Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Sint Marteen (Alankomaat)/Saint-Martin (Ranska)

Luksusmatka – Karibianmeren saaret Saint Martin ja Dominica

Saint-Martin (Alankomaat ja Ranska) | Dominica  
Marigot | Portsmouth

Tämä matka yhdistää upeasti kaksi hyvin erilaista Karibian saarta; Saint Martinin, upean rantanautiskelijan paratiisi ja Dominican todelliset luontoparatiisin. Molemmille saarille on valittu hotellit joissa saat nauttia luonnonrauhasta sekä yksityisyydestä. Hotelleilta käsin pääset nauttimaan vesiurheilulajeista, rentouttavista hieronnoista ja muista hemmoitteluhoidoista tai hotellin ulkopuolelta löytyvistä luontonähtävyyksistä.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma
Päivä 1 | Lennot St. Martinille
Päivät 1–4 | Marigot (Saint Martin) | Belmond La Samanna, 1 Bedroom Beachfront Suite, aamiainen 4 yötä
Päivät 5–9 | Portsmouth (Dominica) | Secret Bay, Ylang Ylang, täysihoito, 5 yötä
Päivät 10–11 | Dominica – Helsinki
Matkan erityispiirteet

- 5*-majoitusvaihtoehdot 
- Yksityisyyttä haluaville ja luonnonrauhasta pitäville. 
- Barefoot luxury -tyylin majoitusta erityisesti Dominicalla.

Lennot
Helsinki – Amsterdam 07.00–08.50
Amsterdam – Sint Maarten 11.30–15.55
Sint Maarten – Dominica 09.10-10.40
Dominica - Sint Maarten 11.05 - 13.15
Sint Maarten - Amsterdam 17.25–08.00 +1
Amsterdam – Helsinki 10.00-13.20
Kaukolennot KLM
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Lentolippujen hintaan sisältyvät verot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Tipit
- Mahdolliset viisumit ja maastapoistumismaksut (kts. Huomioitavaa)
- Matkavakuutus
- Henkilökohtaiset kulut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Dominica
Pinta-ala
750 km²

Asukasluku
74 656 (arvio 2023)

Pääkaupunki
Roseau

Kieli
Englanti (virallinen kieli)

Päätuotteet
Mango, papaija ja guava, kahvi, patsuli, leikkokukat, lääkealoe

Hallitusmuoto
Tasavalta

Dominican liittovaltio on pieni saarivaltio Karibianmerellä, joka itsenäistyi vasta vuonna 1978 oltuaan pitkään brittien hallinnoima alue. Ranskalaiset hallinnoivat maata 1630-luvulta lähtien ennen kuin se luovutettiin takaisin Britannialle solmittaessa Pariisin rauha 1783. Dominicalla puhutaankin virallisen kielen englannin lisäksi sekä ranskan- että englanninkreolia.

Dominican saari kohoaa merestä n. 1 500 metriin ja sen maaperä on vulkaanista. Rehevä sademetsä peittää suurimman osan saarta ja saaren itärinteet kuuluvatkin maailman sateisimpiin alueisiin, jonka ansiosta siellä viljellään paljon hedelmiä, vihanneksia ja juureksia. Unescon maailmanperintökohteessa, Morne Trois Pitonsin kansallispuistossa on paljon kuumia lähteitä, jokia, vesiputouksia ja järviä, sekä yksi "kiehuva järvi". Saarella elää useita eri lintulajeja, joista kotoperäiset keisariamatsoni ja dominicanamatsoni ovat harvinaisia. Dominica on onnistunut ainoana itäisen Karibian saarena säilyttämään osan alkuperäisväestöstään - kalinagoista.

Dominicalla on aina keskitytty luonnonläheisyyteen, sillä se on iso osa paikallisten elämää ja myös turismi pohjautuu sen monimuotoisuuteen. Saarella kiellettiin kertakäyttöiset muovituotteet tammikuussa 2019. Tämän lisäksi saarelle tuotavien biohajoavien tuotteiden verotusprosentti laskettiin nollaan.

Portsmouth

HOTELLIT

Secret Bay (5)

Niin kuin monet muutkin hotellit, myös Secret Bay on saanut alkunsa unelmasta jolla havitellaan kotoisaa paikkaa luonnonhelmassa. Tämän palkitun boutique- hotellin löydätkin sademetsän siimeksestä Portshmouthin kaupungin läheltä. Hotellilla on kahdeksan lodgea, joista kaikista on upeat näkymät merelle. Lodget ovat rakennettu metsän siimekseen kallionseinämälle, joten täällä yöpyvät voivat olla varmoja yksityisyydestään. Hulppeat näkymät avautuvat omalta isolta parvekkeeltasi, jossa voit halutessasi syödä myös päivän kaikki ateriat aamiaisesta päivälliseen. Hotellin puutarhoissa kasvavat mausteet koristavat lautastasi ja niistä tehdään myös erilaisia tee-juomia. Hotellin huippukokit valmistavat ruokasi paikallisesti kasvatetuilla vihanneksilla ja hedelmillä, jolloin myös varmistetaan hyöty paikalliselle väestölle. Hotellista ei löydy ravintolaa, mutta halutessasi illalliskokemuksen ulkona, voidaan se järjestää jollekin hotellin monista tasanteista joita on rakennettu hotellin alueelle. 

Kun yövyt Secret Bayssä on sinulla pääsy yhdelle saaren kauneimmista rannoista, Secret Beach:lle. Hotellin asukkaana saat käyttää vapaasti kajakkeja, Stand Up Paddle-lautoja sekä snorklausvälineitä. Hotellilla voit nauttia meditaatio- ja joogatunneista tai osallistua paikalliselle kokkauskurssille. Jos haluat rentouttavan hieronnan luonnon helmassa se onnistuu myös täällä, joko yksin tai kaksin. Hotellilta voi myös tehdä päiväretkiä Dominican tarjoamiin muihin aktiviteetteihin.  

Huomioitavaa

Dominica - huomioitavaa

Viisumit
Suomalainen ei tarvitse viisumia Dominicalle.

Maastapoistumismaksu
Dominicalta lähtiessä peritään 24USD (tai 59XCD) maastapoistumismaksu. HUOM! Paikalliset viranomaiset voivat muuttaa maastapoistumismaksuja ilman erillistä ilmoitusta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat voimassa sekä kaikille matkailijoille suositeltavan hepatiitti A -rokotuksen voimassaolon. Riskiarvion perusteella harkittavia rokotteita ovat hepatiitti B ja lavantauti. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan jos saavutaan keltakuumeriskialueilta.

Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Itä-Karibian dollari (XCD) käytetään myös lyhennettä EC$ - East Caribbean Dollar. Matkalle kannattaa ottaa mukaan Yhdysvaltain dollareita, jotka vaihtuvat helposti paikan päällä. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Hotellien henkilökunnalle jätetään 1-2 USD suuruinen tippi palveluista. Ravintoloissa jätetään 10-15 % tippi, ellei palvelumaksu kuulu laskun hintaan. Taksissa on tapan tipata 10-15 %.

Aikaero
GMT -5, aikaero Suomeen -7 tuntia

Sähkövirta
230 V, 50 Hz. Suomalaisiin laitteisiin tarvitset adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkistathan liittymäsi kuuluvuuden operaattoriltasi. Dominican suuntanumero on +1 767.

Ilmasto
Saarella vallitsee trooppinen ilmasto. Lämpötilat ovat vuoden ympäri lähes +30 astetta. Pasaatituulet tuovat saarelle kosteutta koko vuoden, mutta aktiivisin sadekausi kestää kesäkuusta lokakuuhun, jolloin vallitsee myös hurrikaanikausi. Tuulenpuoleisella itärannalla sataa 5 000 mm vuodessa, paikoin jopa 9 000 mm, mikä on maailman suurimpia sademääriä. Suojanpuolella sademäärät jäävät 1 800 millimetriin vuodessa. Kuivin kausi on helmikuusta toukokuuhun. Matalasesonki huhtikuun puolivälistä lokakuuhun on edullisin matkustusajankohta.

Turvallisuus
Suhteellisen turvallinen matkakohde. Yleisimmät turisteihin kohdistuvat rikokset liittyvät taskuvarkauksiin pääkaupunki Roseaussa. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Dominicalla nautitaan kreolilaisen keittiön antimista, joihin kuuluu paljon kasviksia ja juureksia, mereneläviä ja kalaa. Hanavesi on Dominicalla suurimmassa osassa kohteita juomakelpoista ja paikalliset juovat hanavettä sellaisenaan. Veden juomakelpoisuus kannattaa aina tarkistaa paikallisilta joka kohteessa erikseen. On mahdollista, että erilainen bakteerikanta saattaa kuitenkin aiheuttaa vatsavaivoja, joten omaa harkintaa tulee käyttää ja tarvittaessa nauttia teollisesti pullotettua tai puhdistettua/keitettyä vettä.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme unohtumattomat elämykset myös tulevaisuudessa kohteisiin matkustaville.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Dominica_luksus/1Belmond-La-Samanna-2
 • Dominica_luksus/2Belmond-La-Samanna
 • Dominica_luksus/3Secret-Bay
 • Dominica_luksus/4Ylang-Ylang-2
 • Dominica_luksus/5Ylang-Ylang
 • Dominica_luksus/6Zabuco-II-III-Up-Close-1920x1005
 • Dominica_luksus/Boiling-LAke
 • Dominica_luksus/Dominica
 • Dominica_luksus/Indian-River-2
 • Dominica_luksus/Indian-River
 • Dominica_luksus/boiling-lake3
 • Dominica_luksus/delfiinit
 
 
 

Haluatko lisäpäiviä?

• Martinique

• Guadeloupe

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.