• OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven
Opastetut kiertomatkat / Intia

Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

Intia  
Gokarna | Goa

Tämä matka on täydellinen pysähtyminen arjen keskellä. Matka on yhdistelmä kokonaisvaltaista hyvinvointia, joogaa sekä ayurvedisia hoitoja. Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa kokemaan unohtumaton joogaretriitti Intiaan.

Ensimmäiset seitsemän päivää vietämme upeassa ayurveda-resort SwaSwarassa nauttien hyvästä ruuasta, täydellisistä hoidoista, auringosta ja merestä sekä lempeästä joogasta. Viimeiset kolme päivää inspiroidumme hippielämästä Goalla.

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta. Tämä matka sopii jokaiselle, joka haluaa ottaa täydellisen irtioton arjesta, rentoutua ja nauttia lämmöstä, tankata itseensä omaa voimaa vahvistaen oman elämän suuntaa. Tervetuloa viettämään ihanat kymmenen päivää nauttien niin omasta kuin muiden samanhenkisten ihmisten seurasta – ja todella nauttien elämästä. We are so worth it.

Luvassa on kymmenen päivää lempeää joogaa, todella hyvää intialaista ruokaa, täydellisiä hoitoja, eteerisiä öljyjä, aurinkoa ja parasta hippimeininkiä. Nyt relataan, nautitaan, nauretaan!

“Wild Woman, the green forests are woven through your spirit and the animals of the earth run in your veins. Your heart is wild and your soul is free. Never be tamed.” – Wild Woman Sisterhood

Matkan kesto
13 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
3 450 €
1hh-lisä 940 €
Lähdöt
 • 5.3.2025–16.3.2025
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Goa
Päivät 2–8 | Swaswara Resort 4*, Gokarna 7 yötä
Päivät 9–11 | Postcard hotel 4*, Goa 3 yötä
Päivät 12–13 | Goa – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
Helsinki – Doha 16:20 – 23:45
Doha – Goa 02:25 – 06:55
Goa – Doha 04:05 – 05:45
Doha – Helsinki 08:00 – 14:15
Lennot Qatar Airways ja Finnair

* Pidätämme oikeudet lentoaikataulun muutoksiin.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- 7 yön majoitus SwaSwarassa sisältäen aamiaiset, lounaat ja illalliset
- ayurveda-konsultaatio ja 4 hoitoa
- SwaSwaran omat joogatunnit
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot
- 3 yön majoitus Postcard hotellissa sisältäen aamiaisen
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Kaikki kuljetukset ilmastoiduissa autoissa
- Juomavesi
- Suomalaisen matkanjohtajan Karitan sekä paikallisten oppaiden palvelut.
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulu 35 eur
- Intian viisumi 30 USD
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Vakuutukset
- Ylimääräiset hoidot
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Doha – Goa (5.–6.3.)

Päivä 2 | Gokarna (6.3.)
SwaSwara Resort 4* | L, I
Goan kansainväliselle lentokentälle saavuttuamme meillä on yksityinen kuljetus (n. 3h) SwaSwaraan. Sisäänkirjautumisen jälkeen iltapäivä aikaa virkistäytyä ja rentoutua lentomatkasta. Tapaamme myöhemmin aloitusseremonian parissa, jonka jälkeen siirrymme yhteiselle illalliselle.

Päivä 3 | Gokarna (7.3.)
SwaSwara Resort 4* | A, L, I
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme terveellisen aamiaisen. Tämä on meidän ensimmäinen BLISS-päivä. Jokaiselle on luvassa ayurveda-konsultaatio ja oman kehotyypin (Vata / Pitta / Kapha) mukainen taivaallinen hoito. Chillailua meren äärellä tai altaalla.

Illan pitkä yin-jooga, jonka jälkeen illallinen.

Päivä 4 | Gokarna (8.3.)
SwaSwara Resort 4* |
A, L, I
Lempeä aamun flow henkeäsalpaavissa maisemissa meren rannalla. Nautimme aamiaisen ja alamme jo tottumaan tähän kehoa ja mieltä rentouttavaan päivärytmiin, Intian uskomattomaan energiaan, holistiseen elämäntapaan.

Otamme vastaan tätä kaikkea hyvää mitä meille annetaan.

You are what you eat! Indian cooking class by house chef. Tänään opimme valmistamaan terveellistä intialaista kasvisruokaa ja pääsemme myös maistelemaan valmistamiamme herkkuja.

Illallinen.

Keskiyön meditaatio maagisella meditaatiopaikalla.

Päivä 5 | Gokarna (9.3.)
SwaSwara Resort 4* |
A, L, I
Aamun lempeä yin&yang-jooga. Aamiaisen jälkeen rentoutumista hotellin uima-altaalla tai meren äärellä vaikka hyvän kirjan parissa. Tänään luvassa on retki tutustuen paikalliseen Gokarnan kylään. Vierailemme kylän lasten koulussa. (Lisätietoja vierailusta Karitalta).

Illan pitkä yin, jonka jälkeen illallinen.

Päivä 6 | Gokarna (10.3.)
SwaSwara Resort 4* |
A, L, I
Aamujooga meren äärellä, jonka jälkeen pitkä aamiainen. Tähän täydellisyyteen voisi tottua :)

Tänään hoitojen lisäksi päästämme luovuutemme kukkimaan sillä luvassa on meditatiivinen taiteenluontitunti. Loppupäivän nautimme auringosta, hyvästä seurasta ja hoidoista.

Karitan Bliss-luento feminiinisyyden voimasta, rakkaudesta ja dharmasta.

- Be The Change You Want To See In The World -

Illan pitkä yin ja pitkä illallinen.

Päivä 7 | Gokarna (11.3.)
SwaSwara Resort 4* |
A, L, I
Aamiaisen jälkeen luvassa hoitoja ja aurinkoa. Vapaata oleskelua. Mahdollisuus tutustua tarkemmin alueen vehreään luontoon ja sen lintuihin SwaSwaran omalla luontopolulla. Illan pitkä yin ja illallinen.

Päivä 8 | Gokarna (12.3.)
SwaSwara Resort 4* |
A, L, I
Tänäänkin päivä alkaa auringon noustessa kehoa avaavalla aamujoogalla ja uinnilla. Tänään otetaan kaikki irti viimeisestä kokonaisesta päivästä tässä paratiisissa. Nautimme ayurveda-hoidoista, lekottelemme uima-altaalla ja kävelemme rannalla. Illan pitkä yin ja pitkä illallinen

Päivät 9–11 | Pohjois-Goa (13.–15.3.)
Postcard Goa
4* | A
Rauhallisen aamiaisen jälkeen sanomme haikeat hyvästit Bliss-paratiisillemme ja suuntaamme kohti Pohjois-Goaa. Majoitumme ihastuttavaan Postcard hotelliin. Päästämme sisäisen hippimme valloilleen ja nautimme seuraavat kolme päivää Goan boheemista elämästä, shoppailusta, rantaelämästä ja historiallisista kirkoista.

Etsimme kauneimmat joogakorut, kristallit ja nautimme kaupungin sykkeestä, ihanista kahviloista ja ravintoloista. Nautimme elämästä täysillä!

Päivät 12–13 (16.3.)
Lennot Goa
Helsinki
Kuljetus lentokentälle aikaisin aamuyöstä. Lennot Dohan kautta Helsinkiin. Haikein mielin, mutta monta uskomatonta kokemusta rikkaampana.

Ateriat:
A = aamiainen x 9
L = lounas x 7
I = illallinen x 7

Pidätämme oikeuden matkaohjelman muutoksiin!

 

Kohde-esittelyt

 

Intia
Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247

Pääkaupunki
New Delhi

Uskonto
hindu 81%, islam, 13%, kristinusko 2%, sikhi 2%, muut 2%

Kieli
hindi, englanti ja 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Gokarna

Gokarna sijaitsee 3 tunnin ajomatkan päässä Goan kansainväliseltä lentokentältä etelään. Se on sympaattinen kylä, joka sykkii lämpöä ja intialaista vieraanvaraisuutta, hymyjä, makuja ja tuoksuja. Gokarnassa sijaitsee myös hyvinvointimatkoilla käyttämämme ayurveda-keskus SwaSwara.

HOTELLIT

SwaSwara (4)

SwaSwara sijaitsee Goan kansainväliseltä lentokentältä n. 150 km etelään. Se on yksi Intian ainutlaatuisimmista ayurveda-keskuksista. SwaSwaran jokainen villa on suunniteltu niin että vierailijan keho ja mieli on tasapainossa ympäristön kanssa. Sisustuksessa on käytetty maanläheisiä sävyjä ja suurin osa kaikesta rakennus- ja sisustusmateriaalista on ns. paikallista. Villojen kylpyhuoneet ovat osaksi avoimia, mutta silti katseilta suojassa.  Jokaisessa villassa on myös oma pieni joogatila. 

SwaSwara keskittyy ennen kaikkea kehon ja sielun hyvinvointiin ja valittavana on kolmen vuorokauden hyvinvointiohjelmista aina 21 vuorokauden kokonaisvaltaisiin paketteihin. Jokainen SwaSwaraan tulija saa oman ayurveda-lääkärin konsultaation ja hoito-ohjelman tuleville päiville. Majoitukseen sisältyy aina kaikki terveelliset ateriat, joogatunnit sekä keskuksen järjestämät lukuisat retket ja aktiviteetit kuten taide-, ruoanlaitto- ja savenvalamiskurssi. Jos et halua osallistua eri aktiviteetteihin voit rentoutua esimerkiksi keskuksen uima-altaalla tai meditoida yksin läheisellä Om rannalla.

https://www.cghearth.com/swaswara


Goa

Goa on Portugalin entinen siirtokunta jota se hallitsi vuodesta 1510 vuoteen 1961. Useat Goalaiset ovat katolisia. Goan alueelta löytyy lukuisia kirkkoja, jotka huokuvat eurooppalaisia vaikutteita. Rannat ovat pitkiä ja auringonlaskut henkeäsalpaavia. Paikallinen ruoka on yhdistelmä intialaista ja portugalilaista keittiötä ja moni palaakin Goalle pelkästään ruoan vuoksi.

Intiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Intiassa Jännite on 220 V ja käytössä on C-, M- ja D-pistokkeet, suomalaisiin sähkölaitteisiin saattaa tarvita adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihka. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, gheetä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka-aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia, kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 70 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
+3 h 30 min.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/Common-Pool
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/EGB05916-copy
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-10
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-12
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-2
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-3
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-4
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-5
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-6
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-7
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA-9
 • Valtiot/Intia/2020_KaritanJooga/SWARA
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Intian hyvinvointimatka Keralassa
> Hyvinvointimatka Italian Apuliaan/Pugliaan

> Kenian hyvinvointi- ja safarimatka

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa
> Sri Lankan ja Malediivien hyvinvointimatka


> Palatsien Rajasthan

> Intian kultainen kolmio ja Bhutan

Haluatko lisäpäiviä?

Kerala ja/tai Goa (Intia)

Agra ja Taj Mahal (Intia)

Malediivien rantapäivät


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista