• OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
 • OPASTETTU HYVINVOINTIMATKA/KIERTOMATKA
  Portugali Karitan kanssa
Opastetut hyvinvointimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Portugali

Hyvinvointimatka Portugaliin – Joogaa ja seikkailua!

Portugali  
Sintra | Lissabon

Sintra ja sympaattinen majapaikkamme Casa do Valle tarjoavat upeat puitteet aamun ja illan joogatunneille sekä vapaa-aikaan. Sintra on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Sen vanhat linnat, sympaattiset kapeat kadut ja talot sekä vaikuttava korkeuseroja täynnä oleva vehreä luonto jättävät vierailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta. Lähde hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen kanssa tekemään unohtumaton matka Portugaliin.

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää seikkailusta ja elämyksistä, hyvästä ruuasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa terveellistä ja herkullista portugalilaista ruokaa, ehkä muutama lasi roseta. It's all about balance!

Matkan kesto
6 päivää, perillä 5 yötä
Matkan hinta
1 880 €
hlö/2-hengen jaetussa huoneessa
1hh-lisä 390 €
Lähdöt
 • 19.8.2025–24.8.2025
VARAA MATKA
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Sintra
Päivät 1–4 | Sintra 4 yötä
Päivä 5 | Lissabon 1 yö
Päivä 6 | Lissabon – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta.
* Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
Helsinki-Lissabon 12.50–15.40
Lissabon–Helsinki 17.15–23.50
Lentoyhtiö: Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa
- Majoitus 4 yötä Casa do Valle Sintra
https://www.casadovalle.com
- Majoitus 1 yö Lx Boutique Hotel Lissabon
https://www.lxboutiquehotel.com/
- Aamiainen x 5
- Illallinen x 3
- Kuljetukset
- Matkaohjelmassa mainitut retket, picnic lounaat
- Karitan ohjaamat joogatunnit.
Hintaan ei sisälly
- Toimistomaksu 35 eur/hlö
- Juomat illallisilla
- Vakuutukset
- Tipit
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1
Saavuttuamme lentokentälle meitä odottaa kuljetus (1 tunti) retriittipaikkaamme Sintraan. Rentoudumme lentomatkan rasituksesta. Yhteinen tervetuloillallinen (sisältyy matkan hintaan).

Päivä 2
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään teemme kokopäiväretken pyörillä (sähköpyörillä) alueen upeaan luontoon tutustuen. Aloitamme retken vuorilta, tutustumme Sintran upeisiin linnoihin ja nautimme vuorilla picnic-lounaan. Päädymme meren rannalle jossa pidämme rentouttavan yin-joogan auringon laskiessa. Käymme meressä uimassa ja nautimme illallisen yhdessä ihanimmista ravintoloista meren rannalla (sisältyy matkan hintaan). Palaamme myöhään takaisin Casa do Valleen.

Päivä 3
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme päivää rennosti hengaillen. Nyt on aikaa nauttia ihanista hoidoista, Sintran kyläelämästä tai lähteä vaikka kävelemään meren rantaan. Hotellin suomalainen sauna lämmitetään myös aina halutessamme. Jos haluaa olla aktiivinen niin lähialueelta löytyy yli 140 km merkittyjä patikointireittejä. Illan pitkä yin-jooga ja illallinen Sintrassa (omakustanteinen).

Päivä 4
Aloitamme aamumme joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään on luvassa retki rannalle. Halukkaat voivat osallistua lisämaksusta surffauksen alkeiskurssille tai sitten voi vain ihailla taitavien surffareiden taiturointia upeilla aalloilla. Rohkeimmilla on mahdollisuus kokeilla myös riippuliitoa ja nähdä upea rannikko lintuperspektiivistä (lisämaksullinen). Vietämme päivää rentoutuen ja lämmöstä nauttien. Kuljetus myöhemmin iltapäivästä takaisin Casaamme. Illallinen Sintrassa (omakustanteinen).

Päivä 5
Aamujoogan ja rauhallisen aamiaisen jälkeen pakkaamme laukkumme ja suuntaamme Lissaboniin. Kirjaudumme tasokkaaseen LX Boutique hotelliin kaupungin keskustaan. Nautimme ihanasta Lissabonin tunnelmasta ja kaupungin humusta. Lissabonista löytyy lukuisia hyviä ravintoloita ja kahviloita sekä erinomaiset ostosmahdollisuudet. Illallistamme By the Wine -ravintolassa (sisältyy matkan hintaan).

Päivä 6
Kuljetus iltapäivästä Lissabonin lentokentälle. Suora lento Helsinkiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Portugali

Pinta-ala
92,090km2

Asukasluku
10 302 674

Pääkaupunki
Lissabon

Kieli
portugali

Uskonto
katoliset 81%, muut kristilliset 3,3%

Valuutta
Euro

Päätuotteet
maataloustuotteet (elintarvikkeet, viini, nahka), puunjalostustuotteet ja korkki, öljy- ja kemianteollisuuden tuotteet sekä vaatteet ja jalkineet

Hallitusmuoto
tasavalta

Portugali on valtio Pyreneiden niemimaalla, Euroopan lounaisosassa. Se on manner-Euroopan läntisin maa. Portugali rajoittuu idässä ja pohjoisessa Espanjaan, lännessä ja etelässä Atlantin valtamereen. Manner-Portugalin lisäksi maalla on Atlantilla kaksi saaristoa, Azorit ja Madeira. Lisäksi Selvagens-saaret ovat hallinnollisesti osa Madeiraa. Portugalissa on 3 100 vuoden aikana vaikuttanut useita eri sivilisaatioita. Portugalin kulttuuriin, historiaan, kieleen ja väestöjakaumaan ovat jättäneet jälkensä muun muassa iberit, tartessolaiset, keltit, foinikialaiset, karthagolaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, germaanit, egyptiläiset, seemiläiset kansat ja maurit. 1400–1500-luvuilla Portugali oli tärkeä taloudellinen, poliittinen ja kulttuurinen keskus ja sen imperiumi ulottui Brasiliasta Malakan niemimaalle. Portugalin siirtomaaimperiumi oli Euroopan vanhin ja pitkäikäisin. Sen historia alkoi vuonna 1415 Ceutan valloituksesta ja päättyi vuonna 1999 Macaon, Portugalin siirtomaan luovutukseen Kiinalle. Maa on nykyisin Euroopan unioniin kuuluva teollisuusmaa.

Sintra

Sintra on Lissabonin läänissä sijaitseva kaupunki ja yksi UNESCOn maailmanperintökohteista. Se on myös suosittu turistikohde muun muassa Pena palatsin, Castelo dos Mourosin ja henkeäsalpaavan Sintra-Cascais luonnonpuiston, sekä kaupungin itsensä ansiosta. Sintra sijaitsee Sintravuorten pohjoisrinteellä noin 25 kilometriä Lissabonista. Maurien palatsi (port. Castelo dos Mouros) on rakennettu 700- ja 800-luvuilla vuorenhuipulle. Toisella huipulla on Penan palatsi 1800-luvulta. Palatsin laajoissa puutarhoissa on yli 2 000 kasvilajia. Kuninkaallinen linna on itse Sintran kaupungissa. Se rakennettiin 1400-luvulla, ja kuningasperhe käytti sitä kesälinnanaan, kun Lissabonissa oli epämiellyttävän kuuma.

HOTELLIT

Casa do Valle

Noin puolen kilometrin päässä Sintran vanhasta kaupungista ja sen tarjoamista palveluista, sijaitsee vanhan viinitilan tiluksille perustettu vierastalo Casa do Valle.  Viihtyisältä, useiden eri hedelmäpuiden ja tuoksuvien kukkasten puutarhalta aukeaa näkymät rinteille, joilla linnoitukset sijaitsevat. Alueella on uima-allas virkistäytymiseen sekä grillillä varustettu keittiöpuutarha vieraiden käyttöön. Alue tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja hotellilta voi varata myös rentouttavan hieronnan aktiivisen päivän päätteeksi. Suomalainen saunakin löytyy halukkaille. Hotellin 22 laadukkaan kotoisasta huoneesta löytyy jääkaappi, vedenkeitin, leivänpaahdin sekä kahvin- ja teen keittomahdollisuus. Casa do Valle huomioi ympäristön toimissaan, tekee yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa sekä tukee paikallisia hyväntekeväisyysjärjestöjä.

Lissabon

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, jonka väkiluku noin puoli miljoonaa asukasta. Metropolialueella asuu 2,8 miljoonaa ihmistä (2012). Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee Portugalin länsiosassa, Atlantin valtameren rannalla, Tejojoen suulla. Lissabonin pinta-ala 84,6 km². Toisin kuin monien muiden suurkaupunkien, Lissabonin rajat ovat kaupungin historiallisten rajojen mukaan vedetyt. Historiallinen keskus on rakennettu seitsemälle kukkulalle, mikä aiheuttaa osaan kaupungista hyvin suuria korkeuseroja. Läntisessä osassa Lissabonia on Monsanton luonnonpuisto, yksi Euroopan suurimmista kaupunkipuistoista. Maurien vaikutus on yhä havaittavissa Lissabonissa. Lissabonista tuli Portugalin pääkaupunki vuonna 1255 keskeisen sijaintinsa vuoksi. Lissabonin kaupunkikuva on varsin monipuolinen ja kaupunginosat sinänsä muodostavat kukin omanlaisensa nähtävyyden. Melko kattavan kuvan Lissabonista saa tutustumalla maurilaisvaikutteiseen, keskiaikaista asemakaavaa noudattelevaan vanhaankaupunkiin eli Alfamaan, 1700-luvulla luotuun ruutuasemakaavaiseen liikekeskustaan Baixaan sekä moderniin keskustaan Tejojoen rannalla Orientessä kaupungin pohjoispuolella. Myös yläkaupunki Bairro Alto sekä vauras, pääasiassa muotiin ja ylellisyystavaroihin keskittyvä Chiado ovat matkailijalle antoisia. Alfamassa kaupunkikukkulan huipulla sijaitseva maurilinnoitus Castelo de São Jorge on nähtävyys jo upeiden maisemiensa ansiosta.

HOTELLIT

Lx Boutique Hotel (4)

Hotellin oma Confraria-ravintola tarjoilee aamuisin monipuolista buffet-aamiaista, ja muuntautuu lounasajasta lähtien yhdeksi Lissabonin suosituimmista sushiravintoloista, jossa voit nauttia japanilaisen keittiön antimista. Confraria on Time Out -lehden listauksessa Lissabonin 20 parhaan ravintolan joukossa.

Tämä tyylikäs neljän tähden boutique-hotelli sijaitsee Chiadon ja Baixa Pombalinan kaupunginosien sekä viehättävän Bairro Alton vanhankaupungin kupeessa.

Hotellissa on 68 huonetta, ja niistä on hienot näkymät kaupunkiin ja kaupunkia reunustavalle Tejo-joelle. Joen sininen sävy toistuu hotellin julkisivussa, käytävissä ja huoneissa. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, oma kylpyhuone, minibaari ja langaton verkkoyhteys.

Paikalliseen ruokakulttuuriin pääset tutustumaan lukuisissa hotellin lähellä sijaitsevissa ravintoloissa, kahviloissa ja markkinoilla. Hotellin lähikortteleissa on valtavasti tutkiskeltavaa – lyhyen kävelymatkan päässä on ravintoloiden lisäksi historiallisia nähtävyyksiä, museoita, gallerioita, baareja ja putiikkeja.

Lissabonin kansainväliselle lentokentälle pääsee hotellilta autolla 20 minuutissa ja metrolla 40 minuutissa.

Hotelli sopii erinomaisesti tyylikkyyttä, kulinaristisia elämyksiä ja kaupungin sykettä arvostaville. Suosittelemme hotellia yksin matkustaville ja pariskunnille.

Portugaliin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Portugaliin matkustamista varten.

Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.


Turvallisuus

Portugali on turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Taskuvarkauksia voi esiintyä varsinkin suurissa kaupungeissa. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Jännite on 220V.


Ruoka ja Juoma

Portugalilaiset ruokalajit vaihtelevat alueittain. Kalaa, kuten sardiinia, käytetään yleisesti. Arabien ja maurien ruokakulttuureista on jäänyt joitakin vaikutteita myös portugalilaiseen ruokaan, varsinkin maan eteläosissa. Chiliä ja valkosipulia käytetään laajasti. Tavallisimpia kasviksia ovat tomaatit, kaali ja sipuli. Juusto ei kuulu tyypillisiin portugalilaisiin ruokalajeihin, vaan sitä syödään usein ennen ateriaa tai sen jälkeen. Portugalilaisia juustoja ovat esimerkiksi vuohenmaidosta tehty Castelo Branco ja tuorejuusto Saloio. Portugali tunnetaan ulkomailla portviineistä ja madeiraviineistä. Maassa tuotetaan myös roséviini Mateusta. Suomessa vähemmän tunnettu viinityyppi on Portugalin pohjoisosassa valmistettava vihreä viini (vinho verde).


Ilmasto ja Sää

Ilmastollisesti Portugalissa vaikuttaa atlanttinen meri-ilmasto, mannerilmasto ja välimerenilmasto. Atlanttinen ilmasto on laajimmalle levinnyt. Etelässä ilmasto on jonkin verran lämpimämpi ja kuivempi kuin pohjoisessa. Sateisinta on Serra da Estrelan vuoristossa, muuten vuotuinen sademäärä vaihtelee suuresti alueittain. Madeiran ja Azorien ilmasto on niiden maantieteellisen sijainnin vuoksi kosteampi kuin muualla Portugalissa. Lunta saadaan joskus Pohjois-Portugalin vuoristoisilla alueilla.


Pankkiasiat

Portugalin valuutta on Euro €.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen

Portugali -2 h

Matkustussesongit

Vilkkain sesonki on kesäaikana, kesäkuusta syyskuulle, jolloin keli on lämpimin.

 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE-2
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-2
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-3
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-4
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-5
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-6
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11-7
 • PORTUGALI_karita/CASADOVALLE11
 • PORTUGALI_karita/Portugali-Sintra-02
 • PORTUGALI_karita/Portugali-Sintra
 • PORTUGALI_karita/Uusi-elama-Sintra
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Hyvinvointimatka Italian Apuliaan/Pugliaan

> Kenian hyvinvointi- ja safarimatka

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Intian hyvinvointimatka Keralassa
> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa
> Sri Lankan ja Malediivien hyvinvointimatka


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista