Opastetut kiertomatkat / Intia

Intian hyvinvointimatka Keralassa

Intia  
Kochi | Kumarakom | Thekkady | Munnar | Cherai

Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Intiaan. Tämän retriitin aikana tulemme tutustumaan niin omaan itseemme kuin aitoon Intiaan. Matka on yhdistelmä todellista seikkailua, luonnon villieläimiä, upeita maisemia, kokonaisvaltaista hyvinvointia, joogaa sekä ayurvedisia hoitoja.

Asumme lumoavissa hotelleissa. Ensimmäiset 8 päivää seikkailemme ja loput 4 päivää vietämme ayurveda-keskuksessa hoidoista nauttien.

Retkien aikana tutustumme mm. paikalliseen kyläelämään Kumarakomissa, seikkailemme Periarin kansallispuistossa, nautimme maisemista jeeppisafarilla Munnar-vuorilla ja annamme hyvän kiertää vieraillessamme paikallisessa orpokodissa.

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta. Tämä matka on jokaiselle joka haluaa kokea elämänsä seikkailun mahtavassa seurassa, rakastaa luontoa ja eläimiä sekä haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan ja nauttia elämästä. Luvassa terveellistä ja todella uskomattoman hyvää intialaista ruokaa, ehkä muutama lasi skumppaa. It's all about balance!

Matkan kesto
14 päivää, perillä 12 yötä
Matkan hinta
3 670 €
1hh-lisä 1 090 €
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Kochi, 1 yö
Päivät 3–5 | Kumarakom 3 yötä
Päivät 6–7 | Thekkady 2 yötä
Päivät 8–9 | Munnar 2 yötä
Päivät 10–13 | Cherai 4 yötä
Päivä 14 | Kochi – Helsinki

Matkan erityispiirteet

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta tai ayurvedasta.

Lennot
29.2.–1.3.2024:
Helsinki – Doha 16.00–23.45
Doha – Kochi 01.35–08.30
13.3.2024:
Kochi – Doha 03.45–5.55
Doha – Helsinki 08.00–14.15
Kaukolennot Qatar Airways/Finnair
Pidätämme oikeudet lentoaikataulunmuutoksiin.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset
- Aamiaiset, lounaat ja päivälliset
- Kaikki kuljetukset ilmastoiduissa autoissa
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit ja luennot
- Ayurveda konsultaatio ja hoidot
- Juomavesi
- Suomalaisen matkanjohtajan Karitan sekä paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulu 35 eur
- Intian viisumi
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 (29.2.–1.3.2024)
Yöpyminen Fragrant Nature Kochi -hotellissa
Lennot Dohan kautta Kochiin, jonne saavumme aamulla. Kuljetus Kochin kansainväliseltä lentokentältä tasokkaaseen hotelliimme. Rentoudumme päivän pitkistä lennoista palautuen.

Päivä 3 (2.3.2024)
Yöpyminen Coconut Lagoon -hotellissa

Aamiaisen jälkeen kuljetus Kumarakomiin (n. 2h30min). Matkalla pysähdymme vierailulla paikallisessa orpokodissa ja laitamme hyvän kiertämään (tästä tulee lähtijöille lisää infoa lähempänä matkaa). Tarkoitus on konkreettisesti osallistua orpokodin elämään pieneksi hetkeksi ja viettää aikaa lasten kanssa. Kumarakom on Vembanad-järven rannalla sijaitseva kylä Etelä-Intian Keralassa. Niin sanottu backwaters-alue on tunnettu upeista kanavistaan ja asuntoveneistään. Järven Pathiramanalon saari on uhanalaisten lintujen turvasatama. Muinainen Thazhathangady-moskeija sijaitsee Kumarakomista itään. Teemme veneajelun järvellä ja lumoudumme alueen vehreästä, paratiisimaisesta luonnosta.

Päivä 4 (3.3.2024)
Yöpyminen Coconut Lagoon -hotellissa
Lempeä aamujooga klo 8–9. Nautimme aamiaisen hotellissamme, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan kyläelämään Kumarakomissa. Matkaamme kylään vallomeilla eli paikallisilla veneillä, joita perinteisesti kylän naiset työntävät sauvoilla kanavia pitkin. Tämän hitaan matkan aikana kanaalien kylien elämä tulee tutuksi, näemme mm. kyläläisiä riisipelloillaan, lasten ilakoivan kanaaleissa, monenlaisia kalastajia, naisia kutomassa kookoskuiduista mattoja. Tämän retken aikana näemme selvästi aidon ja unohtumattoman häivähdyksen elävästä elämästä Kurakomin joen rannoilla.

