Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Oman

Omanin kulttuurimatka

Oman  
Masqat | Saiq | Wahiba Sands | Nizwa

Matka alkaa Omanin pääkaupungista Masqatista, josta se jatkuu sisämaahan. Vuoristo, syvät kanjonit ja oranssinpunaiset hiekka-aavikot hurmaavat karuudellaan. Rannikolla turkoosi meri tuo upean kontrastin. Vanha pääkaupunki Nizwa esittelee maan historiaa parhaimmillaan – satoja vuosia vanhat linnoitukset henkivät vanhaa arabikulttuuria. Aitoa paikalliselämää voit ihastella aamun markkinoilla. Turistimassoja et kohtaa. Kiertomatka päättyy Masqatin läheiselle kauniille hiekkarannalle.

Matkan kesto
9 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 790 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Masqat 
Päivät 2-3 | Masqat 2 yötä
Päivä 4 | Wahiba Sands 1 yö
Päivä 5 | Saiq 1 yö
Päivä 6-8 | Masqat 3 yötä
Päivä 9 | Lennot Masqat – Helsinki

Lennot
Helsinki-Istanbul 12.20-15.50
Istanbul-Masqat 18.35-00.25
Masqat-Istanbul 01.20-05.45
Istanbul-Helsinki 07.55-11.25
Turkish Airlines
Hintaan sisältyy
• Kaukolennot veroineen
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin
• Kaikki kuljetukset
• Englanninkieliset palvelut.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki-Masqat
Radisson Blu hotel 4*
Saapuminen Masqatiin myöhään illalla ja kuljetus hotellille.

Päivä 2 | Masqat
Radisson Blu hotel 4* | A
Vapaata ohjelmaa Omanin pääkaupungissa, Masqatissa.

Päivä 3 | Wahiba Sands
1000 nights camp 4* | A, L, I
Aamulla lähtö jeepillä kohti Ras al Junaiyzia rannikon maisematietä pitkin. Matkalla näet Omaninlahden syvänsinisen meren ja valkoiset hiekkarannat. Ensimmäinen pysähdys Bimah Sinkholen kraatterilla, jonka pohjalla on kauniin sinivihreää vettä. Pysähdymme uimaan ennen aavikolle saapumista. Wahiba Sands on laaja alue punaista ja valkoista hiekkaa, jossa dyynit nousevat jopa 200 metrin korkeuteen. Pääset kokemaan upeat hiekkadyynit läheltä jeeppiajelun aikana. Jatkamme hotellille.

Päivä 4 | Nizwa, Saiq
Sahab Resort and Spa 4* | A, L, I
Ajo Nizwaan, ja tutustuminen kuuluisaan Round Tower Fort:iin, jonka vieressä sijaitsee hopeaesineistään ja omanilaisista tavaroistaan tunnettu Souk-tori. Saapuminen hotellille.

Päivä 5 | Masqat
Crowne Plaza 4* | A, L
Jatkamme kohti Omanin korkeinta huippua, Jebel Shamsia (Auringon Vuori). Sieltä aukeavat näkymät Omanin suurkanjonille 1000 metrin pudotuksella. Matka jatkuu 400 vuotta vanhaan Al Hamran kylään, josta löytyy Omanin parhaiten säilyneitä taloja. Pääset myös tutustumaan perinteiseen falaj-tyyppiseen kastelujärjestelmään. Parempaa järjestelmää ei ole vielä keksitty, modernista teknologiasta huolimatta. Paluu Masqatiin.

Päivä 6-7 | Masqat
Crowne Plaza 4* | A
Rentoutumista rannalla.

Päivä 8 | Lennot Masqat-Helsinki
Paluu Helsinkiin yölennolla ja saapuminen seuraavana päivänä.


Ateriat
A= aamiainen
L= lounas
I= illallinen

 

Kohde-esittelyt

 

OmanPinta-ala
309 500 km²

Asukasluku
5 106 626

Pääkaupunki
Muscat

Kieli
arabia (virallinen), englanti, hindi, urdu, suahili ja ranska

Uskonto
Islam (ibadimuslimeja), hinduja, kristittyjä ja shiia- ja sunnimuslimeja

Hallitusmuoto
monarkia (valtionpäämies sulttaani)

Arabian niemimaan kaakkoiskärjessä sijaitseva Oman rajautuu lounaassa Jemeniin, lännessä Saudi-Arabiaan ja luoteessa Arabiemiraattien liittoon. Maan itäpuolella sijaitsevat Arabianmeri sekä Omaninlahti. Persialaiset hallitsijasuvut vaikuttivat Omanissa 500-luvulla, ja islam levisi alueelle vuosisata myöhemmin. Monia satamakaupunkeja hallitsivat portugalilaiset 1500-luvulla, ja maa itsenäistyi vuonna 1650. Merkittävien meriyhteyksiensä vuoksi Omanin vaikutuspiiri on ulottunut aina Aasiaan ja itäiseen Afrikkaan asti. Oman kiehtoo matkailijoita erityisesti rikkaan historiansa ja vaikuttavan luonnonkauneutensa vuoksi. Oman tiedetään myös turvallisena kohteena, jossa infrastruktuuri toimii sujuvasti.

Masqat

Rannikolla Omanin koilliskärjessä sijaitseva Masqat (ent. Muscat) on Omanin pääkaupunki, jonka nimi merkitsee ankkuripaikkaa. Kaupungin satamalla onkin strategisesti tärkeä sijainti Persianlahden ja Intian valtameren välissä. Masqatia ovat aikojen saatossa hallinneet niin persialaiset, portugalilaiset kuin ottomaanitkin, ja kaupunki on ollut vaikutusvaltainen aina Itä-Afrikassa ja Sansibarilla asti. Suurten pilvenpiirtäjien sijaan Masqat tarjoaa vierailijoille perinteisempää rakennustyyliä edustavan kohteen, jossa tärkeitä nähtävyyksiä ovat esimerkiksi portugalilaisten 1500-luvulla rakentamat Al Jalalin sekä Al Miranin linnoitukset. Omanin kenties merkityksellisin moskeija, Sultan Qaboos Grand Mosque, on perinteiseen tyyliin rakennettu, mutta valmistunut vasta vuonna 2001. Masqatin vanhassa kaupunginosassa kiehtova vierailukohde on esimerkiksi paikallinen tori, jonka valikoimaan kuuluvat niin ruoka kuin matkamuistotkin.

HOTELLIT

Radisson Blu (4)

Keskeisellä sijainnilla Masqatin keskustassa, Radisson Blu tarjoaa modernia majoitusta lähellä Omanin pääkaupungin parhaita shoppailu-paikkoja ja mahdollisuuden kokea kaupungin sykkeen. Kaikista huoneista löytyy luonnollisesti ilmastointi ja langaton nettiyhteys. Yleistiloihin kuuluu uima-allas, sekä neljä erilaista ravintolaa ja kaksi baaria. Suositut rannat sijaitsevat muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Crowne Plaza (4)

Masqatin Crowne Plaza sijaitsee kätevästi lähellä keskustaa ja aivan meren rannalla. Hotellilta pääset suoraan nauttimaan omasta yksityisrannasta, jolta katselet myös upeita auringonlaskuja. Vaihtoehtoisesti voit rentoutua hotellin uima-altaalla. Huoneet ja yleistilat ovat modernin raikkaat ja ravintoloita löytyy moneen makuun.

Saiq

Saiqin ylätasanko sijaitsee 2000 metrin korkeudessa merenpinnasta keskellä Jebel Akhdarin kalkkikivivuoristoa. Siellä on viljelty useita hedelmä- ja vihanneslajikkeita tuhansien vuosien ajan, kiitos leudon vuoristoilmaston. Päärynöiden, persikoiden, viinirypäleiden ja granaattiomenoiden viljely ei onnistu muualla Omanissa liiallisen kuumuuden takia. Saiqin alueen luonnonkauneus huipentuu Wadi al Aynin kanjoniin.

HOTELLIT

Sahab Resort and Spa (4)

Keskellä Omanin karunkauniita vuoristomaisemia sijaitsee ainutlaatuinen Time Reversal Resort and Spa, 2000 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kaikista huoneista löytyy modernit mukavuudet ja sinulla on mahdollisuus kokea korkealaatuiset hotellin tarjoamat spa-hoidot. Pääset myös nauttimaan hotellin uima-altaasta, sekä laadukkaasta ruoasta.

Wahiba Sands

Wahiba Sandsin alue koillis-Omanissa on saanut nimensä aavikolla liikkuneen beduiiniheimon mukaan. Silmänkantamattomiin siintävät hiekkadyynit luovat kuvankauniin maiseman ja aavikkoleirissä yöpyminen tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen.

HOTELLIT

1000 Nights Camp (4)

Wahiba Sandsin alueella sijaitseva 1000 Nights Camp kutsuu viihtymään henkeäsalpaavan kauniiden maisemien, luonnon ihmeellisten värien ja aavikon tunnelmallisuuden keskelle. Majoittuminen tapahtuu aavikkokeitaan äärelle sijoitetuissa teltoissa, joissa on wc sekä suihku.

Nizwa

Noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Muscatista sijaitseva Nizwa on Omanin entinen pääkaupunki, jota kutsutaan omanilaisen kulttuurin sydämeksi. Nizwa on yksi maan vanhimmista kaupungeista, ja toimi aikoinaan koko Omanin kaupan, uskonnon, koulutuksen sekä taiteen keskuksena. Historiallista aikaa kaupungissa heijastelee esimerkiksi Nizwan linnoitus, joka onkin yksi maan tunnetummista nähtävyyksistä. Linnoituksen tornin sylinterimäinen muoto on poikkeuksellinen Omanin muiden linnoitusten joukossa, ja lisäksi kohteesta tekevät kiinnostavat erilaiset maan menneisyydestä kertovat näyttelyt.

Omaniin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Omanin viisumin voi hankkia maahan saavuttaessa. Viisumi on hinnaltaan noin 50 eur/hlö ja maksetaan luottokortilla. Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisesta.


Turvallisuus

Oman on turvallinen maa. Yleistä varovaisuutta kannattaa kuitenkin noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta: 240 V, 50 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitaan brittiläinen adapteri.


Ruoka ja Juoma

Omanilaisen keittiön keskiössä on riisi, jonka kanssa tarjoillaan yleenä tomaattikastiketta ja lihaa tai kalaa. Muita omanilaiseen ruokakulttuuriin kuuluvia ruokia ovat taatelit ja halva. Ruokakulttuuri Omanissa on saanut vaikutteita Egyptistä, Libanonista, Marokosta ja Libanonista. Mausteista käytetyimpiä ovat sahrami, mausteneilikka, kaneli sekä inkivääri. Omanin kahviloissa on mahdollista kokeilla perinteistä vesipiippua sekä paikallista kahvia quahvaa. Kahvi maustetaan kardemummalla sekä on tapana nauttia pienistä posliinikupeista.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Hygienian taso Omanissa on yleisesti hyvä. Matkailijoille maassa myydään alkoholia ainoastaan hotelleissa.


Ilmasto ja Sää

Rannikon läheisyydessä kesät ovat yleensä kuumia ja kosteita. Talvisin sää on tavallisesti leuto. Aavikolla on kesäisin kuumaa ja kuivaa ja talvisin viileää. Muscatin lämpötila on kuumimmillaan heinäkuun aikana noin 30–40 asteessa, tammikuun aikana lämpötila laskee noin 20–25 asteeseen.


Pankkiasiat

Omanin rial (OMR), jakautuu 1000 baisaan
Paikallinen hintataso on selkeästi Suomea edullisempi. Visa- ja MasteCard-kortit toimivat hyvin, mutta American Expressin käytössä voi olla vaikeuksia.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijoille ja ravintolahenkilökunnalle voi jättää 5-10 % tippiä loppulaskusta, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 1 USD / laukku. Myös oppaille on kohteliasta antaa tippiä, esimerkiksi 5 – 10 USD/päivä.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Omaniin on marras-maaliskuun aikana kun ilma on viileämpi, mutta kesäkuukausinakin matkustaminen on mahdollista ottaen huomioon että sisätiloissa on lähes aina ilmastointi.

Aikaero
Omanin aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Omanin suuntanumero on +968.

 • Omanin_kiertomatka/2014-09_oman-04_muscat
 • Omanin_kiertomatka/2014-09_oman-18_nizwa
 • Omanin_kiertomatka/Desert---camel
 • Omanin_kiertomatka/IMG_9036
 • Omanin_kiertomatka/IMG_9155
 • Omanin_kiertomatka/IMG_9248
 • Omanin_kiertomatka/Jebel-Al-Akhdar---terrace-plantation
 • Omanin_kiertomatka/Nizwa---Fort-and-old-town
 • Omanin_kiertomatka/Nizwa---Souq-1
 • Omanin_kiertomatka/Nizwa---souq
 • Omanin_kiertomatka/Nizwa---view-over-the-oasis
 • Omanin_kiertomatka/tero-241