• OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Kenian hyvinvointi- ja safarimatka Karitan kanssa
Opastetut kiertomatkat / Kenia

Hyvinvointi- ja safarimatka Keniaan

Kenia  
Chyulu Hills | Masai Mara

Luvassa on upeita safareita, seikkailua ja hemmottelua sisältävä matka Afrikan upeimpien kansallispuistojen äärelle. Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton seikkailu Keniaan, maailman ystävällisimpien ihmisten maahan.

Aloitat matkasi Chyulu Hillsin kansallispuistosta. Majoitumme neljäksi yöksi tunnelmalliseen Ol Donyo Lodgeen, joka on yksi koko Kenian parhaimmista. Tämä upea lodge on varattu ainoastaan oman ryhmämme käyttöön. Safariajojen lisäksi voimme nauttia uskomattoman ihanasta ruoasta, erilaisista aktiviteeteista kuten patikoinnista, maastopyöräilystä ja ratsastuksesta. Tämän lisäksi voimme valita erilaisia hemmottelevia hoitoja tai vain rentoutua uima-altaalla hyvän kirjan parissa. Chyulu Hillsiltä lennämme Masai Maran kansallispuiston pohjoisosassa sijaitsevalle Mara North suojelualueelle. Seuraavat neljä yötä asumme upeassa Mara Expedition Campissä. Maran laajat tasangot ja isot eläinlaumat lumoavat matkailijan. Pääset itse kokemaan ja elämään oman kappaleen Minun Afrikkani -kirjan tarinaa.

Yksilöllisesti ryhmällemme varatut leirit ja lodget ovat rakennettu erityisesti luontoa kunnioittaen, paikallisista rakennusmateriaaleista ja paikallista työvoimaa käyttäen. Leirien henkilökunnasta ja oppaista suurin osa osa on koulutettu lähialueiden kyläläisistä, he todella osaavat "lukea" luontoa sekä eläimiä, ja heidän kanssa tunnemme olevamme täysin turvassa vaikka seikkailemmekin maailman isoimpien villieläinten keskellä. Paikallisten ihmisten vieraanvaraisuus on vertaansa vailla.

Joogaamme maailman upeimmissa paikoissa todella kirjaimellisesti luonnon keskellä. Koko matkan tavoitteena on selkeyttää omaa polkua ja omia unelmia, tarkastella omia arvoja ja omaa suhdetta luontoon. Oppia nauttimaan elämästä täysillä.

Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, upeita luontoretkiä, lukuisia safariseikkailuja ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Tämä matka on jokaiselle, joka on valmis elämänsä isoimpaan seikkailuun, rakastaa eläimiä, on kiinnostunut luonnosta sekä sen kunnioittamisesta ja suojelusta. Sinulle, joka haluat ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistasi.

Tämä voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
6 960 €
Lähdöt
 • 25.11.2024–5.12.2024
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Nairobiin, 1 yö
Päivät 2–5 | Chyulu Hills 4 yötä
Päivät 6–9 | Masai Mara 4 yötä
Päivät 1011 | Nairobi – Helsinki

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

Matkan erityispiirteet

• Matkalle mahtuu mukaan 12 matkustajaa
• Ainutlaatuiset vain omalle ryhmällemme varatut safarileirit ja lodget
• Matkalla majoitutaan korkeatasoisissa safarilodgeissa
• Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta
• Kenia on luonto- ja eläinystävän paratiisi
• Safarikohteemme ovat sitoutuneet vahvasti luonnonsuojeluun ja tukevat merkittävästi paikallisia kyläyhteisöjä.
• Liikumme malaria-alueella
• Sama aikavyöhyke Suomen kanssa mahdollistaa nopeamman palautumisen ilman aikaerorasitusta.
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Jokaisen osallistujan matkan hinnasta ohjataan yhteensä 400 €/hlö yhteistyökumppanimme non-profit organisaation Great Plains Foundationin hyväntekeväisyysprojekteihin, joilla suojellaan alueiden eläimiä ja tuetaan paikallisia kyläyhteisöjä.

