Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Oman

Sukellusmatka Omanin Masqatissa

Oman  
Masqat

Omanin monipuolinen luonto antaa matkaajalle monia eri aktiviteetti mahdollisuuksia. Masqat on vielä tuntematon kohde monelle sukeltajalle. Omaninlahti on hyvin koralli rikas, sieltä löytyy paljon värikästä kovaa- sekä pehmeää korallia. Sen kirkkaissa vesissä elelee monia eri riutta kaloja ja vapaakiduskotiloita mutta myös suurempia kalalajeja ja eläimiä. Oman on sukelluskohteena ympärivuotinen, vain etelän monsuunisateet estävät sukeltamisen etelässä kesäisin.

Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa on paljon historiallisia nähtävyyksiä. Sinne onkin helppo tehdä päiväretkiä rantahotellilta.

Matkan kesto
9 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 990 €/2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki Masqat
Päivät 2-7 | Masqat
Päivä 8-9 | Masqat Helsinki

Lennot
Helsinki - Dubai 07.50-14.55
Dubai - Masqat
Masqat - Dubai
Dubai - Helsinki 15.55-21.30
Kaukolennot Finnair (vain ajalla
10.10.2016 – 15.4.2017)
Hintaan sisältyy
• Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
• Sukellukset ohjelman mukaisesti
• Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Viisumi (kts. huomioitavaa/viisumit)
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

OmanPinta-ala
309 500 km²

Asukasluku
5 106 626

Pääkaupunki
Muscat

Kieli
arabia (virallinen), englanti, hindi, urdu, suahili ja ranska

Uskonto
Islam (ibadimuslimeja), hinduja, kristittyjä ja shiia- ja sunnimuslimeja

Hallitusmuoto
monarkia (valtionpäämies sulttaani)

Arabian niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitseva Oman rajautuu lounaassa Jemeniin, lännessä Saudi-Arabiaan ja luoteessa Arabiemiraattien liittoon. Maan itäpuolella sijaitsevat Arabianmeri sekä Omaninlahti. Persialaiset hallitsijasuvut vaikuttivat Omanissa 500-luvulla, ja islam levisi alueelle vuosisata myöhemmin. Monia satamakaupunkeja hallitsivat portugalilaiset 1500-luvulla, ja maa itsenäistyi vuonna 1650. Merkittävien meriyhteyksiensä vuoksi Omanin vaikutuspiiri on ulottunut aina Aasiaan ja itäiseen Afrikkaan asti. Oman kiehtoo matkailijoita erityisesti rikkaan historiansa ja vaikuttavan luonnonkauneutensa vuoksi. Oman tiedetään myös turvallisena kohteena, jossa infrastruktuuri toimii sujuvasti.

Masqat

Rannikolla Omanin koilliskärjessä sijaitseva Masqat (ent. Muscat) on Omanin pääkaupunki, jonka nimi merkitsee ankkuripaikkaa. Kaupungin satamalla onkin strategisesti tärkeä sijainti Persianlahden ja Intian valtameren välissä. Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi portugalilaisten 1500-luvulla rakentamat Al Jalalin sekä Al Miranin linnoitukset. Omanin kenties merkityksellisin moskeija, Sultan Qaboos Grand Mosque, on perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta valmistunut vasta vuonna 2001. Masqatin vanhassa kaupunginosassa kiehtova vierailukohde on esimerkiksi paikallinen tori, jonka valikoimaan kuuluvat niin ruoka kuin matkamuistotkin.

HOTELLIT

Shangri La Al Waha (4*)

Vuoristotaustaa vasten sijaitsevalla ja Omaninlahdelle näkymät tarjoava Shangri La Al Waha lomakeskus koostuu kolmesta hotellista joihin kuuluu uima-altaat ja omat rannat. Shangri-Lan spa tarjoaa 12 hoitohuonetta sekä saunoja ja höyrysaunoja.

Hotellialueella on tenniskenttä, kuntokeskus ja ilmainen WiFi on käytettävissä kaikissa lomakeskuksen tiloissa. Lomakeskus voi järjestää aavikkosafareita, veneretkiä sekä retkiä läheisille historiallisille kohteille. Muscatin keskusta on 15 minuutin ajomatkan päässä.

Omaniin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Omanin viisumin voi hankkia maahan saavuttaessa. Viisumi on hinnaltaan noin 50 eur/hlö ja maksetaan luottokortilla. Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta.


Turvallisuus

Oman on turvallinen maa. Yleistä varovaisuutta kannattaa kuitenkin noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta: 240 V, 50 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitaan brittiläinen adapteri.


Ruoka ja Juoma

Omanilaisen keittiön keskiössä on riisi, jonka kanssa tarjoillaan yleenä tomaattikastiketta ja lihaa tai kalaa. Muita omanilaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia ruokia ovat taatelit ja halva. Ruokakulttuuri Omanissa on saanut vaikutteita Egyptistä, Libanonista, Marokosta ja Libanonista. Mausteista käytetyimpiä ovat sahrami, mausteneilikka, kaneli sekä inkivääri. Omanin kahviloissa on mahdollista kokeilla perinteistä vesipiippua sekä paikallista kahvia quahvaa. Kahvi maustetaan kardemummalla sekä on tapana nauttia pienistä posliinikupeista.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Hygienian taso Omanissa on yleisesti hyvä. Matkailijoille maassa myydään alkoholia ainoastaan hotelleissa.


Ilmasto ja Sää

Rannikon läheisyydessä kesät ovat yleensä kuumia ja kosteita. Talvisin sää on tavallisesti leuto. Aavikolla on kesäisin kuumaa ja kuivaa ja talvisin viileää. Muscatin lämpötila on kuumimmillaan heinäkuun aikana noin 30–40 asteessa, tammikuun aikana lämpötila laskee noin 20–25 asteeseen.


Pankkiasiat

Omanin rial (OMR), jakautuu 1000 baisaan
Paikallinen hintataso on selkeästi Suomea edullisempi. Visa- ja MasteCard-kortit toimivat hyvin, mutta American Expressin käytössä voi olla vaikeuksia.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijoille ja ravintolahenkilökunnalle voi jättää 5-10 % tippiä loppulaskusta, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 1 USD / laukku. Myös oppaille on kohteliasta antaa tippiä, esimerkiksi 5 – 10 USD/päivä.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Omaniin on marras-maaliskuun aikana kun ilma on viileämpi, mutta kesäkuukausinakin matkustaminen on mahdollista ottaen huomioon että sisätiloissa on lähes aina ilmastointi.

Aikaero
Omanin aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Omanin suuntanumero on +968.

 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/1
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/10
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/3
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/4
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/5
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/6
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/7
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/8
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/9