuineen. Terassilta voit seurata sataman tapahtumia sekä ihailla merinäköalaa ja iltaisin auringonlaskua. 


Spice Islands

Amira Liveaboard on jokaisen sukeltajan unelma: se on sukeltajien suunnittelema, sukeltajia varten tehty. Paikallisesta puusta ja Pinisin laivanrakennusperinteitä kunnioittaen rakennettu alus on 52 metriä pitkä ja on varusteltu erittäin korkealaatuisin turvallisuus- ja navigointilaittein.

Tyylikäs laiva sisältää kahdeksan kahden hengen sekä kaksi yhden hengen hyttiä, joissa kaikissa on omat kylpyhuoneet.

Ravintola, ilmastoitu tv-huone, lounge ja aurinkokansi kuuluvat myös laivan varustukseen. Kahvia, teetä, juomavettä, keksejä ja hedelmiä on tarjolla ilmaiseksi matkan ajan sekä virvoitusjuomaa ja olutta on mahdollista ostaa.

HOTELLIT

Amira

Amira Liveaboard on jokaisen sukeltajan unelma: se on sukeltajien suunnittelema, sukeltajia varten tehty. Paikallisesta puusta ja Pinisin laivanrakennusperinteitä kunnioittaen rakennettu alus on 52 metriä pitkä ja on varusteltu erittäin korkealaatuisin turvallisuus- ja navigointilaittein.

Tyylikäs laiva sisältää kahdeksan kahden hengen sekä kaksi yhden hengen hyttiä, joissa kaikissa on omat kylpyhuoneet.

Ravintola, ilmastoitu tv-huone, lounge ja aurinkokansi kuuluvat myös laivan varustukseen. Kahvia, teetä, juomavettä, keksejä ja hedelmiä on tarjolla ilmaiseksi matkan ajan sekä virvoitusjuomaa ja olutta on mahdollista ostaa.

Jakarta

Indonesiaan matkustavan hyvä tietää

 • sukellus-maustesaaret-indonesia/Forgotten-Islands-1-jpg
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/Forgotten-Islands-3-jpg
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_1199
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_1482
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_1559
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_1972
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_3351
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_3454
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_3544
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_3580
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/IMG_3733
 • sukellus-maustesaaret-indonesia/nudiebranch
 
 
 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatkat

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.