Lennot
Helsinki – Istanbul 12.00–17.00
Istanbul – Nairobi 20.55–03.30
Nairobi – Chyulu Hills
Chyulu Hills – Masai Mara
Masai Mara – Nairobi
Nairobi – Istanbul 04.30–11.40
Istanbul – Helsinki 15.05–17.35
Kaukolennot Turkish Airlines
* Pidätämme oikeuden lentoaikataulun ja lentoreitityksen muutoksiin.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
- Sisäiset lennot Keniassa
- Yksityiset kuljetukset
- Esitetyt majoitukset täysihoidolla
- Kansallispuistomaksut
- Opastetut jeeppisafarit
- Retket/aktiviteetit ohjelman mukaisesti
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot.
Hintaan ei sisälly
- käsittelykulu 35 €/hlö
- Kenian viisumi 50 USD
- matkavakuutus
- hieronnat ja hoidot
- tipit paikallisille oppaille ja leirien henkilökunnalle (n. 180 USD)
- muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Nairobi
Four Points by Sheraton 4*

Lennot Istanbulin kautta Nairobiin, jonne saavumme aamuyöllä. Kuljetus hotelliin, jossa mahdollisuus virkistäytyä ja nukkua hetki lentojen jälkeen.

Päivä 2 | Nairobi – Chyulu Hills

Ol Donyo Lodge 5*  | A, L, I
Rauhallisen aamiaisen jälkeen lennämme Chyulu Hillsin kansallispuistoon, ja meidät toivotetaan tervetulleeksi Ol Donyo -lodgeen. Seuraavat päivät nautimme ihanasta ruoasta, hoidoista, safareista, patikoimme, maastopyöräilemme, ja rohkeimmat pääsevät kokemaan safarin hevosen selässä. Joogaamme luonnon keskellä mitä maagisimmissa paikoissa.

Päivät 3–5 | Chyulu Hills
Ol Donyo Lodge 5* | A, L, I

Uskomattomia päiviä unohtumattomassa paikassa ihanien ihmisten seurassa. Aamu-, ilta- ja yösafareita, sään salliessa voimme viettää yömme tähtitaivaan alla huoneidemme kattoterassilla. Pitkiä dinnereitä tähtitaivaan alla, horisontissa kajastaa Afrikan korkein vuori, majesteettinen Kilimanjaro… Tämän parempaa ei voi olla.

Päivä 6 | Chyulu Hills – Masai Mara
Expedition Camp 5* | A, L, I

Aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja lennämme Masai Maran kansallispuiston pohjoisosassa sijaitsevalle Mara North -suojelualueelle. Majoitumme upeaan tunnelmalliseen safarileiriimme. Illalla safariajo auringon laskiessa. Ah, niin ihana Kenia. Illallinen leirissämme kynttilöiden loisteessa. 

Päivät 7–9 | Masai Mara, Mara North
Expedition Camp 5* | A, L, I

Seuraavat päivät nautimme Kenian upeasta luonnosta, ihastelemme villieläimiä ja tutustumme paikallisten metsänvartijoiden toimintaan. Pääsemme myös paikallisen maasaiheimon vieraaksi, tutustumme heimon tapoihin ja perinteisiin. Joogaamme upean lodgemme terassilla kuin keskellä luontoa ilta-auringon laskiessa. Kuulemme eläinten äänet ympärillämme. Tämän lähemmäksi luontoyhteyttä emme voisi päästä.

Päivät 10–11 | Mara – Nairobi – Helsinki
Lennämme iltapäiväksi takaisin Nairobiin. Vierailemme Minun Afrikkani kirjan kirjoittaneen Karen Blixenin kotitalossa joka toimii nykyään museona. Yhteinen vimeinen illallinen. Aamuyöllä kuljetus lentokentälle. Lennot Istanbulin kautta takaisin kotiin. Kenia on jäänyt ikuisiksi ajoiksi sydämiimme. Tänne haluamme vielä palata.

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Kenia

Pinta-ala
582 650 km²

Asukasluku
53 527 936 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Nairobi

Uskonto
45 % kenialaisista on protestantteja ja 33 % roomalaiskatolilaisia. Muslimeita ja paikallisia uskontoja 20 % väestöstä.