Päivä 5 (4.3.2024)
Yöpyminen Coconut Lagoon -hotellissa
Aloitamme aamun Karitan ohjaamalla joogalla klo 8.00–9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään on omatoiminen lomapäivä. Jos haluat tehdä muutakin kuin lepäillä uima-altaalla voit tutustua hotellin perhospuutarhaan, kokeilla kajakilla melomista järven rauhallisilla vesillä, vuokrata sähköpyörän ja tutustua alueeseen pyörällä tai vain nauttia kelluvan teekaupan antimista ja mykistävän kauniista hotellistamme. Hotellin ayurveda centerissä on tarjolla myös useita erilaisia hoitoja (lisämaksusta).

Päivä 6 (5.3.2024)
Yöpyminen
Spice Village
-hotellissa
Tänään matkaamme Kumarakomista Thekkadyyn (4h), saavuttuamme teemme opastetun kiertoajelun autolla minkä aikana pääsemme ihastelemaan alueen upeaa luontoa. Hotellilla rentoudumme ja nautimme sen rauhoittavasta ilmapiiristä.

Päivä 7 (6.3.2024)
Yöpyminen Spice Village -hotellissa
Auringon noustessa lähdemme n. 45 km pituiselle "Tiger-walk" -vaellukselle Periar Wildlife Sanctuary -kansallispuistoon. Retken aikana tulemme näkemään monenlaisia maisemia ja eläimiä, pieniä ja isoja. Periarin alueella asuu norsuja, tiikereitä, villisikoja, kauriita ja lukuisia muita eläimiä. Thekkady on tunnettu norsuistaan, jotka vaeltavat Periyar-järven rannoilla ja virkistäytyvät sen vesissä. Jos olemme onnekkaita voimme nähdä näitä viidakon jättiläisiä retken aikana omissa luonnollisissa puuhissaan. Myöhemmin iltapäivällä Karitan lempeä yin-jooga ja illallinen.

Päivä 8 (7.3.2024)
Yöpyminen Spice Tree -hotellissa
Aloitamme aamumme paikallisen intialaisen joogaopettajan joogalla klo 8.00–9.00, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään matkaamme Thekkadystä kohti upeita Munnar-vuoria (n. 3,5 h). Munnar on Länsi-Ghatin vuoristossa sijaitseva kaupunki Intian Keralan osavaltiossa. Matkalla näemme upeita vesiputouksia, teeplantaaseja ja silmän kantamattomiin niin upeita maisemia. Ei ihme että Keralasta sanotaan "God´s own country". Alueella on myös Eravikulamin kansallispuisto, jossa asustaa mm. uhanalainen nilgiri tahra -vuohi. Auringon laskua menemme ihalemaan pyhälle The Dolmens -paikalle.

Päivä 9 (8.3.2024)
Yöpyminen Spice Tree -hotellissa
Tänään vuorossa on jeeppisafaripäivä. Suuntamme ensimmäisenä ylös vuorenrinnettä Kolukkumalai Tea Estate -plantaasille, joka sijaitsee noin 2,4 km korkeudessa ja on siten yksi maailman korkeimmista teeviljelmistä. Koukeroinen tie plantaasille on elämys itsessään ja matkan aikana nautimme henkeäsalpaavista maisemista. Kolikkamalain teeplantaasi on tunnettu maailmanlaajuisesti aromaattisesta mausteisesta teestään. Tähän kultaiseen juomaan saamme tutustua teehuoneella, jossa perehdymme myös teen valmistukseen ja siihen liittyviin perinteisiin.

Päivät 913 (9.3.12.3.2024)
Yöpyminen
Ananda Cherai Resortissa
Jätämme Munnarin vuoret sydämiimme ja matkaamme alas kohti upeaa ayurveda-resorttiamme. Tästä alkaa lomamme rentouttava "zen-osuus". Seikkailuosion jälkeen onkin ihana nauttia rauhallisista aamiaisista, lempeästä joogasta aamuin ja illoin, pitkistä illallisista ja ah niin ihanista ayurveda-hoidoista. Luvassa on meille jokaiselle lääkärin pika-ayurvedakonsultaatio. Saamme vinkkejä omalle keholle sopivasta ruokavaliosta ja elämäntavasta. Viikonlopun aikana nautimme omalle kehotyypillemme (Vata, Pitta, Kapha) sopivista hoidoista, joilla saamme niin kehon, kuin mielenkin tasapainoon.

