• VARUSTEIDEN TOP 5
  Anni Penttilän varustevinkit
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Nepalin vaellusmatka: Annapurna Circuit (5 416 m)
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Partioaitta x Aventura - Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Melonta- ja vaellusmatka Grönlannissa

Anni Penttilän TOP 5 -varustevinkit vaellusreissulle

Seikkailu kutsuu ja vuoret odottavat valloittamista! Ilman näitä viittä tärkeää varustetta vuorikiipeilijä ja Aventuran matkanjohtaja Anni Penttilä ei lähde vaellukselle.

1. Mukavat ja istuvat vaelluskengät: Jalat ovat matkan moottori, joten varmista niiden hyvinvointi hyvillä vaelluskengillä. Istuvuus ja mukavuus ovat avainsanoja: vältä rakkoja ja turhia jalkakipuja valitsemalla kengät, jotka tukevat jalkaasi, mutta antavatsilti tilaa liikkua. Näin voit keskittyä maisemien ihailemiseen ja polkujen valloittamiseen.

2. Hyvin kannettava reppu: Koko kodin tavaroiden kantaminen selässä ei ole tavoite, mutta tärkeimmät tarvikkeet on saatava mukaan. Valitse kevyt, mutta kestävä reppu, jossa on ergonominen selkäosa ja säädettävät hihnat. Näin voi kuljettaa välttämättömät varusteet mukana vaivattomasti ja jakaa painon tasaisesti.

3. Otsalamppu: Kun aurinko laskee ja polut hämärtyvät, otsalamppu valaisee ja tuo turvaa pimeässä. Lisäksi se vapauttaa kädet, jotta voit käyttää vaellussauvoja tai pystyttää leirin. Otsalamppu on pakollinen varuste yöllä esimerkiksi vessassa käydessä tai jos lähdet vaellukselle aikaisin aamulla.

4. Lämmin untuvatakki: Luonto voi yllättää vaihtelevilla sääolosuhteilla, ja lämpimänä pysyminen on tärkeää. Untuvatakki tarjoaa erinomaisen lämmöneristyksen suhteessa keveyteensä. Se mahtuu pieneen tilaan repussa, mutta tarjoaa suojaa kylmiltä tuulilta ja viimalta niin vuorilla kuin metsässä.

5. Sadevaatteet: Sadepisarat eivät pysäytä vaellusta, kun minulla on mukana laadukkaat sadevaatteet. Vesitiivis takki ja housut pitävät kuivana rankkasateessakin. Näin voin jatkaa matkaa ilman, että sääolosuhteet pääsevät yllättämään tai latistamaan tunnelmaa.

"Näiden viiden lempivarusteeni avulla varmistat unohtumattomat hetket vuorilla ja vaelluspoluilla. Pakkaa reppu rohkeasti ja ota ensimmäinen askel kohti unelmiasi!"

Mistä varusteet seuraavalle matkalle?

Tarvitsetko vaelluskenkiä tai otsalamppua reissullesi? Aventuran vaellusoppaiden suosikkipaikat varustehankintoihin ovat Partioaitta ja Camu. Molemmista löytyy kattava valikoima kaikenlaisia vaellusvarusteita.

Pidäthän mielessä tulevat matkamme yhdessä Partioaitta 365 -klubin kanssa: Norjan vaellusmatka Galdhøpiggenille sekä kaksi Grönlannin melonta- ja vaellusmatkaa. Tervetuloa mukaan!

 

Outdoor-matkojamme ensi vuodelle

Nepalin vaellusmatka: Annapurna Circuit (5 416m)

Annapurna Circuit on yksi maailman klassikkovaelluksista ja Nepalin monipuolisimmpia vaellusreittejä. Kasvillisuus ja kulttuuri muuttuvat vaelluksen aikana hindujen asuttamasta trooppisesta vehreydestä buddhalaisten asuttamaan karuun ylänköerämaahan. Hieno yhdistelmä monipuolista vaellusta, luontoa ja kulttuuria!

Seuraavat matkat:

10.4.2024–26.4.2024

18.9.2024–4.10.2024

TUTUSTU MATKAAN

Pyöräilymatka Victorian putouksilta Kapkaupunkiin

Lähde ainutlaatuiselle pyöräilymatkalle halki eteläisen Afrikan – Sambiasta aina Etelä-Afrikkaan saakka. Kolmen viikon aikana matkaa pyörän selässä kertyy yhteensä 1 160 kilometriä; loput matkasta kuljemme päivittäin huoltoauton kyydissä. Elämäsi päräyttävin pyöräseikkailu!

Seuraava matka:

15.5.2024–7.6.2024

TUTUSTU MATKAAN

Ama Dablamin kiipeilymatka Nepaliin 2023–2024

Unohtumaton matka yhdelle maailman kauneimmista vuorista! Olisiko Ama Dablam ja sen 6 856 metrin korkeuteen kohoava huippu seuraava kiipeilyhaasteesi? Southwest ridge -reitti on teknisesti haastava ja monipuolinen kiivettävä, joten hyvä fyysinen kunto ja kiipeilytaidot ovat tarpeen tällä matkalla.

Seuraava matka:
1.11.2024–28.11.2024

TUTUSTU MATKAAN

Partioaitta X Aventura – Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m

Mahtava mahdollisuus kivuta Norjan korkeimman tunturin laelle! Viisipäiväisellä matkalla pääsemme Galdhøpiggenin huiputuksen lisäksi tekemään muitakin hienoja vaelluksia postikorttimaisemistaan tunnetussa Jotunheimenin kansallispuistossa.

Seuraava matka:

2.8.2024–6.8.2024

TUTUSTU MATKAAN

Norjan vaellusmatka: Romsdal

Tervetuloa Norjan vuorille kanssamme! Uutuusmatkamme suuntaa Norjan länsirannikon Romsdaliin, joka on kuuluisa upeista vuoristo- ja vuonomaisemistaan sekä monipuolisista vaellusmahdollisuuksista. Matkaa luotsaa Norjan-asiantuntijamme Kari Heimonen.

Seuraava matka:

31.8.2024–4.9.2024

TUTUSTU MATKAAN

Melonta- ja vaellusmatka Grönlannissa

Arktisen luonnon taikaa! Reissu suuntautuu Etelä-Grönlannissa sijaitsevan Narsarsuaqin läheisille vuonoille, missä matkaa taitetaan patikoiden ja kajakeilla meloen. Pääset kokemaan Grönlannin lumoavan luonnon vedenrajasta vuoristoon.

Seuraavat matkat:
5.8.2024–14.8.2024
12.8.2024–21.8.2024

TUTUSTU MATKAAN


Tarjolla myös valtavasti muita ulkoilmaseikkailuja maailman hienoimmissa kohteissa. Rinkka selkään ja kohti tuntematonta!

katso kaikki aktiivimatkamme