Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Sukellusmatka Bonaire ja Curacao

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)  
Bonaire (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)

Alankomaiden Antillit (Alankomaat)


Pinta-ala
180 km²

Asukasluku 
290 877 (12/2019)

Pääkaupunki 
Oranjestad

Kielet 
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Alankomaiden Antillit koostuvat kahdesta saariryhmästä, suojanpuolen saarista ja tuulenpuolen saarista. Suojanpuolen saaret tunnetaan paremmin nimellä ABC-saaret, eli Aruba, Bonaire ja Curacao. Nämä sijaitsevat Venezuelan rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäisiä ja mäkisiä eikä niillä ole juuri mahdollisuuksia maanviljelyyn. Ilmasto on trooppinen.

Bonaire on saarista paras sukeltamisesta kiinnostuneille matkaajille, Aruballa on pisimmät ja kauneimmat hiekkarannat. Curacao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Bonaire (Alankomaat)

Lippu

Pinta-ala
288 km²

Asukasluku
20 104 (12/2019)

Pääkaupunki
Kralendijk

Kieli
Hollanti

Päätuotteet
Öljy, suola

Bonaire on Alankomaihin kuuluva saari Karibianmerellä. Se on oma erityisasemassa oleva kuntansa. Yhdessä Aruban ja Curaçaon kanssa se muodostaa ABC-saariksi kutsutun saariryhmän Venezuelan rannikon edustalla. Saaren kaksi kaupunkia ovat Kralendijk (pääkaupunki) ja Rincon. Virallisen kielen hollannin lisäksi saarella puhutaan papiamentoa, englantia ja espanjaa. Bonaire oli vuoteen 2010 asti osa Alankomaiden Antilleja, joka hajotettiin 10. lokakuuta. Bonaire, Saba ja Sint Eustatius saivat erityskunnan aseman, ja Sint Maartenista ja Curaçaosta tehtiin autonomisia valtioita.

HOTELLIT

Captain Don's Habitat (3)

Captain Don’s Habitat on perustettu jo 1976 jolloin ympäristöaktivisti Don Stewart saapui Bonairen saarelle ja ihastui paikkaan niin että jäi sinne. Hänen rakkautensa ympäristöön ja vedenalaiseen maailmaan on näkyvillä myös hotellin sisustuksessa ja toiminnassa. Hotellin sähkö on tuotettu aurinkopaneelein ja huoneiden suunnittelussa on huomioitu jokainen pieni yksityiskohta niin että hotellin toiminnasta on mahdollisimman vähän haittavaikutuksia herkkään ekosysteemiin joka elää Captain Don’s Habitatin edessä. Hotellin vehreällä alueella asuu myös monia lintulajeja ja liskoja. Hotellin jokainen huone on ilmastoitu ja niissä on TV, jääkaappi, hiustenkuivaaja, kahvinkeitin, pieni terrassi/parveke ja internetyhteys. 

Bonaire tarjoaa kaiken kaikkiaan 86 sukellusspottia ja sieltä löytyy 57 eri korallilajiketta ja 350 rekisteröityä kalalajia. Sukelluskohteisiin pääsee joko helposti suoraan rannalta tai venekuljetuksella. Captain Don’s Habitatissa on 5 tähden PADI sukelluskeskus. Rantasukellukset hotellilta ovat maailmanluokan parhaimmistoa. 


Curacao (Alankomaat)

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki 
Willemstad

Kielet
Hollanti, papiamento

Hallitusmuoto
Itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaiden Antilleihin. Pääkaupunki Willemstadin arkkitehtuuri on upeaa ja täynnä hollantilaisia vaikutteita. Kaupungin keskusta on yksi UNESCON maailmanperintökohteista. Willemstadista löytyy paljon tasokkaita ravintoloita, kahviloita sekä baareja. Saari on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

HOTELLIT

Lions Dive Beach Resort (4)

Lions Dive Beach Resort sijaitsee rannalla saaren lounaisosassa. Willemstadiin on viiden minuutin ajomatka. Hotellilla on ilmainen kuljetus kaupunkiin kaksi kertaa päivässä. Hotelli on rakennettu karibialaiseen tyyliin ja sitä ympäröi trooppinen puutarha. Hotellissa on oma suojaisa ranta, 2 uima-allasta ja 2 ravintolaa. Ilmastoiduissa huoneissa on jääkaappi, televisio, puhelin, tallelokero sekä parveke tai terassi. Hotelli sopii mainiosti perheille ja tarjolla on lisämaksusta isompia 2 makuuhuoneen huoneistoja.