Kieli
Englanti ja kiswahili (viralliset) sekä monia heimokieliä

Päätuotteet
Tee, kahvi ja matkailu

Hallitusmuoto
Tasavalta

Kenia on Itä-Afrikassa sijaitseva valtio, joka rajoittuu kaakossa Intian valtamereen. Kenian rajanaapureita ovat Somalia, Etiopia, Sudan, Uganda ja Tansania. Maa on saanut nimensä Kenia-vuoren mukaan, joka onkin Kenian mahtavimpia maamerkkejä ja Afrikan toiseksi korkein vuori sekä myös suosituimpia nähtvyyksiä alueella. Kenia on yhdistelmä kuuman kosteaa rannikkoa ja sisämaan kuivuutta, upeita maisemia sekä näyttäviä villieläimiä.

Kenian kansallispuistot, safaripäivät savanneilla sekä kauniit hiekkarannat ovat monen matkaajan haaveissa. Nousut Mt. Kenyalle ja aivan Kenian rajalla sijaitsevalle Kilimanjarolle ovat vaellusmatkaajien unelmissa. On helppo yhdistää vaikka kaikki nämä yhdelle Kenian lomalle. Safareilla pääset kohtaaman suuret eläimet aivan kosketusetäisyydeltä. Safarialueiden maasai-kylissä koet heimoperinteitä ja kulttuuria. Intian valtameren rannikolla Mombasan, Malindin ja Lamun ympäristön hienot hiekkarannat ovat upea päätös Kenian lomalle.

Chyulu Hills

Chyulu Hills sijaitsee Kaakkois-Keniassa Tsavon ja Amboselin kansallispuistojen välissä n. 4 tunnin ajomatkan päässä Nairobista. Sen tulivuoret luokitellaan edelleen aktiivisiksi, koska sen viimeisimmät purkaukset tapahtuivat vuonna 1856. Afrikan korkein vuori Kilimanjaro kohoaa horisontissa Tansanian puolella.

Alueelta löytyy erilaisia nisäkkäitä kuten esimerkiksi sarvikuonoja, norsuja, erilaisia kissaeläimiä kuten leijonia ja leopardeja, kirahveja ja biisoneita. Alueelta löytyy myös erilaisia käärmelajeja kuten mustamamba tai pyton ja useita erilaisia lintulajeja. Chyulu Hillsin kansallispuisto on hyvä nähtävyys myös jos pitää luolien tutkimisesta. Kansallispuisto on perustettu vuonna 1983.

Mahdollisia vaaroja alueen ekosysteemille ovat salametsästys, ylilaidunnus tai veden puute. Chyulu Hills on koti Maasaille. Maasait ovat itäafrikkalaista paimentolaiskansaa, jotka elävät pääosin Kenian ja Tansanian alueilla. He ovat yksi Afrikan tunnetuimmista etnisistä heimoista. Chyulu Hillsin yleisimmin vieraillut ajat ovat tammikuusta maaliskuuhun ja kesäkuusta syyskuuhun, mutta se on erinomainen vierailukohde ympärivuotisesti.


Masai Mara

Monille Masai Mara on toiveiden täyttymys. Maailmassa ei ole toista paikkaa, missä suuria nisäkkäitä olisi lajimäärältään yhtä paljon niin "pienellä" alueella. Nisäkkäiden kokonaismäärä on erityisen huikea kesäkuusta lokakuuhun kun noin 1,7 miljoonaa gnuantilooppia saapuvat Serengetin pohjoisosiin ja osa myös Masai Maraan. Marasta gnut suunnistavat loka-marraskuussa takaisin etelään Serengetin ruohosavanneille vasikoimaan. Mara perustettiin suojelemaan alueen ainutlaatuista eläimistöä: suojelualue kuuluu kuuluisaan Serengeti-Mara ekosysteemiin, joka käsittää noin 25.000 km². Masai Maran pinta-ala on 1500 km² ja se sijaitsee 1500 metrin korkeudessa. Idässä Loitatasangon eteläpuolella vuoret nousevat lähes 2700 metriin. Lännessä maisemaa hallitsee valtava Sirianin (Oloololo) jyrkänne, joka nousee satoja metrejä avaran ruohosavannin yläpuolelle. Kumpuilevaa maisemaa täplittävät matalat pensassaarekkeet ja tummanvihreinä juovina kiemurtelevat jokivarsimetsät. Maran eläimistö käsittää lähes kaikki Afrikan suurnisäkkäät sekä runsaasti lintuja ja matelijoita. Victoriajärven läheisyys ja ympäröivät vuoret takaavat vedensaannin ympäri vuoden, ja Maran suurissa joissa Marassa, Talekissa sekä Sandissa virtaa aina vesi. Maran savannimaisema on lumoava ja monisävyinen. Aina jossakin päin Maraa on tummanpuhuvia ukkospilviä, jota seurailevat harmaat "sadeseinämät". Samanaikaisesti kun salamat iskevät tummaa taivasta vasten auringonsäteet maalailevat kullankeltaista ruohosavannia ja syventävät jokivarsimetsien vihreän eri sävyjä. Masai Maraa voidaan syystä pitää yhtenä Afrikan ihmeistä ja ainutlaatuisena paikkana koko maailmassa.

Huomioitavaa

Kenia - huomioitavaa

Viisumit

Suomen kansalaiset tarvitsevat Keniaan matkustaessa viisumin. Sähköinen viisumi tulee hankkia ennen matkaa osoitteesta http://evisa.go.ke/. E-viisumia varten tarvittavat tiedot on lueteltu edellä mainitulla nettisivulla. Viisumin hinta on itse hankittuna 50 USD sekä palvelumaksu 1 USD, maksu suoritetaan luottokortilla. Tarvittaessa Aventura on apuna e-viisumin hakemisessa. Tällöin perimme e-viisumin hankkimisesta palveluhinnaston mukaisen käsittelykulun.

Varauduthan todistamaan seuraavat dokumentit jo ennen ensimmäistä lentoasi:

1. Passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja jossa vähintään yksi tyhjä sivu.
2. Kopio lentolipuista
3. Vahvistettu matkaohjelma tai hotelli
(4. Tulostettuna hyväksytty e-Visa.)

Huom! Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta paikallisten viranomaisten johdosta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi mahdollisen erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset ja terveys
Tarkista, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta.
Keniassa esiintyy paikoittain keltakuumetta. Kun Keniaan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta (esim. Uganda), tulee todistuksena keltakuumerokotuksesta pystyä esittämään kansainvälinen rokotuskortti keltakuumerokotusmerkinnällä. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi annos keltakuumerokotetta antaa elinikäisen suojan keltakuumetta vastaan. Mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi maahan saavuttaessa suosittelemme kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhalle keltakuumerokotustodistukselle haetaan englanninkielinen lääkärilausunto, jossa todetaan rokotuksen antavan elinikäisen suojan.
Mikäli Keniaan matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Rajavirkailijoiden käytännöissä saattaa kuitenkin olla poikkeavuuksia ja esimerkiksi lentoreitityksissä saattaa aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka mahdollisesti vaikuttavat myös rokotusvaatimuksiin. Lisäksi rokotusvaatimukset voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on mukana voimassaoleva rokotustodistus. Matkustajan tulee myös tarkistaa esimerkiksi mahdolliset koronavirusta varten tarvittavat todistukset ja määräykset. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen tai muun puuttuvan dokumentin vuoksi.
Keniassa esiintyy yleisesti malariaa, joten estolääkitystä suositellaan.
Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi. Shillingit ovat ensisijainen maksuvaluutta. Vararahaksi parhaita ovat Yhdysvaltain dollarit käteisenä. Seteleiden tulee olla vuoden 2006 jälkeen painettuja, sillä vanhempia ei vastaanoteta eikä vaihdeta.
Isoimmissa kaupungeissa sekä paljon matkailluilla alueilla ja safarilodgeilla luottokorttimaksu yleensä onnistuu. Luottokorttien toimivuuteen ei kuitenkaan voi kaikissa tapauksissa luottaa, ja esimerkiksi kaupankäynti tapahtuu pääosin käteisellä.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 5-10 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan.

Laukunkantajille hotelleissa ja lodgeissa suositellaan annettavaksi noin 0,5 USD / laukku. Safarikuljettajillemme suositellaan annettavaksi matkan lopussa 3-6 USD/päivä/henkilö kun autossa on 4-6 henkeä. MIkäli olette räätälöidyllä ns. privaattisafarilla ja opas/kuljettaja on vain 1-3 henkeä varten suosittelemme tipiksi 8-15 USD/päivä/hlö.

Aikaero
Kenian aikaero Suomeen on talvella +1 tunti ja kesällä Keniassa on sama aika kuin Suomessa.

Sähkövirta
Sähkövirta on Keniassa 240 V. Pistorasia on samanlainen kuin Iso-Britanniassa, joten suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri.

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi. Kenian suuntanumero on +254.

Ilmasto
Keniassa on hyvin vaihteleva ilmasto, johtuen tämän maantieteellisestä sijainnista. Neljä tunnistettavaa vyöhykettä kuitenkin löytyy. Länsi-Kenia on yleensä kuuma ja kohtalaisen kostea. Lämpötilat vaihtelevat 14 asteesta 36 asteeseen. Ylängöillä on yleensä miellyttävä, leudon trooppinen ilmasto. Sadekausia on kaksi; pitkät sateet maaliskuusta toukokuuhun, sekä lyhyet sateet lokakuusta marraskuuhun. Keskilämpötila vaihtelee 10 asteesta 28 asteeseen. Pohjois- sekä Itä-Keniassa lämpötilat voivat vaihdella päivän 40 asteesta yön 20 asteeseen. Tällä alueella sateet ovat harvassa ja tulevat usein myrskyjen muodossa; heinäkuu on kuivin ja marraskuu kostein. Neljäs ilmastovyöhyke on rannikkoalue, joka on kuuma ja kostea ympäri vuoden. Keskilämpötila vaihtelee 22–30 asteen välillä.

Matkustussesongit
Keniassa huhti-toukokuu on sadekautta, joka on edullisin aika matkustaa Keniaan. Sateet ovat usein kuuroja, jolloin ukkonen ja salamointi on yleistä. Tämä tuo upean ja mystisen tunnelman esim. safarille. Marras-joulukuun verrattain vähäiset sateet tuovat vehreyttä eivätkä ne rajoita matkailua, hinnatkin ovat normaalit. Sateiden vuosittainen ajankohta ei ole kiveen kirjoitettu ja vaihtelua on vuosittain. Joulun ajankohta ei tuo suurta hinnanmuutosta safarimatkalle, jos varaat sen meiltä hyvissä ajoin.

Uskonto
45 % kenialaisista on protestantteja ja 33 % roomalaiskatolilaisia. Muslimeita ja paikallisia uskontoja 20 % väestöstä.

Maastapoistumismaksu
Keniasta poistuttaessa ei tarvitse maksaa maastapoistumismaksua.

Ruoka ja juoma
Perinteinen ruoka Keniassa perustuu riisiin, mausteisiin sekä kasviksiin. Nyama choma on paikallinen erikoisuus; tämä on grillattua lihaa joka valmistetaan kivihiilen yllä ja tarjoillaan kasvis lisukkeen kera. Hotelleissa ja lodgeissa ruokahygienia on korkeatasoista. Perinteisten ruokien lisäksi tarjolla on aina länsimainenkin vaihtoehto. Suositelemme myös maistamaan tarjolla olevia erilaisia hedelmämehuja. Kenia kasvattaa maailman hienompia tee- ja kahvilajeja, joita kannattaakin ostaa tuliaisiksi. Keniassa on perinteisesti pantu olutta jo vuosikymmeniä. Paikalliset oluet ovat Tusker, White Cap sekä Pilsner. Kenian vesijohtovesi ei ole juomakelpoista. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti

Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Matkalle mukaan (safarit)
Kiikarit (suosittelemme jokaiselle omia kiikareita, huom. myös pariskunnille molemmille omansa), kameratarvikkeet ja muistikortteja, varaparistoja/akkuja.

Päiväaikaan pärjää mukavasti shortseissa, T-paidassa ja sandaaleissa tai lenkkareissa. Iltaisin hotelleissa ja lodgeissa on rento safarihenkinen pukeutumistyyli eli suosittelemme puuvillaisia pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja (myös mahdollisten hyttysten varalta). Aamuisin ja iltaisin puistoajoilla saattaa olla hyvinkin viileää, joten kevyt lämmin neule ja tuulenpitävä pusakka mukaan. Safareilla voi paikoitellen pöly lentää, joten kevyt hengityssuojain (buffi, huivi tms.) kannattaa myös pakata.

Lisäksi mukaan pieni päiväreppu tai kassi, jossa voi säilyttää henkilökohtaiset tavarat päivämatkojen aikana. Matkalaukut ovat maastoautojen tavaratilassa. Tavaratilat safariautoissa ovat hyvin rajalliset, joten toivomme pakkaamaan matkatavarat ainoastaan pehmeisiin kasseihin. Päähine, aurinkovoiteita (korkea suojakerroin), kosteuspyyhkeitä, käsien desinfiointigeeliä, pieni linkkuveitsi (huomioi pakkaamisessa turvallisuusohjeet lentomatkoilla). Jalkineet, jotka ovat sisään ajetut. Jos otat mukaan sandaalit, niin suosittelemme hyvin istuvia remmillisiä sandaaleita safarille. Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa Suomesta mukaan, toki sitä saa myös paikan päältä tarvittaessa.

HUOM! Mikäli lennät sisäisen lennon esim. Keniassa ja/tai Tansaniassa tarkistathan matkatavarasäädökset ko. lennon osalta erityisen tarkasti. Monilla lentoyhtiöillä, jotka lentävät vain sisäisiä lentoja matkatavaroita saa olla korkeintaan 15 kg/hlö.

Yleistä

 • Kenian hallitus on kieltänyt muovipussien käytön Keniassa ja kiellon rikkomisesta saattaa seurata rangaistus. Muovista valmistettujen pussien tuomista maahan tulee siis välttää. Lennoilla käsimatkatavaroihin pakattavat nesteet tulee kuitenkin sijoittaa läpinäkyvään pussiin. Tällaiset uudelleensuljettavat pussit voi Keniaan saavuttaessa jättää lentokentälle. Vaihtoehtoisesti käsimatkatavaroihin sijoitetut nesteet voi pakata esimerkiksi silikonista valmistettuun läpinäkyvään pussiin, sillä tällaiset eivät ole tämänhetkisen kiellon piirissä.
  5.6.2020 on astunut voimaan myös kaiken kertakäyttömuovin Kenian kansallispuistoissa kieltävä määräys. Tämän kiellon mukaisesti kertakäyttömuovin, kuten muovipullojen, kertakäyttöastioiden ja pillien vienti kansallispuistoihin, rannoille, metsiin ja suojelualueille ei ole sallittua.
  Huom! Kieltoa koskevat käytännöt ja määräykset voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaisista johtuen.
 • Tupakointi julkisilla paikoilla on kielletty Keniassa. Hotelleissa, lodgeissa ja kaupungeissa tupakointi on mahdollista erikseen merkityillä alueilla.
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-140
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-144
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-157
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-170
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-24
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-243
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-279
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/2019-GreatPlains-olDonyoLodge-AHoward-37
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/Kenya_MaraExpeditionCamp-2
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/Kenya_MaraExpeditionCamp-3
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/Kenya_MaraExpeditionCamp-4
 • Valtiot/Kenia/2020/KARITA/Kenya_MaraExpeditionCamp
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Hyvinvointimatka Italian Apuliaan/Pugliaan

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Intian hyvinvointimatka Keralassa
> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa
> Sri Lankan ja Malediivien hyvinvointimatka


Haluatko lisäpäiviä?

Kapkaupunki
Namibia
Seychellit


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista