• OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä
  • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä
Opastetut aktiivimatkat / Norja

Jäätikkökurssi Pohjois-Norjan Lyngenissä

Norja  
Lyngen

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme!

Kesällä 2024 järjestämme yhdessä Adventure Partnersin kanssa jälleen viiden päivän jäätikkökurssin Steindalsbreenilla Pohjois-Norjan Lyngenissä.

Kurssi sopii kaikille vuorivaelluksesta ja kiipeilystä kiinnostuneille. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta jäätiköillä liikkumisesta. Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja -rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. Iltoina keskitymme nauttimaan hyvästä seurasta ja kauniista maisemista, sekä tulevan päivän suunnitteluun ja teoriaopetukseen. Kokonaisuus on hyvin sovitettavissa osallistujien toiveiden mukaan.

Oppaana kurssilla toimii Aventuran vaellus- ja kiipeilymatkoista vastaava Kari Heimonen.

Kysy lisää kurssista toimistoltamme!

Matkan kesto
5 päivää
Matkan hinta
780 €
Lähdöt
  • 8.7.2024–12.7.2024
  • 13.7.2024–17.7.2024
VARAA MATKA
  •  
    Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkan erityispiirteet

• Asiantunteva suomalainen opas
• Maksimiryhmäkoko kurssilla on 6 henkilöä.
• Sääolosuhteet vuoristossa ovat hyvin vaihtelevat
• Majoitumme ryhmälle varatussa yksityisessä tuvassa kurssin ajan.

Lennot
- Matka ei sisällä lentoja.
Hintaan sisältyy
- Kurssin asiantunteva opastus
- Majoitus Steindalshyttalla 4 yötä
- Kaikki tarvittavat kiipeilyvarusteet
Hintaan ei sisälly
- Kuljetuksia Lyngeniin
- Ruokailut
- Matkavakuutus.

Päiväohjelma

Päivä 1: Tapaamme iltapäivällä 13.7. Steindalenin pienessä kylässä. Pakkaamme varusteet ja lähdemme patikoimaan kohti Steindalshyttaa, joka toimii majapaikkanamme seuraavat 4 päivää. Käymme läpi kurssilla tarvittavat kiipeilyvarusteet sekä käymme läpi seuraavien päivien ohjelmaa.

Päivä 2: Harjoittelemme kuivalla/paljaalla jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoja. Harjoittelemme myös köysistössä liikkumista jäätikön jyrkemmissä osissa varmistuksia hyväksi käyttäen. Käymme läpi lumiankkurien käyttöä ja itsensä pysäyttämistä jäähakkua käyttäen, eli ns. self-arrestia.

Päivä 3: Tämän päivän omistamme täysin railopelastukselle. Teemme päivän aikana useamman railopelastusharjoituksen Steindalsbreenin jäätiköllä.

Päivä 4: Käymme läpi liikkumista lumipeitteisellä jäätiköllä. Opettelemme arvioimaan railojen päällä olevien lumisiltojen kantavuutta ja navigoimista ympäristössä, jossa on paljon railoja.

Päivä 5:  Kurssin viimeisenä päivänä pyrimme toteuttamaan kurssilaisten itse suunnitteleman pidemmän retken lähialueiden jäätiköillä. Antoisan ja opettavaisen päivän jälkeen kurssin yhteenveto jonka jälkeen kotimatka voi alkaa.


Kurssiohjelmaan voi tulla muutoksia olosuhteista ja säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville.

 

Kohde-esittelyt

 

Norja

http://www.sciencekids.co.nz/images/pictures/flags96/Norway.jpg

Pinta-ala
385 178 km2

Asukasluku
5 467 439

Pääkaupunki
Oslo

Kieli
norja

Uskonto
70,6% evankelisluterilaisia, muita kristillisten uskontokuntien edustajia 4%, muslimeja 1,8% ja muita 8%

Valuutta
Norjan kruunu

Päätuotteet
öljy ja maakaasu, kala, laivat, mineraalit, puutavara, paperi, sellu ja kemianteollisuudentuotteet sekä tekstiilit.

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia

Norjan kuningaskunta on perustuslaillinen monarkia Pohjois-Euroopassa. Maa kuuluu Pohjoismaihin ja Skandinaviaan. Se on Ruotsin länsi- ja Suomen pohjoisnaapuri, ja sillä on yhteistä rajaa myös Venäjän kanssa. Norjan alueisiin kuluu myös Huippuvuoret sekä muita merentakaisia alueita. Vuonot ja vuoret ovat Norjan maiseman keskeisiä elementtejä. Norjassa on inhimillisen kehityksen indeksin mukaan maailman korkein elintaso. Maan vaurauden perustana ovat energiavarat: öljy, maakaasu ja vesivoima. Myös kalastuksessa ja kalankasvatuksessa Norja on maailman johtavia maita. Maassa puhutaan norjaa, jota kirjoitetaan kahdella eri kirjakielellä (kirjanorja ja uusnorja), ja kolmea saamelaiskieltä. Norja on menestyvä talviurheilumaa, joka on järjestänyt kahdet olympialaiset. Norja kuuluu Natoon mutta on jättäytynyt Euroopan Unionin ulkopuolelle. Se on kuitenkin EFTAn jäsenenä mukana ETA-alueessa.


Norjaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Norjaan ei tarvita viisumia Suomesta matkustettaessa.


Turvallisuus

Pääpuolin turvallinen maa matkustaa, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisiaYleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

230 V ,50 Hz, eurooppalaiset pistokkeet. Adapteria ei tarvita.


Ruoka ja Juoma

Norjalainen ruoka on melko yksinkertaista ja skandinaavista. Runsaan kalastuksen ansiosta kalaa ja mereneläviä syödään paljon. Lihasta syödään eniten lammasta ja hirveä.

Hanavesi on Norjassa juomakelpoista.


Ilmasto ja Sää

Lauhkea meri-ilmasto vallitsee rannikolla. Matalapaineet ja kovat tullet tulevat Atlantilta. Maan eteläosassa on suuremmat sademäärät kuin pohjoisessa. Arktinen ilmasto vallitsee vuorilla. Talvella on lunta, pakkasta ja kovia tuulia. Oslon seuduilla on yleensä kylmempi talvi, lämpimämpi ja kuivempi kesä verrattuna rannikkoalueeseen.

Maan ilmasto on paljon leudompi Golfvirran ansiosta. Norjassa on lämpimämpi ilmasto verrattuna Alaskaan, Grönlantiin ja Siperiaan vaikka ne ovat yhtä kaukana pohjoisessa.


Pankkiasiat

Valuuttana on Nok, eli Norjan kruunu.