• OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Nepalin hyvinvointimatka Karitan kanssa
Opastetut kiertomatkat / Nepal

Hyvinvointimatka Nepalin Himalajalle

Nepal  
Kathmandu | Pokhara

Luvassa on seikkailuntäyteinen "life-changing"-matka Himalajalle maailman korkeimpien lumihuippujen luo. Nautimme lämmöstä ja Katmandun värikkäästä katukulttuurista. Vaikka liikumme Himalajan vuoristossa on aurinko kuuma ja päivälämpötilat liikkuvat +2030 asteen välillä. Vuorilla Pokharassa rentoudumme järven rannalla sekä vuorten huipulla ihastellen uskomattoman eeppisiä maisemia. Hotellimme ovat jälleen erittäin tasokkaita ja nepalilaisten vieraanvaraisuus on vertaansa vailla.

Joogaamme maailman upeimmissa maisemissa Himalajan vuorten kupeessa. Hyödynnämme maagista ja voimallista vuorten energiaa joogatuntien teemoissa. Voiko tämän voimallisempaa paikkaa olla! Joogatuntien ja koko matkan tavoitteena selkeyttää omaa polkua, omia arvoja ja unelmia ja oppia nauttimaan elämästä täysillä. We are so worth it! Tunneilla käytetään myös ah, niin ihania eteerisiä öljyjä syventämässä tunnin teemaa. Tutustumme myös singing bowl terapiaan ja voimme ostaa mukaan maljat kotiin tuliaisiksi.

Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, seikkailuntäyteisiä retkiä, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Annamme myös hyvän kiertää vieraillessamme paikallisessa lasten orpokodissa (tästä ohjeistus lähempänä matkaa).

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää seikkailusta ja elämyksistä, hyvästä ruuasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa terveellistä ja hyvää nepalilaista ruokaa, ehkä muutama lasi skumppaa.

It's all about balance!

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Tämä voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel. Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Nepaliin.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
3 890 €
hlö/2-hengen jaetussa huoneessa
Lähdöt
 • 10.10.2025–22.10.2025
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Kathmandu
Päivät 2–4 | Kathmandu 3 yötä
Päivät 5–10 | Pokhara 6 yötä
Päivä 11 | Kathmandu 1 yö
Päivä 12 | Delhi 1 yö
Päivä 13 | Delhi – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Matkalle mahtuu mukaan 14 matkustajaa
* Matkalla majoitutaan kahden hengen huoneissa
* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta
* Vaikka liikumme Himalajan vuoristossa on aurinko kuuma ja päivälämpötilat liikkuvat +20-30 asteen välillä
* Matkan hintaan sisältyy kaikki ateriat Nepalissa matkan aikana
* Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
10.10. Helsinki - Delhi 18.30–05.20 +1
FINNAIR
11.10. Delhi - Kathmandu 12.55–14.55
Air India
21.10. Kathmandu - Delhi 15.55–17.35
Air India
22.10. Delhi - Helsinki 07.40–14.15
FINNAIR
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Majoitus 10 yötä
- Ateriat matkan aikana
- Kaikki kuljetukset ilmastoiduissa autoissa
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot
- Juomavesi
- Suomalaisen matkanjohtajan Karitan sekä paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Toimistomaksu 35 eur/hlö
- Nepalin viisumi 30USD/hlö maksetaan
saavuttaessa
- Intian viisumi 25USD/hlö online
- Spa-hoidot
- Juomat aterioilla
- Vakuutukset
- Tipit
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 12 | Helsinki – Kathmandu
Hotel Yak and Yetiwww.yakandyeti.com
Saapuminen Kathmanduun. Kuljetus hotelliimme. Lentojen jälkeen rentoutumista hotellissa.

Päivä 3 | Kathmandu
Hotel Yak and Yeti
Aamun lempeä super slow flow -jooga, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään tutustumme nepalilaiseen singing bowl terapiaan. Lounaan jälkeen lähdemme opastetulle Kathmandun kaupunkikierrokselle. Vierailemme myös paikallisessa orpokodissa. Illallinen hotellilla.

