Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Tahitin saaret (Ranskan Polynesia)

Tahiti ja Huahine

Ranskan Polynesia (Ranska)  
Tahiti | Huahine

Ia Orana! Nauti, rentoudu, snorklaa, melo, meditoi, vaeltele pitkin valkohiekkaisia paratiisisaarten rantoja. Täällä elämä pysähtyy hetkeksi ja voit karistaa kiireet kannoiltasi. Ranskan Polynesian saaret ovat nousseet vulkaanisen toiminnan seurauksena, joten monet saaret ovat myös vuoristoisia ja esim. päivävaellukset ovat mahdollisia. Myös sukellusvedet ovat erinomaiset.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 4 390 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma
Päivät 1-2 | Lennot Helsinki - Tahiti, Papetee
Päivä 3 | Tahiti Intercontinental 4* Superior Lagoon Room, aamiainen 1 yö
Päivät 4-9 | Huahine, Maitai La Pita Village, Huahine 3*, Premium Village Bungalow 7 yötä
Päivä 10 | Tahiti Intercontinental 4* Superior Lagoon Room, aamiainen 1 yö
Päivät 11-12 | Tahiti, Papetee - Helsinki
Lennot
Helsinki - Pariisi 12.15-14.20
Pariisi - Papetee 19.10-05.15
Papetee - Huahine
Huahine - Papetee
Papetee - Pariisi 07.35-17.05
Pariisi - Helsinki 19.00-22.55
Lennot Air France

Huom. Lentojen upgradeaus myös business-luokaan mahdollista. Air Francella myös mahdollisuus Economy PLus istuimiin lisäjalkatilalla.

Muutokset lentoaikatauluihin ja reititykseen mahdollisia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisilla
- Kaikki kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Viisumi
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Ranskan Polynesia (Ranska)
Pinta-ala
3 523 km²

Asukasluku
280 900

Pääkaupunki
Papeete

Kielet
ranska, englanti, tahiti

Uskonto
protestantit 54%, katoliset 30 %, muut 10%

Hallitusmuoto
Ranskan merentakainen departementti

Ranskan Polynesia koostuu 118:sta laguunien ympäröimästä trooppisesta saaresta. Englantilaista Captain Samuel Wallisia pidetään saarten löytäjänä 1767, vaikka ensimmäisenä sen löysivät Espanjalaiset jo vuonna 1606, mutta eivät kiinnittäneet siihen kovin suurta huomiota. Saaret saivat nimensä Kapteeni Cookilta 1769, brittiläisen Royal Society- tiedekunnan mukaan. Vuodesta 1946 Ranskan Polynesia on kuulunut Ranskan merentakaisiin valta-alueisiin.

Saariryhmä tunnetaan paremmin pääsaaren mukaan Tahiti-nimellä. Tahiti, Bora Bora ja Moorea ovat tunnetuimmat ja suurimmat saaret. Saaret houkuttelevat monia häämatkalaisia, romantikkoja, seikkailijoita ja lomalaisia, jotka haluavat hetkeksi irti arjesta. Kirkkaat vedet luovat oivan mahdollisuuden snorklaukseen ja sukellukseen. Korallit ja merenalainen maailma on henkeä salpaavan kauniita. Valkoiset hiekkarannat jäävät mieleen ja houkuttelevat palaamaan näille taianomaisille saarille aina uudelleen. Trooppinen ilmasto on lämmin ympäri vuoden, marraskuusta maaliskuuhun on kuumaa ja kosteaa, huhtikuusta lokakuuhun viileämpää ja kuivempaa.

Polynesian saaret ovat kuuluisia ruoastaan. Kaikilla saarilla voi nauttia herkullisesta sekoituksesta ranskalaista-, aasialaista-, ja tyynen valtameren- keittiötä. Niin kuin arvata saattaa, saarilla saa paljon tuoreita mereneläviä ja trooppisia hedelmiä. Se mikä tekee saarista myös hyvän matkailukohteen, ovat asukkaat, jotka toivottavat matkailijan tervetulleeksi lämmöllään ja vieraanvaraisuudellaan. Saarelaisten rakkaus omia saariaan kohtaan on nähtävissä heidän musiikissaan, tanssissaan sekä kukissaan.

Tahiti

Ranskan Polynesian pääsaari on Tahiti, joka on myös sen suurin saari. Papeete, joka sijaitsee Tahitilla, on Ranskan Polynesian hallinnollinen pääkaupunki. Tahitilla on 169 674 asukasta, joka on 69% koko Ranskan Polynesian väkiluvusta. Tahitin viralliset kielet ovat ranska ja tahiti.

Tahiti koostuu kahdesta paratiisisaaresta Tahiti Nui (suuri saari) ja Tahiti Iti (pieni saari), jotka nousevat smaragdin värisestä merestä. Suurempi saari, Tahiti Nui yhdistyy sen "pikkusiskoon" Tahiti Itiin, kapean laguunin, Taravao Isthmuksen välityksellä. Molempien saarien keskeltä kohoavat massiiviset tulivuoret. Mount Orohena- tulivuori sijaitsee Tahiti Nuin sydämessä ja kohoaa yli 2000m:n. Pienempi tulivuori, Mount Mairenui nousee 1300m:n korkeuteen keskeltä Tahitia. Vuoret suojaavat syviä laaksoja, kirkkaita puroja ja korkeita vesiputouksia.

Molemmilla saarilla on monia mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä sekä hyvät harrastemahdollisuudet, esimerkiksi ratsastusta, snorklausta ja surffausta voi harrastaa melkein joka paikassa. Herkuttelijoille Tahitilta löytyy monia erityylisiä keittiöitä. Monet hotellit tarjoavat buffet-pöytiä värikkäiden tanssiesitysten kera. Saarella on myös mahdollisuus rentoutua polynesialaisissa kylpylöissä trooppisessa ilmapiirissä.

Pääkaupunki Papeete tarjoaa matkailijoille monia aarteita; värikkäitä toreja, helmikauppoja, taide- ja historiamuseoita, kasvitieteellisiä puutarhoja sekä elävää iltaelämää. Monet viettävätkin muutaman päivän kaupunkiloman Papeetessa ennen kuin siirtyvät muille saarille nauttimaan rantaelämästä.

HOTELLIT

Intercontinental Tahiti Resort & Spa (4)

Saaren paras hotelli sijaitsee Papeeteella, Tahitin pääkaupungissa, vain kahden kilometrin päässä lentokentältä. Kaikissa huoneissa on mm. ilmastointi, parveke tai terassi, hiustenkuivaaja, TV, teen ja kahvinkeitin, silityslauta- ja rauta. Intercontinental Tahiti Resort & Spassa on infinity-pool, josta voi katsella vaikka iltaisin auringonlaskua ja nauttia samalla cocktaileja allas-baarista.  Ravintola valikoima on laaja, illallistaa voi vaikka merenpäällä sijaitsevalla terassilla tai ulkoterassilla. 

Huahine

Huahine kuuluu Ranskan Polynesiaan ja sijaitsee n. 40 min lennon päässä Tahitilta. Saari itsessään koostuu vehreästä viidakosta jossa viljellään paljon kookoksia, vaniljaa, banaania, vesimelooneja ja leipäpuun hedelmiä. Saari jakautuu kahteen osaan, Huahine Nuihin (suuri) ja Huahine Itiin (pieni). Alueet yhdistyvät toisiinsa sillalla. Huahinen nimi onkin muotoutunut tahitilaisesta sanasta ”vahine” joka tarkoittaa naista. Saaret yhdessä muistuttavat raskaana olevaa naista ja se symboloikin saaren hedelmällistä maaperää.   Huahine Big (suuri) on vilkas kylä, jossa on suurin osa saaren palveluista. Huahine Small (pieni) on upea kohde rentoutumiseen, siellä sijaitsee saaren upeimmat rannat ja taivaansiniset laguunit. Saarella aktiviteettitarjonta on laaja, saarella on tarjontaa mm. sukellukseen, surffaukseen, snorklaukseen ja ratsastukseen.

HOTELLIT

Maitai La Pita Village (3)

Mai La Pita Village sijaitsee saaren luoteisosassa. Hotellin horisontissa näkyy Huahinen vuoret ja näkymät hotellilta ovat upeat. Hotelli on lähellä saaren pääkylää, jossa on paljon palveluita mm. ruokakauppoja, muita kauppoja ja pankki. Hotellin huoneet ovat bungalow-tyyppisiä ja sijaitsevat vehreässä ympäristössä. Maitai La Pita Villagen palveluihin kuuluu mm. rahanvaihto, pesulapalvelu, tuliaiskauppa, ulkouima-allas suoraan meren rannalla sekä hotelli vuokraa ilmaiseksi kanootteja ja snorklausvälineitä. Hotellissa on baari ja ravintola, ravintolassa on tarjolla herkullisia ranskalaisen-ja polynesialaisen keittiön antimia.

Ranskan Polynesiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Huomioithan että suomenkansalainen ei tarvitse Ranskan Polynesiaan viisumia, mutta suurinosa lennoista lennetään välilaskulla Yhdysvaltojen kautta, jolloin tarvitset Yhdysvaltoihin tarvittavan ESTA-maahansaapumisluvan.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Kun olet aikaisemmin matkustanut keltakuumeen esiintymisalueilta (esim. Etelä-Amerikka, Afrikka), tulee todistuksena keltakuumerokotuksesta pystyä esittämään kansainvälinen rokotuskortti keltakuumerokotusmerkinnällä. Tämä pätee kaikkiin yli 9kk vanhoihin matkaajiin. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Suomalaisiin laitteisiin tarvitsee adapterin.


Ruoka ja Juoma

Polyneesialaisessa keittiössä käytetään paljon hedelmiä, erilaisia juureksia, kookosta, mausteita ja mereneläviä.

Vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua, vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.


Ilmasto ja Sää

Polynesiassa on kaksi vuoden aikaa ja vallitsee lämmin trooppinen ilmasto. Huhtikuusta lokakuuhun kestää kuiva talvikausi. Heinä- ja elokuu ovat vuoden kylmimmät kaudet. Sadekausi kestää marraskuusta maaliskuuhun jonka aikana lämpötila kohoaa, sateet lisääntyvät ja voimistuvat. Hirmumyrskyjen vaara on myös sadekauden aikaan. Saaristojen välillä ilmastoero on pieni.


Pankkiasiat

Ranskan Tyynenmeren frangi (XPF).

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10% juomarahaa.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Matkustussesongit
Saarelle voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina. Vesi on lämmintä ympäri vuoden ja vesiaktiviteetteja on paljon tarjolla.

 • Tahiti-Huahine/HUH-Maitai-General
 • Tahiti-Huahine/HUH-Maitai-Swimming-pool
 • Tahiti-Huahine/Huahine
 • Tahiti-Huahine/PPT-Intercontinental-Tahiti-set-up-exterior
 • Tahiti-Huahine/Tahiti-Billy-Wong
 • Tahiti-Huahine/Tahiti
 • Tahiti-Huahine/Tahiti2
 • Tahiti-Huahine/Tahiti3