Karita pitää meille Dharma-Code -luennon (purpose of the soul, passion). Luennolla kirkastetaan omia vahvuuksia, oman elämän arvoja ja tärkeimpiä asioita. Täydellinen pysähtyminen oman elämän äärelle. Tavoitteena on löytää ja hyödyntää omat vahvuudet ja oppia elämään tasapainoista, onnellista ja omien arvojen mukaista elämää.

Päivä 14 (13.3.2024)
Heti puolen yön jälkeen kuljetus Kochin lentokentälle, josta lennot Dohan kautta Helsinkiin.

Pidätämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Intia
Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247

Pääkaupunki
New Delhi

Uskonto
hindu 81%, islam, 13%, kristinusko 2%, sikhi 2%, muut 2%

Kieli
hindi, englanti ja 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Kochi

HOTELLIT

Fragrant Nature Kochi (5)

Tämä viiden tähden boutique-hotelli on yksi Kochin laadukkaimmista. Hotellin sisustus heijastelee Fort Cochin värikästä ja monikulttuurista historiaa muinaisen maustekaupan keskipisteenä. Hotellissa on 35 huonetta, ja lisäksi viisi Ocean Blue -sviittiä ja yksi ylellinen Royal Dutch -sviitti. Hotelli on saanut erityisen hyvää palautetta siisteydestään.

Vieraat voivat rentoutua hotellin ayurveda-hoitoja tarjoavassa Prana Wellness Spassa ja upealla uima-allasalueella. Hotellissa on myös ulkoilmalounge, jossa esitetään teatteri- ja tanssiesityksiä, sekä kuntosali, lastenhoitoalue, business-keskus, jne.

Hotellin Ravintola Zamorissa tarjoillaan aamuisin runsasta buffet-aamiaista, ja lounaasta alkaen myös herkullista á la carte -ruokaa. Hotellin toinen ravintola The Flint House on erikoistunut grilliherkkuihin. Allasalueella on lisäksi oma Pool Café, aulan tuntumassa taas kahveistaan tunnettu Street Café.

Hotelli on kävelymatkan päässä Kochin tärkeimmistä historiallisista nähtävyyksistä. Se tarjoaa myös kulttuuriohjelmaa, kaupunkikierroksia, kokkaustuokioita, tuk tuk- ja pyöräajeluita, jokiristeilyjä yms.

Hotelli soveltuu erityisesti historian, taiteen ja kulttuurin ystäville. Oivallinen valinta sekä yksin matkaaville, pariskunnille että perheille.

Ananda Cherai (4)

Tämä neljän tähden hotelli ja holistinen ayurveda-hoitola sijaitsee Cherain hienoissa merenrantamaisemissa. Lähistöllä virtaavat myös Keralan meditatiivisen rauhoittavat takavedet.

Hotellin huoneet ammentavat inspiraatiota Keralan perinteisesstä arkkitehtuurista. Valittavana on Suite- ja Beach View -huoneita. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, langaton verkkoyhteys, smart TV ja tallelokero. Huoneet ovat esteettömiä.

Ananda Cherain ravintola tarjoilee päivittäin intialaista ayurveda-periaatteiden mukaisesti valmistettua aamiaista sekä lounaasta alkaen á la carte -annoksia. Annokset voidaan räätälöidä kullekin asiakkaalle sopivaan ayurvediseen ruokavalioon.

Ananda Cherai tarjoaa erilaisia ayurvedaan pohjautuvia hyvinvointiohjelmia ja hoitoja.

Hotelli soveltuu parhaiten hyvinvointia ja tasokkaita palveluita arvostaville matkailijoille, jotka ovat kiinnostuneita ayurvedasta ja joogasta.

Kumarakom

Kumarakom on kylä Vembanad-järven rannalla, lähellä Kottayamin kaupunkia. Alueella on tarjolla kukoistavaa, monimuotoista luontoa; eksoottisia retkiä sekä veneilyä ja kalastusta perinteisillä kettuvallam-laivoilla. Paratiisimaisessa luonnossa on runsaasti mangrovemetsää, smaragdinvihreitä riisipeltoja sekä kookospuita. Backwater-jokien ja kanaalien reunat kukoistavat kauniisti hibiscus-kukista sekä vesihyasinteista. Vesillä kulkevat asuntolaivat ovat laajasti tunnettuja ja niiden lisäksi alueella kulkevat perinteiset kettuvallam-laivat, joita käytetään yleensä kalastukseen ja tavaroiden toimitukseen.

HOTELLIT

Coconut Lagoon (4+)

Coconut Lagoon sijaitsee Vembanad-järvellä, joka on yksi Intian suurimmista järvistä. Hotellille saavutaan yksityisellä veneellä ihaillen kaunista luontoa. Hotellin jokainen mökki laguunin rannalla on yksilöllinen käsityönnäyte, sillä ne rakennettiin vanhan aateliston kartanon osista, jotka tuotiin paikalle ja kasattiin uudelleen. Huoneet on sisustettu perinteisin huonekaluin sekä paikallisten käsityöläisten koristein.

Thekkady

Thekkady on pieni alue Periyarin kansallispuiston rajalla, sekä lähellä Periyarin tiikerien suojelualuetta. Alue on tunnettu ikivihreistä metsistään ja ruohoisista savanneistaan, joissa asustaa mm. norsuja, peuroja, tiikereitä, partamakakeja sekä nilgirinlangureita. Thekkadyssa kasvaa useita luonnonmausteita, kuten pippuria, kanelia, kardemummaa, muskottipähkinää ja inkivääriä.

HOTELLIT

Spice Village (4)

Spice Village sijaitsee Thekkadyn kuvankauniilla kukkuloilla. Hotelli rakennettiin ympäristöystävällisesti, suosien paikallisia materiaaleja sekä perinteistä tekniikkaa ja käsityötä. Mökkien kivilattioita peittävät kookosmatot ja tuuli kulkee ilmavasti avatuista ikkunoista ja terassien ovista. Ympäri hotellia pääsee nauttimaan luonnon läheisyydestä ja ruokaan saadaan aineksia hotellin omasta puutarhasta. Hotellilla on uima-allas ja kauneushoitola virkistäytymiseen sekä sulkapallo- ja koripallokenttä kevyeen liikuntaan.

Munnar

Munnar on kaupunki vuoristoisessa Keralassa ja se sijaitsee 1 600 metrin korkeudella merenpinnasta. Jo brittien siirtomaa-aikaan se oli suosittu kesälomakohde. Alueella on useita teeviljelmiä sekä luonnonsuojelualueita, joilla voi ihailla reheviä kukkuloita mausteiden tuoksuisessa ilmassa. Alueen eläimistöön kuuluvat mm. jättioravat, nilgirinkyyhkyt, norsut, gaurit, sambarhirvet sekä nilgirinlangurit. Eravikulamin kansallispuisto, uhanalaiset nilgiri tahrit sekä neelakurinji-kukat ovat alueen tunnetuimpia nähtävyyksiä. Tuliaisiksi kannattaa ostaa paikallista teetä ja mausteita, kuten kardemummaa.

HOTELLIT

Spice Tree (5)

Spice Tree -boutiquehotelli sijaitsee ikivihreiden Kannan Devan ja Bison Valley -kukkuloiden kauniissa maisemissa. Luonnonläheisyys inspiroi ja auttaa rentoutumaan. Jokaisesta huoneesta on kauniit näkymät vuoristoon ja ympäröivään laaksoon. Tarjolla on useita aktiviteetteja ja palveluja, kuten kauneushoitoja, joogaa, meditaatioita, teen maistelua, ruoanlaittokursseja ja retkiä lähiluontoon. Hotellilta löytyy uima-allas sekä oma ravintola, jossa on tarjolla mestarikokkien annoksia.

Intiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Intiassa Jännite on 220 V ja käytössä on C-, M- ja D-pistokkeet, suomalaisiin sähkölaitteisiin saattaa tarvita adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihka. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, gheetä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka-aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia, kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 70 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
+3 h 30 min.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

 • KERALANhyvinvointimatka/KERALAiso-2
 • KERALANhyvinvointimatka/KERALAiso-3
 • KERALANhyvinvointimatka/KERALAiso-4
 • KERALANhyvinvointimatka/KERALAiso-5
 • KERALANhyvinvointimatka/KERALAiso
 • KERALANhyvinvointimatka/KeralaEmanta-2
 • KERALANhyvinvointimatka/KeralaPIENI-3
 • KERALANhyvinvointimatka/KeralaPIENI-5
 • KERALANhyvinvointimatka/KeralaPIENI