Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Chile

Luksusmatka Chile: Atacama, Patagonia ja Pääsiäissaari

Chile | Pääsiäissaari (Chile)  
San Pedro de Atacama | Torres del Paine | Santiago de Chile | Rapa Nui | Pääsiäissaari

Atacaman aavikko, Patagonian jäätiköt ja Pääsiäissaarten moai-patsaat. 5-tähden majoitusten lisäksi tänä matka tarjoaa myös 5-tähden maisemat! Kaupunkikohteena Santiago de Chile ihastuttaa modernin ja vanhanaikaisen arkkitehtuurin sekoituksellaan. Matkalla käytetään Explora Lodge -majoituksia, jotka pitävät huolta sekä luonnosta että paikallisväestöstä.

Matkan kesto
14 päivää, perillä 12 yötä
Matkan hinta
Alkaen 11 990 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Calama, San Pedro de Atacama 1 yö
Päivät 3–4 | San Pedro de Atacama 2 yötä
Päivät 5–7 | Punta Arenas 4 yötä
Päivä 8 | Santiago de Chile 1 yö
Päivät 9–11 | Pääsiäissaaret, Rapa Nui 3 yötä
Päivä 12 | Santiago de Chile 1 yö
Päivät 13–14 | Santiago de Chile – Helsinki

Matkan erityispiirteet
 • Matkan majoitukset ensiluokkaisissa 5*-ekolodgeissa
Lennot
Esimerkkilennot:
Helsinki - Madrid 16.55-20.25
Madrid - Santiago de Chile 23.55-08.30
Santiago de Chile - Calama 12.00-14.10
Calama - Santiago de Chile 09.45-11.55
Santiago de Chile - Punta Arenas 13.55-18.35
Punta Arenas - Santiago de Chile 10.05-14.40
Santiago de Chile - Pääsiäissaari 09.35-13.30
Pääsiäissaari - Santiago de Chile 15.35-22.20
Santiago de Chile - Madrid 13.05-07.00
Madrid - Helsinki 10.15-15.30
Kaukolennot LAN Peru ja Finnair
Hintaan sisältyy
• Kaukolennot
• Maiden sisäiset lennot
• Majoitukset täysihoidolla paitsi Santiago de Chilessä aamiaisella
• Explora-lodgeilla juomat
• Explora-lodgeilla tarjottavat opastetutaktiviteetit: ratsastus, veneretket ja muut ajoneuvot
• Kaikki kansallispuistomaksut: Torres del Paine National Park, Rapa Nui National Park ja Atacaman luonnonpuistomaksut.
• Kaikki kuljetukset
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Viisumit ja maastapoistumismaksut (kts. huomioitavaa)
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Chile
Pinta-ala
748 800 km²

Asukasluku
18 549 457 (arvio 2023)

Pääkaupunki
Santiago

Kieli
espanja, rapanui, aymara

Päätuotteet
kupari, kalanruoka, viini

Hallitusmuoto
tasavalta

Chile on kapea ja peräti 4 300 km pitkä maa. Niin pitkä, että se ulottuisi Inarista Kairoon. Koska leveyttä on vain 90 – 435 km, pinta-alaa kertyy vain noin kahden Suomen verran. Chilelle kuuluu paljon saaria mm. mystinen Pääsiäissaari Tyynellä valtamerellä 3 700 kilometriä mantereesta. Pohjois-Chilessä sijaitsee maapallon vähäsateisin autiomaa, Atacama. Keski-Chile kuuluu samaan ilmastotyyppiin kuin Kalifornia ja Välimeren maat, joten kasvillisuuskin on samankaltaista. Länsituulten Etelä-Chilessä sataa runsaasti ja vuorten rinteillä kasvaa ikivihreitä pyökkimetsiä.

San Pedro de Atacama

San Pedro De Atacama on pieni kaupunki pohjois-Chilessä, Bolivian sekä Argentiinan rajojen lähellä, 2407 metrin korkeudella. Ilmasto on erittäin kuivaa, sillä lähellä sijaitsee maailman toiseksi suurin suola-aavikko, Salar De Atacama. Tämä aavikko on luultavasti koko maailman kuivin paikka, jonka takia veden käyttö San Pedro De Atacamassa on erittäin rajoitettua. Kaupungista on mahdollisuus tehdä monelaisia eri retkiä ja aktiviteetteja. Muun muassa vaellusretkiä, kiipeilyä, hiekkalautailua aavikolla, tutkimusmatkailua luontoon sekä arkeologisille nähtävyyksille. Kaupungista tehdään myös paljon retkiä Bolivian puolelle Salar De Uyuniin, joka on maailman suurin suola-aavikko.

HOTELLIT

Explora Atacama, Tulur -huone (5)

Explora Atacama sijaitsee karun kauniilla Atacaman autiomaalla, vain kivenheiton päässä Puritaman kuumista lähteistä. Hotellin vieraat voivat nauttia paikallisia herkullisia ruokia sekä laadukkaita chileläisiä viinejä hotellin ravintolassa. Atacaman ympäristössä on mahdollisuus kokeilla erilaisia urheiluaktiviteetteja, mm. patikointia, pyöräretkiä ja ratsastusta. Hotellin kaikki design-huoneet ovat suunniteltu hiljaisiksi, joissa on helppo rentoutua. Lisäksi kaikista huoneista on upeat näköalat aavikolle. Hotellin palveluihin kuuluu uima-allas, puutarha ja kylpyläosasto. Atacama sopii erityisesti luonnosta ja seikkailusta kiinnostuneille. Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat, päiväretket englanninkielisellä opastuksella (hevosretket, veneretket ja kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin.

Torres del Paine

Noin 312 km pohjoiseen Punta Arenasin kaupungista sijaitsee Torres del Paine, Chilen ihmeellisen hieno luonnonpuisto. Tässä UNESCON perintökohteeksi rauhoitettussa kansallispuistossa pääsee ihailemaan jylhiä vuoristoja ja vaikuttavia jäätiköitä, sekä henkeäsalpaavia joki- ja järvimaisemia.

HOTELLIT

Explora Patagonia, Salto Chico -huone (5)

Explora Patagonia sijaitsee Torres del Painen kansallispuistossa. Puisto kuuluu UNESCON maailmanperintökohteisiin. Tämä luksushotelli tarjoaa upeat puitteet rentoutumiseen luonnonhelmassa. Hotellilta on henkeäsalpaavat näkymät Paine-harjanteelle ja graniittitorneille. Explora Patagonia antaa upean majoituselämyksen, nauttien luonnon rauhallisuudesta sekä yksityisyydestä. Hotelliin tullaan rentoutumaan ja nauttimaan irtiotosta arjesta. Tästä syystä huoneissa ei ole WIFI-yhteyttä eikä televisioita. Nämä löytyvät ainoastaan hotellin aulasta. Hotellin ravintolassa ruuan valmistuksessa käytetään korkealaatuisia raaka- aineita ja ravintolassa on tarjolla mm. laadukkaita chileläisiä viinejä. Hotellin kylpyläosastolla on uima-allas, sauna ja neljä jacuzzia, joista on näkymät kauniille turkoosinväriselle Pehoe- järvelle. Tämä järvi on valittu monesti yhdeksi maailman kauneimmaksi järveksi juuri värinsä vuoksi.  Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat rajattomasti, päiväretket oppaan vetäminä (hevos- ja veneretket + kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoon.

Santiago De Chile

Santiagon kaupungin viisi miljoonaa asukasta asuvat Tyynen valtameren rannikolla, Andien lumihuippuisten vuorten juurella. Santiago on yhtä aikaa moderni ja vanhanaikainen. Pilvenpiirtäjät halkovat sinistä taivasta, mutta sekaan mahtuu myös lukuisia vanhoja ja historiallisia, siirtomaa-ajan rakennuksia. San Cristóbal -kukkulalta voi ihailla Santiagon kaupunkia Andien vuorijonoa vasten. Santiagosta löytyy lukuisia viehättäviä kahviloita, joissa myös paikalliset mielellään kuluttavat aikaansa. Santiago hellii matkaajia herkullisilla ruuilla, maailman kuuluilla laatuviineillä ja ystävällisillä ihmisillä.

HOTELLIT

Tinto Boutique Hotel (5)

Tinto Boutique Hotel sijaitsee lähellä Santiago de Chilen historiallista keskustaa. Hotelli on erikoistunut tasokkaisiin chileläisiin viineihin. Tinto Boutique Hotel on sisustukseltaan tyylikäs sekä tarjoaa tasokasta henkilökohtaista palvelua asiakkailleen. Maukkaan ravintolan lisäksi on saatavilla huonepalvelu, joka hoitaa sovitusti ruoat huoneeseen sekä tarjoaa pesulapalvelua. Tinto Boutiguessa on uima-allasalue ja rauhallinen lounge- kirjasto. Kaikissa huoneissa on hiustenkuivaaja, minibaari, internetyhteys, ilmastointi ja TV. Matkailijat valitsivat Trip Advisorin kilpailussa tämän hotellin vuoden 2016 parhaaksi hotelliksi. 

Rapa Nui

Pääsiäissaari sijaitsee eteläisellä Tyynellä Valtamerellä, se kuuluu Chilelle ja sen espanjankielinen nimi on Isla de Pascua. Paikallisella rapanuin kielellä se tunnetaan nimillä Rapa Nui (Suuri Saari), Te pito o te henua (maailman napa) sekä Mata ki te rangi (silmät, jotka katselevat taivasta). Saaresta puhutaan joskus myös monikossa nimellä 'Pääsiäissaaret', sillä pääsaaren lisäksi siihen kuuluu kaksi pientä asumatonta naapurisaarta. Saarella on nykyisin noin 3300 asukasta, joista suurin osa asuu Hanga Roan kaupungissa. 70 % on polynesialaisia, suurin osa muista ovat peräisin Chilestä.

HOTELLIT

Explora Rapa Nui, Varúa-huone (5)

Explora Rapa Nui sijaitsee rauhallisella paikalla Pääsiäissaarella, jota kutsutaan paikallisittain Rapa Nui:ksi. Hotelli on LEED-sertifikoitu, jonka avulla pyritään vähentämään rakentamisen ja kiinteistöjen käytön aikaista ympäristökuormitusta. Huoneista on upeat näkymät ja niissä ei ole WIFI-yhteyttä eikä televisiota jotta voidaan maksimoida asiakkaan rentoutuminen luonnonhelmassa. Hotellin ulkouima-allas, kylpyläosasto ja jacuzzi tarjoavat täydellisen rentoutumiselämyksen pitkän päivän päätteeksi. Explora Rapa Nui on palkittu upeasta arkkitehtuuristaan eri palkinnoin. Hotelli sopiikin erityisesti arkkitehtuurista, luonnosta ja rentoutumisesta pitäville. Hintaan sisältyy täysihoito eli 3 ruokailua päivässä sekä baarin valikoimassa olevat talon juomat, päiväretket englanninkielisellä opastuksella (hevosretket, veneretket ja kuljetukset), sekä sisäänpääsymaksut kansallispuistoihin.

Pääsiäissaari (Chile)

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Chile.jpg

Pinta-ala
163,6 km²

Asukasluku
7 750

Pääkaupunki
Hanga Roa

Kieli
espanja ja rapanui

Päätuotteet
matkailu

Hallitusmuoto
kunta Chilen tasavallassa

Saari sijaitsee eteläisellä Tyynellä Valtamerellä, se kuuluu Chilelle ja sen espanjankielinen nimi on Isla de Pascua. Paikallisella rapanuin kielellä se tunnetaan nimillä Rapa Nui (Suuri Saari), Te pito o te henua (maailman napa) sekä Mata ki te rangi (silmät, jotka katselevat taivasta). Saaresta puhutaan joskus myös monikossa nimellä 'Pääsiäissaaret', sillä pääsaaren lisäksi siihen kuuluu kaksi pientä asumatonta naapurisaarta. Saarella on nykyisin noin 3300 asukasta, joista suurin osa asuu Hanga Roan kaupungissa. 70 % on polynesialaisia, suurin osa muista on peräisin Chilestä.

Chileen matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Chileen matkustavat lomailijat eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän maassa oleskelulle.

Ruoka-aineiden maahantuonnissa tulliviranomaiset ovat hyvin tarkkoja, etenkään hedelmiä ja lihatuotteita ehdottomasti ei saa maahan tuoda. Mikäli lainkaan epäilyttää onko pakannut laukkuunsa jotakin tullattavaa, kannattaa tullin ilmoituslomakkeella ilmoittaa, että on. Mikäli laukuista löytyy tullattavaa, jota ei ole ilmoitettu, voi tästä seurata isokin sakko.

Tulli-ilmoitus (SAG) tulee täyttää viimeistään lentokentällä. Ilmoituksen voi tehdä ennakkoon sähköisesti max 48h ennen saapumista: https:/­/­djsimple.sag.gob.cl/­ (aloita kohdasta "iniciar tramite").


Turvallisuus

Chile on turvallinen maa. Suurkaupungeissa ja väenpaljouden keskellä taskuvarkaudet ovat kuitenkin mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Arvokorut ja -kellot kannattaa jättää kotiin. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Chilessä sähkövirta on 220 V (50 Hz). Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Ei mainintaa.


Ruoka ja Juoma

Aamupala on yleensä makea. Chileläiseen keittiöön kuuluvat perinteisesti keitot, liha, kala, perunat ja laatikkoruoat.

Espanjalaiset konkistadorit toivat mukanaan eurooppalaisien keittiöiden perustarvikkeita, kuten valkosipulin, sipulin, oreganon ja viinit, jotka sulautuivat hitaasti yhteen Mapuche-alkuperäisväestön aineksiin. Chileläisessä ruokakulttuurissa voi huomata makujen ja mausteiden paljouden ja maan monimuotoisen ilmaston vaihtelut. Pitkä rannikko tarjoaa erilaisia mereneläviä ja Chile on yksi maailman suurimmista viinintuottajista. Merenelävistä tehdyistä ruoista kannattaa tutustua ainakin reneitaa, congrioa, corvinaa, locosia (merietana), jaivaa (katkarapu) ja centollaa (rapu).

Suosittelemme käyttämään teollisesti pullotettua tai keitettyä vettä. Vihannekset ja hedelmät kannattaa huuhdella hyvin. Emme suosittele pastöroimattomien maitotuotteiden nauttimista.


Ilmasto ja Sää

Chilen pituudesta johtuen Chilessä voi kokea useita eri ilmastotyyppejä aina etelän jäätiköistä pohjoisen aavikkoiseen ilmastoon. Chile on maanjäristysaltis maa ja maanjäristykset ovat tavallisia. Ohuen otsonikerroksen johdosta ultraviolettisäteilyltä suojautumiseen on syytä kiinnittää huomiota pukeutumisessa.


Pankkiasiat

Chilen valuutta on nimeltään peso (Peso Chileno). Kannattaa pitää käteistä mukana kaiken varalta. Yhdysvaltain dollarit käyvät joissakin paikoissa maksuvälineenä. Korttien käytöstä veloitetaan usein noin 6 % lisämaksu.
Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
Chilen aikavyöhyke on GMT -3. Suomen talviaikaan -5h, Suomen kesäaikaan -6h.

Valokuvaus
Etelä-Amerikan väestö on hyvin valokuvauksellista. Hyviin tapoihin kuitenkin kuuluu luvan pyytäminen kuvattavalta henkilöltä, ennen kuvan ottamista. Valokuvaamisesta saatetaan myös pyytää tippiä.

P??si?issaarille matkustavan hyvä tietää

 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/EM_2013_043_04511_D800
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/PATAGONIA-2horse
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/aeras-rapa-nui-04
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/hotel-exterior-pat-12
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/hotel-exterior-rp-58
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/paisaje-atac-01
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/paisaje-atac-12
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/paisaje-pat-14
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/paisaje-rp-31
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/patagania_sample_06
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/piscina-atac-07
 • Atacama-Patagonia-Rapa_Nui/sustentabilidad-atac-02