Päivä 4 | Kathmandu
Hotel Yak and Yeti
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Pashupatinathin hindu temppeliin sekä Boudhanathin stupaan. Iltapäivällä meillä on mahdollisuus ottaa hoitoja. Illan pitkä yin-jooga ja illallinen hotellilla.

Päivä 5 | Pokhara
Rupakot Resortwww.rupakotresort.com
Joogan ja aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Pokharaa. Ihailemme matkan aikana upeita vuoristomaisemia. Bussimatkan kesto n. 7-8 tuntia. Matkan aikana pydähdys jossa syömme lounaan. Saavumme illan suussa upeaan vuoristohotelliimme. Illallinen hotellillamme.

Päivä 6 | Pokhara
Rupakot Resort
Auringonnousu Himalajan lumihuipuille on mieleenpainuva. Aamujoogan jälkeen nautimme aamiaisen upeissa maisemissa. Iltapäivällä teemme mieleenpainuvan kävelyretken lähivuoristossa. Illan pitkä yin ja illallinen.

Päivä 7 | Pokhara
Pavilions
www.pavilionshotels.com

Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen suuntaamme seuraavaan hotelliimme alas vehreään laaksoon. Iltapäivä aikaa rentoutua hotellissamme. Illan pitkä yin-jooga ja illallinen hotellillamme.

Päivä 8 | Pokhara
Pavilions
Joogaa ja hoitoja – chilling day. Iltapäivällä retki tutustuen Pokharan nähtävyyksiin. Illan pitkä yin sekä illallinen hotellillamme.

Päivä 9 | Pokhara
Pavilions
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja kirjaudumme ulos hotellista. Siirrymme seuraavaan upeaan hotelliimme patikoiden. Rentoutumista leirissämme. Illallinen hämärän laskeutuessa.

Päivä 10 | Pokhara
Pavilions
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen rentoutumista ennen retkeämme Sarangkotiin World Peace stupalle. Näkymät stupalta ovat henkeäsalpaavat. Alkuillasta palaamme takaisin ihanaan hoteliimme. Illan pitkä yin ja illallinen.

Päivä 11 | Kathmandu
Traditional comfort
Aamiaisen jälkeen kuljetus paikalliselle lentokentälle. Sisäinen lento takaisin Kathmanduun. Maisemat lennolla Himalajan korkeimmille huipuille ovat ikimuistoiset. Kathmanduun saapumisen jälkeen teemme ostoksia ja pakkaamme laukkumme kotimatkaa varten. Yhteinen illallinen

Päivä 12 | Kathmandu - Delhi
Holiday Inn Delhi airport
Lento Delhiin. Majoitumme lentokenttähotelliin.

Päivä 13 | Delhi – Helsinki
Lento Helsinkiin.

 

Kohde-esittely

 

Nepal
Pinta-ala
140 800 km²

Asukasluku
30 327 877

Pääkaupunki
Kathmandu

Uskonto
81,3% hinduja, 9% buddhalaisia, 4,4% muslimeja, 3% kiratisteja, 1,4% kristittyjä

Kieli
nepal (gurkhali)

Valuutta
Nepalin rupia (NPR)

Päätuotteet
matkailu, matot, tekstiiliteollisuus, riisi, juutti, sokeri, tupakka

Hallitusmuoto
liittotasavalta

Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä vuoristokansoista ja mielenkiintoisesta historiastaan. Nepalissa riittää tekemistä ja näkemistä loputtomiin. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille maailman korkeimmille vuorille. Chitwanin luonnonpuistossa voit bongata sarvikuonoja ja elefantteja villieläinsafarilla Terain trooppisella tasanko alueella. Kathmandu, Patan ja Bhaktapur ovat kolme muinaista kuningaskuntaa kiven heiton päässä toisistaan. Kaupunkien itämaiseen tyyliin rakennetut vanhat rakennukset ja temppelit kuvittavat Kathmandulaakson rikasta kulttuuriperinnettä.

Namaste, tervehtii ystävällinen vastaantulija vuoristopolulla. Rauha on käsinkosketeltavaa ja maisemat henkeäsalpaavan kauniita.

Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta sijaitsee Nepalissa. Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä ja vieraanvaraisista vuoristokansoistaan sekä mielenkiintoisesta historiastaan. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille vuorille.


Kathmandu

Kathmandu on Nepalin pääkaupunki, joka sijaitsee hedelmällisessä subtrooppisessa Kathmandulaaksossa, joka on maan vaurainta aluetta. Kathmandu on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, sen pyhät temppelit ja aukiot upeine rakennuksineen kertovat rikkaasta kulttuurista ja perinteestä. Vastakohdaksi lukuisat modernit kaupat ja ravintolat kertovat länsimaalaistuneen kulttuurin ja talouden kasvusta.

HOTELLIT

Hotel Yak & Yeti (4)

Tämä hienostunut palatsinomainen hotelli sijaitsee Kathmandun sydämessä. Hotellin arkkitehtuurissa yhdistyvät taidokkaasti kaksi erilaista tyyliä, 100-vuotias palatsirakennus sekä moderni design. Hotellia somistavat suihkulähteet ja puutarha-alueet. Hotellissa on 270 viihtysää huonetta jotka ovat hyvin varusteltuja. Huoneissa on puhelin, televisio sekä minibaari. Hotellissa on ravintola, baari, kahvila, kasino, uima-allasosasto, tenniskenttä, sauna, kuntoilukeskus sekä kylpylä.

Pokhara

Pokhara on tunnettu Phewa Tal -järvestä, vuorinäköalastaan, lukemattomista hyvistä ja halvoista ravintoloistaan sekä sadoista majataloistaan. Se on Kathmandun jälkeen toiseksi suosituin kohde Nepalissa. Kaupunki toimii aloituspaikkana Nepalin kuuluisimmille vaelluksille sekä raftingretkille. Sen rauhallinen ilmapiiri on ansaittua lepoa ja miellyttävää vaihtelua Kathmandun ihmisvilinän tai raskaan vaelluksen jälkeen.

Nepaliin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Kathmandun lentokentälle. Viisumi maksaa 30 USD (oleskelun maksimikesto 15 vuorokautta) tai 50 USD (oleskelun maksimikesto 30 vuorokautta). Korkeintaan 15 päivää ennen maahan saapumista täytetty viisumilomake nopeuttaa toimintaa rajalla. Vaellusmatkalle lähtevä tarvitsee kaksi passikuvaa vaelluslupia varten.

HUOM! Edellä mainitut hinnat voivat paikallisista viranomaisista johtuen muuttua ilman erillistä ilmoitusta.?


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Nepalissa 220V.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Nepalilainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Intia ja Tiibet. Nepalilaisen ruoan perusraaka- aineita ovat linssit, riisi sekä vihannekset. Yleensä vihannekset joko paistetaan öljyssä tai keitetään miedolla lämmöllä. Lihaa käytetään sen saatavuuden mukaan. Hindulaisessa uskonnossa lehmä on pyhäeläin, joten tämän lihan syönti ei ole hyväksyttävää. Nepalilaisessa ruossa käytetään paljon erilaisia mausteseoksia, jotka sisältävät esimerkiksi inkivääriä sekä sipulia. Erityisen suosittuja ovat currylla maustetut ruoat, ruoka ei ole kuitenkaan polttavan tulista. Hedelmiä käytetään myös vuodenajan ja saatavuuden mukaan. Suosittu juoma on Nepalilainen tee, johon on sekoitettu lämmitettyä vuohenmaitoa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Nepalissa vallitsee useita eri ilmastotyyppejä subtrooppisesta aina Pohjois-Euroopan kaltaiseen ilmastoon. Monsuunit kastelevat osaa maasta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoleenväliin asti. Katmandussa päivälämpötila kohoaa 15 asteen yläpuolelle. Monsuunisateiden jälkeen, syyskuun puolivälistä marraskuulle, on suosituin ja vilkkain aika vuodesta vierailla ja vaeltaa Nepalissa. Maaseutu on vielä vehreää monsuunin jäljiltä ja useat värikkäät kukat kukkivat. Lumisateet alkavat jälleen loka-marraskuussa. Talviaikaan Nepalissa on hiljaisempi kausi ja korkeammilla rinteillä on runsaammin lunta ja keskilämpötilat ovat alimmillaan koko maassa.

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (npr).1 € = n. 100 NPR. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Varaa käteistä rahaa euroina. Kathmandussa on pankkiautomaatteja, jotka hyväksyvät Visa ja MasterCard -kortit.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Parasta aikaa matkustaa Nepaliin on loppusyksystä tai alkukeväästä. Silloin lämpötilat ovat miellyttäviä ja sademäärä pientä.

Aikaero Suomeen
+3 h 45 min

Tavat ja kulttuuri
Nepal haastaa matkaajan monin tavoin. Miten kunnioittaa paikallisia tapoja ja uskomuksia sekä samalla minimoida oma vaikutus kulttuuriin ja ympäristöön. Fyysinen kosketus sukupuolten välillä julkisesti on kohteissa harvinaista. Tervehdittäessä ei kätellä, vaan tervehtiminen suoritetaan asettamalla omat kämmenet vastakkain ja kumartamalla. Sormella osoittaminen ei kuulu paikallisiin hyviin tapoihin, ei edes suunnan näyttäminen. Käytä oikeaa, tai mieluummin kumpaakin kättä ottaessasi vastaan jotain ojennettua. Älä osoita jaloilla ihmisiä tai uskonnollisia esineitä. Kuvaaminen sisällä luostareissa on lähes poikkeuksetta kielletty.

Turismi on jo vaikuttanut useisiin alueisiin kohdemaissamme. Muutama tärkeä asia tulisi pitää mielessä näillä alueilla liikuttaessa:
• Paikallisia lapsia ei tule rohkaista kerjäämään antamalla heille makeisia, rahaa, kyniä tai muita lahjoja.
• Luostareiden pääsymaksut menevät paikallisviranomaisten hyväksi. Jos tahdot tehdä lahjoituksia, tee se jättämällä raha alttarille tai keräys- lippaaseen.
• Älä osta tuotteita, joiden valmistukseen on käytetty uhanalaisia lajeja.
• Kysy aina lupa, jos haluat ottaa valokuvia paikallisista.
• Älä kanna mukanasi poliittisesti arkaa materiaalia, äläkä aseta paikallisia tukalaan tilanteeseen jakamalla sellaista materiaalia.
• Vältä politiikasta puhumista paikallisten oppaiden kanssa. Voit saattaa heidät hankaluuksiin tekemällä niin.
• Pukeudu ja käyttäydy arvokkaasti vierailtaessa luostareissa. Peitä käsivarret ja sääret
• Buddhalaiset luostarit ja patsaat kierretään aina kellonsuuntaisesti.

 • Nepal_Karitan_kanssa/A31A9165
 • Nepal_Karitan_kanssa/DJI_0076-1
 • Nepal_Karitan_kanssa/DJI_0143
 • Nepal_Karitan_kanssa/IMG_6892
 • Nepal_Karitan_kanssa/IMG_7036
 • Nepal_Karitan_kanssa/IMG_7129
 • Nepal_Karitan_kanssa/KARRI-2
 • Nepal_Karitan_kanssa/KARRI-3
 • Nepal_Karitan_kanssa/KARRI-4
 • Nepal_Karitan_kanssa/KARRI-5
 • Nepal_Karitan_kanssa/KARRI
 • Nepal_Karitan_kanssa/TPH-Room-11019
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Hyvinvointimatka Italian Apuliaan/Pugliaan

> Kenian hyvinvointi- ja safarimatka

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Intian hyvinvointimatka Keralassa
> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa
> Sri Lankan ja Malediivien hyvinvointimatka


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista