SYKSYISET TERVEISET AVENTURASTA

Kapua Nepaliin 2020 – vielä ehdit mukaan tekemään hyvää!


Vuonna 2006 perustettu Kapua on kerännyt vuoria valloittamalla yli miljoona euroa kehitysmaiden tukemiseksi, kohteina ovat usein lasten ja naisten hyvinvointi sekä liikuntarajoitteisten ja kehitysvammaisten olot ympäri maailmaa. Kapuajien 2020 kohde on Nepalin Himalaja – mukaan voit hakea vielä ensi sunnuntaihin 27.10. asti!

Vuodesta 2006 alkaen jo yli 250 vapaaehtoista kapuajaa on kerännyt yli miljoona euroa oikeudenmukaisemman maailman puolesta ja matkannut 13 maahan tutustumaan varoilla toteutettaviin hankkeisiin sekä kiipeämään vuorten huipuille. Aventura on toiminut alusta alkaen Kapuan vastuullisena matkanjärjestäjänä ja kumppanina.

Tänä vuonna kavutaan Etiopiaan, ensi vuonna Nepaliin

Tämän vuoden Kapua-ryhmä suuntaa ensi kuussa kohti Etiopian korkeimman vuoren, Ras Dashenin, 4550 metriä korkeaa huippua. Ensi vuoden ryhmä, johon sinulla on vielä mahdollisuus hakea mukaan, suuntaa marraskuussa 2020 legendaarisessa Everestin kansallispuistossa sijaitsevaan Gokyo-laaksoon, joka on kuuluisia turkooseista ylänköjärvistään ja jylhistä vuoristomaisemistaan. Seudulla päästään vielä vaeltamaan rauhassa alueen vähemmän ruuhkaisilla poluilla.

Vaellus huipentuu nousuun 5357 metriä korkealle Gokyo Ri -kukkulalle, josta avautuvat upeat näkymät Mt. Everestille sekä muille alueen 8000-metrisille vuorille. Vaelluksella ylitetään myös 5420 metriä korkea Cho La -sola, joka haastaa vaeltajan, mutta myös palkitsee upeilla maisemillaan. Vaelluksilla majoitumme sympaattisiin teetupiin ja nepalilaisiin vaellusmajoihin, joissa myös ruokailemme.

Kapuaja on vapaaehtoinen hyväntekijä ja seikkailija

Ryhmiin hakee vuosittain suuri määrä innokkaita, jotka maksavat matkansa itse. Kapuajat keräävät vuoden ajan itse valitsemillaan tavoilla varoja nuorten ja vammaisten oikeuksia edistävään työhön ja tiedottavat samalla tärkeistä kehitysteemoista. Kunkin kapuajan keräystavoite on euro jokaisesta metristä vaelluksen korkeimmalle huipulle, eli yhteensä 5420 euroa. Keräyksen tuotto kanavoidaan Kapuan kumppanijärjestöjen Väestöliiton, Taksvärkki ry:n ja Kynnys ry:n kautta luotettavasti perille kohteisiin.

Ketkä voivat hakea Kapuajaksi?

Mukaan voivat hakea kaikki täysi-ikäiset, globaalin oikeudenmukaisuuden edistämisestä kiinnostuneet henkilöt. Odotamme kykyä itsenäiseen varainhankintaan ja valmiutta esiintyä julkisesti Kapuan puitteissa. Arvostamme riittävää fyysistä kuntoa tai halua kohottaa kuntoa ennen matkaa. Aiempaa kokemusta vuorivaelluksesta tai varainhankinnasta ei tarvita.

Toimimalla pian ehdit vielä mukaan tekemään hyvää!

Vuoden 2020 Kapua-hankkeen osallistujahaku on käynnissä vielä muutaman päivän, sunnuntaihin 27.10.2019 saakka. Tutustu Kapua-hankkeeseen kapuajien kotisivuilla ja hae mukaan elämäsi matkalle hyvän asian puolesta!

LISÄTIEDOT JA HAKUOHJEET KAPUAN KOTISIVUILLA

Afrikan matkailta Helsingissä 21. marraskuuta – tervetuloa mukaan!


Järjestämme toimistomme uudessa tapahtumaloungessa Afrikan matkaillan torstaina 21. marraskuuta. Pääaiheina Zimbabwe, Itä-Afrikan safarit sekä eteläisen Afrikan matkailun monimuotoisuus.

Pääpuhujana illassa on Pekka Virtanen. Pekka teki ensimmäisen matkansa Keniaan vuonna 1984 ja opasti ensimmäisen safarimatkansa vuonna 1990. Hänen 1990-lukunsa kului pääosin itäisessä Afrikassa, Aventuran Afrikan matkojen matkanjohtajana hän on toiminut jo kymmenisen vuotta. 

Lisäksi pääset keskustelemaan juuri Ruandan laajalta kierrokseltaan palanneen, Aventuran Afrikan matkatuotannosta vastaavan Krista Fransmannin kanssa. Esitelmien jälkeen myös Pekka on vastaamassa kysymyksiinne sekä kertomassa tuoreita kuulumisiaan lokakuisilta ryhmiemme kiertomatkoilta Madagaskarilla ja Etiopiassa sekä omalta syksyn Zimbabwen kierrokseltaan. Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.

ILMOITTAUDU AFRIKAN MATKAILTAAN

Huom! Tarkempaa tietoa ohjelmasta julkaistaan Facebookin tapahtumasivullamme. Merkitsemällä itsesi osallistujaksi myös Facebookissa saat tapahtumapäivitykset helposti sosiaalisen median kautta. Tapahtuman Facebook Event

Vuorimatkailta 28. marraskuuta – ilmoittaudu mukaan!


Tule ja poimi asiantuntijoiden arvokkaat vinkit ja jaa heidän kokemuksiaan maailman vuorilta ja huipuilta vuori-illassamme 28. marraskuuta.

Syksyn vuorimatkailtamme järjestetään toimistomme uudessa tapahtumaloungessa. Illan ohjelmassa mm. ääriolosuhteissa retkeilyn asiantuntija, erikoislääkäri Heikki Karisen kattava luento vuoristotaudista ja Mount Everestille tähtäävän Anni Penttilän luento harjoittelusta ja valmistautumisesta vuorille. Lisäksi paikalla Aventuran vuorimatkanjohtajia sekä vaellusmatkavastaavat, Kari Heimonen ja Tatu Kullberg, vastaamassa kysymyksiin ja kertomassa Aventuran matkavaihtoehdoista. Matkaillan aikana pääset tutustumaan myös North Facen uusien ulkoiluvaatteiden Future Light -kuoriteknologiaan kouriintuntuvasti. Tilaisuus on maksuton, mutta ilmoittautuminen vaaditaan.

ILMOITTAUDU VUORIMATKAILTAAN

Huom! Tarkempaa tietoa ohjelmasta julkaistaan Facebookin tapahtumasivullamme. Merkitsemällä itsesi osallistujaksi myös Facebookissa saat tapahtumapäivitykset helposti sosiaalisen median kautta. Tapahtuman Facebook Event

Tulevan talven kiertomatkapoimintoja

Opastettuja kiertomatkoja kaikkialle maailmaan suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaLÄNSI-KUUBAN KIERROS

Havannassa sinulle tulevat tutuksi kaunis vanhakaupunki sekä kuubalaisen musiikin monet rytmit. Kauniisti ränsistyneet rakennukset ja kuubalainen musiikki ihastuttavat varmasti. Havannan jälkeen tutustumme tyylikkääseen Cienfuegosin kaupunkiin ja Trinidadin koloniaaliseen keskustaan, joka on Unescon maailmanperintökohde kuten Vanha Havannakin. Santa Clarassa kertaamme vallankumoushistoriaa ja Che Guevaran Kuuban vuosia. Loppupäivät nautimme ja rentoudumme Cayo Santa Marian upeilla hiekkarannoilla.

SEURAAVAT MATKAT:
30.11.–9.12.2019 ja 2.3.–11.3.2020
Matkanjohtajana Peter LomanLUE LISÄÄ MATKASTAKAPKAUPUNKI, NAMIBIA JA VICTORIAN PUTOUKSET

Matka alkaa upeasta Kapkaupungista. Sieltä matka jatkuu lentäen Namibiaan, jonka karua kauneutta ei voi ylistää liikaa. Pääkaupungin Windhoekin jälkeen dyynit ihastuttavat maailman vanhimmalla aavikolla Namib Desertillä, josta jatkamme läpi vuoriston ja kanjonien Swakopmundin kaupunkiin Atlantin rannalle. Kuljemme Livingstonen jalanjälkiä Victorian putouksille. NäitäAfrikan suurimpia putouksia ihastelemme sekä Sambian että Zimbabwen puolelta. Safarielämästä pääsemme nauttimaan Botswanan kuuluisassa Choben kansallispuistossa.

SEURAAVA MATKA: 21.1.–4.2.2020
Matkanjohtajana Pekka VirtanenLUE LISÄÄ MATKASTAINDOKIINAN KIERTOMATKA:
KAMBODŽA, LAOS JA VIETNAM

Tämä Indokiinan kiertomatka on täynnä menneen ajan kuninkaallista loistoa, kullan kimallusta ja tutkimusmatkailijoiden löytöjä vuosisatojen takaa. Tarjolla on kaunista luontoa, ikiaikaisia perinteitä ja mystistä eksotiikkaa. Sinulle jää aikaa nauttia ruokaelämyksistä, ihastella Kambodžan, Laosin ja Vietnamin suurimpia ja valloittavimpia kulttuurinähtävyyksiä sekä tuntea historian havina toinen toistaan upeammissa kohteissa. Kolmen maan kohokohdat tarjoavat Indokiinan alkuperäisintä kulttuuria kosketusetäisyydellä.

SEURAAVA MATKA: 22.2.–5.3.2020
Matkanjohtajana Elina KoskiLUE LISÄÄ MATKASTA

Kaikki Aventuran opastetut kiertomatkat

 

Tulevan kevään vaellusmatkasuosituksia

Opastettuja vaellusmatkoja turvallisesti suomalaisen matkanjohtajan opastuksellaTANSANIA:
KILIMANJARON VAELLUSMATKA (5895M)

Afrikan korkein vuori Kilimanjaro sijaitsee Pohjois-Tansaniassa lähellä Kenian rajaa. Ajamme Nairobista Tansanian rajalle, josta alkaa vaellus. Nousemme Kilimanjarolle pitkin Rongai-reittiä, jolla voi vielä vaeltaa rauhassa ilman suuria turistivirtoja. Rongai-reitti on paitsi kaunis myös hyvin palkitseva – Kilimanjaro näkyy edessämme koko nousun ajan. Vaelluksella mukanamme kulkevat suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten vuorioppaiden ohella kokki ja kantajat.

SEURAAVA MATKA: 18.2.–29.2.2020
Matkanjohtajana Tatu KullbergLUE LISÄÄ MATKASTANEPAL JA INTIA:
POON HILL -VAELLUS JA KULTAINEN KOLMIO

Poon Hill -vaellus on erittäin hyvä ensimmäinen vaellus Himalajalla ja sopii kaikille, jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta. Kaunis reitti kulkee Annapurnan suojelualueen sisällä, ja Poon Hillin huipulta pääsemme ihailemaan ympäristön lumihuippuja: Annapurna South (7219m), Annapurna I (8091m), Dhaulagiri (8167m). Vaelluksella mukana kantajat, majoittuminen vaellusmajoissa.

Vaelluksen jälkeen lennämme Intiaan, jossa teemme upean kultaisen kolmion kulttuurikierroksen. Tutustumme Jaipuriin, Agraan sekä Taj Mahaliin. Tulinen curry, mausteiden tuoksut, värikkäät sarit, maharajojen linnoitukset sekä upeat temppelit ja palatsit tekevät matkan Intian osuudesta ikimuistoisen.

SEURAAVA MATKA: 13.3.–27.3.2020
Matkanjohtajana Tatu KullbergLUE LISÄÄ MATKASTANEPAL:
EVEREST BASE CAMP (5 545 M)

Uudistettu ohjelmamme yhdistelee Everestin kansallispuiston idyllisimpiä pieniä kyliä sekä huikeita vuoristomaisemia Khumbun laakson vähemmän ruuhkaisilla poluilla. Vaelluksemme huipentuu yöpymiseen Everestin perusleirissä teltoissa, jossa pääsemme kuuntelemaan tarinoita perusleirin lääkäreiltä ja kiipeilijöiltä. Hyvin harvat matkatoimistot pystyvät tarjoamaan tätä mahdollisuutta vaeltajille, joten tähän tilaisuuteen kannattaa tarttua!

Vaellus Everestin kansallispuistossa ja nousu maailman korkeimman vuoren perusleiriin on yksi vaellusreittien klassikoista. Vuosittain huhti-toukokuussa Everestin perusleiriin kokoontuvat sadat huipullenousijat luovat leirin tunnelmasta legendaarisen. 

SEURAAVA MATKA: 2.4.–19.4.2020
Matkanjohtajana Kari HeimonenLUE LISÄÄ MATKASTA

Kaikki Aventuran opastetut vaellusmatkat

 

Iloisia ja aurinkoisia syyspäiviä!