Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Filippiinit

Sukellusmatka Filippiinit: Island of Negros Oriental

Filippiinit  
Manila | Dumaguete

Uskomattoman hieno sukellusresortti Athmosphere Dumagueten saaren lähellä jossa on maailman parhaimmat sukellusvedet. Alueen tunnetuin spotti on ehdottomasti Apo Islandin seinät, värikkäät korallit ja kalaparvet. Dumagueten lähistöllä myös valashait ja delfiinit ovat melkein jokapäiväinen näky.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 190 €/hlö, 2 hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Manilaan
Päivä 3 | Manila 1 yö
Päivät 4-8 | Island of Negros Oriental, Dumaguete 6 yötä
Päivät 9-10 | Manila 2 yötä 
Päivät 11-12 | Manila Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Yhteensä 10 sukellusta (lisäsukellukset mahdollisia)
• Hotellin alueella mahdollisuus myös joogaan ja muihin liikunallisiin aktiviteetteihin. 
• Valashait asuvat alueella ympärivuoden.

Lennot
Helsinki – Istanbul 19.20–22.45
Istanbul – Manila 01.55–18.40
Manila-Dumaguete 13.20-14.40
Dumaguete-Manila 10.40-12.00
Manila – Istanbul 21.30–04.45
Istanbul – Helsinki 07.35–11.05
Kaukolennot Turkish Airlines
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisin
- Lentokenttä ja saarten väliset kuljetukset
- 10 opastetun päiväaikaisen vene-/rantasukelluksen paketti yhdelle hengelle, sis. tankit, painot, sukellusoppaan palvelut, suojelualuemaksut (myös kamerasta) ennen klo 17
- 12L säiliö, NITROX ja painot
- 5 ryhmäjoogatuntia (60 min) yhdelle hengelle
- 1 Hot Stone hieronta ja 1 Bamboo hieronta (molempien kesto 1 tunti 45 min) yhdelle hengelle
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Henkilökohtaisia vakuutuksia
- Muut juomat, mineraalivesi, limonadit ja alkoholijuomat
- Henkilökohtaisia sukellusvarusteita, erikoissäiliöitä yms.
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Filippiinit

Philippines FlagPinta-ala
300,000 km²

Asukasluku
109 180 815 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Manila

Uskonto
Filippiiniläisistä 80,9 % on katolisia, muslimeita 5 %, joita sanotaan myös moroiksi.

Kieli
Filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
Elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

Hotel Heritage Manila (5)

Hotel Heritage on luksustason hotelli aivan Manilan kaupungin ytimessä vain muutaman minuutin matkan päässä lentokentältä. Hotelli sijaitsee Roxas bulevardin varrella, josta on hienot näkymät Manilan lahdelle. Hotellissa on 450 tyylikkäästi sisustettua huonetta, joissa kaikissa on tunnetun filippiiniläisen taitelijan Nestor Vinluan taideteoksia. Hotellissa on myös ravintoloita, baareja, sekä kuntosali ja uima-allas. Huoneissa on ilmastointi, puhelin, langaton internetyhteys, kaapeli televisio, minibaari, tallelokero, sekä huistenkuivaaja.

Dumaguete

HOTELLIT

Athmosphere Resort & Spa (4)

Vuonna 2008 avattu merenrantaresortti on rakennettu entiselle kookosplantaasille ja käsittää tällä hetkellä 30 erikokoista villaa ja huoneistoa trooppisessa puutarhaympäristössä. Resortistamme löytyy mm. erittäin monipuolinen spa, puumajaan rakennettu viehättävä joogastudio jooga-, meditointi- ja circuit training-tunteineen, tasokas fine dining -ravintola, syvä infinity pool allasbaareineen ja toinen matalampi lapsille sopiva allasalue kahviloineen sekä täyden palvelun sukelluskeskus jossa mahdollista suorittaa myös sukelluskursseja (sekin tarjolla suomeksi). Sukellus Daunin rannikolla on tumman vulkaanisen hiekan ansiosta Pohjois-Sulawesiin verrattavissa olevaa macro-sukellusta ja kaikki rannikon yli 20 sukelluskohdetta ovat vain 2-20 minuutin venematkan päässä resortilta. Riutat löytyvät puolestaan noin 30 minuutin venematkan päästä,  vastapäätä Atmospherea kohoavalta koralleistaan kuuluisalta Apon saarelta joka on myös snorklaajien suosiossa saaren lukuisien merikilpikonnien takia. Tarjoamme myös erilaisia retkiä joilla voi tutustua paikalliseen kulttuuriin ja luontoon, patikoida tai maastopyöräillä, uida valashaiden kanssa, tutustua Atmospheren omaan Soup Kitchen -hyväntekeväisyysprojektiin tai ihan vaan häpeämättömästi nautiskella olostaan. Monipuolisuutemme ja lastenhoitopalvelumme ansiosta olemme loistava lomakohde myös perheille.

Huomioitavaa

Filippiinit - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset voivat matkustaa Filippiineille ilman viisumia 30 päiväksi. Passin tulee olla voimassa 6kk maahan saapumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, tuhkarokko, kurkkumätä, sikotauti, vihurirokko ja polio) lisäksi hepatiitti A rokotusta. Riskiarvion perusteella suositellaan hepatiitti B-, japanin aivotulehdus-, kolera-, lavantauti- ja influenssarokotusta, sekä malarianestolääkitystä. Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista joissa keltakuumetta esiintyy. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.

Valuutta
Filippiinien peso (PHP).

Aikaero
+6h talviaikaan, +5h kesällä.

Sähkö
Sähkövirta Filippiineillä on 220 volttia, 60 Hz. Suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi. Kansainvälinen suuntanumero on +63.

Ilmasto
Filippiineillä on trooppisen kuuma ja kostea ilmasto. Vuorokauden lämpötila on +23-32 asteen välillä, keskilämpötila +26,5 astetta. Kuiva kausi on tammikuusta huhtikuuhun, sadekausi ajoittuu toukokuusta joulukuulle. Sadekaudella taifuunit ovat yleisiä.

Turvallisuus
Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Riisi on tärkeä osa Filippiiniläistä ruokakulttuuria. Riisi ja maissi ovatkin väestön merkittävimmät ravinnonlähteet. Riisistä saadaan jopa kolme satoa vuodessa. Vientituotteita ovat sokeriruoko, kookospähkinä, banaani sekä ananas. Myös kalaa tai äyriäisiä syödään päivittäin. Ruoka ei ole kovin mausteista, mutta valkosipulia käytetään paljon ja sitä pidetään myös terveellisenä. Vihanneksia käytetään keitoissa ja pataruoissa, yleisimmin vihreitä papuja ja perunaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Uskonto
Suurin osa filippiiniläisistä on katolisia (yli 80 %), muita uskontoja mm. muslimeja, protestantteja, sekä eri kansanuskontojen kannattajia.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkoillemme osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti.

Lue lisää
Maassa matkustamisesta voi lukea lisää ulkoministeriön matkustustiedotteesta täältä.

 • sukellus-filippiinit/pool
 • sukellus-filippiinit/spa
 • sukellus-filippiinit/suite
 • sukellus-filippiinit/turtle-with-diver
 • sukellus-filippiinit/underwater2
 • sukellus-filippiinit/underwater20
 • sukellus-filippiinit/underwater21
 • sukellus-filippiinit/underwater22
 • sukellus-filippiinit/underwater24
 • sukellus-filippiinit/underwater3
 • sukellus-filippiinit/underwater5
 • sukellus-filippiinit/underwater7
 
 
 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken 11 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa:

Bunaken 7 yötä

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.